Ten wątek,tu piszemy co nas wzrusza.Wszystko : film, piosenka,książka.Piszcie do woli.
Ja zawszę płaczę na Titanicu,KLIK
Jest jeszcze wiele takich rzeczy, ale cuż tyle tego wymieniać.
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
#1 01-06-2013 o 20h03
#2 01-06-2013 o 20h22
Mnie nie wzrusza absolutnie nic. Nigdy nie było mi szkoda Mufasy, znajomi wyzywają mnie od socjopatek. Nie płacze przy piosenkach, książkach, filmach. No po prostu mnie to nie rusza...
#3 01-06-2013 o 23h25
Bywa że się wzruszam ale płakałam z tego powodu chyba tylko oglądając "Clannad" ^ ^
#4 01-06-2013 o 23h57
Płakałam, oglądając anime "Elfen Lied"
Płakałam, oglądając takie filmy, jak: "Mój przyjaciel Hachiko", "Tytanic" oraz "Oszukane".
Płakałam, słuchając utworu Nickelback - "Lullaby" i Evanescence - "My Immortal".
Płakałam, gdy umierał Mufasa.
Płakałam, czytając opowiadanie indywidualne na SF.
Płaczę, widząc cierpienie zwierząt oraz starszych osób.
T^T
#5 02-06-2013 o 01h54
Filmy Veer-Zaara, Umrao Jaan, Jab Tak Hai Jaan, My Name Is Khan, Chalte Chalte, Żona dla Zuchwałych, Kuch Kuch Hota Hai, Miłość żyje wiecznie, Czasem słońce, Czasem deszcz, Om Shanti Om, Nigdy nie mów żegnaj, Kal Ho Naa Ho, Devdas ,Rab Ne Bana Di Jodi, Aśoka, Josh, Dil To Pagal Hai <33 Wielki Gatsby , Titanic
Ostatnio zmieniony przez rooksioo88 (02-06-2013 o 02h02)
#6 02-06-2013 o 02h02
Lissa napisał
Kiedy tam moment do popłakania się był?
raczej nie było Ci żal tych wszystkich ofiar Lucy/Nyu ?xD
Would it be okay?
Would it be okay if I took your breath away?
Ze wszystkich dźwięków jakie słyszałam Twój głos jest moim ulubionym ^3^
#7 02-06-2013 o 10h10
ja mam podobnie na królu lwie nigdy nie płakałam , i żaden film mnei nie zruszył
,,Miłość jest siłą, która nie narzuca się człowiekowi od zewnątrz, lecz rodzi się w jego wnętrzu, w jego sercu, jako jego najbardziej wewnętrzna własność"
#8 02-06-2013 o 10h13
Ja płakałam na królu lwie, to było smutne.
To że człowiek się wzrusza, to świadczy o nim
#9 02-06-2013 o 10h18
Mnie ciężko wzruszyć XD Ludzie mogą umierać na filmach, książkach milionami, a ja po prostu siedzę i przewracam następną stronę, lub dalej jem popcorn. Więc z filmów czy książek nie doprowadziło mnie do łez nic.
Oczywiście gdy na filmie umiera pies/kot/inne zwierzątko od razu wyzywam twórców od okrutników i zaczynam płakać. Przez co znajomi biorą mnie za wariatkę.
Gorzej z anime. Obejrzałam ich około sześćdziesięciu w tym kilka tasiemców i płakałam tylko na trzech momentach XD Żeby nie spoilerować podam tylko ich tytuły:
-[K]
-Angel Beats
-Ano Hana
#10 02-06-2013 o 13h38
Ja wzruszam sie dosc czesto i latwo, chociaz latwiej powiedziec - placze, to okreslenie pasuje bardziej do wymienionych nizej rzeczy.
Czesto placze przy piosenkach, przy opowiadaniach internetowych *czerwona ze wstydu*, przy teledyskach *jeszcze bardziej czerwona*, widzac krzywde zwierzat, kiedy uswiadamiam sobie rozne rzeczy (smierc, beznadziejnosc etc. - najczesciej), przy filmach i ksiazkach... Pewnie jest jeszcze kilka takich chwil, ale - jak zwykle - nic nie moge sobie przypomniec. :]
#11 02-06-2013 o 16h41
Scheo napisał
Lissa napisał
Kiedy tam moment do popłakania się był?
raczej nie było Ci żal tych wszystkich ofiar Lucy/Nyu ?xD
Nie, końcowa scena bardzo mnie wzruszyła.
A także wspomnienia z dzieciństwa Lucy.
#12 02-06-2013 o 19h40
Ja raczej przy filmach nie płaczę Wiem, bo oglądałam 6 razy Marley i ja (jeśli ktoś oglądał, wie o co mi chodzi), a ten fragment 7 razy, chciało mi się ryczeć przy Marley i ja: Szczenięce lata i Lassie wróć. Wiem, przy najsmutniejszym filmie nie chce mi się ryczeć, dziwne
Książki... Kiedyś, jak byłam mała i w książce oddawali psa do schroniska, albo jak dziewczynka, która dostała kicię była smutna poryczałam się... Ale miałam 8 lat. I tak zawsze wzruszają mnie jakieś słodkie obrazki, np. kociątka, szczeniaczki i sceny z nimi, ale nie płaczę, tylko piszczę i "głaszczę" książkę w tym miejscu, gdzie o tym mowa Wiem, normalne to nie jest, ale jak się kocha słodkie zwierzątka, to cóż zrobić?
