Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1

#1 23-01-2015 o 13h38

Miss'całkiem całkiem
Amastiris
...

Witajcie,
Mam na imię Monika, mimo to większość znajomych mówi na mnie "Czar".  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Interesuję się rysunkiem, motoryzacją, grami komputerowymi, sportem, mangą i anime, pisarstwem oraz modą. Mój wolny czas lubię wypełniać czytaniem książek i słuchaniem muzyki. Nie mam ulubionych gatunków, jednak bardzo często na mojej playliście gości amerykański rap, muzyka filmowa lub rock.
Jestem spokojną, miłą pomocną dziewczyną o przyjacielskim usposobieniu, na której twarzy zawsze gości uśmiech. Moimi ulubionymi zwierzętami są jelenie. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Jak widać na moim profilu, na missfashion pojawiłam się 10 dni temu. Grałam w inną (chyba jedną z pierwszych), upadłą już wersję tej gry, więc ponowne rozpoczęcie przygody z nią nie było dla mnie żadnym dylematem.  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/cool.png

Pozdrawiam serdecznie, drogie Miss.  /modules/forum/img/smilies/bimbo/clein-d-oeil.gif

Na zachętę dorzucam dwie moje prace /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png.

Link do zewnętrznego obrazka

Link do zewnętrznego obrazka

//photo.missfashion.pl/pl/1/69/moy/54653.jpg

#2 23-01-2015 o 14h55

Miss'ok
AleksandraNowak
PORQUE LA MUSICA ES VOCASION, ES MI PASION, NO ES OBSESION, ES LO QUE SOY. LA MUSICA ES MI VERDAR.
Miejsce: Warszawa

Witaj! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
1) Czy masz rodzeństwo?
2) Ile masz lat?
3) Gdzie mieszkasz?

PS. Bardzo ładnie rysujesz. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#3 23-01-2015 o 15h11

Miss'całkiem całkiem
Amastiris
...

1) Tak, mam siostrę Madzię, starszą o 4,5 roku.
2) Aż głupio się przyznać, bo zapewne zawyżam średnią. Mam 22 lata. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
3) Mieszkam w niewielkiej miejscowości zwanej Kozienicami.
Dziękuję, miło Cię poznać. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#4 25-01-2015 o 17h42

Miss'Fuzja
KimKas
^ Avatar od Namae :-) Kot kochający wolność... i wiecznie zalatana studentka Miejsce? Pewno WNPiD

Hej, miło Cię poznać  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Na początek - robisz piękne rysunki.
Średniej aż tak mocno nie zawyżasz, na forum udziela się sporo osób po 20 (nawet gdzieś na forum, chyba w rozmowach wszelakich w Miss Kafejce była kiedyś dyskusja na temat wieku właśnie).  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Pozwól, że i ja zadam kilka pytań:
1) Od dawna interesujesz się motoryzacją?
2) Masz jakieś zwierzątka domowe (a jak tak, to wrzucisz zdjęcia)?
3) Ulubiony gatunek i tematyka gier komputerowych?
4) Jakie anime i mangi mogłabyś polecić (bądź które lubisz najbardziej)?

Pozdrawiam, Kim /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#5 25-01-2015 o 21h26

Miss'całkiem całkiem
Amastiris
...

Cześć, cześć /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Dziękuję.
Uf, trochę mi ulżyło. Z początku wstydziłam się przyznać do swojego wieku w obawie, ze zostanę posądzona o bycie "zbyt starą na takie zabawy".

1) Motoryzacją zainteresowałam się jakieś 3 lata temu, gdy zaczęłam się spotykać z motocyklistą i odkryłam, że nie tylko jazda, ale i majstrowanie przy maszynach może być niezłą frajdą. W prawdzie wciąż jestem laikiem, ale bardzo lubię towarzyszyć przy naprawach samochodów i moto.
2) w tej chwili mam 2 psiaki. Jeden to rudy psiak o lisio- lwiej urodzie i egipskich kreskach wokół oczu i skromym imieniu Puszek. Stworzenie któremu żadne ciało stałe niestraszne, z chęcią pożera i ogryza wszystko co uzna za godne pożarcia lub ogryzania- jego codzienny posiłkiem jes drewniana noga od stołu ogrodowego, a największym wyczynem zestaw: paczka papierosów, zapalniczka i połowa ogórka. 

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

Drugi to mała sierotka, którą w ostatim czasie znalazłam w ogródku. Niewiele o niej wiem i nie mam pojęcia jak długo ze mną zostanie.

