Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2 3 4

#1 09-04-2014 o 20h01

Miss'wtajemniczona
sandra88
...
Miejsce: Camelot

Kiedyś na SF spotkałam się z taką grą. Chodzi o to by zadawać jakiekolwiek zagadki.
miss 1:
Pewna dziewczynka uważnie przypatrywała się pewnemu przedmiotowi. Trwa to 12 godzin. Początkowo prawa część przedmiotu jej zainteresowania jest gruba, z czasem robi się coraz cieńsza. Odwrotnie lewa strona - najpierw cienka, później staje się grubsza.  Co to za przedmiot?
miss 2
Książka, którą dziewczynka czyta.
  Dziewczynka miała sześć zapałek, bo to była bardzo biedna dziewczynka z zapałkami. Chciała je sprzedać bardzo bogatemu królewiczowi.
     Ale on powiedział: Zrób z tych zapałek cztery trójkąty a ożenię się z tobą i będziesz miała całe królestwo. Ponieważ była to dziewczynka biedna ale z wyobraźnią, zrobiła to bez trudu. Jak?
miss 3:Dziewczynka zbudowała czworościan foremny (tetraedr).
(itd...)

Liczę, że każdy zrozumiał.Można zadawać zagadki takie jak powyżej lub obrazkowe.

Edit: Jeśli nikt nie odgadnie zagadki w ciągu siedmiu dni, proszę o to by autor postu dodał podpowiedź lub zmienił zagadkę na łatwiejszą.

Zaczynamy grę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png.
Jakie jest prawdopodobieństwo trafienia pięciu Asów w pokerze?

Ostatnio zmieniony przez sandra88 (11-05-2014 o 20h24)

https://68.media.tumblr.com/ea717e89625bf147da9be71223bff3c8/tumblr_ocxa88MzGe1rdhap4o1_500.jpg

#2 09-04-2014 o 20h12

Miss'wow
miti3
Da bum tss
Miejsce: Olsztyn .

Nie ma pięciu Asów w pokerze?  ;d

Pewna wyspa ma kształt kwadratu i jest otoczona rowem o szerokości 10 metrów. W jaki sposób można się na nią przedostać mając do dyspozycji tylko i wyłącznie 2 wytrzymałe deski, z których każda ma długość 9 metrów i szerokość 0,5 metra?

Link do zewnętrznego obrazka

#3 09-04-2014 o 22h06

Miss'OK
Hildee
I is the greatest! - No, you ain't! WE IS!
Miejsce: ToonTown

Świetny pomysł na grę!!!
Rozumiem, że zbić obu desek nie można? XD Ani nie można ich użyć jako tyczki jak w skoku o tyczce?

A tak serio podobna była zagadka w jednej grze, w którą grałam. Trzeba ułożyć jedną deskę tak, by przecinała róg rowu, a drugą o nią oprzeć po przekątnej - wtedy decha sięgnie wyspy i można na nią wejść /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

To teraz ja: zapałkowa klasyka gatunku!

Należy za pomocą przełożenia jedynie dwóch zapałek sprawić, że śmieć znajdzie się wewnątrz szufelki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Ostatnio zmieniony przez Hildee (09-04-2014 o 22h07)

#4 26-04-2014 o 23h29

Miss'towarzyska
Peppers
...
Miejsce: Paprysiowe królestwo♥

Usunąć tę zapałkę po lewej, włożyć śmieć i umieścić zapałkę z powrotem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png
nie mam innych pomysłów

Oto czekolada. Wyciągasz jedną kostkę ( tę uciętą po lewej ). Twoje zadanie polega na tym, że przy pomocy kilku ruchów musisz sprawić, że tabliczka odzyska swój dawny kształt i nikt nie zauważy że wzięłaś z niej kostkę.
Co zrobisz? jakie ruchy wykonasz?

#5 07-05-2014 o 16h10

Miss'Sensei
Widmo
So you made me a troll... So let's play...
Miejsce: I'm coming for you

Od tej połówki z ostrym kątem odetnę dwie kostki i je zjem. Zjem jeszcze te dwie odcięte od tej jednej i tą jedną. Potem połączę.

A teraz całkiem prosta zagadka:

Co ma 4 nogi rano,2 w południe,a 3 wieczorem?

http://orig05.deviantart.net/62d0/f/2015/092/5/f/phantom_bb_jumpscare__gif__by_nicktheawesome115-d8o18kh.gif

#6 07-05-2014 o 16h26

Miss'na poziomie
Solomona
...
Miejsce: Wonderland

człowiek             - zagadka sfinksa

Ten co to zrobił - to to oddał,
ten co to kupił - tego nie miał,
ten co to ma - tego nie widział.
Co to jest?

https://78.media.tumblr.com/tumblr_mdmrytUnPJ1qimfrko1_500.gif

#7 07-05-2014 o 21h16

Miss'wtajemniczona
sandra88
...
Miejsce: Camelot

widziałam kiedyś podobną zagadkę, jeśli się nie mylę to jest trumna, czyż nie?

