Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2 3

#51 28-05-2014 o 19h53

Miss'Żółtodziób
...

//photo.missfashion.pl/pl/1/29/moy/22495.jpg

Nagle otworzyły się drzwi do komnaty. Wszedł przez nie pewien podejrzany mężczyzna. Chwileczkę, czyżby to był...?:
- Znasz ich? - szeptem zapytała Selene.
- Przykro mi. Myślałam, że ty coś wiesz - odpowiedziałam dyskretnie Selene i podeszłam do ów gościa. To co powiedziałam było kłamstwem. Wiedziałam o nich dużo, jednak powierzono mi te informacje w sekrecie. Nie mogłam wyjawić tajemnicy:
- Witam. Czy mogę w czymś pomóc? - zapytałam grzecznie.

Ostatnio zmieniony przez Futaba (28-05-2014 o 21h02)

#52 28-05-2014 o 21h13

Miss'Żółtodziób
...

Selene

Coś mi się wydawało, że w wypowiedzi Ateny nie wszystko było prawdą. Cóż za tajemnicę skrywała? A może z nauczycieli tylko Atenie zdradzono ów sekret? Jeśli informację tą zyskałą dzięki Zeusowi, to nic dziwnego, że dowiedziała się o tym pierwsza, to w końcu jej ojciec.
Atena podeszła do mężczyzny, ja zaś skierowałam słowa do nowych uczniów:
- Proszę o kończenie wypełniania dokumentów.

#53 31-05-2014 o 00h53

Miss'OK
Eminaria
Daj mi nadzieję i zabierz mi serce, jeśli poczujesz choć chwilę jak ja.♥

//photo.missfashion.pl/pl/1/28/moy/21754.jpg

Po pewnym czasie ruszyliśmy, w miarę uśmiechnięta weszłam do środka za Ateną i resztą. Kiedy stanęliśmy, spojrzałam na jedną ścianę. Czyżby jakaś Sala Balowa? Lub może Koronowana? Nie.. Bez przesady na pewno nie Koronowa. Atena po chwili zaczęła rozdawać formularze i powiedziała nam wszystko co chciała. Kiedy wzięłam długopis do ręki zaczęłam wypełniać swój formularz, a po chwili zauważyłam drugą nauczycielkę, czyżby to była Selene? Mniejsza z tym, trzeba to uzupełnić.

Imię | Isis
Wiek | 18 (w ciele ludzkim)
Pochodzenie | Egipt
Rodzaj Bóstwa | Bóstwo, magii, mądrości, odrodzenia, leczenia, światła, miłości, małżeństwa, oraz macierzyństwa
Umiejętności Magiczne | Umiejętność teleportowania się na poziomie zaawansowanym. Uzdrawianie i wskrzeszanie. Panowanie nad światłem (promieni słonecznych). Umiejętność latania na poziomie zaawansowanym.
Klub | Łucznictwo

Podeszłam do Ateny i dałam jej wypełniony formularz. Kiedy oddałam od razu od niej odeszłam i ruszyłam w stronę tam gdzie była Izyda. Kiedy już byłam wystarczająco blisko, chciałam coś powiedzieć. Ale nie wiedziałam co..

//photo.missfashion.pl/pl/1/28/moy/21756.jpg

W końcu! Ruszyliśmy, nawet nie zdążyłam się zorientować a już staliśmy. Wszyscy się rozglądali z podziwem, ja to miałam głęboko w nosie. Panna Atena zaczęła coś tam ględzić, ja nawet jej nie słuchałam. Bo po co? Nie interesowało mnie to.. Dała nam jakieś formularze, bez wahania się zaczęłam powoli to uzupełniać. Usłyszałam jak Panna Aten sobie szepczę, z Panną...? Aaaa, z Panną Selene. I wtedy *jeb* coś zostało zwalone. I było to... Ode mnie. No tak jasne, ja to zwaliłam. Udałam że nic się nie stało i zaczęłam dalej uzupełniać formularz.

