Link do zewnętrznego obrazka
Kilka rysunków...
Czekam na ocenę i krytykę ;)
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1
#1 09-06-2013 o 17h34
#2 09-06-2013 o 18h57
Moja rada popracuj nad cieniowaniem. Mam jeszcze uwagę , na 3 pracy postać ma strasznie długie ręce na przyszłość rób krótsze. Podoba mi się strasznie natomiast praca 2 tyko te jej nogi takie sztywne ale 1 jest bardzo fajna, podoba mi się i z takim toporem podeszłabym chętnie do jednego kolegi XD.
|Ask|Blog|Instagram|
WRÓCIŁAM~~
#3 10-06-2013 o 06h15
Ode mnie dwie rady, popracuj nad anatomią i....błagam przykładaj się bardziej ,__, (jak dla mnie niestety) rysunki wyglądają jak by robione były w 20min, a nie o to chodzi w rysowaniu, by osiągnąć najkrótszy czas ,__,
#4 10-06-2013 o 16h56
Dla mnie jest git. Każdy orze jak może, jak by nie patrzeć twój styl nadawał by się na jakieś komiksy internetowe.
Boski prototyp. Mutant, który nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć.
#5 10-06-2013 o 17h46
Sszyszka napisał
Mam jeszcze uwagę , na 3 pracy postać ma strasznie długie ręce na przyszłość rób krótsze.
Za długie? Prawa łapka postaci jest prawie idealnej długości, a lewa jest wręcz za krótka. Mi w tych rączkach nie pasuje ten zanik mięśni, oraz brak jednego palca w każdej z dłoni. Poza tym, pracka nawet nawet, fajny pomysł i technika. Lubię bardzo duże kontrasty jeśli chodzi kolorystykę, no a gruby lineart jeszcze fajnie to podkreśla. Mógłby być tylko troszkę staranniejszy, mniej poszarpany.
Ogółem rysunki są średnie, ale jeśli będziesz ciężko pracować, to na pewno uda Ci się osiągnąć upragniony efekt. Rada na przyszłość- nie rysuj na kartkach w kratkę, może zainwestujesz w czysty papier? Wszystko będzie wyglądać lepiej, no i na kartce a4 masz większe pole do manewru.
Ach, no i zgadzam się z Recorded- czasami warto posiedzieć nad rysunkiem troszkę dłużej. Kiedy już zrobisz szkic i będziesz chciała się zabrać za kontur, to może nie rób go od razu, a obejrzyj sobie pracę, pomyśl, gdzie widzisz błędy i popraw je? Błędy są bardziej zauważalne, jeśli odejdziesz troszkę i spojrzysz na kartkę z daleka.
#6 11-06-2013 o 21h00
Dziękuje za krytykę. Nastepnym razem postaram się dać z siebie wszystko ;)
#7 12-06-2013 o 12h15
Na ,,sztuce'' to ja się nie znam, ale podoba mi się. Ostatnia praca skojarzyła mi się z filmem, który ostatnio oglądałam. Sala samobójców...
#8 26-10-2013 o 12h43
Ładne, ale musisz trochę popracować. Nie tyle co nad anatomią tylko tyle co np. nad profilem. Fakt niektóre prace nie cieszą się genialną anatomią, ale pierwsza praca anatomię ma dobrą lecz tylko profil nie za bardzo odpowiada. Z rączkami trzeba długo pracować gdyż z powodu różnych możliwości ułożenia palców stają się one jednymi z tych części ciała, które nie ustanie zmieniają pozycję, wygląd i położenie przez co stają się trudniejsze do narysowania.
Mam tylko takie małe pytanko... Dlaczego w każdym twoim poście jest znak ostrzegawczy z napisem OOPS! ?
#9 26-10-2013 o 15h58
jeeej, no z anatomią problem jest wszędzie taki sam. Samo słowo "anatomia" jest jak zmora xD , ale fakt faktem popracowac troche trzeba. Podoba mi sie to, że robisz bardziej skomplikowane pozy niż tylko "o! ta se będzie stać, a ta to nawet ręce w kieszeniach potrzyma, albo pomaca się po mordce". Cieniowanie nie wygląda źle, wszak do perfekcji trza ogarnąć wyższe formą treści ksiąg pro-drawingu, czy cuś xD Dlatego całym serduchem życzę Ci sukcesów w tej niewdzięcznej harówie zwanej rysowaniem ;P
Ostatnio zmieniony przez Steno (26-10-2013 o 15h58)
#10 28-10-2013 o 16h41
Ładne ale ostatni pomysł nie podoba mi się.Straszenie ludzi.?...
Strony : 1