Stwórzcie stylizację miss wykorzystując min jeden dostępny w grze instrument.
REGULAMIN
1. Obowiązuje regulamin forum i miniregulamin działu.
2. Każdy może zgłosić max dwie stylizacje.
3. Opis nie może być dłuższy niż 10 zdań, to konkurs na stylizację miss, a nie na opowiadania
4. Możecie wykorzystać instrumenty pochodzące: od Nine, ze sklepów wycieczkowych (także okazjonalnych), zdobyte jako prezenty w misjach oraz od gwiazdy, krócej mówiąc WSZYSTKIE
5. Możecie użyć kilku instrumentów, nie jest to jednak konieczne.
6. Stylizacja nie może zawierać elementów z zestawu z którego pochodzi wybrany przez Was instrument.
7. Stylizacja nie może zawierać więcej niż dwóch elementów z dowolnego zestawu.
8. PS
-Mikrofon to nie instrument.
-Proszę nie przebierać miss za instrumenty, nie o to tu chodzi.
TERMIN SKŁADANIA PRAC
6 czerwca do godziny 23:59
NAGRODY
Nagrodami dla podium będą dyplomy.
Przewiduję także wyróżnienia.
PRZYKŁADOWE STYLIZACJESpoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 2
#1 23-05-2015 o 19h37
#3 23-05-2015 o 23h58
Posąg anioła
Anioły były, są i (prawdopodobnie) będą inspiracją dla artystów. Anioł przedstawiony na powyżej trzyma w ręku trąbę - to jeden z tych siedmiu, którzy w czasie apokalipsy będą karcić świat (porównaj: Ap 8, 1-13). Posąg zapewne byłby trochę przerażający, gdyby nie przysiadający na nim mały, czerwony ptaszek.
Inspiracja:
Link do zewnętrznego obrazka
#4 24-05-2015 o 01h29
Oo, świetny konkurs! Akurat zrobiłam stylizacje z instrumentem! ;D Przedstawiam:
Moja miss wczuwa się w melodię, którą właśnie gra na swoim koncercie.
#5 24-05-2015 o 02h05
Temat świetny. Tak mi się spodobał, że od razu machnęłam 2 stylizacje - dosyć skontrastowane, ale co zrobisz, taka już jestem.
Ta panienka jest jedną z muz Apolla. Gra na lirze tak pięknie, że nawet robaczki świętojańskie zlatują się, żeby posłuchać.
Ta z kolei jest metalową gitarzystką. Jeśli chodzi o jej fryzurę, to pewnie każdy, kto chociaż raz był na metalowym koncercie, wie o co chodzi ;) Spoiler dla nieogarniętych
#6 24-05-2015 o 02h36
;D Oto moja druga stylizacja:
Centaur grający senną melodyjkę.
#8 24-05-2015 o 16h28
Dobry pomysł na konkurs!
Muzyka to pasja tej dziewczyny. Krótko mówiąc przedstawiam wam damę z wiolonczelą.
#9 24-05-2015 o 17h50
To ja wam przedstawiam mojego "Skrzypka na dachu" - moja pierwsza stylizacja na mf
oraz moją geiko z pipą, chociaż erh bardziej by pasował.
#10 24-05-2015 o 17h58
Pierwsza stylizacja przedstawia kobietę, która grając odpędza od siebie wszelkie troski i inne złe myśli (w tej roli duch).
Z kolei druga stylizacja przedstawia anielicę grającą gdzieś w niebiańskich przestworzach.
#12 25-05-2015 o 17h56
Świetny pomysł! Zwłaszcza że jakiś czas temu zrobiłam stylizację z gitarą, a nieużyta nigdy i nigdzie wiolonczela już od niepamiętnych czasów wala się w mojej szafie...
。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。
Pierwsza stylizacja to cosplay Hatsune Miku w stroju do piosenki "Nisoku Hokou", zaprojektowanym do gry Project DIVA f 2nd.
screen z gry
。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。
Druga stylizacja to cosplay Stephena Maturin, ironicznego pół-Irlandczyka, pół-Katalończyka, bohatera serii książek Patricka O'Briana, na podstawie których powstał jeden z moich najulubieńszych filmów: "Pan i władca: Na krańcu świata". Akcja dzieje się w czasie wojen napoleońskich, a Stephen pływa ze swym przyjacielem, kapitanem Jackiem Aubreyem, jako lekarz okrętowy. W wolnych chwilach obydwaj grają sobie dla własnej przyjemności w kajucie kapitańskiej, Stephen na wiolonczeli, a Jack na skrzypcach. (A jako że mój aktualny boyfriend w MF to długowłosy blondyn, nie mogłam się powstrzymać od podwójnego cosplayu dopełniającego obrazu, tyle że Bienoit oczywiście nie wlicza się do konkursu).
screen z filmu
podwójny cosplay
#13 27-05-2015 o 17h48
Przedstawiam wam małego skrzata irlandzkiego, który będzie grać jako gitarzysta na corodznym festiwalu Św. Patryka. Jednak on nienawidzi kolloru zielonego, nikt nie miał z tym problemu, więc ubrał się na brązowo. Ale rude włosy mu bardzo pasowały.
