Mikacz - jesteś osobą, która powinna mieć bana na tworzenie cosplayów, bo są tak zajedwabiste, że aż wstyd wstawiać potem coś swojego. Z tych wszystkich postaci znam tylko Genosa, ale on wyszedł Ci wprost nieziemsko! A zrobisz Saitamę? xD
Redundancja - drugi cosplay bardzo udany i bardzo podobny, chociaż nie znam postaci, świetnie udało Ci się odtworzyć fryzurkę. Drugi nazwałabym raczej inspiracją, ale i tak jest ładnie.
Lajna - za każdy cosplay masz ode mnie brawa - no, oprócz Ooikawy, który, jak dla mnie, podobny w ogóle nie jest i w życiu bym go nie rozpoznała. Za to V jest cudowny, a ta bohaterka z Fairy Tail bardzo pomysłowo zrobiona, naprawdę wielkie oklaski ode mnie :>
Smolarka - whoa, to Ci się udało! Zupełnie nie pamiętam, kiedy ona była ubrana w ten sposób, to musiało być chyba zaraz na początku, zanim przerobiła sie na żoneczkę z lat 60-tych, nie? W każdym razie podobieństwo jest uderzające.
Ja w końcu zdecydowałam się na cosplay, który chciałam zrobić od kiedy tylko udało mi się złapać gwiazdę ze smokiem. Czy ktoś z Was pamięta jeszcze taki film "Ostatni smok" (w oryginale "Dragonheart")? Bo to jeden z moich najukochańszych filmów, a Draco kocham miłością wielką i wieczną - piekny, majestatyczny smok o mimice i głosie Seana Connery'ego, na dodatek jak na tamte czasy jest to przykład świetnej grafiki komputerowej (do tej pory w rankingach jest to jeden z najlepiej komputerowo zanimowanych smoków ever).
W każdym bądź razie - oto Kara, córka rebelianta i sama buntowniczka walcząca z tyranią złego króla Einona. W filmie posługiwała się toporkiem, ale z braku laku i braku wystarczająco groźnego toporka na MF musiał jej wystarczyć morgenstern. Spróbowałam odtworzyć jej strój z samego początku filmu (bo chusta jest bardziej malownicza od tego paskudnego pomarańczowego paska), a fyzurę dałam z drugiej połowy filmu - na początku Kara łazi ze straszliwie rozwichrzonymi kłakiszczami, co wcale nie jest ładne, dopiero potem najwyraźniej odkryła, co to grzebień.
kadry z filmu
Ostatnio zmieniony przez Saeniver (17-02-2016 o 22h02)