Emma? Co administratorka forum ma do samej gry? D: Jak dla mnie teoria Hiruko jest dość logiczna - sponsorzy nie sypnęli groszem, więc Beemoov nie zorganizowało bonusu, bo im się nie opłacało. Ale może to tylko ja.
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 25 26 27 28 29 30
#652 27-10-2015 o 20h19
Majerankowa napisał
Emma? Co administratorka forum ma do samej gry? D: Jak dla mnie teoria Hiruko jest dość logiczna - sponsorzy nie sypnęli groszem, więc Beemoov nie zorganizowało bonusu, bo im się nie opłacało. Ale może to tylko ja.
Eeee... Emma jest administratorką GRY w polskiej wersji językowej (co akurat w wypadku miss fashion ogranicza się pewnie do tłumaczeń i supportu), a nie forum (chociaż to przy okazji też), więc to pewnie ona naciska magiczny przycisk o nazwie "happy hour", ale kto podejmuje decyzję - nie mam pewności.
I jacy, kurna, sponsorzy. Gra nie ma sponsorów, co najwyżej reklamodawców, a to i tak są reklamy google. Jedynymi "sponsorami" mogą być co najwyżej gracze, którzy doładowują miss monety.
Ostatnio zmieniony przez Kaede (27-10-2015 o 20h23)
#653 27-10-2015 o 20h56
Skoro są sponsorzy od przycisku "przyśpiesz" w bibliotece i od darmowych Miss Monet, to dlaczego miałoby ich nie być w przypadku Happy Hour? ._. Wszystko to promocje...
Skąd czerpiesz wiedzę, że gra ich nie ma? ._.
I skąd ten wrogi ton...?
#654 27-10-2015 o 21h59
To tez są reklamodawcy. Wyświetlają się ich reklamy jak juz zdecydujesz się na skorzystanie z "oferty". Przy hh z tego co pamiętam tego nie ma. Zreszta, tamto to są groszowe sprawy a hh to juz konkretne zlotowki. Za darmo nikt nic nie daje, a nikt tez nie zapłaci minimum 6 zl za pojedyncze wyświetlenie reklamy.
Ton mojej wypowiedzi został dopasowany do pierwszego zdania twojego poprzedniego posta. Nie nazwałabym go jednak wrogim a raczej zirytowanym.
#655 27-10-2015 o 22h55
Moja droga Kaede. Każda domena kosztuje. Ta od missfashion również. Gra jest francuska. Można ją więc przyrównać do firmy.
Oczywistym jest, że aby takowa otworzyła się w innym kraju, to trzeba mieć na to pieniądze. Jak już się zbuduje i otworzy (1) to pozostaje utrzymanie jej (2). Poszczególne te etapy można przyrównać do odpowiednio tłumaczenia strony (1) i później naprawiania jej błędów i wprowadzania nowych elementów (2). To nie jest za darmo. Nad tym ludzie PRACUJĄ. A jak pracują to i zapłacić trzeba.
