A tp mój Biały Królik z ,,Alicji z Krainy Czarów". Nie wiedziałam jakie dać włosy, więc jest tak
Ostatnio zmieniony przez Seite (03-07-2015 o 23h47)
The sky is the limit - your sky, your limit...
Strony : 1 ... 54 55 56 57 58 ... 71
A tp mój Biały Królik z ,,Alicji z Krainy Czarów". Nie wiedziałam jakie dać włosy, więc jest tak
Ostatnio zmieniony przez Seite (03-07-2015 o 23h47)
Seite - świetny królik! Podoba mi się twoja wersja. :3 Sprawdziłabym jednak jaśniejszą karnację, bo jak sama napisałaś - królik był biały.
Majerankowa Dzięki za podpowiedź Zupełnie zapomniałam o zmianie karnacji, już popawione
Seite - urzekający królik! Faktycznie, ta jaśniejsza karnacja bardziej tutaj pasuje. A włosy są całkiem niezłe
A ja przychodzę z cosplay'em, który chciałam zrobić, od kiedy zobaczyłam tę kurteczkę na gwieździe. Oto Lodowy Król z "Pory na przygodę"!
Link do zewnętrznego obrazka
W sumie kaftanik powinien zakrywać całe nogi postaci, ale jakoś każda spódnica psuła efekt. A skoro, podczas podniebnych rewolucji Lodowego Króla w kreskówce widać było, że pod kaftanem ma gołe nogi (i pieluchopodobne gacie, ale mniejsza o to xD), to uznałam, że gołe nogi w cosplay'u jakoś przejdą.
Jajka tym razem robią za lodowe góry, które zamieszkuje ta postać.
Ubolewam nad brakiem brody albo choćby czegoś, co dobrze by ją imitowało...
Jak zawsze wszystkie cosplaye są świetne. ^^ Elf jest prześliczny. Cher naprawdę idealnie odwzorowana. Świetny pomysł na zrobienie Białego Królika, a jak zobaczyłam Lodowego od razu wiedziałam o co chodzi.
Ja dzisiaj mam kolejny cosplay Balonowej i Marcysi. Bawiłam się warstwami, ale z jakiegoś powodu nie chciały mi się zapisać więc w końcu zrobiłam screena. ><
No to ja się pochwalę swoimi cosplayami ^^ W sumie niedawno zaczęłam je robić, bo wcześniejsze w ogóle mi nie wychodziły ^^'''
A oto oczywiście postacie z musicalu Jekyll & Hyde
Ah, co tutaj mogę pisać? Inspirowałam się tym zdjęciem:
Szkoda, że nie miałam czerwonej fiolki, ale gdyby musical trzymał się książki, płyn byłby zielony XD
I kolejna postać z tego samego musicalu:
A ta osóbka zwie się Lucy Harris.
Inspiracja:
Niezbyt estetycznie to wygląda, gdy "ogon" wychodzi na buty, ale nie mogłam nic innego znaleźć
Ostatnio zmieniony przez Sadist (31-03-2018 o 22h18)
Seite - Twój królik bardzo mi się spodobał, kawał dobrej roboty. :D
Dasharia - Pory na Przygodę nie oglądam i musiałam poprosić o pomoc wujka google. Rzeczywiście szkoda, że nie ma brody, bo cosplay traci trochę uroku, ale poza tym jest dobrze. ^^
@Ćwieku - Zarówno te jak i muminkowe cosplay'e uwielbiam. Powiem krótko, one są po prostu śliczne. <3
Sadist - Czuję się dziwnie, bo nie mam zielonego pojęcia, jaki to musical. xD
Na podstawie zamieszczonych obrazków stwierdzam, że wyszło Ci bardzo dobrze. Szczególnie podoba mi się Twoja Lucy, a ten ogon aż tak bardzo nie razi. ^^
Tylko mam jedno małe pytanko co do pierwszego cosplay'u: czy jakaś kamizelka nie byłaby lepsza od tego gorsetu? :o
A ja właśnie skończyłam oglądać Log Horizon i nie mogłam się powstrzymać przed skleceniem czegoś. Przedstawiam wam cudowną galaktyczną idolkę (a może raczej idola? ^^') Tetrę!
