Miesiące
Mam zaszczyt zaprezentować wam kolejny jednorazowy konkurs, który jest współtworzony z KanapkaczusHighus. Waszym zadaniem będzie stworzenie stylizacji przedstawiającej konkretny miesiąc. Stylizacja ma zawierać wasze skojarzenia z danym miesiącem. Przykładowo motyle, liście, śnieg itp.
Przykładowa stylizacja ~ maj
Regulamin
>Przestrzegamy regulaminu forum i mini regulaminu działu<
>Można wykorzystać max dwa elementy od jednego kompletu/gwiazdy (tyczy się to trzonu stylizacji, mniejsze elementy, takie jak kolczyki, pierścionki nie będą łamać tego punktu regulaminu)<
>Nie ma limitu dodawania stylizacji, możecie dodawać ile chcecie<
>Minimum 3 zdania opisu<
>Zgłoszenie można edytować do 30 min po dodaniu. Jeśli koniecznie będziecie musiały coś zmienić najpierw uprzedźcie jedną z autorek na priv<
>Termin składania prac mija 29.06.16r. o godzinie 20:00<
Nagrody to nasza tajemnica
Liczymy na was!
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 2
#1 07-06-2016 o 22h18
#2 07-06-2016 o 22h58
To już na start wrzucę jedną z moich stylizacji, później dodam więcej XD
Październik, dokładnie nawet końcówka.
Kolory opadłych liści, uschnięte kwiaty oraz motyw halloween.
W tle mgły radiacyjne, popularne na początku jesieni.
Link do zewnętrznego obrazka
Kwiecień inspirowany Japońskim świętem wiśni :3
Oraz słonecznymi elementami.
(Do każdej stylizacji musi być opis oddzielnie?
Czy ten pierwszy zalicza się do wymaganej ilości?)
Sierpień, początek zbiorów, błękitne niebo upały.
Miesiąc najlepszych letnich obserwacji astronomicznych i spadających ,,gwiazd''
Edytowane bo dodawalam stylizacje xDD
Ostatnio zmieniony przez serowakanapka (29-06-2016 o 15h23)
#4 08-06-2016 o 22h23
Chyba mój ulubiony miesiąc, czyli październik. Uwielbiam wczesną jesień, gdy jest jeszcze całkiem ciepło, ranki często są mgliste, a powietrze ślicznie pachnie suchymi liśćmi (o ile akurat ktoś nie postanowi palić sobie w domu jakimiś śmieciami c;). Październik dla mnie to także powrót do noszenia ładnych rzeczy, dlatego zainspirowałam się mną (zawsze chciałam zainspirować się sobą <3) i stworzyłam coś, co sama bym założyła.
Wygląda, jakby ją palili na stosie, ale ok.
#5 09-06-2016 o 12h11
Nie mam ulubionego miesiąca, jedynie porę roku - zimę, ale nie dam rady przebić zimy Nivaty, jest bezbłędna. Zatem prezentuję kwiecień, albo nawet końcówkę kwietnia, przełom kwietnia i maja Wtedy, wydaje mi się, jest punkt kulminacyjny dla przyrody. Wszystko jest wtedy KOLOROWE, ptaszki śpiewają, motylki latają, piękna pogoda rozpieszcza, czuć zapach kwitnących kwiatów. Tak to w moich oczach wygląda:
Dopisek: Zegarek przepasany, żeby być zawsze na czas, ale wiadomo jak to bywa
Ostatnio zmieniony przez Suiseiseki (09-06-2016 o 12h13)
#6 09-06-2016 o 12h21
To ja idę w marzec, kiedy to wszystko budzi się do życia, ponieważ idzie wiosna. Marzec przeplata trochę zimy, trochę lata, dlatego stylizacja jest czarno-biała. Także, poczułaś już, że idzie wiosna?
Edytowałam zgłoszenie, bo zabrakło mi zdania X"D
Ostatnio zmieniony przez Mineo (09-06-2016 o 13h29)
We are in noir
#7 09-06-2016 o 23h16
Nie wiem, czy dokładnie o to chodzi, ale stylizacja jest robiona na lato. Na wakacje. Na lipiec, gdy jest bardzo ciepło, a zapracowani ludzie nie mają czasu na urlop. Wtedy najlepiej założyć swój kostium kąpielowy. Czarny, bo wyszczupla. Kto zapracowany ma czas na odchudzanie? W końcu i tak nigdzie nie jedzie.
Ruszamy dziarskim krokiem na basen, wchodzimy na wysoką zjeżdżalnię i - ziuuum.
Już jesteśmy na dole, a wody pryska na nasze ciało.
Czy to nie idealna zabawa? Każdy lubiący wodę byłby zadowolony!
#8 10-06-2016 o 09h16
To ja zgłoszę LIPIEC. Wyczytałam, że jakieś gatunki motyli wtedy egzystują, stąd padło na ten miesiąc. Nie ma nic piękniejszego jak spacer po polance pośród kolorowych kwiatów i latających wszędzie motylków. Za dzieciaka nawet łapałam motyle. Moja miss to uosobienie motyla. Delikatność, powab, zwiewność.
Ostatnio zmieniony przez Solomona (10-06-2016 o 09h16)
#9 11-06-2016 o 10h03
Oto KWIECIEŃ.
Miesiąc, który kojarzy mi się ze świętem Hanami, czyli kwitnącymi drzewkami wiśni.
