Hej, mam pomysł na rpg...
Na 12 osób jakoś. Chyba, że ktoś by chciał więcej, ech. Historia ta jest już mi znana z prawdziwego świata, chce zobaczyć, jak wy ją pokażecie.
Nie ma to, jak życie, które powstało w Internecie, by nagle ktoś zechciał przenieść je do realnego świata. 1 jest mieszkanką stolicy, z milionem problemów w realnym świecie, a w Internecie jest całkiem inną dziewczyną. Jest sobą. Tak jak i przy tych kilku bliskich jej osobach, które w każdej chwili mogą zjawić się przy niej. No bo – ma przyjaciół, dziewczynę, czego chcieć więcej? Ciągle kłótnie z rodziną się nie liczą w końcu.
I wtedy zaczyna się wszystko sypać, gdy przyjaciele z Internetu, tylko kilka razy wcześniej spotkani, robią jej niespodziankę i przyjeżdżają do jej miasta. Ona nie wie, jak na to zareagować, a czas biegnie… W końcu nie może ich zignorować po raz kolejny, jak zawsze gdy o tym wspominali. Musi się z nimi spotkać, a przecież zostaną tu na trochę czasu. Chcą zobaczyć, jak żyje ich przyjaciółka.
Ten misz postaci :
Real.
1. Dziewczyna - zakochana w 2, są ze sobą od kilku lat. Ma wszystkich za przyjaciół, a 4-9 przyjechali tu dla niej. - ja
2. Dziewczyna - zakochana w 1, chce poznać jej przyjaciół. Zazdrośnica.
3. Dziewczyna - przyjaciółka 1 i 2. Ma chłopaka (4), z którym mieszka.
4. Chłopak - chodzi z 3. Niezbyt lubi 1 i 2, ale je toleruje.
5. Chłopak - przyjaciel 3 od... Dawna. Ładnych kilkanaście lat w każdym razie.
6. Dziewczyna - siostra 3, ma córeczkę kilkuletnią. Jej były mieszka w Anglii, jest bi.
Net:
7. Dziewczyna - najlepiej dogaduje się z 1 i 8. Z charakteru podobna do 1, trochę bardziej mroczna i uczuciowa. Ogólnie jest bi, choć woli dziewczyny.
8. Chłopak - przyjaciel 1, 7, 9, 10, 11, chłopak 12. Wesoły, z głupimi tekstami. Wymyśla ciągle jakieś historyjki, które bawią. Przez wszystkich nazywany 'pedofilkiem' przez jego dawne teksty.
9. Chłopak - zakochany w 7. Najstarszy z całej paczki i najmniej odpowiedzialny.
10. Chłopak - ten, który nie toleruje nadmiernego słodzenia, czyli nagłych i niekontrolowanych rozmów 1 i 7 o gwiazdach. I straszenia go igłami.
11. Dziewczyna - najcichsza ze wszystkich. Prawie nigdy się nie odzywa, bardzo wesoła. Uparcie twierdząca, że nie ma uczuć.
12. Dziewczyna, pół japonka, - chodzi z 8. Ciągle twierdzi, że jest gruba, chociaż wygląda jak chucherko. Ale zawsze służąca dobrą radą.