Nie wyszło wspaniale, szczególnie przez buty, muszelkę mającą imitować to coś przy jej boku i starą kreskę przy pasemku. D:
Tetra-chan
Ostatnio zmieniony przez Kazee (08-07-2015 o 10h12)
Kazee, wybacz ^^" Myślałam, że jak podpiszę to nad stylizacją, to będzie wiadomo ;D Musical to Jekyll & Hyde ^^ Aww, dziękuję, z Lucy jestem megadumna, a myślałam, że nie znajdę jakiś pasujących ciuchów.
Też tak myślę, ale wykorzystałam takie części garderoby, że już nie mogłam znaleść kamizelki (przez to, że nie umiem robić warstwowych stylizacji XD) i pomyślałam, że lepiej dać gorset imitujący kamizelkę niż nie dawać niczego ^^
A co do Twojego cosplay'u: Jestem pod wielkim wrażeniem! Nie wiem co to za postać, ale ją świetnie odwzorowałaś. E tam, buty i muszelka są świetne Wszystko jest świetne tylko zmieniłabym te oczy na większe, ale to tylko na mój gust :3
Ostatnio zmieniony przez Sadist (08-07-2015 o 15h58)
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
Dasharia Gdy tylko spojrzałam na Twoją miss od razu wiedziałam, że to Lodowy Król. Szkoda, że nie ma żadnej brody. Mogliby dodać Conchite do gwiazd i byś miała z czego zrobić xD
@Ćwieku Bardzo fajnie wyszła Ci ta zabawa warstwami, Szkoda, że ja tak nie umiem Super odwzorowany obrazek, tylko tak jak powiedziała Sadist zmieniłabym brwi Balonowej.
Sadist Ohoh Hyde jest cudny ) Głosowałam na niego. Reszta postaci też jest boska, a ogon nie przeszkadza. Btw to można gdzieś w internetach obejrzeć ten musical??
Kazee Nie oglądałam jeszcze tego anime (dodaje do listy anim do obejrzenia), ale ze zdjęć widzę, że świetni ci wyszła ta postać. Szkoda, żeni ma takiej marynarki, ale i tak super
Ostatnio zmieniony przez Seite (08-07-2015 o 15h53)
Z nieistniejącego cyklu "Cosplaye na szybko":
"W sumie jej makijaż kojarzy mi się z Jessicą Rabbit" - nie wiem, co wywołało u mnie tę myśl, ale od razu zachciało mi się cosplayu.
Wyszło coś takiego. Jak na razie okej, choć mam wrażenie, że jutro rano się obudzę i zastanowię, jak mogłam ją tak bardzo skrzywdzić. W sumie je obie - Jessicę i moją Miss ;-;
O! I uznałam jeszcze, że denerwuje mnie kokarda, że głowa za mała, że... (pierdylion narzekań później), przez co zrobiłam drugą wersję. I... ta pierwsza mi się bardziej podoba ;-; Dla zainteresowanych (a nawet tych, co nie, co by każdy poczuł się zauważony i ważny):
Według mnie cosplay bardzo udany, od razu domyśliłam się że chodzi o Rabbit
Ostatnio zmieniony przez spsr (11-07-2015 o 13h03)
Dashria, jaki fajny Lodowy Król! Nigdy tej bajki nie oglądałam, ale Google podpowiedziało. :3
Sadystko, fajnie wyszły Ci tek cosplaye Jekyll'a i Hyde'a. Natomiast Lucy dałabym jaśniejszy ogon. Ale i tak jest świetnie!
Kazee, i tak jest fajnie! Bardzo wierne odwzorowanie!
