To była naprawdę pracowita edycja - pozwólcie, że to przyznam z rozbrajającą wręcz szczerością! Nie ma po co owijać w bawełnę. Czas nas gonił od początku, a spraw organizacyjnych nagle nam narosło i ogarnięcie życia, włącznie z konkursem, stało się jeszcze trudniejsze. Tym razem nie zęby, a zamorskie wyprowadzki jednej części naszego dotychczasowego teamu. Fox nie ma już w Polsce, a ja zamierzam dołączyć do niej jak najszybciej!
Wobec czego koniecznym okazało się znalezienie osób, które chciałyby uczestniczyć w naszym wielkim projekcie - piszę "wielkim", ponieważ naprawdę właśnie w ten sposób go postrzegam :) Jest dla mnie ważny i nawet wtedy, gdy gra sama w sobie nie dostarcza mi już takiej dozy radości jak do niedawna, ten konkurs pozostaje dla mnie czymś niesamowitym, magicznym i nieprzewidywalnym!
Nieskromne to stwierdzenie - ale go po prostu uwielbiam ;)
Chciałabym, byście przeogromnie ciepło powitali bohaterki tego tygodnia - Miriku i Astaelię, które to właśnie dołączyły do składu naszego zespołu! Bardzo dziękujemy im z Fox za pomoc - dziewczyny: jesteście niesamowite! <3 Wierzymy, że rewelacyjnie poradzicie sobie ze wszystkimi zadaniami! Miriku już to pokazała - jej nagroda, jest niesamowita...
I cóż - tak oto wkraczamy w nową erę Wyborów Stylizacji Inspirowanych ;) mamy nadzieję, że będziecie bawić się z nami dalej!
Życzę powodzenia wszystkim i dziękuję Wam za wszystko!
Lillien
---
Nivata, Twój rycerz - genialny! Projekt spodobał mi się ze względu na po pierwsze koncept (chyba sama bym nie wpadła, żeby zrobić któregoś z tych rycerzy!), po drugie za wykonanie. Szalenie podoba mi się złożoność elementów tutaj, bo pomimo monochromatycznej kolorystyki, strój wydaje się naprawdę ciekawy. Ulubione elementy: części zbroi, naszyjnik, diadem oraz topór :D
Jula1243, jaka ładna Jęcząca Marta! To chyba niedokładny cosplay, co działa ewidentnie na korzyść Twojego zgłoszenia :) bardzo spodobał mi się tu makijaż, oraz błękitna skóra, która w fajny sposób obrazuje ducha Marty. Naprawdę fajne wrażenie robi także magiczna łuna za postacią i kokardy we włosach. Super!
Nana26, Twój Lord Voldemort jest świetny! Szkoda, że właściwie bliżej mu do cosplaya, niż własnej interpretacji tej postaci, jednak mimo wszystko przyznam, że to bardzo udane zgłoszenie :) Szczególnie rozbroił mnie dobór fryzury - bo w jaki sposób lepszy oddać brak włosów? :D Na uwagę zasługuje również makijaż - powiedziałabym, że jest bezbłędny ;)
Jula209, z początku myślałam, że to cosplay, jednak Twoja wersja Umbridge zdecydowanie nim nie jest. I odważę się stwierdzić, że pomijając chudą posturę misski, odzieżowo to bliższa moim wyobrażeniom Umbridge, niż wersja filmowa. A przynajmniej na pewno zdecydowanie wścieklej różowa! Co mnie tu kupiło, to dodatek kota (idealny atrybut dla tej postaci!), a także różdżka - jest wręcz dziecinna, dokładnie tak infantylna jak sama Umbridge ;) rewelacja!
Majerankowa - Fawkes jest cudowny! Zakochałam się w nim. Sama planowałam początkowo w ramach inspiracji wykonać właśnie feniksa i myślałam o wykorzystaniu dokładnie tych samych piór jako ogona! To majestatyczne stworzenie w Twoim wykonaniu wygląda rewelacyjnie - tak jak mówiłam, podobają mi się płomienie, spódnice i maska. Całość jest dostojna i naprawdę sprawia wrażenie, jak gdyby ptak wzbijał się wśród płomieni do lotu ;) porwałaś mnie tym projektem!
