Dla mnie napisanie do mnie 4 wiadomości już podpada pod spam XD
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 9 10 11 12 13 ... 308
#252 01-10-2013 o 12h25
Aww XD Widać nie jestem taka popularna jak Ty, bo do mnie tylko dwa razy w przeciągu paru dni.
#253 01-10-2013 o 12h50
Foxglove napisał
A ja mam takie pytanie. Czy to tylko ja, czy już wszyscy dostali tonę prywatnych wiadomości i komentarzy od jednej bardzo nadgorliwej miss, która pisze "piękna miss i dom" lub "co myślisz o mojej miss i domu?". Z tego co widzę, to jej metoda jest skuteczna, bo natłukła już na tyle głosów, że w finale ją zobaczymy =.=
Ja jej odpowiedziałam co sądzę, a po 5 minutach dostałam to samo pytanie x.x...
#254 01-10-2013 o 13h30
Foxglove napisał
A ja mam takie pytanie. Czy to tylko ja, czy już wszyscy dostali tonę prywatnych wiadomości i komentarzy od jednej bardzo nadgorliwej miss, która pisze "piękna miss i dom" lub "co myślisz o mojej miss i domu?". Z tego co widzę, to jej metoda jest skuteczna, bo natłukła już na tyle głosów, że w finale ją zobaczymy =.=
Ja dostaje. I raczej nic nie zdziałasz, bo to nie prośba o miss albo deco pop, ale o wypowiedzenie się na temat miss i mieszkania, a to nie jest zabronione. Ja jej po prostu odpisuje co myślę i tyle.
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
#255 01-10-2013 o 13h34
No ale skoro ja dostaję dziennie po 4 takie wiadomości? O_O Ona taśmowo je śle i nawet nie patrzy, że nagabuje ciągle tą samą osobę.
#256 01-10-2013 o 13h41
Foxglove napisał
No ale skoro ja dostaję dziennie po 4 takie wiadomości? O_O Ona taśmowo je śle i nawet nie patrzy, że nagabuje ciągle tą samą osobę.
To chyba można podciągnąć pod nękanie, prawda?
Z resztą, jeśli ciągle będziemy to zgłaszać, to może po kilkuset zgłoszeniach coś z nią zrobią? A jak nie to na czarną listę z nią~
Ostatnio zmieniony przez ErinBlack (01-10-2013 o 13h41)
#257 01-10-2013 o 14h12
Mnie też dopadła"epicka" miss... Jeden komentarz byłam w stanie zdzierżyć. Drugi uznałam za pomyłkę. Trzeci i czwarty, pusty, kompletnie mnie rozwaliły...
#258 01-10-2013 o 14h43
Zmieniając temat,ktoś może mnie oświecić kim jest Emily Sandre z promenady ? ;>
Geralt, nie będąc pewien, czy czarodziejka magicznie czyta w myślach, czy wyłącznie trafnie zgaduje, milczał, uśmiechając się krzywo. Magia wymaga czasu.
#259 01-10-2013 o 17h25
Może Emeli Sande, idąc tropem podobieństwa nazwisk?
A co do nadgorliwych miss - mnie żadne nie odwiedzają. Mam za to średnio raz na dwa dni wiadomość typu: "cześć, co robisz, bo ja się nudzę". Na odpowiedź, że właśnie produkuję artykuł o eskapistycznej funkcji sakralizacji władzy państwowej, jakoś milkną ;P
#261 01-10-2013 o 18h04
Mnie bardziej zastanawia dlaczego ludzie się jeszcze na to biorą i dają im głosy? Potem mamy w finałach zalew spamu.
#262 01-10-2013 o 18h24
ErinBlack napisał
Lil też czasem takie wiadomości dostaje niestety >.> Ale zazwyczaj je olewam ^-^
Mnie zastanawia kiedy te dzieci rozumu nabiorą i przestaną te wiadomości wysyłać >.>""
Mnie zastanawia kiedy rodzice się obudzą i przestaną dawać DZIECIOM internet do rąk.
Mi często się zdarzają takie wiadomości, ale nie denerwuję się zbytnio. Jak napisze samo hej, to czasem odpiszę, ale zwykle kończy się na tym. Jak zapyta o coś głupiego, np. "co robisz, bo ja się nudzę. A ty się nudzisz?", to lekko mnie to irytuje, więc sprawę olewam. Najmocniejsze było gdy napisała czy mam konto na mUviestarplanet i jeśli tak, to żebym odpisała na jej profil. Kolejna nie trzymająca się interpunkcji, gdzie kilka minut mi zajmuje zrozumienie wiadomości po oddzieleniu zdań od siebie, plus niedbałość o ortografię.
#263 01-10-2013 o 18h34
Autorka wiadomości dostała wczoraj ostrzeżenie, bo pisanie po kilka razy dziennie takich samych wiadomości podchodzi pod spam, od tamtej pory nie dostałyśmy żadnych zgłoszeń, więc zakładam, że upomnienie poskutkowało.
Wszystkim za to polecam wrzucanie takich nadgorliwych osób na czarną listę
#264 01-10-2013 o 21h38
Nie poskutkowało, do mnie dziś znowu pisała.
