Witam!
Wikipedia napisał
Wiersz biały – typ wiersza, który charakteryzuje się brakiem rymów w klauzulach.
Wikipedia napisał
Wiersz wolny – typ wiersza, który należy do systemu nienumerycznego, gdyż jego budowa nie opiera się na zgodności liczby sylab, stóp, zestrojów akcentowych w wersie. Długość wersów w wierszu wolnym nie musi być analogiczna i nie jest określona żadnymi regułami.
Zgodnie z
powyższym, nie wszystkie wiersze muszą być
gładkie jak to określiłaś, a wręcz przeciwnie. Moim zdaniem pisanie czegoś co nie opiera się na regularnej liczbie wersów jak i rymach, jest naprawdę o wiele ciekawsze niż wszystkie schematyczne utwory.
Nie mniej jednak popełniłaś parę błędów, których nie mogę puścić Ci płazem, gdyż wyraźnie zakłócają odbiór tekstu.
"[...]Psychiatryka już widziałam.
Lecz tam władzom się nie dałam."
Wyjaśnij mi proszę czym jest "
psychiatryka" ? Jak mniemam chodziło Ci o
psychiatryk.
"[...]Jestem kobietom nie herosem[...]"
Zastraszający
błąd ortograficzny. Kobiet
ą, nie "
om".
" Przyjaciel mocy daje mi
Bo to oni są Asami. "
Tutaj pojawił się problem natury liczebnej. W pierwszym wersie mówisz o
jednym przyjacielu, a w następnym nagle pojawia się
liczba mnoga. Wystrzegaj się takich nieścisłości.
" Kocham życie za Dary
Ono niesie mnie jak dźwięk gitary. "
Słowo "
ono" wbrew pozorom
nie występuje w języku polskim i jest jednym z najgorszych błędów, które ludzie nagminnie popełniają.
Jak sama widzisz, pojawiło się tutaj sporo problemów natury technicznej, mniemam jednak, że wciąż są to Twoje początki i uczysz się dopiero tego fachu.
I chociaż sam tekst nie za bardzo do mnie przemawia, gdyż nie jestem w stanie doszukać się logicznego połączenia pomiędzy stanami, które w nim opisałaś, łudzę się, że przy następnym, pozytywnie mnie zaskoczysz.
Pozdrawiam serdecznie i życzę ogromnej weny.