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

3) Uwielbiam mmo, oczywiście świat fantasy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
4) Moim ulubionym jest Bleach i code geass- ale to zapewne masz dawno za sobą.
Ostatnio wzięłam się za Aldnoah.Zero Bardzo przypadło mi do gustu (świetne motywy muzyczne, ciekawa akcja i mechy, które pokochałam jakiś czas temu). Bardzo lubię też Skip Beat!- w prawdzie anime już dawno zostało zakończone, ale Mangę czytam do tej pory.
Z mang i komiksów: Noblesse, Ao no Exorcist, Girls of the Wild's, Tokyo Ghoul, Ao Haru Ride, American Ghost Jack.

Ale się rozpisałam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Wybacz mi nadmierną gadatliwość. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#6 25-01-2015 o 22h05

Miss'Fuzja
KimKas
^ Avatar od Namae :-) Kot kochający wolność... i wiecznie zalatana studentka Miejsce? Pewno WNPiD

Ja tam lubię jak ludzie się rozpisują (przynajmniej jest co poczytać w wolnym czasie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png )

A Twoje psiaki mają wyjątkowo pocieszne mordki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Co do anime to pewnie Cię zaskoczę, ale Bleacha nie oglądałam (nie ciągnie mnie do tasiemców), a Code Geass zamierzam obejrzeć, gdy będę mieć więcej czasu - czyli albo w czasie matur (pierwsze klasy liceum górą xD) albo letnich wakacji. Anime od którego zaczęłam swoją przygodę z m&a to Junjou Romantica (i tak zostałam nie tylko fanką m&a, ale też yaoistką). W sumie nie wiem, po co Ci o tym piszę, ale skoro odpowiedziałaś na moje pytania, to uznałam, że uczciwie będzie, żebyś dowiedziała się czegoś o mnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

I jeszcze kilka pytań na koniec coby Ci się nie nudziło:
1) Ulubione kolory?
2) Często rysujesz?
3) Co studiujesz lub w jakiej branży pracujesz?

#7 26-01-2015 o 14h03

Miss'całkiem całkiem
Amastiris
...

Szczególnie Puszek- to mordka nie zmącona żadną myślą. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Faktycznie, zaskoczyłaś mnie, zazwyczaj każdy ma w swojej karierze jakiegoś tasiemca /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Ja w mojej miałam dwa- wspomniany Bleach i Fairy Tale, które miało zapełnić pustkę po świetnej serii (nie podołało).
Code Geass jest moim ulubionym "krótkim" anime. Rywalizowało z Death Note, jednak pomimo gorszej kreski fabuła minimalnie wygrywa. Obydwa tytuły z całego serca polecam.
Huhuuuu! porządny początek miałaś w takim razie, Junjou Romantica oglądałam, ale nigdy nie miałam szczególnego zamiłowania do yaoi. Mimo tego może masz jakieś anime, które mogłabyś polecić? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Ciesze się bardzo, z chęcią czytam te drobne ciekawostki na Twój temat, dzięki temu mam wrażenie, że to zapoznawanie nie ma takiej wymuszonej formy.

1) Zdecydowanie niebieski (który mimo tego prawie nigdy nie pojawia się wśród moich ubrań). W przypadku kreacji gustuję w czerniach, bielach, beżach i szarościach- bardzo klasycznie, bardzo stonowanie.
2) Ostatnio znacznie rzadziej. Mam mały zastój twórczy i problemy z tabletem, który z jakiegoś powodu nie chce wykrywać poziomu nacisku piórka. :<
3) W tej chwili pracuję jako księgowa, ale planuję również wrócić na studia, które niestety w sporym stopniu zależne są od moich własnych możliwości finansowych. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

#8 26-01-2015 o 16h08

Miss'Fuzja
KimKas

Skoro polecasz, to gdy będę miała więcej wolnego czasu to z pewnością zerknę/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Sporo jest anime, które mogłabym polecić (pozwól, że podzielę je na dwie kategorie) /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Yaoi/shounen-ai:
Junjou Romantica
Sekai-ichi Hatsukoi
Seitokaichouni Chuukoku
Koisuru Bokun 
Loveless 
Monochrome Factor
Princess Princess

Inne niż yaoi:
Black Bullet
Angel Beats!
Baka to Test to Shoukanjuu
07 Ghost
Kuroshitsuji 
Pandora Hearts
Durarara!! (to zaskoczenie, gdy okazało się, że Izaya i Shizuo są parą tylko w fanowskich artach ;>)

Ja też na co dzień gustuję w stonowanych kolorach, mimo wielkiej miłości do koloru zielonego (ale do szkoły wydaje mi się on po prostu zbyt krzykliwy) ;-)

Jeszcze jedna seria pytań i dam Ci trochę spokoju /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
1) Ulubiona muzyka?
2) Książka vs film?
3) Anime vs manga?

