Bardzo ładne, ale muszę trochę skrytykować.
Do pierwszego zero zarzutów, yo.
W drugim obrazku, gdzie jest kobitka narysowana pastelami są dwie linie między ustami, a nosem (nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale wiem że jest :v). Mogłabyś narysować je delikatniej, ponieważ dziewczyna wygląda przez to staro. :c Co do tego obrazka mam jeszcze jedną uwagę. Oczy nigdy nikomu idealnie nie wychodzą, nawet realnie takie nie są, ale mogłabyś narysować sobie prostą linię pomocniczą podczas rysowania oczu. Na niej mogłabyś narysować paczadełka, które byłyby na równi, dzięki czemu postać stałaby się ładniejsza (chyba, że rysujesz Quasimodo xD).
Następny obrazek oka. Wygląda jak oko, tylko takie bez rzęs. Gdzie rzęsy? Zgoliła? Ucięła? Usunęła laserowo? Nie no żart. xD Nigdy nie zapominaj o rzęsach, bo dzięki nim oko funkcjonuje realnie, a na obrazach jest piękniejsze. Dodałabym tu też więcej ciemnych kolorów, aby zrobić efekt cieni, a że jest to obraz oka z bliska, mogłabyś na białku namalować cieniutkie, czerwone linie, bo na oku są. Ale żeby nie było ich za bardzo widać! To ma być tylko dodatek dodający realizmu obrazowi.
Ostatni obrazek z pierwszego postu. Twarz jest trochę krzywa. Przy rysowaniu twarzy pomagaj sobie cyrklem i linijką. Na internecie znajdziesz dużo stron, które pomogą ci z tymi narzędziami. Usta są strasznie krzywe. Radziłabym skupić na ustach więcej uwagi i pomóc sobie liniami. Bardzo pomaga w szkicowaniu początku obrazka.
Do krajobrazu z wyspą i morzem mam tylko trochę krytyki. ;D Do rozbijających się fal o brzeg radziłabym dodać pianę. Dodaje takiego klimatu wyspy. Drzewa trzeba rysować rozłożyste, z większą ilością gałęzi. Takie są w końcu drzewa. Ale jak już jest jakaś wyspa, to lepiej wyglądają palmy. :3 Można tam dodać muszelki, glony albo jakieś rzadkie krzaczki.
Do ostatniego nie mam zarzutów, ale za to obraz wielkiego wrażenia nie robi. ;\
Podsumowując: musisz ćwiczyć i skupiać więcej uwagi na detale. Tyle ode mnie - życzę ci dużo weny, wolnego czas i sukcesów.
Ostatnio zmieniony przez Charlotte5 (30-12-2014 o 21h54)
~