Link do zewnętrznego obrazka
Ja wiedziałem już dawno, że jestem pechowcem. Ja wiedziałem, że wygrana w Totka, czy próbowanie swoich sił w konkursach to nie jest dla mnie... Ale żeby przez przypadek zostać oskarżonym o współudział w przestępstwie?!
Dobrze, że w przeciwieństwie do sędzi, ja potrafię myśleć. I potrafię też uciekać, inaczej w szpitalu przecież lądowałbym dwa razy częściej niż powinienem. W każdym razie wiem teraz jedno - społeczeństwo zna mnie jako zbiega-recydywistę, a ściga mnie jeden z więziennych strażników... Podobno jest cholernie dobry, a znając moje szczęście, niedługo mnie złapie... Chyba, że z pomocą tej dziewczyny. To się chyba może udać! Wystarczy tylko, że sprawa przycichnie, a wtedy... Hę?! Co?! Chcecie mnie oczyścić z zarzutów?! ... Może jednak nie jestem aż takim pechowcem.
Jest to historia chłopaka, któremu niezbyt się wiedzie w życiu. W pewnym momencie zostaje on wplątany w większą aferę, a następnie niesłusznie oskarżony. Ucieka on jednak z więzienia zaraz po tym, jak do niego trafia, a w pościg za nim rusza jednostka specjalna więzienia - strażnik, który doskonale radzi sobie jako tajniak. Jednak podczas jednego z pościgów zostaje z niczym - chłopak zostaje dobrze ukryty przez nieznaną mu dziewczynę, która po jakimś czasie, wraz z przyjaciółką, zamierza pomóc mu przekonać sąd co do jego niewinności.
On - Chester Mellark vel Chester M.[TV] - prześladuje go nieprawdopodobny pech, dzięki temu potrafi sobie jednak poradzić w życiu. Bystry i pomysłowy - Lynn
Ona - Roksana McCarroll - do tej pory żyjąca spokojnie i ciesząca się życiem, wesoła i bezpośrednia panienka. Z początku nie wierzy w wersję chłopaka, ale za jego namową zgadza się go ukryć - @Zorma
Jej przyjaciółka - Nyu Carter - maniak, jeśli chodzi o telewizję, zna dobrze historię chłopaka i wierzy w jego niewinność, a nie w wersję podawaną w TV - Sszyszka
Strażnik - Loki Kyoka - uzdolniony w swoim fachu do tego stopnia, że został Jednostką Specjalną, łapiącą zbiegów. Jednak inteligencją to on nie grzeszy - dortnana
>Wygląd M&A<
Godność
Wiek(wszyscy 18 lat i więcej)
Rola
O postaci
Lubi/Nie lubi
Dodatkowe
I co tam jeszcze chcecie
Na Karty Postaci czekam 24h, potem wypisuję (nie oddanie w terminie jest równe rezygnacji).
Ostatnio zmieniony przez Lynn (31-12-2013 o 15h44)