Imię | Nemesis
Wiek | 18 (w ludzkim ciele)
Pochodzenie | Grecja
Rodzaj Bóstwa | Bóstwo zemsty, sprawiedliwości, wolności, przeznaczenia, oraz walki.
Umiejętności Magiczne | Umiejętność szybkości na poziomie zaawansowanym. Umiejętność latania na poziomie średnio-zaawansowanym. Rozrzuca na innych choroby i nieszczęścia. Miecz Sprawiedliwości ~ posiada różne umiejętności, czyli czarna aura = zemsta. Czarna aura czyli Miecz Sprawiedliwości robi się czarny. Waga spowalnia czas.
Klub | Siatkówka

Kiedy skończyłam uzupełniać formularz, podeszłam od niechcenia do Panny Ateny i wręczyłam jej tą kartkę bez słowa. Ruszyłam w stronę bóstw Egipskich. Czyli Izydy i Isis. Kiedy doszłam nie odezwałam się pół słowem. Po co? Jeszcze będę musiała z nimi pół godziny gadać.

Ostatnio zmieniony przez Eminaria (31-05-2014 o 00h54)

http://s12.favim.com/orig/160812/gif-harley-quinn-joker-suicide-squad-Favim.com-4628517.gif

#54 01-06-2014 o 13h47

Miss'Sensei
Minwet
Rosier - jedna z postaci mojej współpisarki, którą narysowałam
Miejsce: My own world

https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1781911_557379994382995_91491970491743004_n.jpg

Rozejrzał się po zgromadzonych, to normalnie, to z dołu... uznał, że lepiej normalnie. Po chwili białowłosa kobieta zrobiła to samo. Czyżby się z niego naśmiewała? Usłyszał jej głos -  niebieska barwa, o białych konturach, bez nadmalowania, poświata biała. A więc to jedna z nauczycielek. Jednak nie jej szukał. Szukał żółtej barwy o szarych konturach... dalej nie wiedział, bo nie chciało mu się słuchać brata.
Gdy podeszła do niego druga nauczycielka - bo w końcu pasował jej głos do opisu, zastanowił się czym ona mogłaby mu służyć. W sumie to w niczym, chyba, że w zniknięciu.
- Szukam kogoś, ale tym kimś nie jesteś... - podszedł do pozostałych zgromadzonych - Imię, za imię, co wy na to? Najpierw niech każdy z was powie mi swoje imię. - w końcu co im szkodzi?

Ostatnio zmieniony przez Minwet (01-06-2014 o 13h49)

https://media.giphy.com/media/OcXfhCkD8sPa8/giphy.gif

#55 01-06-2014 o 14h33

Miss'Żółtodziób
...

Selene

Popatrzyłam na czarnowłosego mężczyznę. Podleciałam do niego. 
- Selene - rzekłam. Czemu by się przedstawić? - Grecka bogini księzyca - dodałam.
Zastanowiłam się, co to za bóstwo. Dlaczego Atena nic o nim nie wie? Jak przystało na boginię mądrości, wiedziała całkiem sporo, więc zdziwiło mnie to. A moze w jej słowach ukryte było kłamstwo? Nie, jak mogę nawet tak myśleć!
- Jak to sam powiedziałeś, imię za imię - ponownie zwróciłam sie do czarnookiego boga. - Czy wolno wiedzieć, jak ono brzmi? - spytałam.

#56 01-06-2014 o 15h35

Miss'Żółtodziób
...