Jeśli chodzi o symbolikę, to oprócz oczywiście kwiatów wiśni, starałam się aby moja miss choć odrobinę nawiązywała zarówno do Japonii, z której to święto się wywodzi, ale także do wiosny. Stąd orientalny pas, motyle zwabione przez kwiaty oraz wiatr i mgła, które przypominają, że to dopiero początek wiosny a zima całkiem nie odeszła.
#12 14-06-2016 o 22h58
Geneza powstania stylizacji
WRZESIEŃ
Wrzesień jest super, bo jest świetna pogoda, nie za zimno i nie za gorąco. We wrześniu jest fajnie, bo liście zmieniają kolory i rosną grzyby oraz jabłka. We wrześniu kwitną piękne wrzosy i astry. Wrzesień jest ekstra, bo po powrocie do szkoły możemy pochwalić się wakacyjną opalenizną. Nie można też pominąć patriotycznego akcentu - we wrześniu wspominamy bohaterskich żołnierzy, którzy walczyli w obronie naszej ojczyzny podczas II wojny światowej.
#13 17-06-2016 o 11h55
Witam, postanowiłam pierwszy raz wziąć udział w konkursie na forum
Przedstawiam Wam mój KWIECIEŃ.
Bardzo lubię wiosenne miesiące. Nie jest wtedy zbyt gorąco ani zbyt zimno.
W mojej stylizacji przeważają zielenie, bo tak właśnie widzę kwiecień.
Dodatkowym elementem są motyle i kwiat. Nie ma dla mnie nic piękniejszego niż wiosenny klimat
#14 17-06-2016 o 18h25
Okej, to ja też. Oto personifikacja maja. Tańczącym krokiem biegnie przez świat, sprawiając, że świat staje się pastelowy, świeży, orzeźwiający i pachnący. Delikatny motylek powstały z płatków kwiatu właśnie wyswobodził się z jej czułego uścisku.
Postanowiłam przedstawić mój najlubieńszy miesiąc.W maju jest ciepło, ale nie gorąco, wieje wietrzyk, wszystko kwitnie - i akurat tak się złożyło, że właśnie w tym miesiącu kwitną moje najukochańsze kwiaty: konwalie, niezapominajki i bez. Spódniczka ma nawiązywać to pojedynczego kwiatu konwalii, a kwiaty na ramionach do bukietów. Bluzeczka jest z niezapominajek, trochę płatków wiruje też w powietrzu. Pasek to zielone listki. Fryzura i ozdoba na głowie ma przypominać bez. Złote krople zwisające z listków i złote frędzelki zasłaniające twarz miss to złoty, wiosenny deszcz, który tak cudownie pachnie (niedawno dowiedziałam się, że ten zapach nazywa się petrichor).
#17 21-06-2016 o 03h39
Moja stylizacja przedstawia listopad. Wtedy wszystko jest szarobure, niebo jest ciągle zachmurzone, panuje ogólnie szklana pogoda. Zima zbliża się wielkimi krokami, może pojawić się pierwszy śnieg.
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
#18 26-06-2016 o 20h47
Stylizacje są śliczne i na pewno będziemy miały duży dylemat z wyborem podium *.*
Macie jeszcze trzy dni. Ktoś może jeszcze coś dorzuci <3
#19 27-06-2016 o 01h12
Wrzesień
Wrzesień – dziewiąty miesiąc w roku. Jest to miesiąc mojego przyjścia na świat. Ta pora roku słynie z koloru żółtego, pomarańczowego i czerwonego. W tym szczególnym miesiącu można zaobserwować spadające liście i wesoło biegające wiewiórki oraz jarzębinę wyróżniającą się pięknymi pomarańczowoczerwonymi owocami. Wiele ptaków odlatuje. Wędrówki ich nasilają się, lecz niektóre z nich zostają. Miesiąc ten kojarzy mi się z wielkim przepychem i elegancją. Mimo, że we wrześniu powraca się do swoich codziennej rutyny (szkoły, pracy, studiów) to miesiąc ten potrafi nacieszyć oczy swoim pięknem.
Ostatnio zmieniony przez alice101 (27-06-2016 o 01h19)
#20 27-06-2016 o 10h35
STYCZEŃ
Jest to środek zimy jaki również miesiąc moich urodzin. W styczniu powinna (bo jak wiadomo nie zawsze się to sprawdza) dominować biel i mroźny błękit. Futrzana czapka i kurtka mają przywodzić na myśl pożądany chłód tego miesiąca.
Ostatnio zmieniony przez Poezja (27-06-2016 o 10h36)
#21 29-06-2016 o 21h24
Półtorej godziny temu minął termin dodawania zgłoszeń.
Teraz możecie wytypować swoje faworytki
i oddać JEDEN głos na JEDNĄ stylizację.
Wyniki i nagrody pojawią się nie później niż 4.07.
#22 29-06-2016 o 21h53
To ja oddaje głos na Nivate, bo bardzo mi się jej stylizacja podoba.
#23 29-06-2016 o 23h20
Mi się najbardziej spodobała stylizacja Lahlae, aż widzę tę kolorową jesień :>
#24 30-06-2016 o 00h51
Głosuję tak jak moje poprzedniczka czyli na Lahlae. Aż się chce aby jesień nadeszła jak najprędzej.
#25 30-06-2016 o 07h23
Lipiec Favy, omg!! ♥
Strony : 1 2