Nie ma skrzydeł, a trzepocze,
Nie ma ust, a mamrocze,
Nie ma nóg, a pląsa,
Nie ma zębów, a kąsa.

podpowiedź: Link do zewnętrznego obrazka

Ostatnio zmieniony przez sandra88 (15-05-2014 o 15h51)

https://68.media.tumblr.com/ea717e89625bf147da9be71223bff3c8/tumblr_ocxa88MzGe1rdhap4o1_500.jpg

#8 16-05-2014 o 14h50

Miss'Sensei
Widmo

Wiatr.

Co znika,kiedy się to wymawia?

http://orig05.deviantart.net/62d0/f/2015/092/5/f/phantom_bb_jumpscare__gif__by_nicktheawesome115-d8o18kh.gif

#9 19-05-2014 o 20h27

Miss'Żółtodziób
...

Każde słowo znika. Gdy się je wypowie, ono już pyk! nie istnieje.

Teraz coś oczywistego, choć nieco podchwytliwego: Benedict Cumberbatch ma 184 cm wzrostu. Która z jego części składowych jest dłuższa niż całe jego ciało?  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bave.gif
(Ojsa - trzymaj się z daleka! Daj innym szansę się wykazać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png)
Moja podpowiedź brzmi: Ty też to masz, spójrz na swój brzuch.

Ostatnio zmieniony przez SherLocked (28-05-2014 o 19h45)

#10 12-06-2014 o 19h50

Miss'Sensei
Widmo

Ego?

Obrabiono bank i znaleziono trzech podejrzanych. Oto oni:

Henryk- to ja skradłem bank
Cyryl - To nie ja
Beniek- Cyryl kłamie

Kto z nich mówi prawdę?

#11 12-06-2014 o 20h02

Miss'Żółtodziób
...

Nie wiem.. Żaden? A może Beniek? o,o

Pewien człowiek jechał pociągiem ze wsi do miasta. Jechali przez tunel, nic mu się nie stało. Wracali. Ponownie jachał tunelem, gdy wyjechali z tunelu, okazało się, że człowiek nie żyje. Gdzie jechał i z jakiego powodu miał zawał?

#12 14-06-2014 o 11h26

Miss'na poziomie
Solomona
...
Miejsce: Wonderland

Jechał do lekarza na operację oczu, bo z jakiś przyczyn był niewidomy. Wracając chciał zobaczyć czy operacja się udała i czy widzi. Niefart taki, że ściągnął opaskę w tunelu, więc było ciemno. Załamany, że operacja się nie udała dostał zawału.

Zgadłam kiedyś podobną historię, ale koleś wyskoczył z pociągu.

Dlaczego wrona siada na czubku drzewa?

https://78.media.tumblr.com/tumblr_mdmrytUnPJ1qimfrko1_500.gif

#13 21-07-2014 o 21h00

Miss'Superstar
Mineo
Feel like nobody else is here.

Bo wyżej nie może :]

Historia pewnej dziewczyny. Na pogrzebie swojej matki spotyka chłopaka którego nigdy
wcześniej nie widziała. Nieoczekiwanie dostrzega w nim mężczyznę swojego życia i
zakochuje się w nim. Kilka dni później dziewczyna zabija swoją siostrę.
Jaki jest powód zabicia siostry?

We are in noir
https://i.imgur.com/iiebOWg.gif https://i.imgur.com/XfRlwOz.gif https://i.imgur.com/tUzQc3d.gif https://i.imgur.com/7lf3FsO.gif

#14 21-07-2014 o 21h43

Miss'Fuzja
KimKas
^ Avatar od Namae :-) Kot kochający wolność... i wiecznie zalatana studentka Miejsce? Pewno WNPiD

Bo chce znowu zobaczyć mężczyznę swojego życia - na pogrzebie siostry (So romantic /modules/forum/img/smilies/coeur.gif )

To ja rzucę klasykiem:

Oko, co tkwiło w niebieskiej twarzy,
ucieszyło się ogromnie,
gdy zobaczyło w zielonej twarzy drugie oko.
'ono jest zupełnie podobne do mnie,
tylko że błyszczy nisko, a ja wysoko' .

#15 21-07-2014 o 21h49

Miss'Superstar
Majerankowa
Beemoov ogarnij się

Słońce - w niebieskiej twarzy to na niebie, a w zielonej to w jeziorze?
Moja ulubiona:
Pewien człowiek wyszedł na ulicę ubrany na czarno, miał czarne spodnie, czarną bluzę, czarne rękawiczki, szalik i kominiarkę, czarne skarpety, buty z czarnymi sznurowadłami, nosił antyodblaskowe okulary przeciwsłoneczne. Na ulicy nie paliły się żadne latarnie, w okolicy nie paliły się żadne źródła światła, księżyca też nie było.
Po czarnej drodze jechał czarny samochód z wyłączonymi wszystkimi światłami. Jechał 100 km/h prosto w tego człowieka.
Jednak zatrzymał się 2 metry przed nim i poczekał, aż przejdzie.

