AAAAAAA!!!!! Zakochałam się w zdjęciach, które znalazłam! Ja chcę czterech chłopaków, a nie tylko dwóch!!!
No ale niestety można tylko dwóch, tak więc klepię dwóch chłopaków T-T...
A i pytanie. Oni z początku myśleli, że idą do normalnej szkoły, ne? Tak więc charakter może być zdrowo <cenzura>, ale jak najbardziej normalny też może być, tak?
~Imię~
Isoruko
~Nazwisko~
Kamimotosugi
Pisane jak słowa : bóg - 神 (kami), oryginał - 本 (moto), kryptomeria - 杉 (sugi)
~Przezwisko~
Io number four.
~Płeć~
Mężczyzna
~Wiek~
16
~Kraj pochodzenia~
Japonia
~Wzrost~
165cm
~Waga~
50kg
~Grupa krwi~
B | Rh -
~Super Licealista~
Kanciarz i hazardzista.
~Rola~
2.2
~Orientacja ~
Heteroseksualny
( Tak wiem - tutaj daję orientację hetero, a przecież Okichi to facet... zaraz wytłumaczę )
~Wygląd
Isoruko ma zawsze na sobie swoją ukochaną, czarną bluzę z białym wnętrzem i wprost-proporcjonalnie kolorem - kropkami na części głowy. Pod spodem ma jasno-brązową koszule. Nosi niebieskie spodnie z brązowym pasem a do tego czarne buty.
Jego oczy są czerwone i świecą w ciemności, jeśli przedtem się je nasłoneczni. Dzieje się tak dlatego, że je przefarbowane u tatuażysty... w dodatku farbą fluorescencyjną. Jego włosy to blond, ale kolor podobny jest do tej jego jasno-brązowej bluzki.
Wyraz jego twarzy, to prawie zawsze "Poker Face". Żadnych emocji, żadnych uczuć, niczego, co po wyrazie twarzy można by się domyśleć. Jednakże napisałam "prawie zawsze", nie? Otóż czasami widoczny jest na tej jego twarzyczce - gniew. Z jakich powodów? O tym w charakterystyce.
~Charakter~
Jaki charakter? Bezinteresowny. "Nic mi się nie chcę, nic nie muszę." - jak się go zobaczy, to właśnie tak można powiedzieć, jednakże stwierdzenie to będzie tylko w połowie prawdą, bo w końcu musi wykonywać polecenia Io number one. Po prostu on wygląda... no jakby nic nie robił no... Jakby go nic nie interesowało, nie miał żadnych uczuć. Sam w sumie to też myśli, że jest właśnie taki. Jak ktoś będzie go wykorzystywał seksualnie, tak jak Okichi, to on nawet na to nie zwróci uwagi. Znaczy... zauważy to, ale i tak nic nie zrobi. Da na to wykorzystanie pozwolenie. Nie interesuje go, co robisz po prostu.
Ale... cóż. Wszystko się zmienia, kiedy to jest z kimś w związku... wtedy to właśnie, na jego twarzyczce, pojawia się coś innego niż "Poker Face". Co takiego? Mianowicie jak już, to tylko gniew.
Kiedy jest z kimś w związku, nie dopuści do wykorzystywania swojego ciała, przez kogoś innego, ale... jest stanowczo zbyt zaborczy i zbyt zazdrosny... domyślcie się, co dalej. Jeśli będziesz z nim w związku, to będzie chciał, abyś widziała jego i tylko jego. Nie pozwalałby Ci się do nikogo jakoś, lekko bardziej niż norma, zbliżyć. A na jego twarzyczce nie gości uśmiech, radość z przebywania z Tobą, tylko ten <cenzura> "Poker Face", no i gniew... jak długo bylibyście z taką osobą w związku? No w sumie to oznaka, że mu na Tobie bardzo zależy, no ale no... powiedzmy szczerze - mało któremu człowiekowi świadomość z tego wystarcza.