Whitewind, idealna Bella Lestrange - szkoda jedynie, że to cosplay :c Bo naprawdę wyszła Ci wspaniale, o wiele, wieeele lepiej, niż propozycja z halloweenowych gwiazd Nine! Twoja Bella jest równie mroczna, jednak nieco bardziej niesforna i złośliwa, niż po prostu zła - w dodatku jej makijaż i włosy bardziej do mnie przemawiają, a w każdym razie na pewno przemawiają o wiele lepiej do mojego wyobrażenia tej postaci z książki ;) udane odzwierciedlenie!
Roxy, Twoja wierzba bijąca była bardzo długo moją faworytką. Ode mnie otrzymałaś jedną z wyższych not, bo pomysł kupił moje serce absolutnie! Twoja praca odznacza się naprawdę wysoką estetyką ogólną, przedstawia nie tylko koncept, ale i sama w sobie świetnie wygląda - niezwykle spójnie. Smaku dodają dodatki/atrybuty pod postacią pejcza - czego lepiej by się zobrazować nie dało! Jest to jak najbardziej stylizacja inspirowana, nie dokładne odwzorowanie, co spodobało mi się szczególnie :) bardzo żałuję, że zabrakło miejsca dla wyróżnienia Twojego pomysłu, bo zdecydowanie zasługuje na wyszczególnienie. Ze mną przynajmniej zostanie on na długo - dziękuję za tę rewelacyjną inspirację, brawo! :)
Zupka, zakochana jestem po uszy w Twoim chochliku! Jest absolutnie błyskotliwie zrealizowany, kreatywny i nieprawdopodobnie wręcz psotny! :D Genialny projekt i wykonanie, w którym urzeka mnie makijaż, fryzura i kolorystyczne dobranie wszystkich warstw tych ubrań, jest po prostu idealne. W pełni oddaje ubarwienie fioletowo-niebieskie chochlika ;) Podoba mi się również malutki dodatek pod postacią chochlika od Theodory. Gratuluję Ci serdecznie miejsca na podium, jesteś genialna! I byłabym zapomniała... kiedy tylko Fox na dobre zadomowi się w Kornwalii, KONIECZNIE muszę ją wypytać, czy nie widziała tam podobnego stworzonka - w jej przypadku byłoby to nawet prawdopodobne! ;D
Joanna, stworzyłaś bardzo fajną, wyważoną stylizację pomimo nadnaturalnych dodatków jak skrzydła i szara skóra :) Całość jest naprawdę bardzo harmonijna i spójna, a w dodatku podobają mi się delikatne plamy koloru na twarzy Miss. Każdy chciałby mieć nieograniczoną moc, prawda? ;D Bardzo fajnie, że postanowiłaś pokazać nam coś innego, pomimo że nie przepadam za zbytnio wyidealizowanymi bohaterami - jako stylizacja, faktycznie przywodzi na myśl majestatyczne piękno ;D super!
HankaPL, Patronus był niezwykle kreatywnym pomysłem - zwłaszcza ten króliczy, Luny! Jest po prostu rozkoszny i roztacza wokół siebie aurę dobra i bezpieczeństwa, idealnie w zgodzie ze swoją rolą! Twój Patronus ma rozkoszny, króliczy pyszczek, nosek mnie rozczulił i bardzo spodobał się nie tylko mnie ^^ Osobiście troszkę przeszkadza mi tutaj niespójność odcieni błękitów, ale nie da się ukryć, że jest to projekt zasługujący na wyróżnienie! Za koncept, za zaplanowanie go i oryginalny efekt końcowy :) Ja się urzekłam i z takim Patronusem u boku czułabym się absolutnie bezpieczna! Gratuluję!
