Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2

#26 07-12-2013 o 22h36

Miss'na całego
Kosia1
...
Miejsce: Kraków

Oj też się przejmowłam tą próbną, chłopak mi wtedy mówił, że to głupota, aż się strasznie z nim pokłóciłam, że to wcale nie głupota, bo to dla mnie wtedy było mega ważne, a on to zbagatelizował. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Dlatego sama się przekonasz jak będzie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png No niestety, są nauczyciele starsi, którzy uczą świetnie, lubią młodzież, a są też takie dziady, którzy zatrzymali się gdzieś 40 lat temu i nie rozumieją, że teraz wszystko poszło naprzód - również proces nauczania.
Matura to stresowy okres, a związek + matura = mieszanka wybuchowa. Wiem po sobie. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Człowiek jest zmęczony, zmartwiony i w ogóle jest be, a tu jeszcze ktoś dobija /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Ale jest + z tego maturalnego szaleństwa... schudłam w tym okresie jakieś 6 kilo. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png  Niestety, zdałam maturę, zaczęłam świętować i się wróciło /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png

#27 08-12-2013 o 18h44

Miss'OK
Shillo
Your eyes are empty like your bed...
Miejsce: Poznań

Ja sie probna jakos specjalnie nie przejmuje, staram sie podejsc do tego ze smiechem, bo sama doskonale wiem, ze jeszcze nie robilam zadnych powtorek, wiec kazdy wynik powyzej 0% jest dobry /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Ale z moim lubym zawsze sie kloce o niemiecki. No zawsze. O mature probna tez. Mamy takie (nie)szczescie, ze chodzimy razem na jezyki. No i czasem przed jakims sprawdzianem/kartkowka z niemca mowie ze nie umiem, ze pewnie dostanie banie, bo tak czuje. A podczas pisania odzywa sie taki moj chyba wrodzony zmysl germanistyczny i pisze to dobrze, tak na totalnego czuja. I potem zawsze jest problem, ze ja mowie ze nie umiem a dostaje 5. Z matura bylo tak samo. Pamietam mowilam ze poszlo mi tragicznie, a okazalo sie ze 86%. Jakie mi wyrzuty robil.... Do czasu az sie okazalo ze on mial 69% /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Jeju ja jakbym z 6 kilo schudla to juz bym calkiem znikla /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Juz i tak teraz za kazdym razem jak pojde "na żyłe" waza mnie z 2 razy przynajmniej (jakby w ciagu 10 minut moglo mi uciec kilka kilo) i non toper slysze ze mam jesc i przytyc i ze jestem na granicy bla bla /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#28 08-12-2013 o 21h03

Miss'Sensei
lillchen
Pani Fioletu i Pochodnych
Miejsce: KremLove

E tam, jak dobrze dobierzesz studia, to po maturze nic gorszego nie będzie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Wiem po sobie - chodzę na egzaminy z bananem na twarzy, bo mam z nich dziką radochę.
W zeszłym roku wykłady z literatury mi kolidowały z innym zajęciami, byłam na jednym, na egzamin poszłam z marszu (bo miało mnie nie być w mieście w ogóle, ale jak byłam to uznałam, że pójdę na egzamin xD) i dostałam 5, bo pytania były... po prostu fajne /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Dobrze dobrany kierunek to połowa sukcesu.

#29 08-12-2013 o 21h16

Miss'OK
Shillo

Matko lillchen, ale Ty mnie pozytywnie nastrajasz. Az milo sie czyta jak ktos wypisuje tak radosne rzeczy. Nic, tylko Ci pozazdroscic tak udanych studiow /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Ja (nie)stety, wybieram sie na psychologie, prawdopodobnie do Niemiec, wiec na pewno tak rozowo miec nie bede, ale co sie przemecze, to mam nadzieje pozniejsza wyplata mi wynagrodzi *materialistka mode on* ;D

#30 08-12-2013 o 22h05

Miss'Sensei
lillchen

Psychologia ponoć ciekawa, a jeszcze Niemcy, żyć nie umierać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#31 16-12-2013 o 20h26

