Link do zewnętrznego obrazka
Jesteś zwyczajnym nastolatkiem, podobnie jak wszyscy tutaj. Chodzisz do szkoły, gdzie
dostajesz lepsze lub gorsze stopnie, masz rodzinę, możliwe, że już nawet pracę... A może także i partnera?
... I w pewnym momencie tracisz to wszystko.
Szóstka młodych ludzi pewnego dnia staje się ofiarą wypadków w różnych stronach świata,
w wyniku których wszyscy zapadają w śpiączkę... Jak się okazuje, nie taką zwyczajną.
Budzisz się w niezidentyfikowanym pomieszczeniu, ogarniętym przez wszechobecną ciemność.
Brak jakiegokolwiek zapachu doprowadza twój zmysł węchu do szaleństwa, podobnie ze słuchem, który
chciwie pochłania jedyne słyszalne dźwięki - Twój oddech, Twoje kroki, bicie Twojego niespokoknego serca...
Słyszysz nawet, jak mrugasz.
Na szczęście uśmiadamiasz sobie, że jest coś, co umożliwia Ci widzenie w ciemności. Kiedy nie
jest ona już tak uciążliwa, idziesz do przodu, w stronę wznoszącej się przez Tobą ściany. Tam odnajdujesz
dyktafon z nagraną już wiadomością. Jest ona zaadresowana do Ciebie, czego jesteś pewien, słysząc na
samym początku swe imię. Jesteś tu uwięziony, a pytanie brzmi - jak się wydostać? A może
zostaniesz tu na zawsze? Po pierwsze, wydostań się z tego pokoju, jeśli w ogóle temu podołasz.
Powodzenia.
Niemożliwe... To Twój głos. Twój głos w dyktafonie brzmiący tak, jakbyś sam się tam uwięził. To, co o tym
sądzisz, zależy od Ciebie. W każdym razie, odwracasz się pospiesznie i szukasz wzrokiem drzwi. Są,
po drugiej stronie pokoju. Podbiegasz do nich i sięgasz do klamki... Ale nagle słyszysz kroki dobiegające
z pomieszczenia za nimi. Odważysz się wyjść, czy zostaniesz wewnątrz?
Światło zapala się raz na jakiś czas, nigdy nie wiadomo kiedy i na jak długo, dlatego musisz się spieszyć.
Wykorzystasz ten czas na poszukiwanie wyjścia lub potrzebnych przedmiotów, czy też ciekawość skłoni Cię do ujrzenia ludzi, którzy są tam razem z Tobą?
Cel macie jeden - wydostać się z Domu...
Postacie będą mieć pewne ułatwienia, ale także i utrudnienia w poruszaniu się po Domu. O ich roli zależy też, czy będą zdolni wydostać się z pokoju, w którym wylądowali samodzielnie, czy też nie.
Swobodni (drzwi do ich pomieszczeń nie są pozamykane):
1.1 - Dobry chłopak o wielkim sercu. Pracuje w ochotniczej straży pożarnej, lecz częściej niż pożarami zajmuje się ludźmi więzionymi w starych, kopalnianych szybach. Dzięki temu zawsze ma przy sobie latarkę. ~ Emil Johnson ~ laureln
1.2 - Miała kochającą, niezwykle liczną rodzinę. Nawet w świetle nie widzi wyraźnie, jednak z niewiadomego powodu potrafi przewidzieć, kiedy kolejny raz zostanie zapalone światło. ~ Doli Imogen Walker ~ Lynn
1.3 - Posiadacz mocy, w dowolnej chwili może wywołać samozapłon, który podpali jego ręce. Nie czuje bólu od tego ognia, więc po dłuższym czasie mogą mu się całkowicie spalić. W dniu wypadku dowiedział się, że został adoptowany. ~ Scott Livingston ~ @Jula97
Uwięzieni (zamknięci w pokojach, mogą liczyć tylko na pomoc Swobodnych):
2.1 - Dziewczyna o dość okrutnej wobec niej mocy, bowiem gdy się skaleczy, potrafi widzieć w ciemności. Działa to jednak też w drugą stronę - nic nie widzi, gdy zapalone jest światło. Moc kończy swoje działanie, gdy krew na ranie skrzepnie. ~ Schuyler Spence ~ Ygritte
2.2 - Piromanka, jednak nikt o tym nie wie. Udało jej się uniknąć zarzutu podpalenia budynku szkoły. Zawsze w wewnętrznych kieszeniach kurtki ma dwie zapalniczki, a awaryjnie ma także ukryte pudełko z zapałkami. ~ Layla Blanca Leavell ~ Rillianne
2.3 - Czarodziej po dziadku; miewa zaniki pamięci, w chwili obudzenia się w ciemnościach pamięta tylko zaklęcie wywołujące światło na końcu jego różdżki. Przepada za 2.1, bo przypomina mu kogoś ważnego dla niego. ~ Larkin Alan Lloyd ~ KimKas
Antagonista (no bo przecież sami w tym domu nie będziemy~)
3.1. - Niezidentyfikowane stworzenie, które najwyraźniej nie przepada za światłem, lecz wręcz przeciwnie ma z ludzkim mięsem ~ Pożeracz ~ Lynn
Karta Pożeracza
Test na wytrwałość (czyt. Regulamin)
1. Aktywność:
~ Karta Postaci według wzoru, gotowa w 48 godzin od zaklepania. Nie wymagam wiele, więc to chyba nie problem?