Lynn, moim zdaniem ładniejsza ta pierwsza, ale bardziej podobna ta druga... Chociaż mniej Jessicorabitowata ^^
A ja przychodzę tutaj z najgorszym cosplayem, jaki kiedykolwiek zrobiłam. xD A mianowicie z cosplayem Anette Olozon (byłej wokalistki zespołu Nightwish) z teledysku do piosenki Storytime. No wiecie, tej, gdzie Anette robi za mHroczną śnieżkę. I oczywiście od razu się załamałam, bo ani odpowiednich ubrań nie mogłam znaleźć, ani makijażu. Ust konkretnie. Żadne nie były jednocześnie czarne i uhahane. xD Więc dałam te stare z nadzieją, że jakoś to będzie. ^^' Jestem pewna, że gdy tylko zdobędę lepsze elementy i lepsze usta w okolicy KH, to na pewno toto poprawię, a na razie wrzucam to co jest.
Inspiracje (fragmenty teledysku wycięte w paincie, bo gimp mi się coś zwiesił. xD):
No nie powiem, miny ta kobieta robi fajne w tym teledysku. xD
Pineapple świetnie dobrałaś oczy . Cała stylizacja widać, że ma w sobie potencjał i będę oczekiwać drugiej wersji na Halloween. I jakim tam najgorszym cosplayem, jest bardzo dobrze .
A teraz ja, po długiej przerwie od robienia cosplayów wróciłam do gry. Zdecydowałam się na Chelseę (wybaczcie, nie umiem odmieniać imion xD) z Akame ga Kill!. Na początku myślałam, że pójdzie łatwo, ale przeliczyłam się... Najbardziej ubolewam nad tym, iż nie było odpowiedniego koloru włosów. Kolor 48 wydawał mi się za różowy, ale przecież też nie użyję soczyście pomarańczowej 29...Wciąż są co prawda zbyt marchewkowe, ale wydaje mi się, że najodpowiedniejsze. Boli mnie jeszcze fakt, iż nie mogłam wcisnąć jej do mordki lizaka >.<. Na kolana nie powala, ale mam nadzieję, że źle nie jest. W planach mam jeszcze inne cosplaye z tego anime.
Link do zewnętrznego obrazkaSpoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Ostatnio zmieniony przez Rainbow (14-07-2015 o 15h19)
Rainbow, nie znam postaci, ale widać ogromne podobieństwo między Twoim cosplay'em, a obrazkiem, więc gratuluję.
Pineapple, nigdy nie sądziłam, że te usta można jakoś sensownie wykorzystać! Zawsze uważałam, że są przeokropne i zdania nie zmienię, nie mniej uważam, że postać wyszła Ci dobrze.
Lynn, obie wersje są ładne i od razu poznałam postać. Pierwsza jednak jest bardziej zalotna i rzeczywiście wygląda lepiej.
Ja dziś przychodzę z cosplay'ami dwóch żeńskich postaci z gry The Binding Of Isaac. Ogólnie zaczynając grę nasze postacie są nagie, jednak uznałam, że tu wypadałoby je w coś ubrać, mimo wszystko... =.=
Pierwsza postać to Magdalene.
Magdalene zaczyna grę z przedmiotem Yum Heart, stąd serce.
Magdalene
Eve
Rebeka7 Wow, świetna Hinata. Makijaż mnie powalił, idealnie odwzorowałaś jej twarz.
Shiawase Nigdy nie grałam w tą grę, ale fajnie je odwzorowałaś
Rainbow łaaa! Akame ga Kill! Wyszedł ci świetnie! Z niecierpliwością czekam na kolejne cosplaye z tego anime
Natomiast przymierzam się do cosplayów z anime dramatical murders,a to pierwszy z nich:
Clear
Jak wam się podoba?
Wow, Kaiken, toż to cosplay idealny!
