Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2

#1 08-04-2014 o 15h18

Miss'wow
Yoshiko
...
Miejsce: Atlantyda

Nie byłam pewna do jakiego działu to wrzucić, bo pasuje mi do opowiadań, rysunków i gier  ><
Pomysł inspirowany "MS PAINT ADVENTURES"
Było na SF i nie wypaliło, nie zawiedźcie mnie ;;

Zasady gry są takie:
Ja dodaję posta z akcją bohaterki, wy jesteście głosem w jej głowie. Po każdym moim poście możecie odpowiedzieć na pytanie zadane na końcu, dać propozycję wykonania czynności, zadać bohaterce pytanie, lub zaproponować wypowiedziane przez nią słowa. Na podstawie waszych postów bohaterka będzie wykonywać dalszą akcję.
Niech was poniesie wyobraźnia, bo świat jest alternatywny i mogą zdarzyć się fantastyczne rzeczy. Może dojdzie do jakiejś miłości, śmierci, albo przygody życia?
Komentarze nie związane z akcją proszę dodawać w spoilerach.
Jeżeli ktoś nadal nie rozumie, polecam zapoznać się z tematami w tym stylu - + + +
Liczę, że jakoś się to rozkręci i każdy ogarnie. Na prawdę mam nadzieję, że to wypali, więc błagam - angażujcie się~
W razie pytań zapraszam na pw c:
Jedziemy:

1 wrzesień, 2014 rok
godzina 7:50
twój pokój

Link do zewnętrznego obrazka

Wybudzasz się powoli z przyjemnego snu, w którym smarowałaś jakiemuś facetowi klatkę piersiową maścią na przeziębienie. Nie pamiętasz kto to dokładnie był, a nachodzi cię obawa, że to mógł być twój nauczyciel matematyki, więc próbujesz wymazać ten obraz z pamięci.

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

Twój telefon dzwoni, wygrywając "If I had you" twojego ukochanego idola, Adama Lamberta. Nie chce Ci się wstawać, więc jeszcze chwilę leżysz pod kołdrą, ignorując fakt, że w nocy znów spadłaś z łóżka.
Twoje oczy nie chcą się otworzyć, bo do pierwszej w nocy oglądałaś jakąś chińską bajkę. Może to i lepiej? Wiesz, że jak spojrzysz teraz w lustro to dostaniesz zawału - na pewno wyglądasz strasznie.
Czekaj... Jak ty w ogóle wyglądasz?

Mogą to być kolory włosów i oczu, fryzura, wzrost. Może mieć piercing, czy tatuaż, bliznę i inne charakterystyczne cechy. Niech ogranicza was tylko wyobraźnia - nic nie stoi na przeszkodzie by miała skrzydła, czy elfie uszy, albo coś w tym stylu.
Wybiorę niektóre z nich i złożę w naszą bohaterkę.

#2 08-04-2014 o 15h33

Miss'Żółtodziób
...

Dziewczyna nie należała do najniższych, ale przez długi czas spędzony przed laptopem, trochę się garbiła.
Krótkie, blond włosy,sięgające do ramion, były w kiepskim stanie; stały na wszystkie strony, co oznaczało, że rozczesanie ich będzie trudnym zadaniem. Brwi w trochę ciemniejszym odcieniu, wyglądały jak dwie niteczki. Duże, brązowe oczy, były przekrwione, ale to nie było problemem, gdyż liliowe soczewki czekały w łazience.
Mały zadarty nosek, obsypany był piegami, które były mało widoczne, przez to, iż cera była śniada.
Usta najczęściej wyglądały jak malinowa kreska, gdy dziewczyna je zaciskała. Bowiem jej usta były bardzo wąskie.
Szczególnym znakiem jest pieprzyk na podbródku oraz malusieńki kolczyk w wardze.

#3 08-04-2014 o 15h33

Miss'wtajemniczona
sandra88
...
Miejsce: Camelot

Długie do pasa, falowane, ciemno brązowe włosy sterczą we wszystkich kierunkach świata, wiedziałam, że będę je czesać przezz conajmniej pól godziny. Czekoladowe oczy, z których na lewym mam smugę błękitu są zaspane. Nos jest mały i lekko sterczący. Usta wykrzywione w grymasie nigdy nie dodają mi urody... Gdy wyjdę do szkoły będę się promieniście uśmiechać. Jak zwykle zapomniałam, że jestem wysoka i walnęłam głową o framugę drzwi, przy okazji dorabiając sobie niewielkiego siniaka, który jest jednak dosyć widoczny na mej bladej cerze.

