Macie może jakieś fajne pomysły na fabułę?
![https://66.media.tumblr.com/af5c6afd4ae6fb4a1bb547722b6e0273/tumblr_pv0hjapxfY1s7xfipo4_400.gif](https://66.media.tumblr.com/af5c6afd4ae6fb4a1bb547722b6e0273/tumblr_pv0hjapxfY1s7xfipo4_400.gif)
![https://66.media.tumblr.com/7a836bc64d679800a4138557c8885830/tumblr_pv0hjapxfY1s7xfipo6_400.gif](https://66.media.tumblr.com/7a836bc64d679800a4138557c8885830/tumblr_pv0hjapxfY1s7xfipo6_400.gif)
Macie może jakieś fajne pomysły na fabułę?
W zależności co większość chce pisać... Jednak błagam by było coś bez romansów i wampirów... To jest takie oklepane. D:<
Sama nie wiem co chce napisac. wiem ze chce pograc w RPG
Brak chęci to zabójca gier RPG. >:
Ja też mam pomysł, ale akurat jego mordercą jest moja praca. Może jak poznam grafik na następny miesiąc to się wezmę w garść? o:
Ja bym proponowała coś z fantastyką, nie.. nie żadne wampiry oklepane owszem. Może jakieś stworzenia niezwykłe? :)Wróżki, szamanki? Piękne postacie ze skrzydłami?
Myślę że lepsze by było na przykład życie w świecie na który spływają pewne plagi a przed nimi otwierają się w różnych miejscach portale i trzeba przez nie przejść aby zapobiec katastrofie trzeba potem i walczyć ,i walczyć a potem jeszcze cię porwą i jesteś więziona bądź więziony ale się wydostajesz ,i potem znowu walczysz aż w końcu spotykasz innych ludzi którzy są więźniami ,i ich uwalniasz a oni stają się powoli taką twoją małą armią i wszystko rozwalacie Fajne chyba ????? Jakieś poprawki?
Ja odebrałam tłumaczenie Ewangelin mniej więcej tak (tu będzie mnóstwo dopowiedzeń z mojej strony - niekoniecznie zgodnych z wizją pomysłodawczyni), że fabuła opiera się na życiu w krainie nękanej przez plagi (zapewne spowodowane jakimiś złymi mocami), w którym co jakiś czas pojawiają się portale. Śmiałek, przechodząc prze jeden z nich, zaczyna swoją przygodę w świecie, w którym musi walczyć, aby przetrwać i ocalić swoją krainę (uwolnić ją tam od tych plag itp. ... więc jeśli są one spowodowane przez złe moce to z nimi za pewne bohaterowie się mierzą). I jest tam moment kiedy, można powiedzieć, że przegrywają "bitwę". Zostają uwięzieni, jednak udaje im się wydostać i wtedy dochodzi do spotkania wszystkich śmiałków. Dowiadują się, że nie tylko oni walczyli o swoją krainę i postanawiają zjednoczyć siły i wspólnie pokonać zło.
Tak ja to zrozumiałam. Mam nadzieję, że jest trochę jaśniej, a co ważniejsze - zgadza się z wizją Ewangelin.
Te portale skojarzyły mi się z "Sliders". o:
Ale generalnie ciekawie zapowiada i jeśli ładnie się to wszystko zbierze w kupę i opisze to może wyjście ciekawe opowiadanie. c:
Jako że w RPG, który założyłam osoba, która zaklepała ważną fuchę komandora najwyraźniej zrobiła sobie wakacje od forum ( na PW też nie odpowiada ) ogłaszam nabór na to stanowisko. Fajnie byłoby, gdyby to był ktoś, kto a ciekawe pomysły na rozwijanie fabuły i lubi pisać bardziej rozwinięte posty.
A jak nikt się nie zgłosi to będę musiała awansować kogoś z piszących ಠ_ಠ
Ave ludzie !
Jeśli macie ochotę na magiczną przygodę w Hogwardzie to zapraszam.
//www.missfashion.pl/forum/t1205,1-rpg.htm#p35076
Ma ktoś może pomysł na ciekawe rpg? Ogólnie ostatnio tu świeci pustkami. Również zapraszam do swoich rpg:
Uciekając w marzenia
Zmieniłam się.
Saga czerwonego księżyca
Akademia przeznaczenia
Misiasta - Podejrzewam, że jest to kwestia tego iż właśnie rozpoczęły się wakacje. Wiele osób już w pierwszych dniach lipca, bądź też ostatnich czerwca, wyjeżdża na jakieś obozy i kolonie, przez co często nie ma dostępu do komputera.
Nie mniej jednak, odnośnie samych fabuł przyszłych RPG, jeżeli chcecie, sądzę, że sama będę Wam mogła jakoś pomóc. Potrzebuję tylko wytycznych i krótkiej informacji na temat rzeczy, które Was interesują.
HyunAe napisał
Misiasta - Podejrzewam, że jest to kwestia tego iż właśnie rozpoczęły się wakacje. Wiele osób już w pierwszych dniach lipca, bądź też ostatnich czerwca, wyjeżdża na jakieś obozy i kolonie, przez co często nie ma dostępu do komputera.
Nie mniej jednak, odnośnie samych fabuł przyszłych RPG, jeżeli chcecie, sądzę, że sama będę Wam mogła jakoś pomóc. Potrzebuję tylko wytycznych i krótkiej informacji na temat rzeczy, które Was interesują.
Co do kryminału to trochę trudno jest od strony organizacyjnej. Niestety przekonałam się o tym na własnej skórze... Zwłaszcza, że w przypadku kryminału muszą się pojawiać poszlaki oraz inne wytyczne, coś się zmieniać. Nagłe zmiany... Moim zdaniem bez MG jest to trudne zadanie. >:
Masz rację... Dlatego trudno mi się za to zabrać. Oraz chęci mnie totalnie opuściły jak również wena. Główka odmawia współpracy.
TheMysia - Dostajesz ostrzeżenie. Komentarze, które nie wnoszą nic do dyskusji są zakazane, a Twój z pewnością się do takowych zalicza.
Pisanie kryminału w większej grupie ludzi niż dwie osoby jest naprawdę trudne. Często brakuje zgrania w zespole, chęci i zapału. Na domiar złego, nie każdy jest się w stanie dopasować do koncepcji autora.
Fantastyczne klimaty nie muszą być nudne. Pisząc coś takiego, nikt nie mówi od razu o wróżkach, wilkołakach czy wampirach. Wystarczy przenieść akcję opowiadania do innego świata i wtedy już pojawia się koncepcja. Ba, nawet nie tyle co świata jak i epoki. Może by tak średniowiecze? : >
Zauważyłam też, że mało jest tutaj RPG obyczajowych. Nie myśleliście o napisaniu czegoś normalnego, a i jednocześnie, wciągającego? Piękno tkwi w rzeczach zwyczajnych.
Średniowiecze *.*
W takich klimatach bym z chęcią popisała. Według mnie jest to doskonały pomysł. Nie widziałam tutaj rpg, w takiej epoce i takiej tematyce. Jeżeli chodzi o fantastyczne to tak. Ale większość jakie widziałam to było o wampirach itp. Inny świat na swoich warunkach. Inny niż nasz. To też jest interesujące. Cieszę się, że moderatorka chce pomóc