Witamy znowu! Tu Mizu0 i Foka10
W końcu napadło dużo śniegu z czego bardzo się cieszę, bo lubię taką zimę więc postanowiłyśmy zrobić konkurs żeby was rozruszać. Oczywiście waszym zadaniem będzie stworzenie stylizacji inspirowanej tą porą roku .
Możecie polecieć w tematykę fantasy, ale casuale też są mile widziane ^^.
* Uczęstników obowiązuje regulamin forum oraz miniregulamin działu konkursów.
* Min. 1-2 zdania opisu. Dłuższe też przyjmę ^^
* Można wykorzystać max 2 elementy z kompletu
* Nie można wstawiać stylizacji, która już brała udział w innym konkursie.
* Można dodać max 2 stylizacje.
* Obowiązuje zakaz plagiatowania.
* Na zgłoszenia swoich prac macie czas do 20 lutego 2018
Podobne konkursy :
www.missfashion.pl/forum/t7165,1-konkurs-jednorazowy-pani-zima.htm
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 2
#1 23-01-2018 o 22h31
#2 24-01-2018 o 17h00
#4 25-01-2018 o 00h17
1. Casual. Stylizacja przedstawia miły, zimowy wieczór przy kominku. Moim zdaniem najlepiej pasuje do tej sytuacji książka, nawet taka czytana po sto razy, byle by ulubiona
2. Fantasy. Tradycyjna Królowa Śniegu. Chyba większość osób na początku pomyślała o tym motywie.
#5 25-01-2018 o 09h05
Przedstawiam stylizację ''płatek śniegu''. Jak pewnie nie trudno się domyśleć jest ona inspirowana płatkiem śniegu.
#7 27-01-2018 o 15h41
Oto wróżka typowej polskiej zimy. Poranki spędza we mgle, jej zdaniem najpiękniejszym ze zjawisk pogodowych. Często myli zaklęcie wywołania śniegu z zaklęciem wywołania deszczu. Do tego uwielbia tańczyć, czym sprawia, że nad naszym krajem wieje mroźny wiatr.
#8 29-01-2018 o 01h47
Widzę, że nie tylko mnie zainspirowały nowe rączki. ^^ Chciałam stworzyć zimę taką, jaką chciałabym, żeby była. Niestety,w tym roku u mnie śniegu jak na lekarstwo, więc chociaż w stylizacji spróbowałam oddać to, co powinnam widzieć za oknem.
Link do zewnętrznego obrazka
#9 29-01-2018 o 15h38
Rzuciłam już stylizację typu fantasy to teraz jeszcze szybki casual. Przełom stycznia i lutego to dla studentów czas odrabiania opuszczonych zajęć, oddawania projektów, pisania kolokwiów oraz sesji egzaminacyjnej. Także oto stylizacja studentki, która mimo zimowej aury założyła elegancki strój i dziarskim krokiem idzie na jakiś test. W oczach trochę strach, ale na twarzy uśmiech, bo do tej pory wszystko udało jej się zaliczyć w pierwszym terminie, więc jest nadzieja, że i tym razem się uda.
PS To wcale nie tak, że powinnam się teraz uczyć na jutrzejsze kolokwium z ekonomii... wcale XD
#10 31-01-2018 o 11h35
zima w stylu fantasy
stylizacja inspirowana historią... i na inspiracji się skończyło XD
Ostatnio zmieniony przez Yubin (31-01-2018 o 14h47)
#11 03-02-2018 o 23h41
Przedstawiam Ducha Zimy w moim wykonaniu, pomyśle i w ogóle i w szczególe
Duszek ten często kryje się przed naszymi oczami w drzewach lub w kamieniach, opatula je mroźnym oddechem kiedy śpi, wdziera się do naszych domów lub mieszkań. Niestety przeganiamy ją ilością ciepła, dlatego preferuje się nie pokazywać. Zabija zimnem wszystko co nieostrożne i niepotrzebne. Kiedyś zaufała jednemu człowiekowi, dając mu się omamić, kiedy ją zdradził zamieniła do w lód na akwenach wodnych, od tego czasu jej serce zamarzło (no i zawsze ma lodowate dłonie i stopy )
#12 05-02-2018 o 13h41
Na widoku wrzucę wersje z kolorowym tłem, bo na forum nie widać białych elementów :/
bez tła
Pierwsza stylizacja powstała rok temu i do stworzenia jej zainspirował mnie film "Potop", który w końcu udało mi się obejrzeć w całości, a konkretnie radosna scena kuligu kręcona w Dolinie Chochołowskiej (jedyne miejsce w Tatrach, które jestem w stanie rozpoznać na filmach). Przedstawia ona polską szlachciankę z połowy XVII wieku korzystającą z uroków zimy. Sądząc z jej miny, zaraz komuś przyłoży tą śnieżką tak, że biedakowi spadnie futrzana czapa z głowy...