Sniezyczka, czym byłby ten konkurs bez dementora?! Jest tak realistyczny, że mam wrażenie, że powietrze od patrzenia faktycznie zrobiło się lodowate! Warstwy okalających go materiałów wyglądają na niezwykle rozwiane, idealnie oddając wszystko to, co w postaci tych przerażających istot jest najważniejsze. Strach ;) Masz talent do tworzenia genialnych, równych i spójnych stylizacji, tak też stało się i tym razem! Nie mogę jednak wyrzucić z umysły wizji dodatku tych sczerniałych, zwiędłych kwiatów, które ukazane są na gifie z filmu - mam wrażenie, że to świetny atrybut powiązany z Dementorami, który dopełnia wrażenia upiorności. Tak czy inaczej - Sniezyczko, gratuluję pomysłów. Wyszło niesamowicie!
Maka, Twój pionek szachowy wygrał miażdżącą ilością głosów ze strony wszystkich czterech jurorek. Stąd miejsce na podium, absolutnie zasłużone! O ile w przypadku innych uczestniczek nie byłyśmy zdecydowane, by jednogłośnie wybrać najlepsze spośród tylu zgłoszeń, tak w Twoim przypadku nasze noty były spójne :) Jestem pod wrażeniem tak pomysłu, jak i wykonania - jest bezbłędne. Zaczynając od niezwykle kreatywnego i oryginalnego połączenia elementów garderoby, kończąc na takich detalach jak czerwone oczy ożywionej figury. Twój pionek szachowy jest magiczny - to dobre i właściwe słowo. Magiczny na sposób potterowski - nieco tajemniczy i mroczny, co chyba właśnie tak spodobało się nam wszystkim! :) Gratuluję z całego serca i cieszę się niezmiernie widząc Cię właśnie tutaj na podium!
Sentis, Slytherin jak malowany! Ma wszystkie najważniejsze atrybuty swojego domu, utrzymane dokładnie w kolorystyce godła!Rewelacyjny dodatek pod postacią węża, diademu i szat, nadających bardzo epokowy styl Twojej postaci :D Rzeczywiście strój odzwierciedla wszystkie najważniejsze cechy tego domu, co widać chyba najlepiej na twarzy postaci ^^ Szalenie spodobała mi się jej majestatyczność, sprawia bardzo dostojne i jednocześnie chłodne, zdystansowane, patrzące z góry na wszystkich wrażenie. Brawo!
Lola886, jestem pod wrażeniem Twojego kamienia filozoficznego, bo strój i poszczególne w nim elementy genialnie oddają kształt tego minerału! Zaskoczył mnie wybór tej kanciastej kokardy i spódnicy, ale gdy tylko przypomniałam sobie, że faktycznie, chodzi o kształt kamienia, nie miałam już żadnych wątpliwości - Twoje zgłoszenie spodobało mi się dzięki temu jeszcze bardziej! Szalenie świetnie wyglądają tu wręcz magiczne inskrypcje na tej bluzce z Chin oraz błysk mocy w rękach miss. Ja się zachwyciłam - dziękuję! ^^
Lucrecia, no! Czekałam na Hedwigę! :D I się nie zawiodłam, bo wyszła naprawdę ptasio. Świetny makijaż, oddający idealnie okrągłe, żółte oczy sów, a także na uwagę zasługują wszelkie puchate elementy w stylizacji ^^ Podoba mi się również nakrapiany kołnierz jak znaczenie piór sowy oraz spodnie, jak sowie "pantalony" :D Bardzo ciekawa realizacja, za co dziękujemy~!
KimDallas, to naprawdę niesamowite, że pomimo, że nie jesteś fanką tej serii, to postanowiłaś wziąć udział i w dodatku stworzyć coś prostego, co pomimo wszystko idealnie odda klimat powieści - a już samo to zasługuje na podkreślenie! Bardzo ładna uczennica Hogwartu, w dokładnie takim stroju, jak wyobrażałabym sobie ucznia Szkoły Magii i Czarodziejstwa ;D Świetnie, że mamy tu i książkę, i różdżkę, a także okulary. Wszystko to buduje świetny klimatycznie look :) Ogromny plus również za narzutkę - jest genialna!
