Ja ogólnie lubię stare filmy, musicale, westerny, noiry, screwball comedies i melodramaty, lubię też historyczne. Żeby nie wpisywać wszystkich tytułów, które lubię (obejrzałam ok. 1000 staroci w ciągu ostatnich 2 lat, możecie spradzic na Filmwebie nick Lady_Eowyn) to wypiszę moich ulubionych aktorów z którymi lubię filmy: Judy Garland, Ginger Rogers, Fred Astaire, Gene Kelly (z tą czwórką widziałamwszystkie filmy), Katharine Hepburn, Bette Davis,Joan Crawford, Ingrid Bergman, Marlene Dietrich, Greta Garbo, Claudette Colbert, Vivien Leigh, Olivia de Havilland, Barbara Stanwyck, Ava Gardner, Joan Fontaine, Rita Hayworth, Gene Tierney, CArole Lombard, Audrey Hepburn, Grace Kelly, Marilyn Monroe, Liz Taylor, Ann Blyth, Anne Baxter, Celeste Holm, Teresa Wright, Mary Astor, Cyd Charisse, Lana Turner, Pola Negri, JenniferJones, Greer Garson, Jean Arthur, Constance i Joan Bennett, Ann Miller, Vera Ellen, Lauren Bacall, Sophia Loren, Claudia Cardinale, Simone Simon, Jean Harlow, Humphrey Bogart, Clark Gable, James Stewart, Cary Grant, Pola Negri, Fredric March, Gary Cooper, Gregory Peck, Henry Fonda, John Wayne, ChristopherLee, Peter O'Toole, Charlton Heston, SpencerTracy, William Powell, William Holden, Myrna Loy, Irene Dunne, Vincent
Price, Rex Harrison, Orson Welles, Joseph Cotten, Van Heflin, lubię też całkiem Marlona Brando, choć jego już mniej. Zapomniałam na pewno wielu osobach,ale cóż,i tak dużo napisałam. Moi ul. reżyserzy to Hitchcock, F. Capra, W. Wyler, O. Welles, E. Lubitsch, B. Wilder, J. Huston i J. Ford. Dzięki zaprzeczytanie:)
Old Movies Rules