Mogę zadać pytanie? Bo na "FAQ i POMOC" nikt mi nie odpowiada :c
Czy można tworzyć RPG na podstawie serialu, książki lub filmu? Proszę was o pomoc
Nie odpisuję na PW?
T U M N I E Z N A J D Z I E S Z
Strony : 1 ... 3 4 5 6 7 ... 33
Mogę zadać pytanie? Bo na "FAQ i POMOC" nikt mi nie odpowiada :c
Czy można tworzyć RPG na podstawie serialu, książki lub filmu? Proszę was o pomoc
Z tego, co wiem (i ile pisałam na SF), to raczej można, oczywiście trzeba wtedy zaznaczyć, że opowiadanie jest tworzone na podstawie właśnie tej książki/serialu/filmu, czy czego tam jeszcze.
Swoją drogą.. Chciałam stworzyć jakieś opowiadanie. Oczywiście, fabułę stworzę, jednak chciałam spytać, czy ktoś pomógł by mi wymyślić mniej więcej o czym by to było, czy podrzuciłby mi jakiś pomysł. Najłatwiejsze są chyba opowiadania szkolne i to ona, a nie te ambitniejsze, umieją przetrwać każde katastrofy. Ale one mnie nudzą, więc macie może jakieś pomysły?
Nieve napisał
Z tego, co wiem (i ile pisałam na SF), to raczej można, oczywiście trzeba wtedy zaznaczyć, że opowiadanie jest tworzone na podstawie właśnie tej książki/serialu/filmu, czy czego tam jeszcze.
Swoją drogą.. Chciałam stworzyć jakieś opowiadanie. Oczywiście, fabułę stworzę, jednak chciałam spytać, czy ktoś pomógł by mi wymyślić mniej więcej o czym by to było, czy podrzuciłby mi jakiś pomysł. Najłatwiejsze są chyba opowiadania szkolne i to ona, a nie te ambitniejsze, umieją przetrwać każde katastrofy. Ale one mnie nudzą, więc macie może jakieś pomysły?
Dobra, mój komputer to jakiś śmietnik - wszystko na nim znajdę. Chciałam zapytać, czy komuś podobałby się taki pomysł...? Stworzyłam to dawno i pewnie wprowadzę tycie poprawki, ale tak ogólnie to właśnie o to chodzi.
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Myślę, że twój pomysł jest świetny, osobiście wzięłabym udział w takim opowiadaniu. Bardzo ciekawie się zaczyna, nieźle wymyślone...
Ja myślałam nad grą RPG w stylu Sword Art. Online.
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Ostatnio zmieniony przez Tanken (13-08-2013 o 10h28)
Dziękuję za uznanie ;>
SAO jest ciekawym pomysłem, powiem szczerze. I sama pewnie wzięłabym w nim udział, gdyby nie mój brak serca do tego typu opowiadań. A przynajmniej, jeśli chodzi o pisanie ich, bo czytać mogę zawsze. No i w sumie przeczytałam tylko kilka pierwszym rozdziałów mangi (mój słomiany zapał i znalezienie jakiegoś tandetnego romansu pewnie maczały w tym palce), więc nie znam dużo terminów, a ledwie podstawy. Jednak tak, jest to świetny pomysł na opowiadanie według mnie :>
Co do chęci, to ja zawsze, ale jeśli chodzi o fabułę to nie pomogę. Wszystkie moje pomysły wykorzystałam dziś przy poprawianiu lekkim swoich opowiadań, przed wstawieniem na bloga
Co najwyżej mogę zaprosić jeszcze do mojego opowiadania, pt. "Zameczek" :3
Brakuje nam jeszcze dwóch postaci w tym RPG.
Z chęcią bym się zgłosiła na 2.4, ale moja pewność siebie, chęci oraz stan umysłu podczas chorób strasznie się obniża, a jedyne co umiem to użalanie się nad sobą i oglądanie bajek... A na jutro muszę oddać książkę do biblioteki, a z ponad 200 przeczytałam stron 11.
Chyba, że nie przeszkadzałoby ci to, że kp pojawi się po kilku dniach i nie będę dużo pisać aktualnie.
Zrobiłam nowego RPG pod nazwą "Nieznany nam świat" i brakuje mi tylko dwóch postaci jeśli macie ochotę to możecie się zgłosić do tego RPG
UWAGA!
Chciała bym Was wszystkie bardzo przeprosić, ponieważ ostatniego czasu jako główna nadzorująca ten dział, naprawdę nawaliłam. Zrobił się w nim niezły śmietnik, a ja, nie mając na to czasu przez pracę, nie zdążyłam go jeszcze uprzątnąć. Nie mniej jednak, pragnę Was wszystkie poinformować, że jako iż zbliża się koniec miesiąca, nadchodzi również i czas na Wielkie Sprzątanie, za które na dniach, powinnam się w końcu zabrać. W związku z czym, proszę autorki wątków, które sprawowały nad nimi pieczę (mam nadzieję) pod moją długą nieobecność, o prześledzenie ich i w razie potrzeby, pozbycia się treści bądź zachowań nieregulaminowych.