#9 27-01-2015 o 16h50

Miss'całkiem całkiem
Amastiris
...

Ale trafiłaś! Prawie żadnego z tych tytułów nie widziałam. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Widzę, ze moja lista zostanie zapełniona na jakiś czas. Uffff.

Dokładnie. Widzę, ze mamy to samo podejście. ^^ Problem w tym, że moi znajomi zaczęli zwracać uwagę, że zawsze wyglądam dość ponuro.

Bardzo chętnie odpowiadam na pytania i cieszę się, że kogoś zainteresował mój temat na powitanie. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

1) Muzyka... muzyka... dość ciężki temat w moim przypadku. Przeważnie słucham wszystkiego co wpadnie mi w ucho i nastrój wahając się nawet od ciężkiego metalu czy dubstepu po jpop. Najczęściej jednak słucham muzyki filmowej lub epickiej- bardzo lubię biegać przy podniosłych melodiach, które przygrywają filmowym superbohaterom. Kilka miesięcy temu przekonałam się nawet do amerykańskiego rapu (wcześniej nie lubiłam żadnego odłamu tego gatunku). Teksty zwykle płytkie, ale brzmienie całkiem przyjemne.
2) Kiedyś bez zastanowienia powiedziałabym, że stawiam na książki, jednak ta sama osoba, która przekonała mnie do amerykańskiego rapu sprawiła również, że pokochałam kino i większość wolnego czasu spędzam na jego odkrywaniu. Jak powiedział kiedyś mój mentor (który niewiele czyta) "każda z tych opcji ma swoje mocne i słabe strony, więc nie oceniam ich w tych samych kategoriach".
3) Chyba podobnie jak z filmami i książkami. Jednak chyba bardziej cenię webtoon'y niż anime i anime bardziej niż zwykłą mangę. Manga jest dla mnie czesto zbyt chaotyczna, żadko kiedy trafia się dobrze przedstawiona dynamika połączona z ogólnym ładem- nie mam tego problemu z webtoon'ami.
Webtoon'y nad anime, bo niestety większość z nich nigdy nie doczeka się ekranizacji, a moje ulubione przedstawiają naprawdę dobre historie, które zatrzymują mnie na dłużej niż krótkie animowane serie.
Samo anime przewyższa mangę, ze względu na to, ze obrazuje wszelkie moje wyobrażenia, które rodzą się w mojej głowie gdy czytam komiksy. Mam okazję zobaczyć piękny, dynamiczny obraz wzbogacony muzyką. Jestem osobą, która ogromną uwagę zwraca na ścieżkę dźwiękową i ona potrafi czasem zaważyć na moim zainteresowaniu daną serią. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Chyba trochę chaotycznie, ale mam problem z opisywaniem własnych myśli w dniu dzisiejszym. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

/modules/forum/img/smilies/bimbo/clein-d-oeil.gif

#10 31-01-2015 o 14h59

Miss'na całego
tini778
Aktywny/a 2 lata temu.

Hej  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Przepięknie malujesz /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Pozwól że napiszę ci parę pytań.
1) Jaką masz ulubioną gwiazdę muzyczną?
2) Czy lubisz małe Husky?
3) Czy często malujesz?
4) W jakim województwie mieszkasz?

#11 31-01-2015 o 16h51

Miss'całkiem całkiem
Amastiris
...

Hej hej, dziękuję /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

1) Troszeczkę inaczej się ostatnio ukierunkowałam i na tę chwilę najczęściej słucham Kanyego Westa, Kendricka Lamara i Lila Wayna. Jednak ogólnie, pomijając moje kaprysy muzyczne chyba najbardziej lubię kompozytora muzyki filmowej- Hansa Zimmera (jeśli można go mianem gwiazdy muzycznej określić).
2) Och, Husky to chyba moja ulubiona rasa i od dawna marzę o tym, żeby mieć jednego w domu, jednak ja sama za rzadko biegam (2 razy w tygodniu, gdy biegałam częściej zaczęłam niesamowicie chudnąć), żeby taki psiak był w pełni szczęśliwy u mojego boku. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png  Ale małe Husky? Cud nad cudami *-*
3) Niestety, problemy z oprogramowaniem często mi to utrudniają. Czasem zdarza mi się jeszcze coś szkicować, ale bardzo przypadło mi do gustu malowanie graficzne. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
4) W województwie mazowieckim. Moje miejsce zamieszkania waha się pomiędzy Warszawą, a niewielką miejscowością zwaną Kozienicami. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Dyskusja zamknięta

Strony : 1