ScarletWitch, jaki piękny czarny pegaz do pary z moim jednorożcem! Koncept, wykorzystanie maski gazowej jako nozdrzy i butów jako kopyt mnie absolutnie kupiło! Szkoda jedynie, że pegazy w Potterze nie były czarne :( mimo to uplasowałaś się niezwykle wysoko w klasyfikacji ogólnej i mało brakowało, a załapałabyś się to wyróżnień. Serdecznie gratuluję, bo wciąż zaskakujesz swoimi konceptami, za co Ci serdecznie dziękujemy :D
Souseiseki, nie będę kłamać - już w trakcie dyskutowania z Fox tego tematu myślałam właśnie o tym, czy ktoś wykona Trytona :D Nie znosze głębin i się ich boję, ale też z drugiej strony to właśnie czwarta część Pottera jest moją ulubioną, a w tym i właśnie te istoty! Cieszę się, że postanowiłaś podejść do tematu od strony tego, jak sama sobie wyobrażasz owe istoty, a nie jedynie odtwarzając ich obraz narzucony przez film. Bardzo podobają mi się jej potargane włosy i okrycie wierzchnie, a także dodatki :) bardzo ładna ta Twoja trytonka, przyznam! ;)
Moridiana, jaka śliczna wila! Taka subtelna i delikatna, dokładnie taka, jak powinna być! Nie potrzeba tu żadnych innych dodatków, które tylko przytłaczałyby jej delikatną, olśniewającą urodę :D Naprawdę podoba mi się, że zrezygnowałaś z wszelkich urozmaiceń do stroju - sama jasna szata tylko podkreśla jej nieskazitelność. Jestem pod wrażeniem!
Kupeczka, powiem krótko: kupiłaś nas swoją damską interpretacją Godryka Gryffindora ;) Reprezentuje ona chyba wszystkie najważniejsze cechy gryffindorskie, odwagę, waleczność, dzikość i niezłomność. Dokładnie to wszystko da się wyczuć w Twojej stylizacji - w rozwianej, lwiej grzywie Twojej Miss, uniesionym mieczu, a nawet makijażu, genialnie wprost oddającym charakter postaci. Sprawił on, że Twój Godryk nie jest bezosobowy o obojętnej minie - jest zdecydowany i gotowy do ataku! To robi wrażenie, ja jestem pod wrażeniem i serdecznie Ci gratuluję! :D
Kazikowazmc, to jest dopiero inspiracja! Przedstawiłaś nawet nie las, a samą mgłę, to zasługuje na specjalną pochwałę :D Kolejny pomysł, na który bym nie wpadła! Właśnie dlatego uwielbiam Was za Wasze zgłoszenia ^^ Potraficie zaskoczyć jak nikt inny! A Twoja mgła ma nawet takie przeurocze skrzydełka, które świetnie oddają pasy mgły snującej się nisko nad lasem... jest tak tajemniczo, i tę tajemniczość obrazuje nawet wyraz twarzy twojej miss. Genialne!
Nelumi, tak bardzo żałuję, że nie spojrzałaś wcześniej na już dodane zgłoszenia! Mimo wszystko Twój Slytherin jest inny od Slytherina Sentis - równie majestatyczny i bogaty, a jednak odrobinkę bardziej... hm, wężowy, jeśli wiesz, co mam na myśli ;) Podstępność, przebiegłość i wysokie mniemanie o sobie, to cechy, które wysuwają się na pierwszy plan. Podobają mi się dodatki pod postacią diademu oraz ta mikroskopijna czaszka na gorsecie - nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się z eliksirami ;D Świetne!
MariaANTONINA, czekałyśmy na interpretację jakiegoś eliksiru... o, i proszę, jest! I to jeszcze nie byle jaki, a Eliksir Szczęścia we własnej osobie! Jego jasna, promieniejąca postać jest niesamowicie intrygująca i dokładnie tak szczęśliwa, jak być powinna ^^ Rozbroiła mnie inwencja własna do projektu stroju pod postacią korony, bo Twoje wyjaśnienie świetnie do mnie trafia i jakoś nie umiem się w tej kwestii nie zgodzić ;D Na uwagę zasługuje niezwykła estetyka pracy - jest po prostu śliczna i złocista, dodatki są świetnie dodane i tworzą spójną całość. Bardzo kobieca stylizacja i rewelacyjna inspiracja. No, i z wyróżnionej trafiłaś prosto na podium! Gratuluję serdecznie - w pełni zasłużone miejsce!