//photo.missfashion.pl/pl/1/29/moy/22695.jpg

Skierowaliśmy się w stronę wielkich drzwi. Gdy weszliśmy do środka myślałem, że rozwalę tą szkołę. Te kryształki będą mnie nawiedzać w koszmarach. Po chwili doszliśmy na miejsce. Atena wyjaśniła nam sytuację i rozdała formularze oraz długopisy. Zaraz przyszła druga nauczycielka, ale ja skupiłem się na pisaniu:

Imię: Oxomoco
Pochodzenie: Meksyk
Rodzaj bóstwa: czasu, astronomii, astrologii
Umiejętności magiczne: panowanie nad ciałami niebieskimi, jasnowidztwo, czytanie w myślach, latanie na poziomie zaawansowanym, władanie czasem (brak kontroli)
Klub: astronomiczny, siatkówka, koszykówka, jeździectwo, gastronomiczny,

Oddałem Atenie formularz i podszedłem do siedzących uczniów. Nie chciało mi się z nimi gadać, więc tylko oparłem się o ścianę. Po chwili do sali wszedł pewien mężczyzna:
- Imię, za imię, co wy na to? Najpierw niech każdy z was powie mi swoje imię - powiedział i spojrzał na nas. Czy w tej szkole nauczają sami idioci?!
- Widzę, że nie grzeszysz kulturą. Skoro to ty zadałeś pytanie, powinieneś przedstawić się pierwszy - powiedziałem do niego i skrzyżowałem ręce na piersi. Nie podobało mi się jak traktuje innych ludzi, np. jak zwrócił się do Ateny. Przypominał mi Izydę. Co jak co, ale prawda jest taka, że jakiś szacunek okazać należy.

Ostatnio zmieniony przez Futaba (01-06-2014 o 15h36)

#57 01-06-2014 o 16h10

Miss'Sensei
Minwet

https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1781911_557379994382995_91491970491743004_n.jpg

Najpierw podeszła do niego jedna z nauczycielek, przedstawiła się, a potem żądała imienia.
- Akurat twojego imienia nie potrzebuję ani trochę - oznajmił czarno włosy, po czym usłyszał głos jednego z pozostałych.  Nastała chwila ciszy... - Hee... - odwrócił się i skierował do wyjścia - Kultura-śmura, to wszystko, czego potrzebowałem, narka. A, chciałaś imię - mój brat nazywa się Ray - no bo w końcu kto powiedział, że to ma być moje imię? Nikt. A on i tak przy pierwszej lepszej okazji powiedziałby swe imię, to co za różnica, jak się dowiedzą trochę wcześniej?
Ale miał rację... a to mi się nie podoba.

Ostatnio zmieniony przez Minwet (01-06-2014 o 16h23)

#58 01-06-2014 o 20h13

Miss'Żółtodziób
...

Selene

"Poczekaj, ty..." - pomyślałam.
Pstryknęłam palcami i oto przed zuchwałym bogiem pojawiła się książka "O manierach, czyli jak się zachowywać".
- Myślę, że ci się przyda - rzekłam chłodno. - I nie myśl nawet o zniszczeniu tej księgi. Rzuciłam na nia zaklęcie, które sprawia, że nic nigdy się jej nie stanie.
Odwróciłam się plecami od czarnowłosego bóstwa. Zwróciłam sie do Oxomoco:
- To co powiedziałeś, było prawdą. Ten bóg przesadził - rzekłam, po czym wyleciałam z sali. Musiałam ochłonąć.

#59 01-06-2014 o 21h30

Miss'Żółtodziób
...

//photo.missfashion.pl/pl/1/29/moy/22702.jpg

Selene pstryknęła palcami i o to przed bezczelnym nauczycielem pojawiła się księga. Niestety bogini nie mogła wytrzymać obecności mężczyzny i wyleciała z budynku:
- Przepraszam na chwilę - powiedziałam do uczniów i teleportowałam się do niej. Kobieta stała przed budynkiem szkoły - Selene, złość piękności szkodzi - chociaż takiej piękności jak ona, na pewno nic się nie stanie - Szkoda na niego Twoich nerwów. Taką już ma osobowość i nie sądzę, żeby się zmienił. Zapamiętaj, że jesteśmy od niego silniejsze, mądrzejsze i rozsądniejsze - powiedziałam z uśmiechem i ucałowałam przyjaciółkę w policzek.