Rzadko też, kiedy coś mówi, a jak mówi, to raczej zwięźle... i na temat (ja tu zdechnę...). Ale zdarza się, że czasem z jego ust łaskawie wyjdzie jakaś dłuższa prawda życiowa.
~Historia~
Isoruka... to imię nie zostało nadane mu przy urodzeniu. Rodzice pięcioraków zostawili ich bez imienia, aby w odpowiednim wieku sami mogli sobie jakieś wybrać.
Tak się też stało. Jednakże w wybranie imion pięcioraków zaingerował najmłodszy - piaty brat. Poprosił on ich o coś - o schemat imienny. Drugi brat go wymyślił - tak narodziło się Io. Trzeci brat stworzył pięć imion według schematu - tak narodziły się imiona Io. Czwarty brat ukrył jedno z imion - tak narodziło się ukryte Io - Oi. Pierwszy brat przydzielił każdemu odpowiednie imię - tak narodził się Io number one - Ichizo, Io number two - Izo, Io number three - Isao, Io number four - Isoruko, oraz Io number five - Okichi.
To rodzeństwo, lubi być w centrum uwagi... a bynajmniej Io number one - Ichizo, lubi ich tam stawiać... tak więc jeśli przyda się gdzieś tam znać wam ich prywatne, prywatne, prywatne życie, to się nie krępujcie. Bynajmniej, aby jednak było to co wymyślicie, zgodne dla mnie z ich historią - napiszcie mi to najpierw na PW i tyle, oke?
Dora, a teraz jak dostał się do tego liceum... no dostał się normalnie. Ale czy to nie dziwne, że tylko on jeden? W końcu to pięcioraki, no i chyba ciągle są cały czas z sobą, ne? No więc... tak sobie zażyczył Io number one - Ichizo. I tyle na temat. Dlaczego tak postanowił? Jeśli chcecie, to możecie spróbować i go zapytać, ale... nie oczekiwałabym odpowiedzi...
(Możliwe, że to będzie jego maska, ale nie jest to pewne.)
Uwaga - on o tym, co jest zapisane poniżej, nie ma najmniejszego pojęcia!
(W sensie takim, że po prostu nie zdaje sobie sprawy, że to jego hobby)
~Hobby~
~ Leżenie na trawie, pod sadem fuji.
~ Słuchanie występu solistek w klubach hazardowych.
~ Głębokie sprawy, potrzebujące przemyślenia.
~Ulubiony zapach~
Zapach nowych książek.
~Ulubiony kwiat~
Fuji, rozprzestrzeniające się łukowato nad drogą.
~Ulubiony przysmak~
Pomarańcza
~Ulubiona muzyka~
Solistka w klubach hazardowych (Czyli to co ona tam sobie śpiewa.)
~Ulubiony instrument~
Harfa, oraz "instrument, który wszyscy słyszą, ale nie można go zobaczyć, ani nie można go dotknąć".
~Lubi // Nie lubi~
Pszczoły // Koty... tak dokładnie to kota
Osoby, które są w nim zakochane // Osoby, które mogą być z każdym.
Pomarańczowy // Jego rodzeństwo
Truskawki // Konkurenci
O tym co niżej, to już wie xD
~Ciekawostki~
~ Jak każdy brat, miał akcje z Okichi. Choć może bardziej to Oi miał akcje z nim? No raczej tak xD
~ Jest pięciorakiem jednojajowym. Czyli posiada czterech, identycznie podobnych do niego, braci.
~ Jak każdy brat, wykonuje grzecznie polecenia Ichizo, czyli Io number one.
Od lewej : Isao ; Okichi ; Izo ; Isoruko ; Ichizo
Jego słodkie, przeurocze rodzeństwo, w skrócie :
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Ogół :
Jak już można było zauważyć, każdy z nich jest blondynem o czerwonych oczach (ewentualnie oku...). Kolor włosów jest co prawda naturalny, jednakże ich tęczówki oczu zostały u tatuażysty zafarbowane... na dodatek farbą fluorescencyjną (sorry, musiałam xD). Tak więc czerwone oczy (oko), są (jest) u nich (niego) stałe i jeśli się "nasłonecznią", to świecą (świeci) w ciemności. Jaki jest ich naturalny kolor tęczówek? Taki sam, jak włosów.
