Jak już jesteśmy w temacie inspiracji pokoi. Czy tylko moim zdaniem ta pani zbyt mocno "zainspirowała się" pokojem Małej, który wygrał? :VSpoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 137 138 139 140 141 ... 161
#3451 09-07-2015 o 03h04
#3452 09-07-2015 o 09h14
@Samira i nelumi Z plagiatami jest temat: Hall of shame - plagiaty Problemem może być jednak ustalenie użytkowniczek.
Co do wyborów - zarówno w deco jak i defiladzie - Jest naprawdę niewiele ciekawych propozycji. Kilka kreacji i pokoi widzę w finałach już więcej niż 3-ci raz, sporo gotowców, na szczęście trafia się kilka perełek. Odnoszę jednak wrażenie, że z finału na finał jest coraz mniej oryginalnych i/lub ciekawych pomysłów.
#3453 09-07-2015 o 10h18
Ech, potwornie boli mnie to, iż obecnie prawie połowa z defilujących miss wygląda tak, jakby trafiła do finałów tylko za sprawą jakiegoś niezależnego losowania. Dwa razy byłam w finałach i pamiętam, jak bardzo pracowałam nad obiema zaprezentowanymi stylizacjami, więc kiedy widzę miss w dobrze znanym komplecie ,,bluzka Sikorka + spódnica Peret", to nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać...
Pojawiło się jednak kilka stylizacji, które skradły moje serce
1. Moja absolutna faworytka. Uwielbiam takie ,,magiczne" stylizacje, zwłaszcza gdy prezentowana miss ma puste oczy, których jestem fanką. Nie wiem, kim jest ta użytkowniczka, ale trzymam za nią kciuki
Link do zewnętrznego obrazka
2. Świetna Danaerys, jestem pod wrażeniem tego makijażu
3. Piękna, tchnąca spokojem stylizacja. Uwielbiam jednobarwne stroje i quasi-realistyczny makijaż (boleję, iż sama nie mam do takich talentu), toteż nie mogę oderwać wzroku od tej miss
4. Może ta stylizacja nie jest zbyt wymyślna, ale w połączeniu z uroczą buźką tej miss skradła moje serce
5. Czy to nie jest przypadkiem cosplay Chibi Usy? Jak już wyżej pisałam, uwielbiam jednobarwne stylizacje, więc ta miss również przypadła mi do gustu. Poza tym doceniam to, że strój jest bardzo bogaty, lecz nie sprawia wrażenia przeładowania i ciężkości.
Ostatnio zmieniony przez Hetalia (09-07-2015 o 10h42)
#3454 09-07-2015 o 14h29
Jakie to miłe uczucie być docenioną ^^ Dziękuję! Chibi Usa co prawda nie była moją inspiracją ale lubię takie 'sailormoonowe' klimaty
#3455 09-07-2015 o 14h52
Kharanne o tym doskonale wszyscy wiedzą, ale nie sądzisz, że zanim oskarży się kogoś o plagiat (zwłaszcza, że nie jestem w stanie ustalić kto jest "autorem" tego pokoju, bo po id wyskakują mi inne miss i nawet kilka w bok nie jest to ta prawdziwa) co jest dość poważnym oskarżeniem, lepiej udostępnić i poczekać na zdanie innych bo może jesteś jedyną osobą z tym odczuciem? :v
#3456 09-07-2015 o 15h48
nelumi, nie chciałam, żeby zabrzmiało to jak oskarżenie. Wydawało mi się jednak, że w temacie Hall of shame wrzuca się również te niepewne sytuacje właśnie po to, "żeby się upewnić" - przynajmniej kilka takich wątków tam widziałam. Oczywiście, mogę się mylić i myślę, że największe doświadczenie i wiedzę w temacie "gdzie co ma być" mają moderatorki i to na ich zdaniu bym polegała
Hetalia, 3 pierwsze panie mnie nie urzekły, ale to pewnie przez swoistą "alergię" na białe stylizacje... wszędzie tego pełno. 4 i 5 faktycznie na defiladzie rzucają się w oczy
Ostatnio zmieniony przez Kharanne (09-07-2015 o 15h49)
#3457 09-07-2015 o 17h48
Dawno byłam na defiladzie... MF od jakiegoś czasu troszke mi sie znudziło. Czas nadrobić ten czas i ocenić jakieś śliczne kreacje
#3458 09-07-2015 o 18h34
Przeglądając przed chwilą finały miss natknęłam się na 1,2,3... (około) 13 strojów, w których większość stanowiła komplet.
Przykładowo strój z misji na jednym z pierwszych poziomów: bluzka sikorka, spódnica Peter.
Niektóre graczki straciły kreatywność
Ostatnio zmieniony przez MadziaG (09-07-2015 o 18h35)
#3459 10-07-2015 o 19h34
Kwestią plagiatów zajmuje się już Erin.
#3460 15-07-2015 o 16h42
Niestety w tym tygodniu finały miss prezentują poziom totalnego dna. Widać albo komplety, albo stylizacje wyglądające tak, jakby dziewczyny poubierały swoje miss w zupełnie losowo wybrane ciuchy. Do tego dochodzą fatalne makijaże... Jednym słowem- dramat. Jedyna stylizacja, jakiej kibicuję to ta urocza driada:
#3461 15-07-2015 o 16h45
Dokładnie mam takie same odczucia i też zauroczyła mnie ta stylizacja.