Hildee, uwaga, atak łajnobomby! Dosłownie czuć cały ten śmiercionośny dla zmysłu powonienia smród tego jakże nieśmiesznego żartu XD! REWELACJA. Mało powiedziane! Błyskotliwy pomysł i realizacja rozbryzgu tej najobrzydliwszej i najsmrodliwszej z bomb ;D Nie mogłam przestać się śmiać, gdy tylko zobaczyłam Twoje zgłoszenie! Publika jak widać była podobnego zdania, że kreatywnością i dowcipnością wykazałaś się śpiewająco! Serdecznie Ci gratuluję - to świetny koncept, w którym na pierwszy plan wysuwa się przegenialna mina Miss oraz ten śmiercionośny smrodek pod postacią paska z Miasteczka Halloween. Biedny Filch - nie lubiłam go, ale i tak mi go żal...! XD
Samira, na sam początek powiem, że nie jestem osamotniona wśród dziewczyn, że nie zdołałyśmy wyróżnić Twojego zgłoszenia, ponieważ Twój znicz był dosłownie zapierająco dech w piersiach piękny. Nie słodzę Ci ot, tak, ale dlatego, że mam ku temu realne podstawy - zachwyciły mnie w Twoim zgłoszeniu przede wszystkim rewelacyjnie oddane "żłobienia" znicza, widoczne na sukience, skrzydła, łuna magii, skrzydełkowy makijaż i włosy! Zabrakło tak naprawdę chyba jedynie kolistych elementów, oddających kształt tego magicznego przedmiotu, ale i pomimo to pozostaję wciąż pod wrażeniem, jak osoba niezaznajomiona z tematem, zaparła się i postanowiła zrobić tak charakterystyczną i zapadającą w pamięć stylizację :D Naprawdę Ci gratuluję i szczerze dziękuję za to piękne zgłoszenie!
Alice, sama na początku rozważałam możliwość wykonania "Czary Ognia", skoro to moja ulubiona potterowska część - cieszę się teraz jednak, że odstąpiłam zaszczyt wykonania tego magicznego przedmiotu komuś innemu! Podczas gdy ja szukałam innych sposobów na zobrazowanie płomienia czary ognia, Ty zrobiłaś to w sposób tak oczywisty, na który ja nie wpadłam - włosy! Rozwiane pukle naprawdę przywodzą na myśl płomienie, a błękitna magiczna aura tylko podkreśla jej niezwykłość. Twoja Czara Ognia jest tajemnicza - dokładnie tak, jak powinna być! Jestem pod wrażeniem. Rewelacja!
Vampire17, Twoja Pomfrey to żywe odzwierciedlenie postaci z filmu! Gdyby nie fakt, że to ewidentny cosplay, jestem pewna, że zyskałabyś dwa razy więcej punktów. Mimo to, przyznaję, to rewelacyjne odwzorowanie postaci. Podoba mi się wykorzystanie butelki z magicznym eliksirem, łuna za miss, a także jej łagodne spojrzenie i uśmiech. Idealna szkolna pielęgniarka! Brawo :)
Anawiga, pozwól, że po pierwsze pochwalę Twój genialny pomysł. O tym jakże ciekawym zjawisku magicznym bym chyba nie pomyślała, więc Twoja kreatywność w tej kwestii zdobyła moje serce :D Bardzo podobają mi się przeplatające w tej stylizacje kolory, co sprawia wrażenie jakby faktycznie dwie przeciwne moce tańczyły/walczyły ze sobą. Tobie również bardzo niewiele brakło do wyróżnienia - kwestia rozgrywała się dosłownie między setnymi punktów, wobec czego gratuluję Ci serdecznie, bo zdecydowanie powinnaś być z siebie dumna :)
Ostatnio zmieniony przez Lillien (10-05-2014 o 00h02)