Na mnie mówią Asik, bo jestem Asia. xD Do każdego imienia tak dodaję: Sylwik, Gosik, Julik, Olik itd. ;d
~
Na mnie mówią Asik, bo jestem Asia. xD Do każdego imienia tak dodaję: Sylwik, Gosik, Julik, Olik itd. ;d
Szarlotko, a już myślałam, że wejdę i zobaczę, że chwalisz się ksywą Szarlotka ♥
Mam na imię Paulina i jak siostra była malutka, to nie umiała wymówić tak długiego imienia więc wołała na mnie Pinia. No i tak już w rodzinie zostało, jestem Pinia ;D
Oj, a ja mam dużo. Zaczynając od tego, że Stara, bo mam młodszą siostrę.
Staruszek, zdrobnienie od powyższego.
Bubi, to z kolei jest z nazwiska które się z tym rymuje.
Bubak, Bubson, głównie Bubak wzięło się od Bubiego.
Dalej jest Glut, bo mam katar ciągle.
Od tego, znów bo się rymuje, But.
Kolejne Glui, Gluczka zdrobnienia Gluta.
A dawno dawno temu był jeszcze Gniłek.
Taka skromna ilość
A najpopularniejsze jest Glui. Poza tym nawet fajnie brzmi, nie?
Ostatnio zmieniony przez Kafra (09-01-2015 o 20h52)
Przezywac nikt mnie nie przezywa bo wszyscy sie mnie boja ze moje psapsie z calej szkoly ich zjada ale ksywka to Lukri albo Queen jak kto woli
Na mnie wołano Królik, pisało się to: Krulik...
Oj Frozowska, ja mam Szarlotkę tylko na MF. <3 W realu to mam jeszcze brzoskwinka. :3
Ja w realu jestem Gosiuś, Gosiunia, Gosik, Gosiaczek, Mesia, Mała Gosia... Ogólnie wszystkie możliwe wersje mojego imienia. ;D
Na MF jestem Maryśka, Mary, Maryś, Szczurek. :3 (Kocham Szczurki, dziękuję Szarlotko. <3)
A takie łyse szczurki to lubisz? xD Takie gołe, bez sierści i pomarszczone <3
A tak w ogóle to jeszcze kiedyś nazywali mnie okularnik, ale to za czasów, kiedy nosiłam okulary. :3
Ostatnio zmieniony przez Charlotte5 (12-01-2015 o 18h09)
Ja mam na imię Gosia, a rodzice wołają na mnie Mosia i Skretka( nie pytajcie dlaczego) ;-)
Ja jestem Ania, no i ostatnio przylgnęło do mnie przezwisko "Smerf" W sumie to sama nie wiem dlaczego, no ale jak widać na razie tak zostanie
Hymm, moje przezwiska to:
- Ola, Olek (od imienia Oliwia)
- Ruda, Marchewka (kolor włosów)
- Henry (bo kiedyś ciągle pisałam to imię)
- Sadystka (ale ja naprawdę nie wiem skąd to się wzięło ) XD
Mam na imię Karolina, ale większość moich przezwisk nie ma z imieniem powiązań.
Zwą mnie: (od najczęściej używanych)
Pies (to ma długą historię, w skrócie ,,szczekam" i warcze - nazywają mnie tak przyjaciele i większość rodziny)
Mazur ( skrócone nazwisko - przyzwyczaiłam się)
Kaśka (nie wiem dlaczego, ale ciotka mnie tak woła)
Kuń (nienawidzę ponad wszystko. Nie mam pojęcia skąd to przezwisko, ale mnie obraża i używa go jedna wredna dziewczyna)
Do mnie przylgnęło ostatnio przezwisko "Grucha".
A tak to mi wołają po imieniu, ewentualnie koleżanki mówią na mnie "Babciu" lub "Grażynko"
Gdy chodziłam do szkoły przez podstawówkę i gimnazjum przezywano mnie "Kurczak". Niestety moje nazwisko się rymuje ze słowem "kurczak", przez co czasami mi dokuczali z tego powodu.
gdy weszłam w świat kpopu dla innych stałam się Tuchii/Tucia. Przez bardzo długi czas to się mnie trzymało, az do momentu gdy straciłam kontakt z tymi ludźmi, którzy znali mnie jako tuchii. Owszem, są jeszcze takie osoby które tak do mnie mówią, ale do rzadkość. Teraz jestem po prostu Kinga, lub Ki dla mojej przyjaciółki.
A w blogosferze jestem znana pod nazwą Joy Clifford
Jednym z najczęściej stosowanych przez moich kolegów przezwisk jest Larwa. Wzięło się to oczywiście od mojego imienia i bardzo mnie to denerwuje.
Sama mam talent do wymyślania dziwnych przezwisk, na przykład jedną z najlepszych koleżanek nazywam Moja Piłka. Wzięło się to stąd, że kiedy wyszła na dwór z nową piłką, bez przerwy staraliśmy się zrobić jej na złość, bo nie chciała jej pobrudzić. Co chwilę wołała "Moja piłka!".
Innego kolegę nazywam Dystrybucja, co również powstało wskutek skojarzeń związanych z imieniem. Nie pytajcie o szczegóły. Inną koleżankę nazywam Shakira, ze względu na włosy.
W szkole nazywają mnie Bef ( skrót od befsztyk ) xd
W domu mnie nazywają różnie ...
Tata mnie nazywa Myszka,Młoda lub Mała c;
Mama nie ma dla mnie przezwiska
A tak naprawde mam na imie Nicole xd
Pozdro<3
w szkole Kinia w domu mała
Swoją drogą, miałam kiedyś przezwisko Wariatka, pod tym pozytywnym aspektem... Przypomniałam sobie o tym szukając cytatów do Wielkiego Wyzwania xDD
"-Gadałem jak wariat, co?
- Tak, Wodzu. – McMurphy przekręcił się na łóżku. – Gadałeś jak wariat.
- To wszystko nie było to, co chciałem powiedzieć. Ale inaczej nie umiałem. Plotłem bzdury.
- Wcale tak nie uważam. Gadałeś jak wariat, ale to nie były bzdury.” ~ Ken Kesey, Lot nad kukułczym gniazdem, 10/10
Na mnie wszyscy mówią Genia, chociaż mam na imię Julia ;c
JA MAM NA IMIE ANIA A KTOŚ Z WAS ZNA TO " ANKA SKAKANKA I WYBOJANKA ALBO" ANIA BANIA PROSZEK DO PRANIA A PROPO MOJA KOLEŻANKA KAROLINA MA PRZEZWISKO KARI
O MÓJ BRAT KAZAŁ
Zawsze przezywano od brzydali mnie, bo zazdrościły koleżanki mi.
@Zuzia04, nie pisz posta pod postem, skorzystaj z opcji "edytuj", bo możesz dostać bana, ostrzeżenie bądź upomnienie.
A co do przezwisk, to raczej nie mam żadnych. Kiedyś mówili na mnie "niebieska" ze względu na włosy, czasami dziewczyny mówiły "Claire_M", bo miałam taki nick w grze, którą kiedyś im pokazałam, a mi się znudziła i teraz one są od niej uzależnione...
Nazywam się Daria, skąd przezwisko ,,Dariusz, Dariuszek"
Nazywano mnie także Gieniuszem XDD