Z poważaniem,
złośliwa HyunAe.
P.S.Cieszę się, że rozgorzała tutaj dyskusja.
paula744 chciałabym zauważyć, że zdecydowanie trafiłaś na zły dział. Polecam zajrzeć do "Przedstaw się", a tą wiadomość usunąć.
A poza tym... Jestem słaba w tworzeniu lekkich opowiadań, w których pisząc można by się odprężyć, pośmiać. A'la szkolne życie. Ale tak poza tym, myślałam o kolejnym opowiadaniu z serii "Hogwart - Nowe Pokolenie". Tylko nie jestem pewna dokładniej, co do fabuły. Czy nie dodać do tego powrotu Voldiego, czy nowego Czarnego Pana, albo może Turnieju Trójmagicznego. No i, czy jest tu ktoś, kto chciałby w czymś takim pisać?
Zapraszam na mój RPG Podwodna Akademia...Potrzebuję głównie męskie postacie
Ostatnio zmieniony przez Lilka (09-09-2013 o 19h42)
Nieve napisał
paula744 chciałabym zauważyć, że zdecydowanie trafiłaś na zły dział. Polecam zajrzeć do "Przedstaw się", a tą wiadomość usunąć.
A poza tym... Jestem słaba w tworzeniu lekkich opowiadań, w których pisząc można by się odprężyć, pośmiać. A'la szkolne życie. Ale tak poza tym, myślałam o kolejnym opowiadaniu z serii "Hogwart - Nowe Pokolenie". Tylko nie jestem pewna dokładniej, co do fabuły. Czy nie dodać do tego powrotu Voldiego, czy nowego Czarnego Pana, albo może Turnieju Trójmagicznego. No i, czy jest tu ktoś, kto chciałby w czymś takim pisać?
Nieve napisał
Szukam osób do mojego nowego RPG
Serdecznie zapraszam;
//www.missfashion.pl/forum/t2320,1-windhill-high-school-fantasy-max-12-nauczyciele.htm
Zapraszam do opowiadania "Rozkwitają pąki czarnych róż". Hogwart nowego pokolenia, a w tle gdzieś tam rozkwitająca nowa wojna. Jak to wpłynie na uczniów? Napiszmy tą historię razem~.
Zapraszam do rpg: Szkoła Aniołów. Czy przez dwa demony, chcące się zmienić, szkołę może opanować mrok? A może jednak się zmienią? Najchętniej wolałabym aby dołączyła męska postać, ale jeżeli będzie żeńska, to nie pogardzę.
Również zapraszam do rpg: Szkoła dla Artystów.Tutaj również goręcej zostaliby przyjęci mężczyźni.
Ostatnio zmieniony przez Dream (21-09-2013 o 18h06)
Hidekami-sama, jeszcze raz zobaczę RPG przy tytule historii, albo brak rodzajów przypisanych przy nowych wątkach to normalnie.. *Gryzie się w język*
Od starych treści nie będę tego wymagać, bo i nie, ale wszystkie wątki pojawiające się po poście dotyczącym poprawek w dziale, które nie będą tego reflektować, zostaną przeze mnie tylko poprawione, nie zamknięte, więc się nie martwcie, ale ich autor z pewnością ukarany.
Zapraszam do RPG: Niekończąca się więź. Czwórka przyjaciół z dzieciństwa, została oddzielona na siedem lat. Kiedy mają szesnaście lat powracają do dawnego miasta i zapisują się do tej samej akademii i trafiają do tej samej klasy. Czy przyjaciele będą się pamiętać? A może powstanie coś więcej i przyjaźń się powiększy? Albo się zakochają w sobie? Dowiecie się w tym RPG! Brakuje nam jeszcze jednej roli męskiej, więc zapraszam do zapisania się! ♥
W RPG Windhill High School brakuje 2 roli męskich.
Za to wszystkich zapraszam do mojego najnowszego RPG - Monety losu!
Serdecznie zapraszam ! ^^
Każdy sekret ma swojego strażnika, lecz ten... Ma ich wielu.
Ten pomysł zrodził się u mnie ponad rok temu, gdy patrzyłam na pewien obrazek. Spisałam go, a teraz odnalazłam i chcę Was zapytać - czy w piaskach może skrywać się Raj?
Ludzi uciekali z miast, mimo iż poza nimi, z dala od wody, czekała ich śmierć. A jednak przeżyli... Bo o zachodzie słońca otwiera się brama, do miejsca gdzie nie zabraknie ci niczego. Niczego prócz miłości, czy naszych bliskich. W miejscu gdzie nawet magia przestaje być czymś wielkim, czemu tego tam nie ma? Strażnik wpuszcza tylko jedną osobę, a każdy z nas kogoś stracił.
Jak mogą potoczyć się losy ludzi, którzy weszli do raju?
Mogą wszystko, lecz o tym, czy odejdą decydują tylko strażnicy bramy oraz tego miejsca. Czy raj może być więzieniem?
Cóż, ulegnie to poprawką, to pewne, ale tak teraz. Co o tym sądzicie?
Zapraszam do gry RPG pod tytułem szkoła potworów stworzone na wzór Monster High