Ubiór też jest dla nich bardzo charakterystyczny. Mianowicie ich ukochana, od zewnątrz czarna, od wewnątrz biała bluza, z wprost proporcjonalnie kolorem - kropkami na części głowy, którą każdy ma taką samą, oraz jasno-brązowa koszula, która zazwyczaj też jest ta sama. Nie że noszą bez przerwy jedną i tę samą, tylko po prostu mają takiej bluzki bardzo dużo egzemplarzy...
Wszyscy są tej samej postury, tak więc wszyscy mają BMI poniżej normy (no oprócz piątego brata, ale on jest jeszcze lekko chudszy, tylko piersi dają mu tę samą wagę xD).
Pomimo takich osobistych rzeczy, jest jedna wspólna sprawa dzięki której można ich rozróżnić między sobą. Mianowicie maski. Kiedy je założą, to tylko jeden brat jest bez problemu rozpoznawalny (chyba nie muszę go wskazywać...), no a pozostali? Otóż każdy z nich ma inną maskę. Co prawda różnica nie jest wielka, bo i to i to czarno białe jest, jednakże one różnią się od siebie, a bracia się maskami nigdy nie wymieniają. Tak więc jeśli zna się dokładnie każdą maskę i do kogo która należy, to bardzo łatwo braci wtedy (jak założą maski) rozpoznać.
(Jeśli chodzi o wygląd każdej maski i jej przynależności, to kiedy uda mi się namówić Ragnusię, do narysowania mi ich, tedy się one tutaj pojawią : ) )
A teraz każdy osobno :
( W takiej kolejności, w jakiej się urodzili)
Przezwisko : Io number one
Orientacja seksualna : Aseksualista typu D
Cechy wyglądu indywidualnego* : Psychodeliczny uśmiech, psychodeliczny śmiech, psychodeliczne zachowanie. Może być tak, że w jednym momencie,będzie się tak uśmiechał, będzie się tak śmiał, oraz będzie się kręcił w kółko z rozłożonymi szeroko i prosto ramionami... psychodelic...
Specjalność* : Strateg oraz psycholog. Bardzo często używa psychologi do swoich strategii. To jak zachowa się człowiek w danym momencie, jak zareaguje, jak sprawić, aby tak zareagował, a nie inaczej - to wszystko to psychologia. Jednakże nie oczekujcie, że możecie przyjść do niego się wygadać, jak do normalnego psychologa - a w życiu!
Przezwisko : Io number two
Orientacja seksualna : Biseksualista... a może tylko gra?
Cechy wyglądu indywidualnego : Jedno tylko oko zafarbowane - mianowicie lewe. Prawe jego, jest ich naturalnego koloru.
Specjalność : Aktor oraz Kopiarz. Potrafi zagrać każdą osobowość. Perfekcyjnie. Niestety nie idzie mu granie głosów, których barwa jest zbyt daleko od jego naturalnej. Po jednym spojrzeniu potrafi kopiować np. ruch nadgarstka, przy trafnym rzucie piłką do kosza, a potem go wykonać, etc. Oczywiście jeśli ktoś wyrobił sobie jakąś indywidualną możliwość ruchu danego mięśnia, poprzez długie, długie treningi, lub po prostu taki się urodził, albo miał kontuzję i taki został efekt - Izo tego nie skopiuje, no bo niby jak? Teoretycznie potrafi, jednakże możliwości jego ciała mu na to nie pozwolą.
Przezwisko : Io number three
Orientacja seksualna : Homoseksualista.
Cechy wyglądu indywidualnego : Dwie, czerwone spinki, zapięte na lewej stronie. Zazwyczaj przeplatane na krzyż, ale czasami Isao zapina je równolegle do siebie.
