Używacie Azjatyckich kremów BB jakie polecacie? Ja uwielbiam Hot Pink Skin79.
|Ask|Blog|Instagram|
WRÓCIŁAM~~
Strony : 1 2
Używacie Azjatyckich kremów BB jakie polecacie? Ja uwielbiam Hot Pink Skin79.
Zazdroszczę ci! *^*
Chcę sobie go właśnie zamówić ale nie wiem czy warto.
Ja osobiście posiadałam krem z garniera i nie polecam nikomu! Aktualnie mam z maybelline i sprawuje się dobrze.
Jak dostanę to ci dam sprawozdanie ok. Ale z tego co czytałam to oceniają tak 8/10 .
Polskie kremy BB to straszna, że się tak wyrażę, kicha. Wszystkie są okropnie ciemne i osobiście, przeszukując niejeden sklep, nie mogłam dobrać niczego odpowiedniego dla swojej twarzy.
HyunAe napisał
Polskie kremy BB to straszna, że się tak wyrażę, kicha. Wszystkie są okropnie ciemne i osobiście, przeszukując niejeden sklep, nie mogłam dobrać niczego odpowiedniego dla swojej twarzy.
Ja chcę zamówić sobie Skin79 Hot Pink
Julianek napisał
Ja chcę zamówić sobie Skin79 Hot Pink
używałam tylko z Garniera i konsystencja bardzo fajna, ale za ciemne i widoczne na skórze. Dopiero teraz przejrzałam azjatyckie i kurcze trochę drogie.
Kafra napisał
używałam tylko z Garniera i konsystencja bardzo fajna, ale za ciemne i widoczne na skórze. Dopiero teraz przejrzałam azjatyckie i kurcze trochę drogie.
Zastanawiam się nad zakupem. Na razie nie mam pieniędzy, a w podróbki się nie bawię. Trzeba będzie poczekać na wypłatę.
Ja kupiłam krem BB firmy under twenty i narazie spisuje się nieźle Ma fajną konsystęcję i odcień świetnie dobrany do mojej karnacji Naprawde warto go kupić a i jest niedrogi
Hej. Także używam kremu BB firmy Skin79 - Hot Pink. Polecam go. Ładnie kryje i oświetla cerę. Na początku nałożenia go, może wydawać się ciut za jasny ale po jakimś czasie (ok. 10 min.) dopasuje się do koloru skóry. Trzyma długo, nie rozmazuje się, nie ścieka, nie pozostawia żadnych smug. Ja przed nałożeniem go zawsze pod spód smaruję twarz kremem nawilżającym bo w moim przypadku po ok. 6 godzinach lekko wysusza mi twarz. Oczywiście nakładając go powinno się go wklepywać. Używam go od prawie roku i jestem zadowolona.
Edit - nie piszemy posta pod postem/Kouki
Dodam jeszcze tylko, że jest bardzo wydajny. Nie wiem ile go zostało ale od co najmniej pół roku mam jedno opakowanie. Na pokrycie twarzy nie trzeba go wiele. Pozdrawiam
wypróbowałam skin 79 hot pink i naprawdę mi pasowało. Miałam tylko próbkę, ale jak tylko skończy mi się bb garniera to kupię całe opakowanie
Ja kocham grzybkowego SkinFood'a, a to przez to, że ma SPF 20 i zwalcza objawy starzenia. No cóż, latka lecą...
Ja je ubóstwiam,jak i inne kosmetyki z Korei , mam kilka marek (skin79,Missha,Skin food, Tony Moly,Dr, Jart) używam na zmianę,ale najbardziej podchodzi mi skin79,Tony Moly i Dr Jart. Jeżeli miała bym komuś polecać na pierwszy ogień to skin79 jest neutralny (jeżeli masz uczulenie na owoce morza to odradzam, bo może cię wysypać lub uczulić)
O a ja mam pytanie, jak zmywacie swoje kremy bb ? W sensie czym ?
Ja nie używam, ale chyba zacznę Mi koleżanka polecała Under 20
Makabra, tym, czym zwykły podkład ze swojej strony polecam płyny hipoalergiczne (Cetaphil <3), są droższe, ale o wiele lepsze dla skóry - nie wysuszają i zostawiają ją przyjemnie miękką ^^
Makabra napisał
O a ja mam pytanie, jak zmywacie swoje kremy bb ? W sensie czym ?
Ostatnio zmieniony przez IcyMoon (11-08-2013 o 19h50)
Słyszałam wiele pochlebnych opinii o BB cudeńkach z Korei. Chwilowo pieniążków brak, ale w przyszłości skuszę się na opakowanie.
Ostatnio używam kremu BB Under Twenty, jestem całkiem z niego zadowolona.
Zawsze mam problem z doborem tego typu kosmetyków, bo ciężko mi sprecyzować, jaki jest mój odcień skóry Kompletnie nie wiem, dlaczego tak jest.
Mam pytanie: czym kierujecie się przy wyborze kremu BB (tudzież podkładu)? Czytałam gdzieś, że trzeba wybierać takie, które mają taki sam kolor, co skóra, albo barwę kontrastującą.
Wcześniej używałam kremów BB od Garniera, ale wywnioskowałam, że na mojej skórze daje okropny efekt kolorystyczny więc smarowałam sobie nim również szyję żeby nie wyglądało to aż tak strasznie okropnie przez co krem szybko się skończył i miałam nie małą uciechę gdy poszłam kupić nowy i wybrałam inny pod względem kolorystycznym alepo intensywnym treningu koszykówki zraziłam się do niego jak nigdy... W końcu zdecydowałam się na under twenty, ale też niezbyt dobrze pasuje do mojej skóry przez co jeszcze łażę po sklepach szukając odpowiedniego.
Ja mam od miesiąca Skin 79 Green - czyli jasny beż ... jest o wiele jaśniejszy nić Orange i to jest cudowne ... mam białą cerę, a ten krem jest praktycznie biały ... cudownie się wtapia w skórę. Polecam dla białolicych owy krem.
Używam aktualnie BB z Under Twenty i jestem zadowolona.
Idealnie wtapia się w moją skórę.
Ostatnio zmieniony przez Kuroyukihime9 (26-12-2013 o 12h37)
ScarletWitch napisał
Ja mam od miesiąca Skin 79 Green - czyli jasny beż ... jest o wiele jaśniejszy nić Orange i to jest cudowne ... mam białą cerę, a ten krem jest praktycznie biały ... cudownie się wtapia w skórę. Polecam dla białolicych owy krem.
Ja z kolei jestem fanką kremu Gowoonsesang - świetne cudeńko, bardzo wydajne, ale drogie.
Missha też jest moim ulubieńcem, teraz myślę nad zakupem skin79, ale zawsze miałam wątpliwości co do tych kremów...
Strony : 1 2