Lucrecia, w jakim szoku?! Twój fiołek zachwycił wiele osób - gratuluję serdecznie wykonania i pomysłu, i również dziękujemy za słowa uznania na temat wyników! Cieszymy się szalenie z tylu ciepłych słów ^^
Dyokira, jejku, dziękuję za życzenie powodzenia z moimi ósemkami. Szalenie Ci zazdroszczę, że pozbyłaś się już dwóch. Ja dopiero walczę i ta walka mnie przeraża. Dopiero jedna usunięta chirurgicznie, bo wszystkie mam zatrzymane w dziąsłach :c mam nadzieję, że Ty jakoś przetrwasz tę górną, wychodzącą Ci aktualnie. Trzymam ogromnie kciuki :) Cieszę się, że również podium Ci się podobało, o wyróżnienie otarłaś się jak Nelumi, dosłownie odrobinkę. Twoja róża była szalenie kreatywna - wierz mi ;)
Nelumi, nie ma za co, sama zapracowałaś na to solidne wyróżnienie genialną stylizacją, więc gratuluję <3 Ja tylko żałuję, że znowu brakło Ci do wejścia na podium tak niewiele D: I dziękuję za słowa wsparcia, przydadzą się bardzo!
Ikan, to my dziękujemy! Zaskoczyłaś nas swoim pomysłem tak pozytywnie... rewelacyjnie oddałaś temat :D To były pomysły, które ujęły nas swoją kreatywnością, bo w końcu świat roślin to pojęcie szerokie. Dziękuję też za słowa otuchy i dopingowanie mnie w kwestii ósemek. Każde wsparcie przyda się bardzo, bo czasami brakuje sił na to, co przechodzę. Z jednej strony już ósemka usunięta i potwierdzam to, co powiedziałaś - to ogromna ulga i komfort. Trzymam się tego jak tonący brzytwy :)
Sniezyczko, serdecznie dziękuję Ci za słowa otuchy! Od razu mi lepiej, mając takie wsparcie... Współczuję Ci serdecznie z powodu Twojej historii. Widzę, że Ty również przeżyłaś swoje w tej kwestii... U mnie sprawa jest o tyle paskudna, że nawet nie trzeba wyolbrzymiać problemu, bo jest naprawdę źle. W ciągu dwóch miesięcy pozbyłam się trzech stałych zębów z powodu ósemek, a tylko jedną ósemkę udało mi się póki co usunąć - i to chirurgicznie, bo są zatrzymane w dziąsłach :( mam całą poranioną szczękę przez gojące się rany i miewam dni, że zastanawiam się, jak długo to jeszcze potrwa. Grunt, że teraz jest już lepiej i ból mi tak nie doskwiera. Chibika nadrobię w ciągu najbliższych dni, bo rysowanie, tak jak ten konkurs, sprawia mi największą radość :D Równocześnie bardzo się cieszę, że temat tak przypadł Ci do gustu - my też jesteśmy ogromnymi fankami Pottera i z niecierpliwością czekamy na zgłoszenia!
A odpowiadając na Twoje pytanie: temat wyborów dotyczy wszystkich książek z uniwersum potterowskiego, a więc nie tylko kanon 7 tomów głównych powieści się liczy.
Samiro, ogromnie dziękujemy za komentarz! Podejrzewałyśmy, że nasz wybór podium może być niemałym zaskoczeniem, jednak po rozdzieleniu punktów za oryginalność pomysłu i wykonania, wybór stał się jasny :) Nie chodzi o silenie się na oryginalność, bo czasem zbyt łatwo jest przekombinować, ale Twój stóg siana to po prostu błyskotliwa koncepcja, do tego mistrzowsko zrealizowana! Sprytnie zauważyłaś, że nie wspomniałyśmy nic na temat tego, czy chodzi nam o żyjącą, czy już zebraną roślinność ;D I ujęłaś nas tym!
Co do Pottera: zdajemy sobie sprawę, że wybór tematu dotyczącego jakiegoś fandomu jest decyzją ryzykowną, jednak też nie jest to przypadkowe działanie z naszej strony :) Świat potterowski przede wszystkim czerpie mnóstwo z realnej historii na temat czarownic, podań i wierzeń ludowych o stworzeniach i innych magicznych przedmiotach - tak jak wspomniała Majerankowa, polecamy Harry Potter Wiki do poszukiwania inspiracji!
To przeogromny świat, w którym prawie każdy znaleźć może coś dla siebie - i tutaj przytoczę anegdotę z mojego życia. Temat mojej ustnej matury z języka polskiego (jeju, a było to już ładnych parę lat temu!) skupiał się wokół baśniowych światów w literaturze i filmie, gdzie jednej z egzaminatorek (choć była dosłownie oburzona, że stawiam Pottera w swojej pracy obok "Alicji w Krainie Czarów"!) udowodniłam jak silnie zaszczepiona w rzeczywistości jest ta powieść i ile wiedzy dotyczącej mitologii świata i historii trzeba posiadać, by stworzyć taki świat.
A zatem Samiro Tobie, jak i wszystkim innym, którzy jeszcze nie mieli okazji zaznajomić się z tą serią - serdecznie polecam książki (szalenie przystępne!), a nawet filmy, według mnie świetnie zrealizowane - i zapraszam serdecznie do naszego tematu! :D
Ostatnio zmieniony przez Lillien (26-04-2014 o 17h21)