Link do zewnętrznego obrazka
Konkurs polega na stworzeniu stylizacji inspirowanej twórczością Alexandra McQueena. Stylizacja może być cosplayem bądź kreacją nawiązującą do danego stroju. Alexander McQueen
REGULAMIN:
1. Przestrzegamy regulaminu forum i miniregulaminu działu
2. Przyjmuję stylizację miss
3. Stylizacja może zawierać 2-3 elementy z jednego kompletu lub zdjęcia z gwiazdami
4. Stylizacja ma być zdjęciem z szafy
5. Możecie zgłosić max. 2 stylizacje
6. Wymagany jest min. 3 zdaniowy opis uzasadniający co przedstawia dana stylizacja oraz zamieszczenie zdjęcia, które było inspiracją w jej tworzeniu
7. Nie poddajemy obrazów obróbce graficznej
8. Dopuszcza się edytowanie pracy do upływu 30 min. od jej publikacji
9. Można składać pracę do 20.12.2015 godz. 24.00
10. Wyniki wraz z nagrodami ukażą się do 2 tygodni od zakończenia konkursu
11. Jury składa się z mojej osoby
NAGRODY:
Nagrody będą niespodzianką dla wszystkich uczestników. Zdradzę jedynie, że nie będą one wykonane wyłącznie przeze mnie (ogromne podziękowania dla osoby, która weszła ze mną w kolaborację przy ich tworzeniu ♥) dlatego nie bójcie się brać udziału w tym konkursie XDprzykładowe stroje Alexandra McQueena
To mój pierwszy konkurs dlatego proszę o wyrozumiałość
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1
#1 06-12-2015 o 20h54
#2 06-12-2015 o 23h35
Lubię historyczne łaszki i lubię, gdy moda na wybiegach inspirowana jest historycznymi łaszkami, a McQueen dość często z nich czerpał. Ja natomiast zainspirowałam się kolekcją nie autorstwa McQueena, bo późniejszą, już po jego śmierci, ale sygnowaną jego nazwiskiem, a mianowicie Alexander McQueen FW 2013 stworzoną przez Sarah Burton.
FW 2013 to inspiracja czasami elżbietańskimi, papiestwem, jest bogato zdobiona, mnóstwo tam połączenia bieli ze srebrem i złotem, szerokie biodra, wąska talia, dużo szczegółów i oczywiście kryzy.
Inspiracje
#3 11-12-2015 o 00h46
~ PODBIJAM ~
Zdaję sobie sprawę, że tematyka konkursu do najłatwiejszych nie należy, aczkolwiek da się ją zrealizować Jak pisałam stylizacja może być inspirowana twórczością McQueena, a więc jedynym ograniczeniem jest wasza wyobraźnia. Bardzo dziękuję za dotychczasowe zgłoszenie i nie będę ukrywać, że liczę, iż z czasem napłynie ich więcej... tak tylko dodam w ramach anegdotki, że podium zazwyczaj posiada 3 miejsca, a więc 2 kolejne stylizacje być może będą mieć je zagwarantowane ^.~
#4 11-12-2015 o 19h51
Szukałam sukni do odwzorowania i rzuciła mi się w oczy poniższa kreacja. To sukienka inspirowana Effie Trinket z ,,Igrzysk Śmierci".Jest to barwniejsza postać z filmu, powstała cała kolekcja na podstawie jej strojów. Film całkiem mi się podobał, wiec tak oto powstała moja stylizacja.To tylko taka inspiracja, która trochę nie wyszła Aa to inspiracjaSpoiler (kliknij, aby zobaczyć)
The sky is the limit - your sky, your limit...
#5 12-12-2015 o 00h18
Szukając inspiracji przejrzałam kilka kolekcji autorstwa Alexandra McQueena. Najbardziej spodobała mi się kolekcja fall/winter 2014 i to właśnie nią inspirowana jest stylizacja. Tematem głównym były, jak mi się zdaje, futerka (dlatego też wybrałam tę właśnie kolekcję, uwielbiam takie "furby" ubranka :3 ), więc starałam się, aby dominowały one w stworzonej przeze mnie kreacji.
Link do zewnętrznego obrazkaKolekcja fall/winter 2014
#6 12-12-2015 o 15h03
Ha, zrobiłam xD
Alexander McQueen Fall 2010: Angels & Demons
Nie jest to moj 1 pomysł, a 4 lub 5.
Na początku 2 kolekcje, które wybrałam, okazały sie nie McQueena a jego padawanki ;-;.