Sadist: Widać duże podobieństwo we wszystkich cosplayach, a przy Lucy Harris nawet najpierw nie zauważyłam, że ten "ogon" nachodzi na buty. Jedyne co trochę przeszkadza, to, to że Hyde nie ma zwykłej kamizelki, ale to niewielki szczegół c:
Kazee: Odwzorowanie jest świetne, ta muszelka bardzo dobrze imituje to coś przy jej boku, a buty tam tylko trochę się różnią, ale tego nawet nie widać. Naprawdę świetnie ^^
Shiawase: Cosplaye postaci, które znam (to się dość rzadko tu zdarza ;D) Magdalene wyszła Ci bardzo dobrze, Eve również, świetny pomysł z Yum heart ^^ Czekam na kolejne c: Może zrobiłabyś, któregoś z bossów? Może, któregoś z jeźdźców apokalipsy? To moja mała propozycja, nie musisz jej wcale uwzględniać ^^
Kaiken: Twój cosplay jest wręcz idealny, świetnie odwzorowany, naprawdę jest genialny.
Przychodzę z kolejnymi cosplayami ^^
Najpierw postacie z Assassin's Creed. Pierwsza, to postać historyczna, która była ukazana w grze Assassin's Creed Black Flag, a mianowicie Anne Bonny.
wygląd postaci
wygląd postaci
wygląd postaci
Ostatnio zmieniony przez RobinRedem (22-07-2015 o 00h53)
O rany, Dasharia totalnie mnie zabiła. Wprawdzie nie oglądałam ,,Pory na przygodę", ale co nieco kojarzę i od razu rozpoznałam Lodowego Króla ^^
Równie dobrze wyszedł tez cosplay, który zrobiła Kaiken. Nie mam pojęcia, co to jest za postać czy seria, ale wyszło Ci niemal identycznie i czekam na resztę ^^
Ja z kolei chciałabym przedstawić jedną z najbardziej znienawidzonych kobiet w polskiej literaturze. Piękna, chłodna, wyrachowana, świadoma swojej pozycji, osaczona finansowo przez pewnego bogatego kupca... Tej pani chyba nie trzeba przedstawiać, ale jednak pokuszę się o to... Przed Wami panna Izabela Łęcka ^^
Link do zewnętrznego obrazkaInspiracje
Ostatnio zmieniony przez Hetalia (25-07-2015 o 20h28)
Hetalia ... Izabela Łęcka znienawidzona ?? Boziu ja ją pokochałam od samego początku czytania "Lalki" nawet w szkole, gdy stawałam w jej obronie dostałam burę od nauczycielki Moim zdaniem jest to postać niedoceniona i w tamtych czasach, jej cechy charakteru faktycznie nie pasowały do okoliczności, ale w dzisiejszych czasach można spotkać wiele Izabeli Łęckich
zabeczka1948 Ja też nie rozumiem fali hejtu skierowanego na Izabelę. Zachowywała się tak, jak przez całe życie była wychowywana i po prostu pozostawała wierna swoim zasadom niezależnie od sytuacji. Również niechęć do niej spowodowana tym, że nie kochała Wokulskiego wydaje się być zupełnie nie na miejscu. Z jej perspektywy był on człowiekiem niższego stanu, stręczycielem, który osaczał ją finansowo wykorzystując nieciekawą sytuację majątkową państwa Łęckich. Jedyne fochy na Izę miałam już pod koniec ,,Lalki", kiedy to nasza, zaręczona już z Wokulskim panna, zabawiała się ze Starskim...
Ostatnio zmieniony przez Hetalia (26-07-2015 o 15h36)
Heh gra wspaniała i niewierze że taką znalazłam
Piękna1309 wypowiedź chyba nie na miejscu
Hetalia masz rację, ale (musi być ale ;p) jeżeli była mimo wszystko nieszczęśliwa w związku z Wokulskim, to mimo wszystko usprawiedliwiam jej wyskok
Hej zaglądam tu wielokrotnie , ale umieszczam tu po raz pierwszy jakiś cosplay .
Umieściłam go jeszcze w stylizacjach inspirowanych bo już sama nie byłam pewna gdzie go umieścić a oto on Pani szeryf z Piltover . Postać z gry League of Legends.
Moja miss
Oryginał
Ostatnio zmieniony przez Marika223 (27-07-2015 o 21h48)
Chciałam bardzo gorąco pozdrowić cosplay Deryla z The Walking Dead !!! Jest doskonały widząc na defiladzie nie mogłam dać nic innego tylko serduszko <3 pozdrawiam