#3462 22-07-2015 o 01h55
Eh, w tych finałach nie ma prawie żadnych ciekawych stylizacji. Większość to komplety od Nine! Z każdymi finałami coraz gorzej... eh ale znalazłam parę przepięknych stylizacji. Trzymam kciuki za te miss Przepraszam za jakość zdjęć
1.
2.
3.
4. Moja faworytka ♥
Ostatnio zmieniony przez Shine9 (22-07-2015 o 02h00)
#3463 22-07-2015 o 04h51
Shine9 Pierwsza stylizacja bardzo ciekawa, a ostatnia jest przepiękna
A ja po raz pierwszy jestem w finałach
Ostatnio zmieniony przez Malvy (22-07-2015 o 04h53)
#3464 22-07-2015 o 16h13
Jak dla mnie cosplay Tsunade zdecydowanie rządzi i mam nadzieję, że autorka tego wspaniałego pomysłu stanie na podium; nie tylko za ten cosplay, ale za cosplay'e Sakury, Hinaty. Lee, Tenten itd.
#3465 22-07-2015 o 23h32
Tez jestem fanka stylizacji na Tsunade wyglada idealnie! z reszta jak reszta stylizacji tej miss.
(>^.^)> ♥ 『何もいらないただ側にいて』
#3467 29-07-2015 o 02h33
Mnie to mega zdziwiło. Myślałam, że to był jakiś błąd.
(>^.^)> ♥ 『何もいらないただ側にいて』
#3468 29-07-2015 o 06h46
Hiruko, a więc jednak ... ja miałam wrażenie, że mam de ja vu i już cała zgłupiałam czy były dwie identyczne, czy też nie
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
#3469 29-07-2015 o 13h07
Mnie też to właśnie zdziwiło wieczorem... myślałam, że już miałam jakieś omamy ze zmęczenia
Ostatnio zmieniony przez Nerra (29-07-2015 o 13h10)
#3470 29-07-2015 o 13h11
też myślałam że to błąd..
#3471 29-07-2015 o 13h28
o.o Te dwie panie są zbyt podobne do siebie ;/
A co do samych finałów to jak przeglądałam w nocy to było kilka fajnych i pomysłowych stylizacji, które mam nadzieje, że znajdą się na podium ;3
Jednakże w większość stylizacji odczuwam niedosyt i mam wrażenie, że "ale to już było i nie wróci więcej".
#3472 29-07-2015 o 13h30
Nie wiem jak wy, ale ja zaczęłam w tym tygodniu siedzieć na zwykłej defiladzie i głosowałam jak tylko znalazłam jakąś fajną stylizację XD
W tym tygodniu jak znajdę czas, to posiedzę trochę dłużej XDD
#3473 29-07-2015 o 14h34
Jedna z tych dwóch podobnych do siebie stylizacji należy do Marymargaret7 i jest to cosplay niejakiej Evil Queen.
#3474 30-07-2015 o 01h34
Już miałam wysyłać wiadomość w temacie o plagiatach, ale w sumie zdziwiłam się, że jeszcze nikt o tym nie napisał, więc tknęło mnie, żeby jeszcze zaglądnąć tutaj i widzę, że nie tylko ja zauważyłam takie same stylizacje. Swoją drogą, u mnie, żeby było jeszcze zabawniej, obie panie wyskoczyły na jednej stronie, zaraz po włączeniu finałów. Pierwsza myśl - Oho, ktoś nakupił dużo sukienek! - ale potem przypomniałam sobie, że to przecież nie są wybory Halloween i coś jest nie tak. A przed chwilą zauważyłam, że zrobiło się jeszcze bardziej podobnie - pani w rękawiczkach ma już takie same rękawy, co druga pani.
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Jedna z nich to, tak jak napisała Adelajda, @Marymargaret7, a druga to jula653. Pierwsza pani ma zapisane w opisie, że to stylizacja Evil Queen z Once Upon a Time, u drugiej pani nic nie jest napisane, ale zauważyłam, że ma wiele wklejonych obrazków z tego właśnie serialu, więc pewnie też zebrało jej się na taki cosplay. Ale nawet jeśli obie w tym samym czasie zachciały zrobić tą samą postać to i tak coś mi tu śmierdzi, bo stylizacje są zbyt podobne, wręcz identyczne. Choć osobiście wydaje mi się, że dziewczyny się ze sobą kontaktowały (ciężko byłoby aż tak zgapić make-up) to chyba lepiej przyjrzeć się tej sprawie, co zapewne nasze kochane modki już robią ;]
Co do finałów ogólnie to, niestety, nie zachwycają. Nie dałam ani jednego serduszka :< Tak od ostatnich kilku tygodni, mam wrażenie, że poziom mocno spadł, kiedyś oserduszkowywałam wiele miss, teraz praktycznie żadnej, nawet zaglądam coraz rzadziej. Ale dzisiaj mam jeszcze Deco do przejrzenia, może będzie lepiej.
Long as I remember the rain been comin' down, clouds of mystery pourin' confusion on the ground...
#3475 30-07-2015 o 20h34
Tak już się tym zajęłam.