Specjalność : All-artysta. Czyli wszystko co z sztuką związane, jak najbardziej perfekcyjnie. Graffiti, malarstwo, szkic, rzeźba, architektura (tylko projektowanie), taniec, gra na instrumentach, śpiew, tworzenie muzyki, etc. Co prawda gotować nie umie, jednakże sztukę przygotowywać z jedzenia, to już tak.
(Niestety zdjęcie jeszcze z przed tatuażu. Aktualnie ma czerwone oczy, oraz nie ma smutnego wyrazu twarzy.)
Przezwisko : Io number four
Orientacja seksualna : Heteroseksualista
Cechy wyglądu indywidualnego : "Poker Face" - serio! Jego twarz nie ukazuje żadnych emocji. Jest to zmienne tylko w jednym przypadku, ale to w karcie postaci ;P .
Specjalność : Hazardzista oraz kanciarz. Choć prawdą jest, że nikt nigdy nie widział, aby w hazardzie oszukiwał. Nie ma dowodów, tak więc czemu napisałam, że kanciarz? Są domysły... tak więc może weźmy pod uwagę tylko hazardzistę? Żadna, nawet najmniejsza gra hazardowa nie jest mu obca. I rzadko kiedy przegrywa. Po części zasługa jego "poker face'owi", zaś po części nie wiadomo czego zasługa i stąd plotki o kanciarstwie.
(No ale w każdej plotce jest ziarno prawdy, nie? xD)
Jest to transwestyta.
Przezwisko : Io number five. Znany raczej jako - Oi
Orientacja seksualna... cóż... Niby homo... ale jest tylko za braćmi, za nikim więcej... żadną dziewczyną, żadnym innym chłopakiem... tak więc nie wiem, czy można nazwać go homoseksualistą.
Cechy wyglądu indywidualnego : Dłuższe włosy i posiada piersi (operacja). Jak inni długie spodnie, tak on krótkie spodenki, oraz damska wersja tej ich bluzki.
Specjalność : Haker oraz informator. Szukasz jakiś informacji? Gdzie kto się znajduje, jak nazywa się właściciel jakiegoś samochodu, jak idzie policjantom ta i ta sprawa - czyli wszystko, od najbłahszej rzeczy, po tajemnice państwowe. Większość informacji co prawda, najpierw musi się dowiedzieć po zleceniu, bo w końcu co go interesują np. akta jakiegoś Amerykanina? No raczej nie wiele. A są też rzeczy, których się nie dowie - bogiem nie jest. Jednakże jest on głównym informatorem... o ile mu się to opłaca. Głównie informuje braci... wiemy dlaczego...
Dla przypomnienia :
Od lewej : Okichi ; Isao ; Ichizo ; Izo ; Isoruko
(I niestety ponownie stare zdjęcie...)
* Są to cechy wyglądu zewnętrznego, które różnią akurat tę osobę, od pozostałych barci.
* Uwaga! To że mają takie specjalności, wcale was nie ogranicza! Jeśli chcecie, to możecie wziąć sobie na specjalność hakerstwo, artystyczność, psychologię, aktorstwo, czy co to tam jeszcze było, ponieważ te postacie nie występują w tym RPG! No a bynajmniej nie w tej szkole... to wystarczający powód, aby oni wam możliwości wzięcia tego na specjalność nie blokowali! Jedyne, czego nie możecie wziąć, to kanciarz i hazardzista, bo to należy do Isoruko - mojej głównej postaci, która zaś do tej szkoły uczęszcza. Tak więc tylko te dwie specjalności są zajęte, nic więcej!
Jeśli chodzi o różnorodność włosów, oczu i ogólnie twarzyczek, naszych pięcioraków, to to wina tylko i wyłącznie różnorodności autora, do każdego obrazka - nic na to nie poradzę. Tak więc uznajmy, że na prawdę są identyczni, jedyne co ich różni, to to co zostało wypisane w "cechach wyglądu indywidualnego"
Wiem, że na dwóch obrazkach została zamieszczona już maska, jednakże proszę na nie nie zwracać uwagi. Maski, które może Rei mi narysuje, będą inne.
Ostatnio zmieniony przez Minwet (10-04-2014 o 22h17)