Skąd kierowca wiedział, że ma się zatrzymać?

https://66.media.tumblr.com/a79585b15b7fc52ce6d27f2f9814a19b/tumblr_inline_op9jh0YOA71t67szg_540.gif

#16 21-07-2014 o 22h01

Miss'Fuzja
Paululusia
~ As long as I have a want, I have reason for living. Satisfaction is dead. ~
Miejsce: Sosnowiec

Bo to był dzień? xD

W pociągu pośpiesznym Warszawa-Poznań jadą maszynista, konduktor i palacz, o nazwiskach Kowalski, Piotrowski i Zawadzki oraz powracający z narady w Ministerstwie Zdrowia pasażerowie: dr Kowalski, dr Piotrowski i dr Zawadzki. Dr Kowalski mieszka w Warszawie (teraz jedzie do kolegi), konduktor mieszka dokładnie w połowie drogi między Poznaniem a Warszawą. Pasażer o nazwisku konduktora mieszka w Poznaniu. Dr Piotrowski zarabia kwartalnie 12 500 złotych, a inny pasażer mieszkający najbliżej konduktora zarabia dokładnie 3 razy więcej niż konduktor. Zawadzki wygrał w domu z palaczem partię szachów.

Pytanie: Jakie nazwisko nosi maszynista?

#17 21-07-2014 o 22h19

Miss'nieobczajona
Katinas
...
Miejsce: Daleko, za morzem i rzeką ;)

Zawadzki?

Pan Kowalski wyjechał na urlop. Ponieważ jest człowiekiem prowadzącym ożywioną korespondencję, prosił żonę, która pozostała w mieście, aby posyłała mu co ważniejsze listy. Po tygodniu od żony nadszedł list: "Wszystko jest tutaj w porządku. Niestety, nie mogę ci posyłać poczty, bo zabrałeś ze sobą klucz od skrzynki pocztowej". Pan Kowalski puknął się w czoło, zapakował szybko kluczyk od skrzynki i wysłał go w liście do domu.

Listów w dalszym ciągu jednak nie otrzymywał. Dlaczego?

Katinas

#18 21-07-2014 o 22h24

Miss'Fuzja
Paululusia
~ As long as I have a want, I have reason for living. Satisfaction is dead. ~
Miejsce: Sosnowiec

Bo jak miała otworzyć tę skrzynkę z kluczem? xD

Na strychu suszy się 13 par białych skarpetek i 9 par czarnych skarpetek. Jest tam jednak tak ciemno, że nie widać ich kolorów. Marek chce wziąć ze strychu jedną parę.

Pytanie: Ile pojedynczych skarpetek powinien zabrać, aby mieć pewność, że wśród nich znajdą się dwie w tym samym kolorze?

#19 21-07-2014 o 23h39

Miss'nieobczajona
Katinas
...
Miejsce: Daleko, za morzem i rzeką ;)

Trzy, bo są tylko dwa kolory, więc jak weźmie trzy, to któreś będą do siebie pasować ;p

Pan Nowak z synem postanowili udać się do hydraulika, aby namówić go do odwiedzenia domu w sprawie beznadziejnie zepsutego kranu. Co prawda wyjeżdżali teraz na miesięczny urlop, ale chcieli sobie zapewnić wizytę tego cenionego specjalisty w pierwszych dniach po powrocie. Hydraulik znany był jako dobry fachowiec i jako wielki dowcipniś. Po wyłuszczeniu prośby, hydraulik zamyślił się i powiedział:
- Sprawa nie jest prosta. Jeśli panowie wracacie w poniedziałek, to w poniedziałek nie będę mógł już chyba przyjść, bo pociąg się może spóźnić. We wtorek mam pogrzeb wujka, we środę są imieniny mojej żony, a w czwartek zawsze muszę siedzieć w warsztacie. W piątek zawsze chodzę do dyrekcji, mam więc niewiele czasu, a w sobotę dzień pracy jest i tak krótki. Potem zaś ja sam jadę na urlop, chyba więc odłożymy to do mojego powrotu.
Usłyszawszy to, pan Nowak zasmucił się nie na żarty. Ale jego syn uśmiechnął się i powiedział:
- A więc oczekujemy pana we wtorek! Hydraulik mrugnął okiem i odparł:
- Widzę, młody człowieku, że nie jesteś żółtodziobem. A więc we wtorek!

Dlaczego młody Nowak był taki pewny tego wtorku?