~ Częstości postów nie będę ustalać, bo to i tak nigdy nie działa. Aczkolwiek, tak na wypadek gdybyście chciały mnie uszczęśliwić, kilka dziennie niezmiernie mnie ucieszy.
~ Pamiętajcie jednak, by przystopować widząc, że opowiadanie przekształca się powoli w dwuosobowy dialog. W końcu osób jest sześć, więc gdzie podziewa się pozostała czwórka?
~ Nie będę zwiększać wymaganej w dziale długości postów. Miło by było, gdybyście wykrzesały z siebie więcej niż to minimum, ale uwierzcie - z doświadczenia wiem, że czegoś na 2 strony A4 niemal nikomu nie chce się czytać.
~ Zastrzegam sobie prawo do wykreślenia z wątku osoby kompletnie przez dłuższy czas nieaktywnej. Możesz mi tego oszczędzić i sama się wypisać, w obu przypadkach jest jeden sposób na zniknięcie Twojej postaci.
2. Po rozpoczęciu...
~ ... choć w sumie już teraz, mianuję się Game Masterem. Kontroluję całą rozgrywkę, piszę w jakiej części domu znajduje się Pożeracz, kiedy i na ile zapala się światło, a także wiele innych, czego póki co zdradzać nie będę. Mogę też dawać Wam ostrzeżenia, jeśli nie będziecie się stosować do reguł, jak i zabić postać kogoś, kto robił to będzie nagminnie.
~ Postacie są podzielone na Swobodne i Uwięzione ot, dla urozmaicenia. Nie ustalam, kto kogo, ani czym (skąd wiadomo, czy znajdziemy w ogóle jakieś klucze?) wypuści z pokoju celowo.
~ Szanujmy się - postacie mogą się kłócić, ale wśród piszących nie chcę żadnych spięć. Wszelkie spory rozwiązujemy na PW, ew. zezwalam na krótki offtop, starczy pod postem oddzielić go trzema gwiazdkami (potraktujmy to jako taki oficjalny symbol, co by nie było że każdy inaczej i nie wiadomo, o co chodzi).
~ W razie jakichś ostrzejszych konfliktów z bardzo krwawymi opisami - wlicza się to do scen 18+, które radziłabym prowadzić na pw...
~ Wulgaryzmy są oczywiście zabronione nie tylko przeze mnie - wykluczając lekkie przekleństwa (cholera, debil), te co cięższe... Możecie jakoś dyskretnie wcisnąć w narrację (np. "Na usta cisnął mi się tekst obrażający jego matkę").
~ Niegdyś miał to ponoć być romans, ale z biegiem czasu zdałam sobie sprawę, że on zupełnie nie pasuje do tego klimatu. My tu o przetrwanie walczymy, raczej nie w głowie nam flirty...
3. Inne:
~ Nie wiem, czy trzeba wspominać koniecznie, ale poza tym regulaminem obowiązuje tu także ten forum i działu.
~ Jak już wspominałam - ostrzegam, jeśli zauważę, że ktoś nie zna Regulaminu. Jako, że jednak do trzech razy sztuka - tyle też masz szans, nim stracę do Ciebie zaufanie i wykreślę z tego opowiadania.
~ Zapisanie się do RPG = akceptacja powyższego. Toć jak będziecie grzeczni nie powinno być problemu, czyż nie~?
Wzór Karty Postaci
Kod:
[center][img]Wygląd - po prostu każdy poza realnym. Anime, manga, arty, jakieś kreskówkowe cośki - cokolwiek w tym guście, byle nie rzeczywiści ludzie.[/img]
[color=]Godność |[/color] Adekwatna do pochodzenia
[color=]Pochodzenie |[/color]
[color=]Rola |[/color]
[color=]Wiek |[/color] 16-20
[color=]Wzrost |[/color]
[color=]Pozostałe |[/color] Czyli podziel się ciekawostkami z życia Twojej postaci
[/center]
UWAGA: Prosiłabym, by każda postać miała inny kolor w KP, i takiego też używała przy zaznaczaniu dialogów. Wtedy łatwiej będzie wyróżniać w postach, która wypowiedź należy do kogo. Oczywiście to taka moja propozycja tylko, niekoniecznie trza się dostosować ^-^
Ostatnio zmieniony przez Lynn (07-04-2015 o 15h26)