#60 02-06-2014 o 14h45

Miss'Żółtodziób
...

Selene

- Masz racje - rzekłam. - Czasami jednak nawet mnie trudno jest się opanować - dodałam.Wzięłam głęboki oddech. Po chwili me oblicze rozjaśnił usmiech. - Ciekawe, jak ten bóg zareagował po tym, jak mu tuż przed nosem wyczarowałam tą księgę. Wogóle, to mam takich sporo. Są one przeznaczone dla tych, którzy... No cóż, nie przypadli mi do gustu - zaczęłam się kierować z powrotem do sali. - Ale ten Oxomoca, bóg z Meksyku... Myślę, że będzie pojętnym uczniem. A nawet jesli nie, to podoba mi się jego charakter. Niby oschły, ale pozorom sie zwieść nie dam.

#61 02-06-2014 o 17h24

Miss'Żółtodziób
...

//photo.missfashion.pl/pl/1/29/moy/22737.jpg

- Też tak sądzę. Z takich, jak on można wydobyć ciepło. Mam jednak wątpliwości jeśli chodzi o Izydę. Myślisz, że da się coś zdziałać na tym polu? - zapytałam i zaczęłam się iść za Selene - Ale jeżeli chodzi o tego nauczyciela, to mogę się założyć, że do końca semestru będzie miał już własną biblioteczkę złożona z książek od ciebie - zaśmiałam się i lekko trąciłam boginię łokciem. Spojrzałam w górę. Wydawało mi się, że widzę kogoś, stojącego w oknie, jednak nie zaprzątałam sobie tym głowy. To chyba nie jest nikt ważny.

#62 02-06-2014 o 17h47

Miss'Sensei
Minwet

Nagle przed czarnowłosym pojawiła się gruba tomica w twardej okładce, którą odruchowo złapał. Wpatrzył się w nauczycielkę, która do niego mówiła i była najwidoczniej właścicielką tomika. Następnie ona wyleciała... wyleciała! Gdy wylatywała z budynku, czarnooki odprowadzał ją wzrokiem. Następnie z pomieszczenia znikła druga nauczycielka. On tego nie zauważył, a tylko wpatrywał się w drzwi. Mógłby podsłuchiwać, bo słyszał ich głosy, ale niespecjalnie mu się chciało, tudzież nie zwracał uwagi na ich sens. Jedynie co to, to po prostu spuentował to, co się teraz wydarzyło.
- O co jej chodziło? - następnie już kompletnie znużony tamtą dziewczyną, spojrzał na ciężki tom w jego ramionach - Pf, po co mam niszczyć? Strata czasu. Po prostu jej nie wezmę - to mówiąc, rozchylił ramiona i tak oto księga, tracąc oparcie, spadła na ziemię. Zamknięta, bez żadnego urazu - No to skoro wszystko już wyjaśnione, to ja sobie pójdę - i ruszył w kierunku drzwi.

Ostatnio zmieniony przez Minwet (02-06-2014 o 17h47)

#63 02-06-2014 o 19h19

Miss'Żółtodziób
...

Selene

Uśmiechnęłam się pod nosem.
- Kto wie...
Zastanowiłam się nad zadanym mi pytaniem.
- Nie dziwię się zachowaniu Izydy. Postaw się na jej miejscu. Ma dosyć złą sławę przez rozczepienie sie. Ale w końcu zrobiła to dla ludzi, czyż nie? Niestety, nie potrafie dotrzeć do takich osób - westchnęłam. - Podsumowując - myślę, że będa z nią kłopoty, ale ma jakies usprawiedliwienie swojego zachowania.
Weszłam do sali, z której parę minut temu wyleciałam.

