mnie przypadła do gustu praca Seikoku
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
#52 20-07-2015 o 13h50
hahaha wielbię pracę chorino, mina upiora wymiata
#53 21-07-2015 o 12h37
Głosuję na Seikoku
#54 21-07-2015 o 13h12
Seikoku jest moją faworytką. To niewiarygodne, że na forum ukrywa się tyle talentów
#55 21-07-2015 o 16h31
Seikoku i Mineo. Oto moje faworytki
#56 21-07-2015 o 19h07
A moimi faworytkami są Mineo i Kucykowa9 *u* naprawdę śliczne prace!
#57 21-07-2015 o 19h44
Najbardziej podoba mi się praca KuroiTenshi. Naprawdę niesamowita <3
#58 21-07-2015 o 21h54
Seikoku, KuroiTenshi, kucykowa9 szacun, bo ja nie umie rysować konia, ludziki chorino są słodkie
#59 21-07-2015 o 23h42
Uwielbiam pracę Seikoku <3333 Ale też jestem za KuroiTenshi :>
(>^.^)> ♥ 『何もいらないただ側にいて』
#60 22-07-2015 o 22h32
Najbardziej podobały mi się prace Seikoku, KuroiTenshi i Kucykowa9
''Życie jest jak tęcza, żeby miało piękne barwy, potrzebuje zarówno słońca jak i deszczu."
#62 23-07-2015 o 21h34
Oto dodatkowe nagrody za pierwszą edycję - wiemy, wiemy, późno, ale nastąpiły nieprzewidziane komplikacje. ^^
Nagrodami są pikselowe ikonki z hybrydami zwycięzców wykonane przez @Dyokira. ^^
Nagroda dla miejsca I - spsr
Link do zewnętrznego obrazka
Nagroda dla miejsca II - Mineo
Nagroda dla miejsca III - Ojsa
#63 23-07-2015 o 21h41
Ojejciu, one są urocze ヽ(*≧ω≦)ノ
Dziękuję, moja jest taka k-k-kawaii! (●´∀`●)
Zresztą pozostałe też ヽ(*゚ー゚*)ノ
We are in noir
#64 23-07-2015 o 21h52
Ale boooooskie <3 zakochałam się XD Dziękuję ;D
#65 23-07-2015 o 23h50
Jejku jakie słodkie, znowu tak bardzo zazdroszczam <3
#66 26-07-2015 o 02h33
Matulu, dziękuję <33333 Takie śliczne, brrr ~ Dyokiro wiesz, żem fanką twoją, prawda? *0*
Te stworzonka są takie hyudgfidgfvudkgiugf <3
#67 03-08-2015 o 00h41
Wyniki 2 edycji Miss Da Vinci!
Gratulacje!
1 miejsce: Seikoku
Średnia: 10,2 (ze względu na punkty dla faworytek ocena wzrosła do ponad 10)
2 miejsce: KuroiTenshi
Średnia: 9,9
3 miejsce: kucykowa9
Średnia: 9,8
Gratulujemy!
Grafiką zajęły się Natsumi i @Dyokira.
Temat ten wykorzystywany był przez szereg znakomitych malarzy, rysowników czy rzeźbiarzy. Chyba każdy, kto myśli o tworzeniu sztuki choć raz próbował zobrazować martwą naturę.
Ten temat to także doskonała okazja, abyście pochwalili się swoim posiłkiem.
Jury w składzie: Majerankowa, Karucchi, Whitewind, DemOlkaGirl, Rillianne będzie oceniać prace uczestników wg kryteriów.
Kryteria
Zgodność z tematem (0/10)
Kreatywność (0/10)
Estetyka pracy (0/10)
Ogólne wrażenie (0/10)
+ Każda jurorka będzie mogła dać 1 dodatkowy punkt swojej faworytce
Nagrody dla podium i wyróżnień wykonają: Natsumi oraz dyokira
Zgłoszenia przyjmujemy do 18.08.2015 do północy. Zgłoszenia dodane po upłynięciu terminu będą ignorowane.
Wyniki ukażą się w dwa tygodnie po zakończeniu, tj. 01.09.2015 wraz z nagrodami oraz nowym tematem.
Regulamin
Przede wszystkim miniregulamin działu oraz regulamin ogólny forum
Rozmowy na temat wyników dozwolone są przez tydzień po ich przedstawieniu, potem proszę o przeniesienie rozmów do luźnego wątku z rozmowami o konkursach
Przyjmujemy tylko jedną pracę na temat, druga zostanie zignorowana
Poprawne zgłoszenie to zdjęcie/skan/obrazek wykonany w komputerowym programie graficznym wraz z podpisem autora (obowiązkowe!)