Ostatnio zmieniony przez sandra88 (08-04-2014 o 15h35)

https://68.media.tumblr.com/ea717e89625bf147da9be71223bff3c8/tumblr_ocxa88MzGe1rdhap4o1_500.jpg

#4 08-04-2014 o 17h43

Miss'wow
Yoshiko
...

Maruki napisał

Krótkie, blond włosy,sięgające do ramion, były w kiepskim stanie; stały na wszystkie strony, co oznaczało, że rozczesanie ich będzie trudnym zadaniem.

sandra88 napisał

Czekoladowe oczy, z których na lewym mam smugę błękitu są zaspane.

Maruki napisał

Szczególnym znakiem jest pieprzyk na podbródku oraz malusieńki kolczyk w wardze.

No i wszytko jasne. Wyglądasz jak co dzień - źle. To znaczy - jesteś dość ładna, ale z rana nikt nie powinien Cię widzieć. A jako, że dziś jest twój pierwszy dzień jako uczennicy dziesiątej klasy to musisz wyglądać dobrze. Tu rodzi się bardzo błyskotliwy wniosek:
Trzeba iść do łazienki.
Wygrzebujesz się z łóżka, wyłączasz cały czas dzwoniący budzik w telefonie i ruszasz przez zagracony pokój, kopiąc na rozgrzewkę kota, śpiącego na stosie ubrań.

Wleczesz się do łazienki, rozmasowując dłoń.
Załatwiasz się, odkręcasz wodę pod prysznicem i stajesz przed lustrem.
Czujesz się jak nie w swoim ciele.
Jak ty, do jasnej anielki, w ogóle się nazywasz?!

#5 08-04-2014 o 17h55

Miss'OK
Lola886
...
Miejsce: Bielsko-Biała

Maffy Banks

..prawdziwa sztuka?..być sobą w dzisiejszych czasach..

#6 08-04-2014 o 17h56

Miss'Żółtodziób
...

Valancy Meyer

#7 08-04-2014 o 18h08

Miss'Żółtodziób
...

Lirane Valentine

#8 08-04-2014 o 18h45

Miss'wtajemniczona
sandra88
...

Elsa Anne Caroline Frost

Ostatnio zmieniony przez sandra88 (08-04-2014 o 18h48)

https://68.media.tumblr.com/ea717e89625bf147da9be71223bff3c8/tumblr_ocxa88MzGe1rdhap4o1_500.jpg

#9 08-04-2014 o 19h57

Miss'wow
Yoshiko
...

Nie, tak na pewno się nie nazywasz. Takie coś pamiętałabyś nawet na największym kacu...

O, właśnie. Valancy Anne Valentine. Niezbyt pospolite, a inicjały całkiem fajne. Znaczy... Co to za imię - "Valancy"? Jak to zdrabniać? Val? Vala? Lancy? Oby nie...

Ach, mama Cię pospiesza.
Biegniesz do pokoju, wybrać jakieś ubranie.

Szafa jak zwykle świeci pustkami niczym pustynia.
Ale jednak coś trzeba włożyć, nie zapominając, że to nadal pierwszy dzień szkoły.
Spódnicę? Koszulę? Buty na obcasach? A może walić to wszystko i wcisnąć się w dres?
Co założysz?

#10 08-04-2014 o 20h08

Miss'Żółtodziób
...

Beżowa, plisowana spódnica; biała koszula z ćwiekowanym kołnierzykiem; jeansowa kurtka w razie gdyby było zimno; beżowe botki.

#11 08-04-2014 o 20h16

Miss'towarzyska
Peppers
...
Miejsce: Paprysiowe królestwo♥

Trzeba być optymistką ! nie obchodzi Cię zdanie innych, więc zakładasz brudne starte dżinsy i pogniecioną koszulę w kratę, do tego wszystkiego stare trampki nadają się idealnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png a w sumie to nie gorsze będą kalosze, albo słodkie buciki kupione przez babcię na urodziny:)

Ostatnio zmieniony przez Peppers (08-04-2014 o 20h20)

#12 08-04-2014 o 21h18

Miss'Żółtodziób
...

