Podczas oglądania anime Kill a kill naszło mnie natchnienie na zrobienie drugiej stylizacji
Dziewczyna ze zdjęcia wyżej uczestniczy w szkolnej wymianie z Japonią. Przez ostatni rok uczyła się w japońskiej szkole, nosiła mundurek, a nawet zapisała się do klubu muzycznego. Dziś, ostatniego dnia wymiany, razem ze szkolnym zespołem, będzie grać na koncercie w sali gimnastycznej. Stroje dla grupy muzycznej zaprojektowały dziewczyny z klubu krawieckiego. Ich inspiracją były licealne mundurki dziewczęce.
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 2
#26 06-06-2015 o 14h43
#27 07-06-2015 o 17h34
Koniec dodawania zgłoszeń.
Piszcie o swoich faworytkach, może ułatwicie mi podjęcie decyzji
#28 07-06-2015 o 17h49
Bardzo spodobały mi się obie stylizacje @Lucia33 - proste, a śliczne. Zaintrygowała mnie też babcia-rockwomenka autorstwa Rainbow. Moją ostatnią (choć nie najmniej ważną) faworytką jest spsr (z tą czarno-białą stylizacją)
Generalnie jednak wszystkie stylizacje są świetne i na pewno nie będziesz miała łatwego wyboru, Jess ^-^
#29 08-06-2015 o 19h19
Okej, jadę z góry na dół.
KimKas - przysięgam, że jak zobaczyłam tę stylizację, pomyślałam sobie: "Och łał, to dopiero drugie zgłoszenie w konkursie i już tak epickie, to może sobie jednak ten konkurs odpuszczę, z takim aniołem i tak nie miałabym szans...".
Spsr - jest w tej czarno-białej stylizacji COŚ... Elegancja, ale jednocześnie bunt. Urzekające.
Ojsa - jej muza totalnie mnie urzekła, tak delikatna i eteryczna. Druga stylizacja to naprawdę genialne wykorzystanie fryzury xD
Jiyoung - bardzo podoba mi się jej wiolonczelistka, tylko że zanim zdążyłam o tym konkretnie pomyśleć, dorobiłam sobie do niej inną historię, po prostu pojawiła się w mojej głowie: o przeklętej wiolonczeli i mściwym duchu jej pierwszego właściciela, szalnego wirtuoza, którego duch opętuje każdego, kto odważy się zagrać na instrumencie...
KuroiTenshi - obie stylizacje przypominają mi stary, teraz już raczej wizualnie śmieszny, j-rock. Szczególnie podoba mi się ta straszna, niebezpieczna basistka z tymi jej spodenkami a la stary, dobry Uruha z The Gazette.
Lahlae - bardzo dziewczęca (ta twarzyczka!), urocza (ten róż! ta fryzurka!) stylizacja. Jak zwykle zresztą. Na dodatek bardzo wyraźnie widzę w wyobraźni opisaną scenę - łącznie z szarmanckim i przystojnym w tym typowym przedwojennym stylu nauczycielem.
Rainbow i jej szalona różowa babcia rockmenka podbiły moje serce. Jak tu nie lubić takiej babci? Aż chce się jej zapytać: "Babciu, a miałaś męskich groupies?"
#30 08-06-2015 o 22h06
Ja natomiast chciałabym wyróżnić w pierwszej kolejności:
KimKas - Anioł urzekł mnie swoją surowością i zimnym pięknem. rzeczywiście, ten ptaszek dodaje niecu uroku, a mina miss wprawia w taką melancholię... Zdecydowanie to moja faworytka, jeśli chodzi o miejsca.
Cereasus - ten strój mnie kupił. Absolutnie uwielbiam ludowe akcenty, no, i co tu dużo mówić, dziewczyna świetnie dobrała poszczególne elementy stroju.
Rainbow - jej stylizacja wywołała szeroki uśmiech na mojej twarzy. Taka babcia to rzeczywiście,skarb, choć, to, że moja babcia uwielbia muzykę poważną, wcale mi nie przeszkadza.
Nu, to wszystko. Zdrówka!
#31 21-06-2015 o 18h29
Na początku pragnę przeprosić, że musiałyście tyle czekać, ale wybór był na prawdę trudny i nie jestem go pewna do dziś. Najchętniej rozdałam bym nagrody wszystkim, ale to wbrew idei konkursu i niestety wymaga dużych nakładów czasu. Wybaczcie również, że dyplomy są takie jakie są, ale coś mi wyjątkowo nie szło tym razem, nie bądźcie zbyt wybredne i pamiętajcie, że liczy się gest
WYNIKI!!!
I MIEJSCESpoiler (kliknij, aby zobaczyć)
II MIEJSCESpoiler (kliknij, aby zobaczyć)
III MIEJSCESpoiler (kliknij, aby zobaczyć)
WYRÓŻNIENIA
Na początku było ich 10, ale musiałam się opamiętać Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Na koniec jeszcze wyróżnienia słowne dla osób, które otarły się o prawdziwe wyróżnienia (ale kicha co ). Wielkie brawa i szacun wędrują do:
Ojsa za piękny pastelowy kolor pierwszej stylizacji, którego jeszcze na mf nie widziałam i ten marzycielski wyraz twarzy oraz za odwzorowanie metalowej fryzury w drugiej stylizacji
HankaPL bo tak samo jak Lahlae jest urocza i słodka, jeszcze te piegi <3
jula209 bo wyglądasz jak Axl Rose i chyba nawet o tym nie wiesz
Dead-charlotte bo jest cudownie melancholijna <podaje chusteczki>
Tsukiaisuishou bo jest taką uroczą lolitką ze słodką buźką, aż by się chciało ją wyściskać
@Lucia33 za stylizacje w cylindrze
MaMiMuMeMo za klimat rodem z Oliwera Twista
i dla wszystkich, których nie wymieniłam, bo na prawdę każdy strój był cudowny na swój wyjątkowy sposób.
Dziękuję!
Ogłoszenia: Pierwsze miejsce otrzyma jeszcze rysunek, jak tylko go wyżebram, warto czekać
#33 21-06-2015 o 19h19
Dziękuję bardzo za drugie miejsce, dyplomik jest śliczny ♥
Gratuluję dziewczynom, z którymi stoję na podium oraz wszystkim wyróżnionym
#34 21-06-2015 o 20h09
O Boże, wyróżniona jestem
Gratuluję wszyyyyyystkim bo naprawdę wszystkie stylizacje były piękne
#35 21-06-2015 o 20h22
taki kiepski dzień mia lam zalałam klawiature clinem i już myślałam ze nic mnie nie zaskoczy a tu trzecie miejsce bardzo dziękuję nie spodziewałam się
tak wiec moja szczere podziekowanie sponsoruje klawiatura na klawiatura na kablu usb
za błędy przepraszam ta nowa klawiatura mnie nie kocha
D:
aaaaa no i zapomnia lam doda c ze dyplom swietny całkowicie m oj klimat też <3
Ostatnio zmieniony przez Ragnarook (21-06-2015 o 20h25)
#36 21-06-2015 o 22h25
Gratki ! ;3 Dziękuję za miłe słowa
#37 23-06-2015 o 15h25
Dziękuję za wyróżnienie ♥ Absolutnie się go nie spodziewałam, bo w konkursie było tyle świetnych stylizacji.
Gratulacje dla wszystkich!
#38 23-06-2015 o 17h59
Uwaga!!! Czas na najlepsze, rysunek dla 1 miejsca wykonany przez Natsumi, której bardzo dziękuję za pomoc i której talent zwala mnie z nóg, brawa!
Nagroda
Strony : 1 2