#14 28-05-2015 o 00h35
Przedstawiam wam moją wiolonczelistkę - uwielbia ona dźwięki tego instrumentu i bardzo go sobie ceni. Jest młodą dziewczyną, która właśnie ma zamiar dać swój pierwszy koncert. Miejmy nadzieję, że nauka nie poszła na marne :3
#15 28-05-2015 o 08h40
Ja oczywiście miałam wcześniej stylizację... le tak ją pozmieniałam że została tylko gitara :-)
Jest to gitarzystka rockowego zespołu. Zespół charakteryzuje się tym że wszyscy jego członkowie podczas koncertów (które zwykle odbywają się w nocy, stąd świetliki) noszą maski. Moja miss jednak ma zamiłowanie do jeszcze jednego elementu garderoby jakim są kapelusze i na scenie nie pokazuje się również bez niego.
#16 28-05-2015 o 11h57
Moja Miss zafascynowana popularnym w Japonii zespołem Babymetal i muzyką którą tworzą, zwaną kawaii metalem, postanowiła stworzyć własny zespół specjalizujący się w tym właśnie gatunku. Po znalezieniu odpowiednich członkiń i nagraniu debiutanckiej płyty przyszedł czas na pierwszy koncert, trzeba się było więc ubrać w odpowiedni sposób. Yoshi, let's rock (in kawaii way)!
#17 28-05-2015 o 13h23
orientalna skrzypaczka grająca solowe koncerty z wykorzystaniem swoich ukochanych skrzypiec gra tak zwane electric violin często do teledysków wykorzystuje nietuzinkowe stroje łącząc występ muzyczny z tańcem zachwycając publikę orginalnością wykonania jej muzyka przypomina nieco tą graną przez Lindsey Stirling
K pop gitarzystka modnego zespołu dziewczyn które na scenie uwielbiają zabawę muzyką i strojami jak i nowymi trendami w modzie coś na styl zespołu BIGBANG
#18 31-05-2015 o 13h36
Młoda skrzypaczka w stroju à la Lindsey Stirling w utworze Roundtable Rival, jej ukochanej wykonawczyni. Dziewczyna zakochana w Steampunku, którą ogranicza jedynie szafa.
Mijasz przystanek autobusowy, na którym widzisz ją, ekscentryczną dziewczynę siędzącą z gitarą w rękach. Wokół niej zebrał się już mały tłumek, a do czasu do czasu, słychać brzęk monety uderzającej o wnętrze czarnego futerału. Dziewczyna pochyla głowę w podziękowaniu i intonuje nowy utwór.
W ten sposób zarabia. Podróżuje sama od miasta do miasta i grając na chodnikach.
pozdrawiam
Lucia33
#20 02-06-2015 o 14h23
To ja przedstawiam steampunkową skrzypaczkę
#21 04-06-2015 o 20h16
Zostały dwa dni nie zmarnujcie ich
#22 04-06-2015 o 21h52
Haven to skrzypka popularnego gotyckiego zespołu .Za kilka minut zaczyna się koncert na który tyle czekała ,przyszły tłumy fanów.
Eve gra w bardzo nietypowym zespole ,wszystkie artystki są przebrane za postacie fantasy. Pomimo bardzo nietypowego stylu mają wielu fanów i bardzo często koncertują.
#23 06-06-2015 o 12h29
Moje dwa ulubione instrumenty, czyli bass i wiolonczela ^^
#25 06-06-2015 o 14h27
- Babciu, bo ty nie zrozumiesz dzisiejszej młodzieży... To już nie te czasy, gdy w wolnym czasie słuchało się opery, teraz ludzie słuchają nowocześniejszej muzyki.
- Hę? O jakiej operze ty wnusiu mówisz? To ja ci nie opowiadałam, jak w twoim wieku grałam w zespole rockowym? Znajdę tylko gitarę, to pokażę ci, jak my to się dobrze bawiliśmy, a nie tylko ten komputer i komputer!
Strony : 1 2