Technika absolutnie dowolna dopóki jest ona w formie graficznej, zabronione jest wstawianie stylizacji miss lub deco!! - karane z góry wykluczeniem na dwie edycje
Wymagamy krótkiego opisu rysunku
Uczestnik, który usunie zgłoszenie nie może ponownie wziąć udziału w danej edycji
W przypadku pogwałcenia regulaminu uczestnik trafi na czarną listę (chwilowo lub dożywotnio) dostępną po napisaniu do jurorek na priv i jego zgłoszenia będą ignorowane
Przypominam też, że miniregulamin forum zabrania zaśmiecania wątku, tj. komentowania w nim przed zakończeniem konkursu. Proszę dostosować się do rady Jess i rozmawiać o tym w wątku "Porozmawiajmy o nieoficjalnych konkursach"
Kto zostanie trzecią zwyciężczynią Miss Da Vinci?
Powodzenia!
Ostatnio zmieniony przez Majerankowa (23-08-2015 o 20h19)
#68 03-08-2015 o 15h01
[No to będę pierwsza :3
Przyznam się, że pracę zrobiłam ciut wcześniej niż został ogłoszony konkurs, ale się świetnie nadaje, więc wstawiam c:
Był wtedy straszliwie nudny dzień.
Poszłam do babci, która mieszka tuż obok mojego mieszkanka i ona mi zaproponowała, abym sobie porysowała.
Z początku chciałam narysować kwiaty w wazonie, ale uświadomiłam sobie, że będą one za trudne, więc poprosiłam babcię, żeby mi ustawiła wazony i inne tego typu rzeczy.
Nooo.... i sobie narysowałam xDD
''Życie jest jak tęcza, żeby miało piękne barwy, potrzebuje zarówno słońca jak i deszczu."
#69 03-08-2015 o 17h35
Praca robiona była już parę miesięcy wcześniej. Na jednych dodatkowych zajęciach plastycznych, rysowaliśmy właśnie martwą naturę, pani pokazała nam różne zdjęcia i każdy miał wybrać jedno, które narysuje pastelami. Ja wybrałam właśnie to, ponieważ na większości były kwiaty lub dużo owoców, a wtedy jeszcze dużej wprawy z pastelami nie miałam, więc wolałam narysować coś prostszego. Tło w większości improwizowane ^^
♦
♦ W e l c o m e h o m e ♦
[img]https://4.bp.blogspot.com/-h-jDafgx1NY/VyZcIkMotYI/AAAAAAAADAE/e2Ze9woefAQrWf2naIdqzXzrUaT8IjsrACL
#70 03-08-2015 o 20h06
O mój lesie, jestem na podium
Bardzo dziękuję, nie spodziewałam się tak wysokiego wyniku. Zwłaszcza, że było tyle pięknych rysunków. :]
Poza tym cieszę się, moja faworytka jest na podium :]
Ostatnio zmieniony przez kucykowa9 (03-08-2015 o 20h07)
#71 03-08-2015 o 23h08
Gratulacje dla wygranych, jakie czary zrobiłyście - te obrazki się ruszają wow jak znajdę mój wazon z gimnazjum to się zgłoszę, pośmiejecie się
#72 04-08-2015 o 13h40
omgffff serio mam pierwsze miejsce?? (Ŏ౪Ŏ) trochę szoken dla mnie, nie spodziewałam się w ogóle stanąć na podium, nie myśląc o pierwszym miejscu
hahah (★^O^★)
Dziękuję prześlicznie i gratuluję całej reszcie, wszystkie Wasze rysunki były piękne >V<
i ten ruszający się obrazek jeny ładniutki *U*
#73 04-08-2015 o 18h05
Moja martwa natura przedstawia pewien cykl
cykl życia to garnki w których człowiek przechowywał jedzenie
cykl walki które przedstawiają sztylety
cykl pracy pracy przedstawiony w rzemiośle czyli młotku
cykl przetrwania siekiera i drewno
no i oczywiście cykl przemijania czaszka
wszystko to jest martwą naturą i nic z tych rzeczy człowiekowi nie było obce
za jakość przepraszam ale nie mam skanera ani drukarki w domu cóż po remoncie nic nie zostało podłączone ;3
#74 05-08-2015 o 13h42
Ojej~ Dziękuje bardzo za 2 miejsce ^^ Gratuluje pozostałym na podium i całej reszcie, ponieważ wszystkie prace były interesujące *-*
Śliczny dyplom, a ten ruszający się obrazek jest taki piękny i schizowy zarazem ♥
#75 06-08-2015 o 11h14
Yeeey, jak miło widzieć faworytkę na podium ^^
Szkoda tylko, że brakło miejsca dla tych przeuroczych modelinowych ludzików chorino T^T