Przetarte na kolanach jasne jeansy, ukochane czarne trampki z metalowymi ćwiekami po bokach, czarna bluzka na ramiączkach, na to ciemnowiśniowa koszula w kratę, wiązana pod biustem. Na ramię czarna torba z frędzlami, a na głowę czapka, zwisająca z tyłu głowy.

#13 09-04-2014 o 15h00

Miss'wtajemniczona
sandra88
...

wybaczcie, że nie opiszę stroju (mam coś z ręką), ale dodam jego zdjęcie:

#14 09-04-2014 o 16h47

Miss'na całego
Erzsebet
...

Zakolanówki, czarna spódniczka i koszulka, spinka w kształcie kokardki~

https://31.media.tumblr.com/17ae7c65eec0420bfaba512421d537e5/tumblr_inline_naeycjg12a1r3nulj.gif

#15 09-04-2014 o 19h15

Miss'wow
Yoshiko
...

Maruki napisał

Beżowa, plisowana spódnica;

A, właśnie spódnica. Najważniejsza część stroju. Czymże jest kobieta bez spódnicy?! Jesteś kobietą i noszenie spódnicy to twój przywilej! Co by powiedział Adam gdybyś w taki ważny dzień założyła spodnie? On na pewno założyłby spódnicę!

Peppers napisał

zakładasz (...) pogniecioną koszulę w kratę

Koszula jest dobrym rozwiązaniem, ale nie chce Ci się jej prasować. Czyli norma. Nikt nie zauważy, przecież jest w kratę...

Rachel8 napisał

(...) ukochane czarne trampki z metalowymi ćwiekami po bokach, (...)  Na ramię czarna torba z frędzlami, (...)

Właśnie, temu strojowi przyda się trochę drapieżności...

Erzsebet napisał

Zakolanówki, czarna spódniczka i koszulka, spinka w kształcie kokardki~

...Ale też niewinności. Czy taka mieszanka w ogóle jest możliwa? Najwidoczniej.

Czy Twoje ręce nie są trochę za długie? Może powinnaś założyć długi rękaw żeby to ukryć? Teraz już za późno. Twój autobus odjeżdża za 8 minut. To akurat tyle czasu, żebyś zdążyła wrzucić do torby co potrzebne, zwinąć ze stołu tosta i biec z nim jak japońska nastolatka.
Tak właśnie robisz, a w autobusie krzyczysz na jakiegoś gościa, który stanął Ci na stopie i ubrudził buta. Jak wychodzisz, to kopiesz go między nogi i uciekasz.
Lądujesz na korytarzu w twoim liceum. Jest pusto, bo większość uczniów słucha wywodu dyrektora na akademii, albo ukrywa się po okolicy.
Co robisz?

Od razu zaznaczam, że pomieszczenia na górze są tylko propozycjami - możecie zaproponować jakieś inne. Do tego bohaterka nie musi tylko udać się w danym kierunku - może od razu wykonać jakąś czynność - w sensie iść na dach i pluć na przechodniów, albo iść na akademię i walnąć dyrektora w nos.
Prawdopodobnie będę od teraz wybierać jedną czynność, zamiast łączyć parę~

#16 09-04-2014 o 19h23

Miss'Żółtodziób
...

Idziesz do pokoju nauczycielskiego sobie pozwiedzać. W końcu wszyscy nauczyciele słuchają paplaniny dyrektora.

#17 09-04-2014 o 19h44

Miss'wtajemniczona
sandra88
...

Poszłaś pozwiedzać, chciałaś zobaczyć basen,  podeszłaś by zobaczyć jakiej temp. jest woda, nagle zepchnął cię do wody pewien chłopak. Widocznie niektórzy wolą nie słuchać paplaniny dyrektora. Zdążyłaś go złapać za rękaw i wlecialiście do (niestety) lodowatej wody. Obydwoje drżeliście z zimna. Zaśmiał się z takiego obrotu sytuacji. Przedstawiłaś się, a on wyjawił ci swoje imię- Jack. Póżniej się wytarliście jakimś ręcznikiem, doprowadziliście do porządku i poszliście zwiedzać szkołę.