Reklamy i sponsoring bardzo często się ze sobą łączą, a co to ma wspólnego z grą już Ci opisuję. Miss Fashion to, najprościej rzecz ujmując, gra o modzie. Tutaj masz ubieranie, malowanie, kupowanie itp. Grać w nią więc będą albo dzieci, albo osoby jakoś się tym tematem interesujące. Jednak aby gra powstała, to najpierw trzeba trochę pieniędzy w to włożyć - nikt nie będzie chciał zrobić takiego kawału roboty nie mając nic w zamian. No to szuka się kogoś, kto wyłoży trochę gotówki (po pewnym czasie ma się mu ją jednak oddać, najczęściej niezależnie od tego, jak wyszła inwestycja, co oczywiste). Jak gra dobrze się rozwija to zyskuje na popularności, co skutkuje większą liczbą graczy oraz wyświetleń strony. Im tego więcej, tym lepiej. W ten sposób sponsor widzi, że dobrze ulokował pieniądze i może dużo zyskać. Właściciel strony widząc to, ogarnia reklamy na stronę. Reklama podbija popularność tego, co reklamuje, co jest korzyścią dla danej osoby (lub firmy). Skoro dzięki komuś zyskują, to muszą mu zapłacić za to. Sponsorzy często są pierwszymi wkładającymi pieniądze w grę. Dodatkowo często mają w niej swoje reklamy, co pomaga obu stronom się dorobić. Do tego niezależni reklamodawcy też mogą zyskać. Dopiero tutaj, na szarym końcu, są gracze, którzy chcąc mieć więcej z zawartości gry lub po prostu chcą ją wesprzeć, bo widzą, że warto, wykładają swoje groszęta (lub więcej niż groszęta ). Nie każda reklama musi być bannerem/filmikiem/obrazkiem. Tak samo z reklamami Google - to nie istnieje. Google jedynie udostępnia innym firmom taką opcję: "Jestem najbardziej popularną wyszukiwarką. Jak rozprzestrzenię Wasze reklamy, to błyskawicznie zyskacie". Z tego powodu winno się mówić "reklamy od Google" gdyż "reklamy Google" dotyczyłyby reklamowania wyszukiwarki
Co do Emmy... Tłumaczeniem zajmują się tłumacze. Od supportu są osobni ludzie. Administrator jest od ogarnięcia całej gry, ale nie osobiśie element op elemencie. Jest bardziej łącznikiem między oryginalną wersją gry a naszą. Czyli główni od supportu/tłumaczeń/itp. kontaktują się z Emmą, by ta mogła przekazać wszystko dalej, do źródła ew. problemów.
"Ofert", jak to określiłaś, to nie są groszowe sprawy. załóżmy, że dziennie loguję się ok. połowa graczy (~150'000 osób) i niech taka oferta daje 10 gr za wyświetlenie +80 gr za kliknięcie +X za skorzystanie z oferty(tego nie da się określić, bo zależy od tego, czego oferta dotyczy). W ten sposób masz:
10gr*150000graczy=1500000gr_od_graczy=15 tysięcy złotych Groszowe sprawy? Nie wydaje mi się. Jeżeli jednak to dla ciebie mało, to możesz podoliczać jeszcze za kliknięcia (z reguła waha się to koło 10-25 %) i skorzystanie z oferty (większość z tych, co kliknęła). Wątpię, by gracze wydawali każdego dnia takie pieniądze na MM
HH jest zależne od tego, kto je udostępnia. Ma ono na celu zwołanie jak największej liczby osób do wydania realnej gotówki. Wiele osób wydawało pieniądze tylko podczas HH, bo mięli dwa razy więcej w tej samej cenie. Opłaca się to jednak tylko w jednej, jedynej i tylko tej sytuacji: osób, które korzystają z HH jest PONAD dwa razy więcej niż średnio przy zwykłym zakupie MM. Najpierw organizowanych jest parę 'edycji' i porównuje się wyniki. Jak powyższy warunek jest spełniony, to opcja zostaje. Jak nie jest lub przestał być, to opcja jest wycofywana. Przecież te pieniądze, które wydajesz na MM idą po większości do sponsorów (to im ma się opłacać 'zabawa' z właścicielem strony) a po mniejszości na utrzymanie strony (tu idzie wszystko lub prawie wszystko z tej części). Utrzymanie strony to nie tylko domena, ale również zapłata za pracę wszystkich drużyn czuwających nad jej tłumaczeniami/błędami/sprawnością/bezpieczeństwem/serwerami danych personalnych/itp. To kosztuje. I to sporo, w przypadku tak rozbudowanej strony z ponad 300 tysiącami graczy.
#656 30-10-2015 o 00h04
Hahahahahha chyba żartują z ta promocją xd
szybko się bujnęli.
Aż nie wiem czy się śmiać czy płakać.