⋯❄⋯❄⋯❄⋯❄⋯❄⋯❄⋯❄⋯❄⋯❄⋯❄⋯❄⋯❄⋯❄⋯❄⋯❄⋯❄⋯❄⋯❄⋯
bez tła
Druga stylizacja to Pani Zima. Nie taka okrutna, sprowadzająca zamiecie i zamrażająca wszystko, co żyje, ale ta, która sprawia, że na Boże Narodzenie i ferie spada dużo puszystego śniegu, z którego można lepić śnieżki i po którym można zjeżdżać z górek sankami do upadłego. Aczkolwiek mam wrażenie, że akurat ta Pani Zima od kilku lat jest na urlopie -.-
#13 05-02-2018 o 22h22
Za pozwoleniem Mizu0 wstawiam swoją bożonarodzeniową stylizację
Któregoś pięknego dnia stwierdziłam, że muszę zrobić cały zestaw stylizacji nawiązujących do pór roku. Motywem przewodnim został jelonek. Zaczęłam od wiosny, następnie po długim czasie (tymczasowo pomijając lato) przeszłam do jesieni, aby w końcu stworzyć moją ulubioną porę roku - zimę.
Zima zawsze kojarzyła mi się z pięknym białym puchem, soplami zwisającymi z dachów i... siedzeniem pod kocem z kubkiem gorącej czekolady W tej stylizacji skupiłam się jednak na pierwszych dwóch aspektach i jestem z rezultatu zadowolona ^^
#14 12-02-2018 o 23h52
Ok, pierwsza stylka inspirowana wschodami słońca w zimowym lesie, na bogato.
Oczywiście nie mogło zabraknąć ptaków <3
I cyk druga stylka, tym razem w chłodnej tonacji nawiązująca do wodospadu w trakcie zamarzania.
Ostatnio zmieniony przez serowakanapka (12-02-2018 o 23h52)
#15 18-02-2018 o 21h47
Kiedy biały puch opadnie z nieba − wiesz bardzo dobrze, że ona przybędzie. Nieść będzie ze sobą smutną pieśń pogrzebową, a za sobą zostawiać świat bez życia.
Cóż za smutna kobieta, ta którą nazywamy Zimą...
A tak na serio, namęczyłam się z nią. Z początku próbowałam ubrać ją na wzór Fjorm z Fire Embem Heroes, ale szybko się poddałam :'D Chciałam ją ubrać w bardziej... normalne ubrania, jednak okazało się, że mam ich znaczny deficyt w szafie. Potem to szłam ścieżką prób i błędów, aż w końcu znalazłam złoty środek.
#16 19-02-2018 o 20h05
Zamieć
Chociaż w Polsce tego nie ma, czasem zimą zdarzają się zamiecie śnieżne. Chciałam to jakoś przedstawić, dlatego ciężko wychwycić gdzie moja miss się zaczyna, a gdzie kończy, a przynajmniej ja mam z tym problem. W moim zamyśle wyżej załączony obrazek ukazuje panią zamieć chowającą się w parku za kamieniem i obserwującą jak źle radzimy sobie z jej klimatem.
Zimowe leniuchowanie
Tej stylizacji chyba nawet nie trzeba opisywać, no bo kto nie zna tego widoku. Wielkie plany co to będę robić zimą kończą się na fotelu, w wygodnych ciuchach i ze swoim pieszczochem. Nie znam osoby która nie przesiedziałaby tak chociaż jednego zimowego wieczora.
#17 21-02-2018 o 19h49
Konkurs się zakończył, nagrody są już w przygotowaniu. Możecie typować swoje faworytki
#18 21-02-2018 o 21h49
Tyle cudnych stylizacji... Ale tym razem najbardziej urzekła mnie pierwsza stylizacja od Roozy2000 - świetna ta zamieć
#20 23-02-2018 o 10h12
Ciężki wybór, bo wszystkie style są piękne. Jednak najbardziej serce skradły mi pierwsza styla Yubin i Zamieć Roozy2000 <3
#21 24-02-2018 o 02h17
Nerra i jej Płatek śniegu uwiódł mnie bez reszty
Jednocześnie zimna i bezlitosna, dzięki ostrym konturom i szarawej kolorystyce (a nie, np. tylko czystej bieli), ale również ciepła jak widok rozpływającego się na dłonie pojedynczego płatka śniego, dzięki odrobinie futerka oraz gładkim głównym "płaszczyznom.
#22 25-02-2018 o 02h23
Mnie podoba się pierwsza praca Saeniver.
#23 25-02-2018 o 21h27
Trudny wybór, ale oddaję głos na Zamieć od rooza2000
#25 01-03-2018 o 19h41
O rany.
W życiu bym się nie spodziewała, że akurat ta styla zajmie pierwsze miejsce (a nie ta, w której do upadłego kombinowałam z warstwami), chociaż osobiście bardzo ją lubię. Ogromne dzięki za aż takie wyróżnienie (i to podwójne), bardzo profesjonalne dyplomy oraz śliczny art (całuski, Foczko :* korzystaj, póki możesz, obcych ludzi całuję tylko po pijaku ;P). Dzięki, dziewczyny, za taki fajowy konkurs i szybciutkie wyniki.
Serdeczne gratulacje dla pozostałych dziewczyn :>
Ostatnio zmieniony przez Saeniver (01-03-2018 o 19h43)
Strony : 1 2