A może ktoś z was pisze jakieś opowiadania z Harrego Pottera?
Chętnie poczytam^^
hmm jestem jaka jestem
A może ktoś z was pisze jakieś opowiadania z Harrego Pottera?
Chętnie poczytam^^
Ooo, uwielbiam wymyślone przez fanów paringi w szczególności Dramione, chociaż to para kompletnie nie z tej Ziemi (no dobra, nie taka znowu nie z tej Ziemi- i pominę tu fakt, że uwielbiam temat zakazanej miłości ze względu na pochodzenie, przekonania czy coś tam ).
Dołączam się do pytania Gosi odnośnie opowiadań .
Swoją drogą, jestem już po dzisiejszym seansie „Insygnia Śmierci 1” w TV. Czy tylko ja płaczę, gdy (EWENTUALNY SPOILER) Zgredek oddaje za nich życie i potem tak pięknie mówi do Harry’ego? To takie smutne .
Nie tylko Ty płaczesz. To takie smutne i zarazem piękne. Mam te same odruchy... A na drugiej części Insygniów to w ogóle płaczę przez minimum pół filmu.
- After all this time?
- Always.
zawsze sprawia, że do oczu napływają mi łzy!
Uwielbiam świat, jaki wykreowała Rowling, równie mocno pociąga mnie jego jasna, jak i ciemna strona. Obie są takie żywe, mają swoją dynamikę, barwność. Swego czasu dużo grałam na forach rpg powiązanych z Hogwartem.
Ja pamiętam, że kiedyś, jak był taki duży szał na HP, to nawet należałam do jakiejś wirtualnej akademii Hogwart. Normalnie zajęcia na czatach się odbywały. Fajna rozrywka.
No to ja też się wypowiem.
Przed wami wierna fanka HP od kilku lat!
Jakie było moje zdziwienie, jak znalazłam dwa plakaty z filmu (a jednak bravo i popcorn coś dają czasami fajnego ).
A teraz przejdźmy do moich ulubionych postaci:
- Draco Malfoy, Severus Snape, Syriusz Black, Bellatrix Lestrange.
No i oczywiście... Voldemort.
Ogólnie jestem wierną fanką wszystkiego co związane ze Slytherinem .
Jeśli chodzi o książki i filmy:
O wiele bardziej wolę książki. Są po prostu lepsze. W filmach wiele rzeczy ominięto, przykładowo bardzo interesujące sceny dotyczące słania sedesu Harry'emu Nie lubię ostatnich trzech części (filmów), chociaż niektóre sceny były śmieszne (Ron, przecież ty nie masz żony XD).
HP znam głównie dla fanfików. Fanfiki są fajne (chociaż polskojęzycznych nie czytuję), szczególnie te timetravelowskie sobie ulubiłam.
Należę dotych rodzynków, które kręcą nosem na wielką miłość Severusa do Lily - widzę ich jako przyjaciół, jeżeli już, ale tłumaczenie wszystkiego wielkim loffem IMO ujmuje postaci mrocznego Mistrza Eliksirów całkiem sporo.
I mam taki drobny teges w stronę Voldemione. Dobrze napisanego, z knujnym Voldemortem. Daje to tak dużo świetnych dialogów i ciętego humoru <3
Chociaż preferuję platoniczne interakcje niż te zorientowane romantycznie, romanse są nudne i wtórne.
Lexa0 napisał
Należę dotych rodzynków, które kręcą nosem na wielką miłość Severusa do Lily - widzę ich jako przyjaciół, jeżeli już, ale tłumaczenie wszystkiego wielkim loffem IMO ujmuje postaci mrocznego Mistrza Eliksirów całkiem sporo.
Tak ja po prostu kocham Hermionę, Parvati, Snape'a, Harrego i Malfoya. Szczerze dalej kocham gdyż czytam właśnie trzecią część i moją niestety najmniej lubianą. Po prostu kocham insygnie śmierci. Niestety nikt w rodzinie po za mną (koleżanki też nie rozumieją) mogli by oglądnąć pierwszą część pięć razy, a i tak nie zrozumieją. Od tego są książki kochani! A moja mama tak podobno z zapałem kocha czytać...
