Zanim podamy wyniki, chcemy bardzo serdecznie przeprosić za wszelkie opóźnienia. Wynikły one z technicznych usterek, dlatego zamiast Evelyn posta wstawiam ja. Mam nadzieję, że wszystko nam wybaczycie, gdy tylko zobaczycie podium.
Powodzenia w nowej edycji!
WYNIKI XXXIV ALTERNATYWNYCH WYBORÓW MISS FASHION pt. Kopyta Strzelec
Link do zewnętrznego obrazka
Serdeczne gratulacje dla:
1 miejsce: Sniezyczka
Średnia: 9,3
Specjalny prezent!
2 miejsce: Likoris
Średnia: 9,0417
2 miejsce: Misa-chan1906
2 miejsce: Saeniver
3 miejsce: Arwen
Średnia: 9,0
Na szczególne wyróżnienie zasłużyła:
KuroiTenshi
ZDANIEM JUROREK:
Faworytka Anixa:
Tym razem oczarowała mnie Patience ze swoją historią Nessosa. Uwielbiam stylizacje odwołujące się do legend, mitów i historii. Przyznaję, że troszeczkę wybaczyłam tej stylizacji. Może mogłaby być odrobinę spójniejsza, ale dzięki wszystkim symbolom i zawartej w nich historii, po prostu mnie oczarowała. Niezwykle pomysłowe wykorzystanie dwóch elementów - kopyt i bliźniaczki - moim zdaniem to majstersztyk, żeby wymyślić i wykonać taki pomysł. Bardzo gratuluję i żałuję, że zabrakło Cię na podium. Mam nadzieję, że następne stylizacje będą równie kreatywne.
Faworytka Evelyn:
W tej edycji pojawiło się aż kilka stylizacji, które mnie ujęły i otrzymały wysokie noty. Aż dwie uzyskały równą punktację, a trzecia różniła się tylko o pół punkta. Dlatego też nie miałabym serca, aby nie wyróżnić kilku osób - Saeniver, Sniezyczka, KuroiTenshi. Moje serce skradła jednak Arwen. Na pochwałę zasługuje niezywkła spójność całej koncepcji. Całość, począwszy od włosów, stroju, dodatków, a skończywszy na zakomitym makijażu i opisie, harmonijnie ze sobą współgra. Największe wrażenie zrobił na mnie właśnie makijaż, o którym mogę powiedzieć, że jest jednym z najlepszych, jakie widziałam w grze. Na twarzy rysuje się siła, zaciętość, w oczach odbija się nienawiść, lecz także wielka odwaga, charakter i męstwo. Mam wrażenie, że ta waleczna centaurzyca zaraz przypuści na mnie szarżę Urzekła mnie również niezwykła prostota i pewna ''surowość'', świenie korespondująca z zamysłem stylizacji. Brawo!
Faworytka Ojsa:
Muszę przyznać, że miałam spory dylemat. Misa-chan1906 konkurowała o moje względy z Likoris. I pomimo, że byłam dosyć mocno skłonna do tej drugiej za jej cudowne barwy, to mimo wszystko klucznik Misy okazał się być bliższy memu sercu. Od początku do końca przemyślany, wszystko idealnie do siebie pasuje. Pomimo bardzo dużej ilości elementów, nie odnosi się wrażenia przesytu. To, co najbardziej mi się w nim spodobało, to ta jego samotna i jakże smutna mina, to niemal błagalne spojrzenie oczu. No i oczywiście genialny opis, to trzeba przyznać. Serdecznie gratuluję!
Faworytka Mineo - w roli jurora gościnnego:
Bardzo mi miło, że mogłam oceniać tę edycję! Przyznam, że nie było to takie proste, bo kilka stylizacji naprawdę mnie urzekło. Mimo to najbardziej podobała mi się Sniezyczka Najbardziej wpasowała się w klimat. Świetnie wykorzystała wszystkie dodatki. Opis miss jak najbardziej pasuje do outfitu, to dzięki niemu mogłam ''poczuć'' tę stylizację. Patrząc na nią, czuję grozę. W pełni potrafiłabym wyobrazić sobie tego centaura, dlatego Sniezyczka zajmuje u mnie pierwsze miejsce.