Gdyż zapomniałam dodać w tekście opisu Jack'a to już mówię (tak go sobie wyobraziłam, a raczej wzoruję się na Jacku Mrozie (oryginal: Frost)). Niewiele wyższy od ciebie, jasnowłosy blondyn (prawie,że białe),  Ma niebieskie oczy, niewielki nos i uszy,malinowo-kremowe usta, a jego szczęka jest kwadratowa . Ma na sobie jeansy rurki, biały T-shirt, a na nim ciemno-niebieski sweter z kieszenią na środku. na jego stopach widać skarpety i biało- szfirowe adidasy

Ostatnio zmieniony przez sandra88 (10-04-2014 o 15h08)

#18 09-04-2014 o 19h54

Miss'towarzyska
Peppers
...

Idziesz przejść się po szkole, może spotkasz kogoś kto jak ty nie za bardzo zainteresował się uroczystością

#19 09-04-2014 o 19h58

Miss'Żółtodziób
...

Postanowiłam trochę pozwiedzać, bo na korytarzu było pusto (a tak mi się przynajmniej zdawało). Kiedy chciałam dostać się do sali muzycznej, z całą prędkością wpakował się na mnie jakiś chłopak (czarne oczy, czarne włosy, wysoki, ubrany w czerwoną koszulę w kratę i czarne jeansy), po czym oboje wylądowaliśmy za drzwiami. W korytarzu słyszałam krzyki jakiegoś mężczyzny...
- Dyrektor - wyjaśnił chłopak, uśmiechając się, po czym dodał : - Jestem Darren - i podał mi rękę.
- Val - ja też się uśmiechnęłam. Darren zaproponował, że oprowadzi mnie po szkole, na co z ochotą się zgodziłam.

#20 22-04-2014 o 17h03

Miss'wow
Yoshiko
...

Peppers napisał

Idziesz przejść się po szkole, może spotkasz kogoś kto jak ty nie za bardzo zainteresował się uroczystością

Właśnie! Kogo obchodzi co się dzieje na akademii? Na pewno nie Ciebie!
Podchodzisz do korytarza, za którym cała szkoła siedzi i słucha nudnej przemowy dyrektora i pokazujesz im figę z makiem!
Takiego wała, systemie edukacji!

Słyszysz jednak jak ktoś się zbliża, więc przestraszona odwracasz się i uciekasz stamtąd.
Biegniesz przez korytarz ile sił w tchu, aż wpadasz na kogoś.

To nie był dobry pomysł, gdy podnosisz się z ziemi, widzisz, że tym "kimś' jest Dave Rickey - największy chuligan w szkole.
Plotki mówią, że dowodzi mafią, a w ogóle zabił już człowieka, albo pięciu.

Nie wygląda na usatysfakcjonowanego. Bardziej jakby chciał Ci przywalić...
Co robisz?

#21 22-04-2014 o 17h32

Miss'wow
CharlotteYork
Wyzwanie to ubranie...
Miejsce: Ciemna strona księżyca

Uśmiechasz się do niego słodko próbując wykrzesać nieco uroku osobistego co do którego wcale nie masz pewności. Pozostaje Ci nadzieja że łobuz ma w sobie coś gentlemana i nie uderzy dziewczyny.

#22 22-04-2014 o 17h32

Miss'wtajemniczona
sandra88
...

Wypaliłam szybko:"Dziewczyn się nie bije!". Podeszłam do niego, dostał w splot słoneczny (lekko, nie chciałam go mieć na sumieniu). I odeszłam oglądając się za siebie, by sprawdzić czy leży jeszcze na kafelkach.

Ostatnio zmieniony przez sandra88 (24-05-2014 o 13h21)

#23 22-04-2014 o 18h07

Miss'Żółtodziób
...

Patrzysz się w jego oczy i widzisz swój wyrok śmierć. Tak się wystraszyłaś, że uciekasz i chlipiesz ciche "przepraszam". Modlisz się o to, aby jakimś cudem twój idol cię obronił.

#24 22-04-2014 o 18h30

Miss'ujdzie
Serafina16
...

Wiesz,że podpisany masz już na siebie wyrok śmierci więc co masz do stracenia?Podchodzisz do niego.Przez chwile patrzycie sobie nawzajem w oczy po czym ty kopiesz go z całej siły w piszczel i odchodzisz jakby nigdy nic.

Jak pech to pech.Internet raz jest,raz nie ma.Za utrudnianie RPG przepraszam.

#25 23-04-2014 o 19h11

Miss'towarzyska
Peppers
...

Patrzysz na niego. Może się zlituję? uśmiechasz się nieśmiało pokazując swoje wyszczerbione zęby po czym uciekasz w popłochu do toalety, która.... okazała się być męską

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2