Kocham Harrego Pottera <3. Czytałam i oglądałam wszystkie części po kilka razy .
Mrrroczna napisał
Tak ja po prostu kocham Hermionę, Parvati, Snape'a, Harrego i Malfoya. .
Mrrroczna napisał
Szczerze dalej kocham gdyż czytam właśnie trzecią część i moją niestety najmniej lubianą. Po prostu kocham insygnie śmierci.
Jastem kolejną fanką HP. Mam nie całe 10 lat i już przeczytałam i obejrzałam wszystkie części. Moje ulubione to 3, 4 i druga połowa 7.
Moje ulubione postacie to Fred, George, Hermiona, Harry i profesor '' Trzmiel '' czyli Dumbledore
Werka2503 Miło mi poznać kolejną fankę. Również lubię bliźniaków. A Dubmledore... Bez niego nic nie byłoby takie samo. Chociaż jak dla mnie jego postać zyskała najwięcej dzięki temu, jak go zagrał sir Gambon.
P.S. Nie pisz posta pod postem. Używaj opcji "Edytuj".
Ostatnio zmieniony przez marzycielka93 (04-09-2013 o 16h07)
Nawet troszeczkę wstyd się przyznać, ale... Ja nadal czekam na list z Hogwartu... xD
Minionka podejrzewam, że jak większość fanów Harrego. Opowiedz coś więcej o Twojej przygodzie z HP, Twoich ulubionych postaciach..
Werka2503 - Również uwielbiam bliźniaków, ale to, że nas coś łączy raczej nie zwolni Cię z podpunktu dotyczącego dublowania postów. Na przyszłość, proszę tego nie robić.
Dorastałam z Harrym Potterem. ;_; Pierwszą książkę dostałam mając 11 lat. Ciagle czekam na swój list. ;_;
No skoro już muszę. Kocham Harrego, Hermione, Georga, Freda i (fanfary proszę) Zgredka! Zawiodłam się, że nikt o Zgredku nie napisał. Szczerze w drugiej części wkurzał mnie dopóki Lucjusz nie rzucił mu starej skarpetki Harrego. Popłakałam się gdy Zgredek umierał i strasznie zawiodłam na Bellatrix. Przeczytałam około miesiąc temu 3 część którą wprost uwielbiam. I czekam aż oddadzą czarę ognia, którą też uwielbiam do biblioteki, bo strasznie mnie korci żeby ją przeczytać.
Zgredek... W książce mnie dosyć irytował, ale w filmie za to mnie przekonał. Na scenie jego śmierci w filmie łzy mi leciały... Był prawdziwym przyjacielem, wolnym skrzatem... Przede wszystkim dzielnym skrzatem. Narażał się własnej rodzinie, sam się musiał karać za wiele rzeczy, ale jednak chciał ratować Harrego. Był bardziej gryfoński niż ślizgoński, co dziwne, bo przecież był skrzatem rodziny typowo ślizgońskiej...
Oo i to jak. Wyobraża ktoś sobię Malfoya w Huffelpuffie? To był by niezły ubaw gdyby potomstwo Malfoya trafiło do Gryfindoru. xD
Ojj. Nie chcę sobie nawet wyobrażać reakcji Dracona, gdyby jego syn/wnuk trafił do Gryffindoru.... Wpadłby w ślizgoński szał.
marzycielka93 napisał
Ojj. Nie chcę sobie nawet wyobrażać reakcji Dracona, gdyby jego syn/wnuk trafił do Gryffindoru.... Wpadłby w ślizgoński szał.
Ojej. Rzeczywiście odtwórca roli Scorpiusa wyrósł na przystojnego młodego chłopaka. Dopóki o tym nie wspomniałaś to nawet mi przez myśl nie przeszło sprawdzić, jak teraz wygląda.
Nie wiem jak wy ale mi się on nie podoba, chodzi mi oczywiście o Scorpiusa.
Ostatnio zmieniony przez gosia19995 (24-09-2013 o 13h01)