Katinas

#20 22-07-2014 o 00h01

Miss'Superstar
Majerankowa
Beemoov ogarnij się

Dlatego, że skoro on miał naprawić im kran za miesiąc, to nie mógł wiedzieć, że jego wuj będzie miał pogrzeb we wtorek za miesiąc. Ba, skąd miałby w ogóle wiedzieć, że jego wuj umrze?
Pewien chłopak wyszedł na spacer, nie zabrał jednak ze sobą parasola. Nie miał też czapki, kapelusza ani płaszcza przeciwdeszczowego. Innymi słowy, wyszedł z gołą głową, jednak nie zmókł. Jak to możliwe?

https://66.media.tumblr.com/a79585b15b7fc52ce6d27f2f9814a19b/tumblr_inline_op9jh0YOA71t67szg_540.gif

#21 22-07-2014 o 00h46

Miss'OK
nisiam
Kobieta jest cudem boskim, szczególnie jeśli ma diabła za skórą.

Bo nie padał deszcz /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Masz do dyspozycji dwa kufle do piwa, jeden jest pięciolitrowy, natomiast drugi trzylitrowy. Kufle nie mają żadnej miarki, ani nie możesz taką dysponować. Jak nalejesz dokładnie 4 litry piwa z beczki mogąc także z powrotem odlewać piwo do beczki? Pamiętaj klient się niecierpliwi

„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."

Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"

#22 22-07-2014 o 11h38

Miss'Superstar
Majerankowa
Beemoov ogarnij się

Nalewamy 5 litrów piwa, następnie przelewamy 3 do drugiego kufla. W ten sposób mamy 2 litry w kuflu pięciolitrowym. 3 litry z kufla trzylitrowego przelewamy do beczki. Do kufla trzylitrowego przelewamy tamte 2 litry. Ponownie napełniamy kufel pięciolitrowy aż po brzegi i odlewamy 1 litr do kufla 3 litrowego. W ten sposób mamy 4 litry w kuflu pięciolitrowym.
(A teraz rozkmina - kto wypije tyle piwa? xD)

Zagadka:
Pół godziny temu na stole leżała porcja cukierków, a teraz ich nie ma. Ojciec spojrzał srogo na swoich dwóch synów i dwie córki.
- Kto zjadł słodycze? - zapytał.
- Ja nie - odparła Joasia.
- To któraś z dziewczyn - powiedział Rysiek.
- Nie, nieprawda - zawołał Marek. - To Rysiek zjadł.
- To nieprawda - rzekła Hania.
Z długoletniego doświadczenia ojciec wiedział, że troje z nich zawsze mówi prawdę, a jedno zawsze kłamie. A więc prawie natychmiast wiedział, kto zjadł słodycze.
Pytanie: Kto to był i jak do tego ojciec doszedł?

Ostatnio zmieniony przez Majerankowa (22-07-2014 o 11h41)

#23 03-08-2014 o 14h15

Miss'Fuzja
KimKas
^ Avatar od Namae :-) Kot kochający wolność... i wiecznie zalatana studentka Miejsce? Pewno WNPiD

Cukierki zjadła Hania, a krył ją Marek. Ich odpowiedzi są sprzeczne, dlatego któreś z nich kłamie. Jeśli Hania kłamała, to wtedy Rysiek również kłamał - co jest sprzeczne z warunkiem, że kłamać może tylko jedna osoba. Skłamał więc Marek, a pozostali powiedzieli prawdę. Joasia jest niewinna, ale to któraś z dziewczyn (zgodnie ze słowami Ryśka), więc musi to być Hania.

Odpowiedz na zagadkę, ssskarbie:
Choć bez skrzydeł - pląsa,
choć bez głosu - wyje
choć bez zębów - kąsa,
zamrze, choć nie żyje

Ostatnio zmieniony przez KimKas (03-08-2014 o 14h15)

#24 03-08-2014 o 14h24

Miss'Żółtodziób
...

Wydaje mi się, że rozwiązanie to wiatr

Tylko złotówka
1 zł = 1 zł
1 zł = 100 gr
10 gr = 0.1 zł
100 gr = 10 gr * 10 gr
1 zł = 0.1 zł * 0.1 zł
1 zł = 0.01 zł
1 zł = 1 gr

Znajdź błąd w powyższym rozumowaniu.

#25 03-08-2014 o 21h55

Miss'Fuzja
KimKas

Myślę, że 10 gr * 10 gr (czwarta linijka) nie da nam 100 groszy (powinno tam być 10 gr * 10 (bez groszy))

A teraz moi drodzy wykażcie się znajomością anatomii stworów z mitologii...
"Z przodu lwem była, od tyłu wężem, a kozą pośrodku,
strasznie zionącą potężnym, płomiennym ogniem zagłady."
Jak nazywała się ta zwierzyna?

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2 3 4