UWAGA!!! UWAGA!!!
Ogłaszam wszech i wobec, że Likosław (a.k.a Likoś) rozpoczyna kolejny dziwny konkurs.
Jako, że zapytałam was o temat, który chcielibyście zobaczyć i prawie, jednogłośnie wygrała subkultura to oto jestem!
Tym razem tematem jest jeden ze styli, który jest chyba najbardziej fantazyjny i bajeczny ze wszystkich mi znanych
Waszym zadaniem jest zrobić stylizacje w stylu:
SHIRONURI KEI
Zaraz wyjaśnie o co kaman
Apropo, dziewcze na foci to Minori, przedstawiam ją wam bo sporo jej tu zobaczycie
Podziwiam ją niesamowicie bo nawet jeżeli chodzenie w takich ciuchach po ulicy wydaje wam się nienormalne to sami przyznajcie wykonywanie takiego makijażu i kreacji można nazwać sztuką
Link do zewnętrznego obrazka
SHIRO-NURI
Shiro oznacza "biel", a Nuri pochodzi od słowa "zanurzone/skompane" więc ubierając całość miare zgrabnie to wychodzi
"SKOMPANE W BIELI"
Jest to tradycyjna japońska technika malowania twarzy na biało, stosowana przez geisze i aktorów kabuki.
Ten styl jest niesamowicie rozbudowany bo nic praktycznie go nie ogranicza, zasada jest jedna MASZ MIEĆ BIAŁĄ TWARZ, a to już każdego sprawa co dobierze do białej twarzy.
Jednak jak uda wam się to zobaczyć po zdjęciach, które dodam pod opisem jako inspiracje, stroje są często bardzo ekscentryczne, teatralne i dosłownie jak wyciągnięte z baśni, choć bywają też i takie, które ogranicają się do zwykłej kreski przy oczach i mundurka szkolnego.
Wybierając tą subkulture na konkurs daje wam niezwykle duże pole do popisu, a to w co wleziecie to już wasza broszka
Sciąga:
Kombinowałam i wykonanie białej twarzy w missfashion jest wykonalne :3
a, że dobry człowiek ze mnie to bez pomocy was nie zostawie XD
RÓŻ
od nr 927 do 933 !!!
KARNACJA
W przypadku "Satynowej" i "Realistycznej" możecie pokombinować ale wydaje mi się, że najjaśniejsze odcienie będą najlepsze !!!
Co do "Body Art" to o ile dobrze pamiętam fajnie wygląda z (licząc od lewej) karnacja nr 1 i 3 !!!
Odnośnie inspiracji, którymi możecie sie kierować:
Połączenie wyglądu arystokratki z elementami natury!!!
To co kocha Minori:Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Shironuri w stylu Tsunoshi (kolejna osoba biegła w tym stylu):Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Shironuri CyberSpoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Jest też Shironuri odnosząca się do horroru więc nazwijmy ją Shironuri Hor Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
I na sam koniec MIX pięknych prac, które może przydadzą wam się bardziej niż poprzednie przeze mnie wybrane:Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
REGULAMIN:
1. Przy zgłoszeniach przestrzegamy regulaminu "Forum" (w tym regulaminu "Nieoficjalnych konkursów")
2. Możecie zgłosić góra 3 stylizacje. Poszczególne elementy stylizacji nie mogą się powtarzać w innych (zgłoszonych przez daną osobę), zezwalam na ewntualne 2'ie części ale w innym kolorze. Czyli zgłaszasz np 2 stylizacje to w drugiej mogą znajdować się góra 2 elementy z pierwszej (przy 3 stylizacjach zasada ta sama!
3.Możecie wykorzystać najwyżej 3 elementy z jednego kompletu UNINE lub od gwiazdy.
4. Jestem wymagająca i zgłoszenie musi zawierać przynajmniej 4-5 zdań opisu. Jeżeli gdzieś go nie będzie lub będzie za krótki, uznajemy, że się zapomniało i możecie napisać na piv. Jednak, żeby było uczcuwie wobec innych, macie na to 48 godz. od zgłoszenia więc proszę się pilnować.
5. Termin zgłaszania prac od teraz do 31.03.2016r do godz. 00:00 (wydaje mi się, że daje sporo czasu i po drodzę jest kilka weekendów dlatego raczej nie będe podbijać. Chyba, że na czyjąś prośbę).
6. Co oczywiste chyba ale lepiej napisać: PLAGIAT JEST ZABRONIONY!
7.Jeżeli stylizacja była w innym konkursie to proszę o taką informację w zgłoszeniu.
NAGRODY
I miejsce - dyplom, sygnaturka, avatar.
II miejsce - dyplom, sygnaturka.
III miejsce - dyplom
(Nie wiem czy będą specjalne wyróżnienia ale chyba możecie się ich spodziewać)
Wyniki oraz nagrody pojawią się najszybciej w tydzień, najpóźniej wciągu 3 tygodni po zakończeniu przyjmowania zgłoszeń. (przepraszam, że tyle będzie to trwało ale brat musi być w pracy, dziad jeden XD)
Gdyby były niedopowiedzenia, pisać na priv.
Miłej Zabawy!!!
Ostatnio zmieniony przez Likoris (27-02-2016 o 16h15)