Chyba by sie to liczyło, jednak postanowiłam z nich zrezygnować.
Wiele stylizacji, które wybierałam doprowadzało mnie do apopleksji.
Gdy przeglądałam szafe/ nine w poszukiwaniu odpowiednich ubran których oczywiscie nie było xDD
Ostatecznie stanęło na tej kolekcji co napisałam.
Włosy oczywiscie sie nie zgadzaja, oszczedzam jak tylko moge przed swietami, żal mi nawet tych 120 MM.
Musisz mi to wybaczyć.
Natomiast irokeza zastąpiłam nakryciem głowy z piórek.
Inspirowałam sieę tym pierwszym od prawej, jakby nie było widac ^^Le Inspiration
#7 13-12-2015 o 18h41
*patrzy na poprzednie stylizacje, zwłaszcza na dzieło Lahlae, i idzie płakać do kącika*
Ech, dobra, jak już zrobiłam... Najpierw w ogóle nie miałam brać udziału w tym konkursie, bo moje zainteresowanie modą współczesną jest odwrotnie proporcjonalne do zainteresowania modą historyczną... ale przypadkiem trafiłam na kolekcję Jesień/Zima 2006 Widows of Culloden i padłam. Były tam dwie przecudne sukieneczki z tartanu, które mnie urzekły, ale niestety odwzorowanie ich na MF przekroczyło moje możliwości. Zrobiłam więc stylizację inspirowaną trzecim strojem, który najbadziej mi się spodobał.
inspiracja
Wybrałam tę kolekcję, bo - Szkocja, Szkocja, Szkocja, kraj moich marzeń i serca. Na dodatek tytuł nawiązuje do niezmiernie tragicznego wydarzenia, jakim była bitwa pod Culloden, ostatni krzyk Szkotów o wolność (aż do niedawnego referendum o niepodległość).
Od siebie dodałam zwisający z tyłu tren w kolorze tartanu, bo z tego, co zauważyłam, McQueen lubił przepych i zamaszystość, oraz czarne piórka jako ozdobę głowy, no i kruki - pani w tartanowej sukieneczce w spoilerze ma przyczepionego do głowy wypchanego kruka - myślę, że ma to związek z krukami krążącymi nad ciałami poległych w bitwie Szkotów, ale mogę się mylić. A takie dziwaczne dodatki jak kruki sterczące po bokach chyba pasują do jego stylu (bo, jak sądzę, lubował się w takich dziwaczno-onirycznych, artystycznych kreacjach).
Ostatnio zmieniony przez Saeniver (13-12-2015 o 18h43)
#8 13-12-2015 o 22h46
Ten konkurs jest po prostu świetny, ilość opcji jest tak duża, że spędziłam na tworzeniu przynajmniej z godzinę, wahając się pomiędzy kilkoma możliwościami. Nawet nie wiesz jak bardzo ucieszyła mnie możliwość zgłoszenia dwóch stylizacji. Modelka pozostała ta sama
Masa zabawy przy doborze makijażu i stroju.
Nigdy nie byłam zainteresowana modą współczesną, więc nie jestem w stanie sprecyzować z jakich kolekcji pochodzą stroje, którymi się inspirowałam, jednak muszę przyznać, że ich enigmatyczny klimat bardzo mi się udzielił podczas tworzenia.
A to moje małe wspomagacze
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
#9 14-12-2015 o 22h05
Szukałam odpowiedniej kreacji do odwzorowania przez dobre 7 godzin. Aż w końcu znalazłam to cudeńko!
Zakochałam się od razu.
Jest to stylizacja opierająca się na Wiktoriańskim Londynie. Niestety nie wiem czy kreacja stworzona jest przez samego Alexandra czy pod jego nazwiskiem.
Ostatnio zmieniony przez Poezja (14-12-2015 o 22h05)
#10 16-12-2015 o 00h17
I ja się zgłoszę. McQueen jest bliski mojemu sercu, chociaż na jego genialne kreacje pierwszy raz natknęłam się przypadkiem, niecały rok przed jego śmiercią.
Wybór stroju, którym się inspirowałam nie był trudny - właściwie suknia ta jako pierwsza przyszła mi do głowy, gdy tylko zobaczyłam temat konkursu. Z wykonaniem było już nieco ciężej, bo wyszło na to, że mimo moich najszczerszych starań i czasu poświęconego na dłubaniu w warstwach, nie udało się uzyskać ani odpowiedniego kroju, ani odpowiedniej barwy, a więc moja stylizacja nie jest idealnym odwzorowaniem, ale inspiracją.