Ostatnio zmieniony przez Pauline6 (02-06-2014 o 19h19)

#64 02-06-2014 o 21h42

Miss'gadułka
Sszyszka
...
Miejsce: Okolice Jeleniej Góry

Link do zewnętrznego obrazka
Nie wiem jak ale znaleźliśmy się znów przy nauczycielach. Panna zło podała nam formularze do wypełnienia.
~Imię | Inari
Wiek | 18 (w ludzkim ciele)
Pochodzenie | Japonia
Rodzaj Bóstwa | Bóstwo płodności, ryżu, rolnictwa, lisów, przemysłu i powodzenia
Umiejętności Magiczne | Przywoływanie lisów Zenko, lewitacja, panowanie nad rozwojem roślin oraz zwierząt, spełnianie drobnych życzeń, teleportacja. W całości opanowana jednak tylko lewitacja. Częściowo przywoływanie lisów Zenko oraz teleportacja.
Klub | Jeździecki

Oddałam pannie zło formularz i wróciłam do grupki uczniów stając obok wcześniej poznanego Ox-a.
~Jaki klub wybrałeś?
Spytałam z lekkim uśmiechem. Całościowo ta szkoła zapowiada się dość ciekawie. Mam nadzieję, że nie zawalę zajęć i, że nie odeślą mnie z powrotem na Równiny. O nie! Tego nie chcę. Tam nie ma co robić, jest po protu nudno.

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

https://45.media.tumblr.com/5e1ed6549c0d6ceeb4a08a5434504f7b/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo5_400.gifhttps://45.media.tumblr.com/57397f448f8e7f4e15ba1dba6d386309/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo1_400.gif

#65 03-06-2014 o 16h35

Miss'Żółtodziób
...

//photo.missfashion.pl/pl/1/29/moy/22776.jpg

Stałem sobie wygodnie pod ścianą, gdy nagle mój wewnętrzny spokój zburzyła drobna istotka. Otworzyłem oczy i spojrzałem w bok. Czy ja mam na czole wypisane: potrzebuję przyjaciela, zagadaj do mnie? Nie! Nie mam! Stwierdziłem jednak, że próba wytłumaczenia Inari, iż samotność mi nie przeszkadza nie miała sensu:
- Będziemy razem w klubie jeździeckim, czy ta odpowiedź Cię zadowala? - odpowiedziałem od niechcenia.

#66 29-06-2014 o 19h50

Miss'gadułka
Sszyszka
...
Miejsce: Okolice Jeleniej Góry

Link do zewnętrznego obrazka
Otrzymałam przychylną mi odpowiedź. Razem w kółku jeździeckim. Na Wielkie Równiny można się dostać comiesięcznym pociągiem lub jeśli potrafi się-pegazem. Ale to trzeba umieć. A z tego co wiem, tutaj na owym kółku. A konie to przepiękne stworzenia. Ludzie tak często na nich jeżdżą. Również i na Równinach można się takimi poruszać. Po prostu muszę się tego nauczyć.
~Tak, zadowala.
Uśmiechnęłam się lekko i przytaknęłam głową. Na szczęście zapieczętowano moje rogi i ukażą się one tylko gdy będę używać ciężkiej magii do, z której i tak nie umiem korzystać. Ale nauczę się! W końcu po to tutaj jestem. Mam nadzieję, że nie będę miała problemów. Jak na razie nie zapowiada się tak źle. Chociaż Atena-samo zło.
Oparłam się o ścianę. Będzie dobrze.

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

https://45.media.tumblr.com/5e1ed6549c0d6ceeb4a08a5434504f7b/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo5_400.gifhttps://45.media.tumblr.com/57397f448f8e7f4e15ba1dba6d386309/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo1_400.gif

#67 05-07-2014 o 15h29

Miss'Sensei
Minwet

Ejo elo ludzie, pamiętacie wgl, że tu piszecie? ^*^''?

#68 05-07-2014 o 18h19

Miss'Żółtodziób
...

Chyba nie pamiętają /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2 3