ZDANIEM GRAFICZEK:
Faworytka Charlotte5:
Po przeglądnięciu wszystkich prac stwierdziłam, że moją faworytką jest Sniezyczka Zachwyciła mnie i stylizacja, i opis. Połączenie dodatków jest świetne. Nie widzę w tej pracy żadnych niedociągnięć. Kiedy patrzę na tę stylizację, odczuwam lekki niepokój, bo mam wrażenie, jakby te oczy przewiercały mnie na wylot. Albo raczej brak oczu. Jedna z lepszych stylizacji, jakie widziałam. Gdybym mogła, dałabym jej serduszko. Mistrzostwo.
Mini-nagroda:
Faworytka @dyokira:
Moja faworytka - MadziaG. Wśród wymyślnych stylizacji z użyciem Kopyt Strzelec Twoja wydała mi się tak urocza i niewinna, że od razu skradła moje serce. Przeurocza, delikatna buzia - albo raczej pyszczek, mimo że to tak mały detal, kolorystycznie pasuje idealnie do tułowia. A pomysł z małym jelonkiem - trafiony w 10!
Mini - nagroda (pikselowa ikonka):
Faworytka Solomona:
Moją faworytką w tym tygodniu jest MadziaG. Jelonek po prostu skradł mi serce. Ma taką uroczą buźkę. W dodatku pomysł jest całkiem inny od reszty zgłoszeń. Ja lubię wyróżniające się kreacje. Świetny pomysł.
Mini - nagroda (chibi) :
Gratulujemy!
Serdeczne podziękowania za oprawę graficzną dla @dyokira i Solomona.
Anixa/ Evelyn/ Ojsa
Różnorodność świata jest niezwykła. Zapraszamy Was w podróż po jego najdalszych zakątkach. Któż może wiedzieć, co tam znajdziecie i co Was zainspiruje? Możliwe, że wpadnie Wam w oko ubiór ognistych tancerek flamenco, a może urzeknie czar dalekiej prowincji i strój kobiet chińskiego plemienia Mosuo...Liczymy na Waszą kreatywność i czekamy na zgłoszenia! Niech moc dobrych pomysłów będzie z Wami
Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy!
Zgłoszenia przyjmujemy do 10 kwietnia (piątek), godz. 23:59.
Wyniki pojawią się w ciągu 2 tygodni od daty zakończenia składania zgłoszeń, tj.24 kwietnia.
Jury (w składzie: Ojsa, Evelyn, Anixa) będzie oceniać prace zgodnie z poniższymi kryteriami:
- zgodność z tematem (0/10)
- kreatywność (0/10)
- ogólne wrażenie (0/10)
- dopasowanie makijażu (0/10)
- dopasowanie włosów (0/10)
- dodatki (0/10)
i wyłaniać zwyciężczynie na podstawie średniej.
Przewidujemy trzyosobowe podium - a w przypadku szczególnych stylizacji - wyróżnienia.
Podium otrzyma od nas trofea i dyplomy.Pierwsze miejsce dodatkowo zostanie nagrodzone rysunkiem - niespodzianką oraz możliwością bycia jurorem gościnnym w następnej edycji wyborów, zaś miejsca 2 i 3 sygnatury na życzenie (poza kolejką).
Nagrody sponsorują: @dyokira, Solomona, Charlotte5
REGULAMIN:
W konkursie może brać udział tylko jedna stylizacja.
Niedopuszczalna jest zmiana stylizacji w trakcie trwania konkursu.
Prac nie można poddawać obróbce w programach graficznych.
Niedozwolone są pełne komplety od Nine oraz stroje, w których ubrania od danej gwiazdy stanowią zdecydowaną większość całej stylizacji.
Obowiązują ogólne i intuicyjne zasady współżycia społecznego i fair play ( w razie pytań lub skarg należy zgłosić się do jury drogą pw).
Zgłoszenia należy składać w postaci zdjęcia miss w odpowiednim stroju.
Krótkie historie postaci, które mogą ułatwić odbiór stylizacji, mile widziane.
Kto tym razem stanie na podium?
Życzymy miłej zabawy! Powodzenia!
Ekipa AWMF
Ostatnio zmieniony przez Anixa (29-03-2015 o 00h51)