Miss'Fuzja
Jessica23
...
Miejsce: Wrocław

Widzisz tak się bałaś, że nikt nie interesuję się Twoim wątkiem, a tu proszę już 2 strona idzie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

http://i60.tinypic.com/2m7uio7.gif

#32 17-12-2013 o 18h22

Miss'OK
Shillo

Jessica23: Wlasnie nie idzie, bo sie cisza zrobila i nie ma jak isc. Nie mam przed kim udawac ze jestem taka fajna i interesujaca i w ogole *hlip hlip* ;(

lillchen: Chyba Ci nie pisalam, ale ksiazka juz jakis czas temu do mnie dotarla. Poki co jakos powoli mi idzie czytanie, bo zniecheca mnie do tego fakt, ze musze robic notatki -.-" Wiec biore sie za to tylko jak sa duzo gorsze zajecia w alternatywie (czyli np na lekcji matematyki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png). Ale jak na to ile przecztalam (jakos 100 stron) to moge powiedziec, ze ksiazka ciekawa i bardzo w moim stylu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#33 17-12-2013 o 18h33

Miss'Sensei
lillchen

To się bardzo cieszę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png)) Lubię promować dobrą literaturę

#34 17-12-2013 o 22h06

Miss'Fuzja
Jessica23
...

Masz kopala w dupala ode mnie i tyle Ci powiem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Mój wątek umarł po kilku wpisach, więc nie ma co hlipać tylko trzeba się cieszyć /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

#35 04-01-2014 o 08h54

Miss'OK
Shillo

Ale zobacz, moj tez juz umiera. Napisalas o tym umieraniu i od razu na mnie tez przyszedl czas /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png

#36 04-01-2014 o 16h01

Miss'Fuzja
Jessica23
...

Czyli, że to moja wina /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png ?

#37 05-01-2014 o 10h00

Miss'towarzyska
Ryuu
I don't wanna die But I ain't keen on living either
Miejsce: I will follow him, he is my destiny.

"Moje ulubione dzieła to "Siewca wiatru", "Ruda sfora", "Wiedzmin", "Metro 2033", "Malowany człowiek" itp."

Widzę, ze lubisz polską fantastykę a szczególnie Maję Lidie Kossakowską. Sama też ją lubię i przeczytałam kilka z jej książek ostatnio skończyłam "Grillbar Gallaktyka" a samą sagę anielską kilka razy. Jej ukazanie świata w sadze anielskiej jest wyjątkowe - anioły i demony są ludzcy i mają typowo ludzkie problemy i dylematy.

"Malowanego Człowieka" niedawno skończyłam czytać. Zaciekawił mnie opis i o czym jest ta książka. Wiesz, że jest więcej książek z tej serii?

Widzę, że obydwie lubimy fantastykę ;3

https://66.media.tumblr.com/150a383a6763c516fd9da09ca43b8835/tumblr_n7gnbfpTGU1su04fao1_r1_500.gif

#38 05-01-2014 o 20h14

Miss'Żółtodziób
...

Matura? Zdałem w zeszłym roku. Ktoś tu pisał że wystarczy nie olewać i będzie OK. Ja olałem całkowicie i jeszcze się na studia dostałem. Nie uczyłem się nic, prezentacje napisałem sam i uczyłem się dwa dni przed. Matura to prawdziwa bzdura i ustne są śmieszne (albo były bo nie wiem czy teraz nie ma lektur).
Wprawdzie przygoda z nauką u mnie na maturze się skończyła bo niedługo studentem już nie będę ale naprawdę nie ma się co przejmować  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/lol.png

#39 06-01-2014 o 12h38

Miss'OK
Shillo

Jessica23: Chcialam to zrzucic na Ciebie, ale jak widac chyba jednak przynosisz szczescie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Ryuu: Tak, fantastyka jest mi bardzo bliska, a jednak nie udało mi się znalesc zagranicznych ksiazek tak dobrych jak nasze, polskie. Kossakowska uwielbiam, aczkolwiek ostatnio zupelnie zarzucilam. Zabieram sie za Upiora Poludnia, ale jak mysle, ze mam za cieniutka ksiazeczke zaplacic tyle, co za jakies opasle tomiszcze, to momentalnie mi sie odechciewa /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Tak, wiem. Skonczylam niedawno czytac oba tomy "Pustynnej wlóczni", ale poki zabiore sie za opowiadania, albo kolejne dwa tomy wlasciwej sagi, musze przebrnac przez stos ksiazek o aniolach /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Co do Siwecy, rowniez mnie zachwycil. W sumie za najlepsze uwazam "Żarna", a potem co tom to gorzej. Zbieracza meczylam tylko ze wzgledu na mojego ukochanego Zgnilego chlopca... Ach, musze do tego wrocic ;D

