Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 2
#2 17-03-2016 o 20h08
Yolo, zgłoszę się
Link do zewnętrznego obrazka
Moja miss przedstawia zaklętego w drzewie elfa. Znalazł on zgubione w lesie dziecko i wziął na ręce by przestało płakać. Zaraz po tym dziewczynka stała się spokojna i urzeczona aurą niespotykanego stworzenia.
We are in noir
#3 17-03-2016 o 20h47
Chętnie zgłoszę swoją obecną stylizację, która akurat wykorzystuje korzenie!
Moja miss przedstawia leśną wiedźmę, która przysiadła na pniu drzewa. Ma czujny wzrok, przed którym nic nie umknie i włada magią natury. Nie jest jednak złą wiedźmą, a strażniczką równowagi w przyrodzie.
#4 17-03-2016 o 20h54
W regulaminie nie ma nic o stylizacjach dodanych już kiedyś w innych konkursach,
więc przedstawiam wszystkim swoją Mroczną Driadę!
Nie każda wydeptana w lesie ścieka, jest właściwą do podążania. Nawet umysły driad czasem nie potrafią oprzeć się destrukcyjnej sile ciemności, która sprawia, że zbaczają z kursu swych wędrówek nieodwracalnie stając się istotami o okrutnych i bezlitosnych sercach.
#5 18-03-2016 o 16h05
Spodziewam się że będzie mnóstwo różnych wcieleń driad w tym konkursie więc popełniłam inspiracje czymś bardzie przyziemnym.
1. Inspiracja tym co się dzieje w lasach tropikalnych. Zbyt duża eksploatacja surowca. Nielegalne wycinanie. Zanieczyszczanie środowiska
W swojej stylizacji próbowałam zawrzeć chochaż część tych okropności, te pomarańczowe kable i dodatki to właśnie niszczenie flory, pomarańcz bo ten kolor kojarzy się z żywicą.. można by nazwać krwią drzewa. Moje drzewo jest już bardzo zniszczone (skóra, makijaż) ale tym czym może to służy również zwierzętom.
2. Inspircja brzozą. Ale teraz już przedstawiam zdrowe drzewo, którego personifikacja wyszła na do lasu nazbierać trochę tamtejszego runa, jagódki, jeżyny itp.
#6 19-03-2016 o 01h39
Oh. My. God. What I created?
Stylizacja przedstawia jednego z wielu duchów opiekuńczych mitycznego lasu, w którym żyją wszystkie istoty z mitologii świata. Ten konkretny duch jest odpowiedzialny za stworzenia z mitologii Dalekiego Wschodu. Jego praca to jego hobby, więc pomimo tego, że ma z nimi sporo roboty, nie narzeka.
#7 19-03-2016 o 12h31
A oto i połączenie mojej wyobraźni, pewnej creepypasty i słowiańskiej legendy.
Dziwożony to słowiańskie demony zamieszkujące lasy i zbiorniki wodne.
Porywają one ludzkie dzieci i wychowują. W zamian za dziecko ludzkie demon ten, podrzuca swoje własne dziecię. Jeśli ktoś byłby zainteresowany wysłuchaniem creepypasty o nich, niech napiszę, ponieważ ta pasta nie nadaje się dla młodszych odbiorców.
Moja stylizacja przedstawia dziwożonę która wyszła właśnie z jeziora i usiadła na drzewie. Jest ona jeszcze młodym demonem, więc jej skura i biust nie zdążyły się jeszcze zdeformować.
#10 25-03-2016 o 02h39
To i ja się zgłoszę. Jakiś czas temu stworzyłam stylizację dzikuski, która pasuje do tematu konkursu. A więc oto ona - szamanka prosto z tropikalnych lasów. Może wydawać się całkiem spokojna, gdy tak siedzi na pniaku, ale nie dajcie się zwieść... jest niebezpieczna!
#13 30-03-2016 o 15h41
Skoro były już lasy tropikalne, to czas na zwykłe drzewo rosnące w lasach, ogrodach, sadach itp. ( innymi słowy spotykane na co dzień)
Z początku miałam zrobić nimfę/driadę (jak kto woli). Pomyślałam jednak, że pewnie większość się na to zdecyduje i zaczęłam układać stylizację od początku.
Na pomysł zrobienia ''drzewa'' wpadłam gapiąc się przez okno busa na las i wtedy mnie olśniło. Tak, więc powstała moja stylizacja
Ps. Wkładam jeszcze raz, ponieważ pojawił się problem z obrazkiem (napisem''Drzewo'') W samej stylizacji niczego nie zmieniałam
#15 31-03-2016 o 01h40
No to skoro można to jeszcze ja się doczłapię :3
Zamykam stylizację w spoilerku bo jest cała utrzymana w bielii i na różowym tle z dwojga złego będzie lepiej widoczna Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Co do samej stylizacji to choć już praktycznie nie ta pora roku, to zainspirowałam się zimą.
Przedstawiam wam tu puchatą (mam na myśli tą uroczą mordkę) zimową wróżke, której zadaniem jest usypianie roślin, kiedy idzię zima i spada pierwszy śnied, Stąd odrobinkę zielonych elementów, białe korzenie śpiącego drzewa, sople lodu i skrzydła
Po koronie i wytwornej kreacji możecie wywnioskować, że jej status wśród wróżek jest ciut wyższy niż innych ale za tym idzie też więcej obowiązków odnośnie uśpienia i podtrzymania roślin przy życiu aż do wiosny.
#16 01-04-2016 o 15h07
Macie czas na głosowanie do jutra do 15:00!
#18 01-04-2016 o 16h10
Moją faworytką jest zdecydowanie stylizacja Dasharia, ale bardzo podobają mi się również stylizacje Likoris, @Lucia33 i MariaANTONINA.
#19 01-04-2016 o 17h33
Piękne stylizacje <3 Ale najbardziej spodobały mi się zgłoszenia Favy i Nerry - takie niepokojące, klimatyczne...
#21 01-04-2016 o 20h26
Dasharia i MariaANTONINA to moje faworytki ♥
#22 01-04-2016 o 20h35
Jest tyle świetnych stylizacji, ciężko wybrać najlepsze Ale ostatecznie najbardziej przypadły mi do gustu stylizacje Mineo, Dasharii i Likoris.
Ostatnio zmieniony przez Pythia (01-04-2016 o 20h35)
#23 01-04-2016 o 20h42
Moją faworytką jest Dasharia
#24 02-04-2016 o 23h07
koniec czasu na głosowanie do końca przyszłego tygodnia będą wyniki
Ostatnio zmieniony przez sarata123 (02-04-2016 o 23h07)
#25 09-04-2016 o 20h38
dyplomy za udział:
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Podium:
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Ostatnio zmieniony przez sarata123 (11-04-2016 o 19h40)
Strony : 1 2