Alexander McQueen SS12
Ten projekt został zrealizowany przez główną dyrektorkę kreatywną marki McQueena, brytyjską projektantkę mody, Sarah Burton.
#11 20-12-2015 o 11h06
Edit:
~ PODBIJAM ~
Możliwość dodawania stylizacji konkursowych skończy się 20.12.2015 o godz. 24.00, a więc od chwili opublikowania tego postu macie jeszcze jakieś 12 godzin i 52 min, aby stworzyć coś naprawdę zachwycającego i się zgłosić Czy znajdzie się jeszcze ktoś taki, kto zechce spróbować swoich sił w konfrontacji z twórczością McQueena?
#12 20-12-2015 o 16h28
Nie trudno ukryć, że cała stylizacja na miss jest jedynie (luźną..?) inspiracją i kilka rzeczy różni się od zdjęcia (np. buty, których na zdjęciu nie widać oraz naszyjnik). Mam nadzieje, że nie nagnę zbytnio tym regulaminu xd Mam również nadzieje na to, że zostanie wybaczone mi iż nie zmieniłam fryzury oraz makijażu
Na modzie znam się jak na samochodach (czyli wcale xd). Jednak jak tylko zobaczyłam zdjęcie tej sukni (obrazek w spoilerze), od razu przypomniałam sobie o tej sukience w świątecznym butiku.
Jak wcześniej wspomniałam. Jest to jedynie inspiracja.
Inspiracja
#13 21-12-2015 o 00h08
~ KONIEC ~
Termin składania prac konkursowych dobiegł końca. Wyniki ukażą się do 2 tygodni. Macie swoich faworytów, których chętnie zobaczylibyście na podium? Zachęcam do komentowania, ponieważ osoba, która będzie się cieszyła waszym uznaniem otrzyma nagrodę publiczności
Ostatnio zmieniony przez Yubin (21-12-2015 o 00h10)
#14 21-12-2015 o 21h57
#15 21-12-2015 o 22h14
Mi natomiast podobają się prace wykonane przez Amastiris.
#16 21-12-2015 o 22h35
A mnie zachwyciła praca KimKas
#17 22-12-2015 o 11h49
Roccoco <333
Jeju jaka śliczna!!!
#18 23-12-2015 o 21h55
~ WYNIKI ~
Bardzo dziękuję wszystkim uczestniczkom za udział w moim pierwszym konkursie. Naprawdę doceniam trud, który włożyłyście w stworzenie każdej ze stylizacji! Mam także nadzieję, że nagrody, które miały być niespodzianką będą dla was satysfakcjonujące i nie będziecie się wstydzić zamieszczenia ich w swoim profilu XD Nie przedłużając, dodaję długo wyczekiwane (bądź też nie) wyniki...
WYNIKI
OGROMNE PODZIĘKOWANIA DLA WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW ♥
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam ani nie przekręciłam żadnego niku W ramach jakichś nieścisłości proszę o skontaktowanie się ze mną na privie
Ostatnio zmieniony przez Yubin (23-12-2015 o 21h58)
#19 23-12-2015 o 22h27
Gratulacje dla dziewczyn z podium, jak i również dziewczyn których zabrakło na podium
Świetne dyplomy oraz rysunek
#20 23-12-2015 o 22h53
#21 23-12-2015 o 23h24
Ach, zawsze się cieszę, gdy Saeniver wygrywa, bo jest moim senpaiem, więc teraz nie może być inaczej! Miło mi dzielić z Tobą podium, i z Poezja także. Gratulacje!
Wszystkie zgłoszenia były cudowne, chociaż zauważyłam, że poszliśmy w taki przepych i mnóstwo warstw, a to Poezji, która postawiła na minimalizm, udało się stworzyć coś najbardziej zbliżonego do oryginału :D
Dziękuję za dyplomy i konkurs, który był sporem wyzwaniem! A rysunek jest przeuroczy, już go sobie zapisałam (:
Ostatnio zmieniony przez Lahlae (23-12-2015 o 23h25)
#22 24-12-2015 o 00h17
Nie sądziłam ,że znajdę się na podium. Dziękuję.
Gratuluję dziewczyną które zajęły pierwsze i drugie miejsce jak i wszystkim uczestniczką.
Dziękuję również za śliczny rysunek i równie śliczne dyplomy. Wstawię je na pewno na profil.
Strony : 1