@Adasko: Ja poki co mature olewam, ale obiecywalam sobie, ze od stycznia zaczne sie uczyc ;D Co prawda probne poszly mi wybitnie dobrze, ale cos czuje, ze na zwyklej nie mialabym juz takiego farta /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Ustna- faktycznie bzdura kompletna. Jestem ostatnim rocznikiem ktory zdaje ja "ponstaremu" i nie powiem- bardzo sie z tego ciesze. W sumie ona jest dla mnie tylko pretekstem, zeby w koncu siegnac po ksiazki, na ktore mialam ochote od dluzszego czasu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#40 06-01-2014 o 16h35

Miss'towarzyska
Ryuu

Znajoma mówiła, że "upiór południa" to nie jest najlepsza książka Kossakowskiej.
Żaren niebios nie czytałam więc nie będzie się o nich wypowiadać bo u mnie w mieście ciężko je dostać. Czytałaś Pillipiuka, Dardę? Jakby nie było książki są drogie i to bardzo. Co do "pustynnej włóczni" to czytałam tylko malowanego człowieka.

https://66.media.tumblr.com/150a383a6763c516fd9da09ca43b8835/tumblr_n7gnbfpTGU1su04fao1_r1_500.gif

#41 06-01-2014 o 17h47

Miss'OK
Shillo

Też slyszalam takie opinie, ale z drugiej strony 99% osob utrzymuje, ze najlepsza ksiazka Kossakowskiej jest wlasnie Siewca, czego ja osobiscie nijak nie podzielam, bo jestem fanka Rudej Sfory od zawsze i na zawsze i moim zdaniem bije ona Siewce na glowe, a malo jest pochlebnych opinii o niej, wiec mam nadzieje, ze milo sie zaskocze /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
A ogolnie tez rzadko je widuje w ksiegarniach. Troche szkoda, bo sa bardzo dobre.
Nie, nie mialam stycznosci, po polska literature obecnie zarzucilam, a chlopak zalewa mnie fala ruskiego sci-fi /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Jesli bedziesz miala mozliwosc, to polecam siegniecie po Malowanego Czlowieka, jest o dziwo bardzo dobry ^^

#42 07-01-2014 o 07h11

Miss'towarzyska
Ryuu

W sumie "rudą sforę" zaczęłam czytać tylko dlatego, że to książka Kossakowskiej i niezbyt mnie wciągnęła....;/
Wiesz ja też widuje jej książki bardzo rzadko w księgarniach najwięcej było bodajże w dniach premiery "Zbieracza Burzy".
Czytałam tylko drugi tom "malowanego człowieka" bo tylko ten był dostępny w bibliotece ;D
Ja zawsze polecam Świat Dysku Prachetta - to jeden z moich ulubionych autorów, którego książki mogłabym czytać na okrągło.
Czytałam gdzieś, że ruska fantastyka ma sie bardzo dobrze i się prężnie rozwija oferując wiele ciekawych rozwiązań.

#43 07-01-2014 o 17h14

Miss'Żółtodziób
...

ja tam czytam tylko ja mi karzą nieznosze tego robić /modules/forum/img/smilies/blebl.gif

#44 12-01-2014 o 10h39

Miss'OK
Shillo

A właśnie ja zaczęłam od Rudej Sfory i dzięki niej przekonałam się do Kossakowskiej. Dobrze, że pierwszy nie wpadł mi w ręce Zakon krańca świata, bo cienko bym to widziała /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Książka jest ciekawa, ale napisana tak niezrozumiale, że dalej nie wiem o co dokładnie chodziło, choć pomysł na fabułę bardzo ciekawy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Mi Malowanego człowieka wepchnął chłopak i książka mnie oczarowała, więc jako, że mój luby miał właśnie tylko te dwa tomy, po Pustynna włócznie biegłam do biblioteki, a pamiętam ten ból, bo Człowieka skończyłam czytać w czerwcu i z kontynuacją musiałam czekać do września, aż znowu pójdę do szkoły ;/
Widziałam tą książkę w bibliotece szkolnej, ale jakoś nie mogłam się nigdy do niej przekonać ;/

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2