To ja się też podzielę... Cosplay z filmu "Księżna" z Keirą Knightley i Dominikiem Cooperem.
A pod tym linkiem znajdziecie klatkę filmową.
http://2.asset.soup.io/asset/1585/6050_0c95.gif
Ta po prawej to chyba Mała Mi, sądząc po kolorze włosów oraz sukienki... xD
A nie jest to przypadkiem niewidzialna dziewczynka (nie pamiętam, czy miała jakieś imię)? Ta, która miała na szyi dzwoneczek, żeby się komunikować z innymi? Tak mi się wydaje, że miała podobną, żółtą kokardkę na głowie.
Pierwsza postać kogoś mi przypomina... Too-Tiki? Zawsze się zastanawiałam, czy to postać dziewczęca, czy może męska... ^^
Ja się pochwalę nowym cosplayem. Natrudziłam się przy nim co nie miara, ale efekt jest bardzo zadowalający. Jest to Suigintou z Rozen Maiden. Strój wzorowałam na wersji anime z 2013 roku, więc jest czarny. Nie miałam jak zrobić sukienki z spodu. Jedynie ta spódnica z cosplayu pozwalała pokazać pantalony.
Oto i on.
A tutaj oryginał:
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Pineapple Mała Mi była kilka postów wcześniej, to jest zupełnie inna postać. Dasharia tak, to niewidzialna dziewczynka - Nini. Niewiele osób ją pamięta i myślałam, że nikt nie zgadnie. Obok oczywiście Too-Tiki. ^u^
Ćwieku - rozpoznałam obie, uwielbiam Muminki! Bardzo udane cosplay'e.
Dziękuję za uznanie dla mojej pracy. <3
Dawno dawno temu postanowiłam stworzyć cykl cosplay'ów z ,,Wiedźmina", ale wiadomo, jak to jest- wycieczki, misje, stały brak hajsu... No, zapomniałam o całym swoim pomyśle. Wracam z postacią dorosłej już Ciri ^^
Link do zewnętrznego obrazka
Inspiracje
Poprzednie cosplaye
Hetalia - Cirilla niesamowicie Ci się udała... jak dla mnie jest idealna *o* uwielbiam "Wiedźmina" więc mam nadzieję że zobaczę więcej Twoich cosplay'ów. Czekam z niecierpliwością i życzę powodzenia ^^
Ło, świetna Ciri. Śmiesznie się złożyło, bo kilka dni temu sama ją zrobiłam - czy też raczej Falkę, inspirując się czasami, kiedy Ciri trzymała się ze Szczurami. Ale tak trochę głupio mi ją teraz wrzucać.
Zamiast tego wrzucę coś innego. Od czasu, kiedy tylko zobaczyłam tę pozytywkę, chciałam zrobić kosplay Ani z "Anastazji" (to jedna z moich najulubieńszych bajek), no i jakoś dzisiaj mi się tak wszystko poskładało.
Saeniver, Anastazja wyszła ci cudnie (swoją drogą to też moja ulubiona baja^^)
Hetalia Wiedźmina niestety nie znam, ale po wygooglowaniu muszę przyznać, że naprawdę świetnie oddałaś jej postać i czekam na więcej:)
A ja postanowiłam stworzyć jednego z moich ulubionych książkowych bohaterów, a mianowicie Herkulesa Poirot z powieści Agathy Christie.
Dawno mnie tu nie było, ostatni raz z Jungkook'iem z Bangtan Boys (dla zainteresowanych str 46) ale nie został zauważony i skomentowany przez kogokolwiek, no ale cóż nie poddaje sie
Przedstawiam Wam Lunę, Sulli, Victorię, Krystal i Amber z zespołu F(x) w stylizacjach z teledysku Hot Summer
Chciałabym jeszcze podziękować Takaari za zawsze trafne porady i pomoc przy cosplay'ach zarówno tych jak i poprzednich
Eldunari dziękuję bardzo. ^^ Robiłam je już dość dawno więc na mf była jeszcze stara kreska, ale chciałam je wrzucić z całą serią.
Zukajimo zespołu nie znam, ale cosplay wygląda naprawdę fajnie. :3
A ja z kolejną porcją Muminków.
Podpowiedź: Pewna dama i jej zwierz. ^^
Ostatnio zmieniony przez Ćwieku (06-05-2015 o 11h35)
Nie wiem czy już było, czy nie, ale ciężko jest przejrzeć tyle stron xd
Nana!
Tayuri
Nie obraź się, ale Twój cosplay Nany to kompletny strój od gwiazdy. Tutaj staramy się nie tworzyć stylizacji z gotowych zestawów, tylko wymyślić coś własnego. Mam nadzieję, że nie zrazisz się moją opinią, ale zaczniesz kombinować z innymi ciuchami, których przecież mamy w grze sporo ;3
Ostatnio zmieniony przez Hetalia (07-05-2015 o 20h27)
Ćwieku, tym razem wymiękam, nie mam zielonego pojęcia, co to za postacie... Aczkolwiek stylizacja nr 2 wygląda znajomo...
Tayuri - popieram Hetalię. Za mało własnej inwencji twórczej, właściwie jest to kropka w kropkę stylizacja Nany stworzona przez Nine, jedyna zmiana to buty.
Jula209 - Fiona! Alternatywna, żeńska wersja Fina! Wyszła Ci bombowo! Świetny pomysł na wykorzystanie białych włosów w formie czepka, nie wpadłabym na to, a efekt powalający! xD
Jula209-skojarzyłam tą postać bez problemy choć owej bajki nie oglądam.Dobra robota
Ćwieku-niestety nie mam pomysłu co to za postacie choć oglądałam mumunki było to wieki temu pewnie dlatego nie mogę skojarzyć ale widać że sporo na nimi pracowałaś
Jiyoung-cudowny Poirot.
Takie tam dwa coslpaye z One Piece
Koala
Mihawk Dracule
Hetalia - nie zraziłam sie w sumie to racja, wszystko oprócz butów jest od gwiazdy. Nie wiedziałam, że dodaje się tu własne, po prostu zobaczyłam 'cosplay' ^^ wszystko ok
Ha, wiedziałam, że dobrze kojarzę tego konia! Tylko, paradoksalnie, nie kojarzyłam jej właścicielki. Świetna robota, Ćwieku :)
Lajna, bardzo pomysłowe cosplaye, łatwo poznać, mam tylko uwagę do postaci Mihawk Dracule - miałaś może zdjęcie z gwiazdą Teodorą? Ona ma chyba taki pasujący kapelusz...
A ja nadal cisnęłam cosplaye Anastazji. Tym razem na tapetę poszły stroje, które nosi na sobie tańcząc po Paryżu. Moja najulubieńsza, niesamowicie kobieca i klimatyczna turkusowa suknia pojawia się w filmie tylko na chwilkę, a szkoda.
Ćwieku nie oglądałam Muminków ale cosplay'e bardzo udane
Saeniver tego niestety też nie znam ale patrząc na zdjęcia świetnie Ci wyszło choć skóra mogłaby być trochę ciemniejsza
Wróciłam do gry po jakimś czasie i postanowiłam zapytać o zdanie na temat nowego cosplayu. Oto Janette z Bloodlines:
Link do zewnętrznego obrazka
Może i nie jest podobne, ale gdy u Nine nie ma absolutnie nic, to ciężko było cokolwiek wykombinować... Oto Emet!
Przychodzę do Was z kolejnym cosplayem z ,,Pora na przygodę'' Tym razem jest to wampirzyca Marcelina.