Będąc aniołem ma się pewne obowiązki:
1.Wykonywać to co zastało ci przydzielone podczas narodzin
2.Słuchać modlitw ludzi
3. Przyjmować i żyć w pokoju ze świętymi
4. Nawracać
Ostatni punkt jest najważniejszy i nie dotyczy tylko ludzi. Aniołowie też czasami zbaczają z wyznaczonej im ścieżki i wtedy stają się diabłami bądź demonami. Jest to zjawisko coraz częstsze więc do życia została wezwana inkwizycja mająca zapobiegać podobnym incydentom. Właśnie wtedy bez śladu zniknął bardzo ważny anioł a zwał się on sprawiedliwość.
Właśnie tutaj zaczyna się nasza historia. Wszystko zaczyna się oczywiście na ziemi gdzie nasza kochana inkwizycja szuka upadłych aniołów. Przydział ról jest następujący:
1. Przywódca inkwizycji: Shillo
2.Członkowie inkwizycji:
1. Ewangelin
2. Oliwkaa
3. Eminaria
4. Parmesan
3. Przywódca Upadłych (dawniej sprawiedliwość): Ikuna
4 Inne demony:
1. Lynn
2. natasza793
3. Sszyska
4. Eminaria
1. Przestrzegamy regulaminu forum
2. Piszemy do końca
3. Jeżeli w ciągu 72h jak się zgłosisz nie stworzysz KP zostajesz automatycznie wylany
4.Posty przynajmniej 6 zdaniowe
5. Wygląd A&M albo art w niektórych przypadkach może być też realny
KP
Imię
Ludzkie nazwisko
Rola(znaczenie imienia)
Specjalne umiejętności
Charakter
Ciekawostki
Lubi
Nielubi
Powód przyłączenia się do inkwizycji bądź powód stania się demonem
Moja KP
Każdy myśli że bycie aniołem jest łatwe. Otóż nie. Nasze życie też jest pełne cierpienia, żalu i bólu. Każdy z nas przeżywa to inaczej. Ja chyba najbardziej ucierpiałam. Straciłam moje światło. Moją nadzieje. Jednak walczę i nikt ani nic mnie nie powstrzyma...
Imię:
Lightning/Deija
Nazwisko:
Garcia
Rola:
Jestem światłem, pokojem nazywaj mnie jak chcesz powiem ci jedno jestem ważna i to jest najważniejsze. Jestem najwyżej postawiona i żaden demonek nie może podważać mojego autorytetu.
Jeśli myślisz że to co robię jest złe to chyba nigdy nie poznałeś mnie w demonicznej formie
Specjalne umiejętności:
- Potrafię przyzywać stworzenia nie z tego świata
- Doskonale radzę sobie z walką wręcz
- Po mistrzowsku władam mieczem
- Kieruje światłem, ogniem, błyskawicami etc.
- Potrafię osłonić tarczą światła swoich sojuszników
Pokój nie jest ani dobry ani zły. Pokój dba tylko o równowagę
Charakter:
Czy bycie porywczą i zaborczą się zalicza? Raczej tak ale te cechy przemineły z wiatrem. Jestem teraz spokojna, chłodna i wyrahowana. Jeśli dążę do jakiegoś celu to nic mnie nie powstrzyma. Jedyną moją wadą jest to że poświęce wszystko dla najbliższych. No cóż mój były się już do nich nie zalicza. Mam swoje zasady i nikt nie może mną rządzić tylko Bóg ma do tego prawo i nikt więcej. Już raz byłam uległa i teraz się to nie powtórzy.
Widziałeś kiedyś jak się denerwuje? Nie? Twoje zapchlone szczęście
Ciekawostki:
- Przyłączyłam się do inkwizycji tylko dlatego że chcę zabić Araela. A co nie mogę? No kto mi zabroni?!
-Jestem sarkastyczna, niemiła, nie trzymam się obowiązków a oni nadal trzymają mnie w niebie. Pff... Pacany.
- Jestem archaniołem a zachowuję się w niektórych sytuacjach jak upadły. No po prostu zawaliście.
- Nic nie pamiętam z okresu pierwszej i drugiej wojny światowej oraz podbojów rzymskich.
- Wyeliminowaliśmy główne bazy demonów jednak w żadnej z nich nie było tego kogo szukam. Mam nadzieję że tym razem go mamy.
- Mam siostrę bliźniaczkę która jest demonem
- Kiedyś jeszcze zależalo mi na Araelu jednak to przemineło z wiatrem odkąd wyznał mi co naprawdę o mnie myśli. Złamał mi serce i tylko zemsta może mi pomóc.
- Kiedyś zostałam potępiona i straciłam skrzydła jednak bóg się nade mną zlitował i oddał mi je tylko w innej formie. Są teraz jakby ze szkła... Wcześniejsze za to wykorzystałam do mojej zbroi.
- Moim pierwszym ukochanym był Lucyfer który upadł, następny był Arael i no cóż... Mam jakiegoś pecha.
- W piekle mam na imię Deija
Miłość jest czymś co robi z nas głupców mała, nie jest nam w żaden sposób potrzebna. Tylko nas osłabia a my nawet tego nie widzimy dopóki ten pasożyt nie umrze i nie zaprzeczaj. Zważ na to że ja już miałam doświadczenia miłosne i chyba wiesz jak się to skończło ~ Lightning w rozmowie z Niną
Lubi:
-Obserwować ludzi
-Śpiew ptaków
-Latać
-Rozmawiać z innymi
-Pokój
- Tańczyć
- Śpiewać
- Walczyć
Nie lubię:
-Demonów(oprócz Sakury)
-Wojny
- Wrednych osób
- Araela
- Papryczki chili
Tylko bóg jest prawem i tylko on nas osądza ale to ja jestem jego katem.
Powód przyłączenia do inkwizycji:
Jest ich wiele chcę pomagać innym, nigdy nie opuszczam najbliższych, chcę aby siostra się nawróciła... Jednak to wszystko kit jaki każdemu wciskam aby się ode mnie odczepił i o to nie pytał. Tak naprawdę chcę widzieć jak Arael umiera z mojej ręki. Odkąd odszedł i zabrał miecz sprawiedliwości dostałam od boga potężniejszy oręż miało być to rękopensatą za całe moje cierpienie.
Widzę ciemno moją przyszłość. Nie ma w niej żadnych barw. Jest pełna cierpienia. Nie mogę sobie jednak pozwolić na poddanie się. Nie mogę pozwolić na kolejną wojnę. Nie tym razem...
Ostatnio zmieniony przez Ewangelin (21-01-2014 o 15h39)