Kiedyś słuchałam sobie muzyki na uspokojenie, bo byłam strasznie przygnębiona... I jak leciała piosenka Adele, prawie się poryczałam... Tak to, jak słucham muzyki ot tak, nic się nie dzieje. I nie wzruszyłam się, tylko płakałam (no, prawie) przez smutny charakter piosenki + to, że była smutna
Tak ogólnie, jak coś oglądam/czytam/słucham ciężko mnie TERAZ wzruszyć... I tak na filmie/w książce bardziej mi przykro, gdy zwierzę umiera, niż człowiek Tak w ogóle, chyba jeszcze nic nie oglądałam/czytałam gdzie ludzie umierali, ale wiem to
#13 02-06-2013 o 22h44
Płacze na większości filmów, przy niektórych piosenkach, przy książkach, przy opowiadaniach, kiedy widzę krzywdę zwierząt ogólnie mówiąc płaczę kiedy jest tylko do tego okazja ;___;
#14 03-06-2013 o 07h00
Patrzę że mamy wrażliwe Miss
#15 03-06-2013 o 12h20
Olla napisał
Patrzę że mamy wrażliwe Miss
Tak, ale nie wszystkie
#16 03-06-2013 o 17h34
Wzruszanie przyszło mi z wiekiem. Kiedy nie ruszały mnie żadne sceny w filmach do tego stopnia bym płakała, a teraz zdarza się często.
Filmy:
-"Król lew"
-ten fragment odlotu http://www.youtube.com/watch?v=9yjAFMNkCDo (spokojnie można oglądać, to nie spoiler bo to początek filmu)
-na kilku odcinkach Dextera (nie ma to jak płakać na serialu o seryjnym mordercy :3)
-dzisiaj oglądając nowy odcinek Gry o tron
-na 7 części Harry'ego Pottera podczas wspomnień Snape'a
-Marley i ja
Książki:
-"Złodziejka książek"
-na którejś części ostatniego elfa
-na którejś części Atramentowej Trylogii
Tyle pamiętam na razie
-
#17 03-06-2013 o 19h29
z filmów:
-Tytanic
-Król Lew
-Niemożliwe
-Ruffian
|Ask|Blog|Instagram|
WRÓCIŁAM~~
#18 07-06-2013 o 23h50
Mnie malo filmow wzrusza, w sumie to chyba nie plakalam jeszcze na zadnym i nie rozumiem ludzi, ktorzy placza na titanicu xd Ale dobra przyznam sie, ze byla jedna koreanska drama, ktora w ogole nie przypominala tych dram, ktore na codzien ogladamy. Tree of heaven- nie plakalam, ale ok mialam cos jakby zaszklone oczy, kiedy moja mama miala cala twarz zalana xd << tak, tez ma fisia na koree xd >> Ale zlapalo mnie to mocno za serce, wiec raczej sie wzruszylam. Eh zlamalam sie A myslalam, ze jestem twarda D:
#19 08-06-2013 o 00h02
Link do zewnętrznego obrazka
Co sprawiło, że się wzruszyłam? Filmy, typy wyciskacze łez? Nie. Małe pieski, kotki? Nie. Hmm to co?
-
-
-
-
Angel Beats !
#20 08-06-2013 o 19h01
Ja bardzo często płaczę, ale chyba najbardziej wzruszam się, jak widzę starszych ludzi trzymających się za rękę. Kiedy patrzę, jakim uczuciem darzą się po tylu spędzonych razem latach, myślę, że też bym tak bardzo chciała. Bo miłość jest piękna.. Ale żeby była szczęśliwa, trzeba ją pielęgnować
#21 08-06-2013 o 19h07
Płaczę na Marley i ja
Płaczę na Igrzyskach Śmierci
Płaczę na Harrym Potterze
Płaczę gdy ktoś gdzieś umiera
Płaczę gdy jest nieszczęśliwa miłość
Płaczę gdy widzę staruszków którzy jedzą sami
Płaczę gdy ktoś się cieszy
Płaczę gdy ktoś jest chory
Płaczę praktycznie zawsze,ale nie na królu lwie
#22 08-06-2013 o 20h12
Mnie wzruszają reklamy milki xD No ale na prawde, takie kochane są No oczywiście filmy, a nawet dużo filmów, ale jednym z dziwniejszych to może było to że rozpłakałam się na Autach (zygzak McQueen i złomek może ktoś kojarzy ) >___< A i jeszcze czasem na grach, ostatnio jak pokonałam bossa w Tekkenie Wangiem.
Ostatnio zmieniony przez Jazz (08-06-2013 o 20h15)
#23 22-06-2013 o 15h47
Król lew - bosze.... Lepiej nie gadać jak płakałam x(....
W zasadzie, w każdym filmie się wzruszam, nawet w teledysku xc
#24 22-06-2013 o 18h11
O rany... Wiele rzeczy mnie wzrusza ;___; Cytaty z "Kubusia Puchatka", ckliwe sceny w książkach, anime czy filmach... Czasem nawet słowa ludzi na ulicy! No bo to takie słodkie, gdy zakochana para robi noski pod supermarketem xD
#25 22-06-2013 o 19h46
No na pewno wzruszam się gdy widzę cierpienie ludzi, czy zwierząt.
Wzruszam się kiedy widzę prawdziwą przyjaźń. - Prawdziwą przyjaźń w dzisiejszych czasach jest trudno znaleźć.
Wzruszam się przy takim filmie jak Titanic, Hancock, Mój przyjaciel Skip.
Przy bajkach, jak Król Lew.
Przy anime, jak Fairy Tail (ooj tak), Clannad itd.
Przy mandze, jak Fairy Tail, Black Bird, Koizora, Hana to Akuma