#265 01-10-2013 o 22h56
Do mnie napisała, odpisałam jej elaborat z poradą odnośnie korekty mieszkania, po czym dostałam następnego dnia wiadomość o DOKŁADNIE TEJ SAMEJ TREŚCI. ;_; Smutłam wiedząc, że czas poświęcony na odpisanie jej poszedł wpiździec.
#266 01-10-2013 o 23h13
Trolololo, dokładnie. Aż z ciekawości pochodziłam po profilach. Wszędzie "piękna miss i dom, głosuję".
Wiecie co mnie dobija na tej stronie? Że można zgłaszać taki spam do nie powiem jakiej śmierci i nie ma żadnych konsekwencji, ewentualnie dostanie delikwent upomnienie. Natomiast jak jakiś bardziej ogarnięty troll postanowił zgłosić moją niekoniecznie ociekającą zachwytem odpowiedź dostałam bana w 15 minut. Wniosek - spam i trolling tu mają wolność, normalny użytkownik musi trzymać się na baczności. Genialne zasady.
#267 01-10-2013 o 23h20
Foxglove - po Twoim zgłoszeniu "delikwentka" została ukarana banem. Osobiście zwykle najpierw daję ostrzeżenie, a dopiero później wyciągam poważniejsze konsekwencje, chyba że w grę wchodzi wprost prośba o głosy, przekleństwa i różne skrajności. Twoim banem się nie zajmowałam, ale wiem, że dość szybko został zdjęty, chyba że myślę o jakiejś innej sytuacji.
#268 01-10-2013 o 23h24
Do mnie napisała na pw więc łudziłam się, że naprawdę jej zależy na mojej opinii. Lol, nope. ;_;
#269 01-10-2013 o 23h26
Foxglove napisał
Że można zgłaszać taki spam do nie powiem jakiej śmierci i nie ma żadnych konsekwencji, ewentualnie dostanie delikwent upomnienie.
Z czystej ciekawości, skąd wiesz, jak moderatorzy reagują na zgłaszane wiadomości i komentarze?
#270 01-10-2013 o 23h32
Kouki, bo sama moderatorka napisała w temacie o ostrzeżeniu =.= Poza tym, skoro laska mimo zgłoszeń nadal intensywnie działa z komentarzami i wiadomościami, to chyba bana nie dostała. Logika.
Został zdjęty, bo był bzdurny ten mój ban. Ale dał niezły pogląd na to jak się ma sprawa na stronie. Spamowanie może trwać, ale broń boże człowieku użyj sarkazmu.
Ostatnio zmieniony przez Foxglove (01-10-2013 o 23h34)
#271 01-10-2013 o 23h35
Foxglove napisał
Kouki, bo sama moderatorka napisała w temacie o ostrzeżeniu =.= Poza tym, skoro laska mimo zgłoszeń nadal intensywnie działa z komentarzami i wiadomościami, to chyba bana nie dostała. Logika.
Gdyby te komentarze i wiadomości zostały znowu zgłoszone, na pewno dostałaby bana. W końcu bez ostrzeżenia nie powinno się karać, prawda?
Swoją drogą, to jest niesamowite, jak wszyscy zawsze wiedzą, jak prowadzenie takiego forum powinno wyglądać, ale jakoś nikt nigdy nie proponuje konkretnych zmian, tylko narzeka po kątach ^^
Ostatnio zmieniony przez Kouki (01-10-2013 o 23h36)
#272 01-10-2013 o 23h37
<kaszle znacząco> Powiedz to Kouki z przeszłości, która bez ostrzeżenia uwaliła grupkę osób banem za rozmowy w temacie defilady. </koniec znaczącego kaszlu> ^^ <3
Btw ja wcale nie narzekam po kątach. Narzekam głośno i oficjalnie.
Ostatnio zmieniony przez nivata (01-10-2013 o 23h37)
#273 01-10-2013 o 23h37
Święte słowa! Szkoda, że tak nieadekwatne przykładowo do mnie ;]
Ja też robię to oficjalnie. Poza tym pomysły jak poprawić sprawę też były nie raz. Nieusłyszane. Więc daruj sobie.
Ostatnio zmieniony przez Foxglove (01-10-2013 o 23h39)
#274 01-10-2013 o 23h40
No jakby mnie ktoś zapytał, za co i kiedy dawać bany, to bym powiedziała, ale jako, że nie jestem modką, ani nikt mnie nie pyta, to nie mówię.
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
#275 01-10-2013 o 23h49
Dyskusja zaczyna przybierać dość nieprzyjemny wygląd, więc żeby uniknąć potencjalnych kłótni:
1. Nad kwestią spamu i sposobami radzenia sobie z nim będziemy musiały się zastanowić, skontaktuję się w tej sprawie z Ae i coś wymyślimy.
2. Na Wasze uwagi i propozycje czekamy w tym wątku: //www.missfashion.pl/forum/t900,1-propozycje-i-pomys%C5%82y-dotycz%C4%85ce-forum.htm
3. Jeśli macie zastrzeżenia odnośnie sposobu moderowania forum, również zachęcam do pisania w tej sprawie w ww. wątku lub, jeśli wolicie, na PW.