#657 30-10-2015 o 00h20
No nie! No nie! A ja już doładowałam, żeby mnie było stać na gwiazdy ;-;
#658 30-10-2015 o 00h25
Nie martwcie się laski, promocja jest do 24 MAJA xd xd. Ciekawe, do kiedy serio, bo jak tylko do 1 listopada, to się zaęamię ;_;.
#659 30-10-2015 o 00h31
nie dość, że późno to jeszcze im się bannery posrały.
Co za ludzie xd
Doładowałam raz w czasie eventu i więcej nie zamierzam.
Szkoda hajsów i nerwów.
#660 30-10-2015 o 00h33
ja juz doladowalam dwa razy...troszke szkoda mi na dwa kolejne....ale czy bedzie jeszcze jakies HH? moze calkiem zrezygnuja...
#661 30-10-2015 o 05h58
Szczerze? Jak to zobaczyłam, to się mega wkurzyłam. Zapłon mają na serio nieziemski...i jeszcze "Cannes w całym banku"- z tego to akurat śmiechłam :')
#662 30-10-2015 o 07h26
no świetnie teraz...?! jak ja doładowałam już 3 razy bo mi kasy brakło. nie ma głupich już nie kupię..
#664 30-10-2015 o 17h51
Hohohoh! Dobrze, że fochnełam się na nich i w ogóle nie doładowałam podczas eventu. Teraz sobie ładnie uzupełnię swoje grosze i kupię ostatnie ciuszki i dekoracje. ;]
#665 08-11-2015 o 17h00
Halo! Happy hour dziewczęta i chłopaki! <3
Ostatnio zmieniony przez Setarah (08-11-2015 o 17h01)
"kiedy człowiek pierwszy raz się zakochuje, jego życie nieodwracalnie się zmienia i choćby nie wiedzieć jak się próbowało, to uczucie nigdy nie zniknie."
"twoja wartość jest bezcenna"
#666 08-11-2015 o 17h02
NOPE. Co to się stało XDDD
#667 08-11-2015 o 17h02
HAPPY HOUR?? Myślałam, że już do nas nie wróci. DD:
#668 08-11-2015 o 17h02
Rychło w czas xD W trakcie HK nie dali, to teraz mogą się w nos cmoknąć... No, ale dobrze wiedzieć, że się w ogóle pojawiło ^^
#669 08-11-2015 o 17h03
No, ja też nie mam zamiaru kupować, chociaż kusi, ale migiem podbiłam temat dla innych
i 60 s., no proszę.
"kiedy człowiek pierwszy raz się zakochuje, jego życie nieodwracalnie się zmienia i choćby nie wiedzieć jak się próbowało, to uczucie nigdy nie zniknie."
#670 08-11-2015 o 17h04
A ja się pokusiłam i...nope. Wrobili mnie = =
jak ktoś chce to może niech się na razie wstrzyma, bo nie podwaja xd
chyba, że to tylko u mnie.
wiedziałam, że ten moment kiedyś nastąpi :`D
Ostatnio zmieniony przez Steno (08-11-2015 o 17h05)
#671 08-11-2015 o 17h06
Ban, bo wyloguj się i zaloguj, może wtedy dojdą fundusze? Swoją drogą, ile nie było HH u nas? Rok, czy przesadzam?
#672 08-11-2015 o 17h06
Noo mnie tez nie podwoiło -_-
#673 08-11-2015 o 17h07
yaaay.Dalej kicha.
No z rok styknie XDDD
#674 08-11-2015 o 17h08
*przeciera oczy i dalej nie wierzy*
Serio, HH teraz?? Nie no, świetne wyczucie czasu Beemoov, wow.
Chociaż i tak zastanawiam się na wysłaniem tego za 6, zawsze to większe fundusze na ŚK, gdzie chciałam sobie trochę misji załatwić...
Long as I remember the rain been comin' down, clouds of mystery pourin' confusion on the ground...
#675 08-11-2015 o 17h08
Też już wylogowałam i zalogowałam i nic x.x
noo ja jak tu gram to sie jeszcze nie spotkalam (od maja)