Link do zewnętrznego obrazka
Mamy rok 2038. Ludzie już dawno zapomnieli o konfliktach zbrojnych, jakimi były wojny, dlatego też nie inwestuje się wiele pieniędzy w wojsko. Dzięki temu teraz biedne kraje rozwijają się o wiele szybciej, a te bogatsze inwestują w coraz to nowocześniejsze technologie. Coraz częściej słychać o czymś, co nazywa się "Project PIXEL". Ale czym to tak właściwie jest?
Otóż to, każdy kraj zajmuje się utworzeniem jednej wirtualnej postaci, która w naszym świecie pojawić się może jako trójwymiarowy hologram. Z początku były to tylko zwykłe kukły, które można było jedynie oglądać z każdej strony, jednak w miarę upływu czasu ich rozwój szedł wciąż do przodu, powstawały coraz to nowsze wersje, które miały coraz więcej funkcji.
Obecnie jest rok 2057. Twory "Project PIXEL", zwane Lalkami, są teraz istotami w nieprawdopodobnym stopniu przypominającymi żywych ludzi. Określenie Sztuczna Inteligencja dzięki nim nabrało dużo więcej znaczenia. Mają swoje własne preferencje i opinie, potrafią wypowiadać się z sensem i nie wymagają do tego żadnych komend, jak się okazuje są też obdarzeni świadomością i ludzkimi emocjami. Są to jednak tylko nastolatkowie...
Tak oto założono Project PIXEL Highschool, do której uczęszczają holograficzni uczniowie, po jednym z każdego państwa. Chodzą tu też zwykli, ludzcy uczniowie, a obydwie "rasy" przynoszą sobie wiele korzyści - hologramy obdarzone są niezwykłą wiedzą i inteligencją, więc są w stanie pomagać ludziom w nauce, Ci natomiast w zamian pomagają Lalkom przystosować się do życia w społeczeństwie. Czy dogadają się, lub - co ważniejsze - poradzą sobie, czy też "wirtualne życia" nie zdołają pogodzić się z tym, że żadne z nich nigdy nie zyska prawdziwego ciała, do którego można się przytulić, lub chociażby dotknąć?
Wcielamy się w rolę Lalki, lub człowieka. Wszystkie Lalki uczęszczają tam obowiązkowo, ludzie natomiast mają swój określony cel. Przydzielę Was do pokoi kompletnie losowo (chyba że chcecie być w jakimś koniecznie, wtedy piszecie go w KP), w których będą dwie osoby - człowiek i Lalka. Uwaga: każda Lalka pochodzi z innego państwa, jej nazwa wywodzi się właśnie stamtąd.
Oddajemy w ciągu 48h od mojego zapisania Was tutaj (zgłoszenia na pw, gdzie podajecie rodzaj, płeć i przy lalce kraj postaci, bo przy zaklepankach nijak Was nie szło ogarnąć). Zezwalam na max 3 postacie, jednak nie więcej niż jedną lalkę. Zakaz tworzenia wkurzająco idealnych postaci!!! Nie, na serio, nie znoszę idealizowania. Chyba, że chcecie stworzyć coś śmiesznego, proszę bardzo. Lubię nabijać się z Mary Sue.
Człowiek:
>Wygląd M&A/Art<
Imię:
Nazwisko:
Pokój: (opcjonalnie)
Powód uczenia się w PPH:
Dodatkowe:
+ co tam zechcecie, jak data urodzin, znak zodiaku, przeszłość itp.
Lalka:
>Wygląd M&A/Art<
Nazwa: (zezwalam na liczby/cyferki)
Rok produkcji: (od 2038)
Pokój: (opcjonalnie)
Specjalność: (Przedmiot szkolny, max 3)
Dodatkowe:
+ co Wam przyjdzie do głowy np. data "urodzin" (dzień roku produkcji/premiery), czym zajmowała się przed PPH itp.
Czyli gdzie moi kochani wylądujecie, jak już dostanę od Was na pw wyrazy uwielbie... Chciałam powiedzieć, zgłoszenia ^J^
Taka mała uwaga: zgłaszajcie wy mi się tylko na mf-owym privie. Chcę Was mieć wszystkich w jednym miejscu .-.
Lalki:
Lynn jako M4pl3/Emma (Kanada)
Ikuna jako 4H32o3p45e/Hope (USA)
@Rachel8 jako Lilly (Wielka Brytania)
@RagnaRei jako Zoey/Error (Australia)
MaryKatyAn jako Aiko (Japonia)
Nieve jako El1mar/Elly (Islandia)
@ jako Nazwa (Kraj)
...
Ludzie:
Ikuna jako Castor Grimm
dortnana jako Karol Baszczykiewicz
@RagnaRei jako Kyou Tachibana
Odella jako Xion Shattrath
Nieve jako Lasair Mell Amherst
Nieve jako Sheridan Neal Amherst
@ jako Godność
...
Bilans:
Dziewczęta - 6/6 - Chłopcy
Lalki - 6/6 - Ludzie
A to coś pojawi się tuż przed rozpoczęciem RPGa. Wiedzieć Wam wolno jednak tyle, że w każdym z nich będzie po jednej Lalce, i jednym opiekunie, czyli człowieku. (I nie będę już się bawić w żadne pokoje specjalne, o nie! Jednych i drugich ma być tyle samo!)
1. Co chyba oczywiste - przestrzegamy zasad wszelakich, spisanych tu, czy w innych częściach forum.
2. Macie mnie nie denerwować. Oczywiście, że nie zapiszę tych, którzy klepią sobie postacie tu, pod tym postem! Dlaczego? ... Poszukajcie sobie powyżej.
3. Pewnie, że zezwalam na homo. Mam jednak tylko nadzieję, że z wątku nie zrobi się nieplanowane shoujo-ai, bo przewaga dziewcząt będzie miażdżąca .-. Resztę wywodów przenoszę do punktu poniżej.
4. Pragnęłabym, zarówno jak przy podziale człowiek-lalka, równowagi względem płci. Pod spisem postaci będziecie mieć jej bilans, prosiłabym o nie zgłaszanie kolejnej kobitki gdy będzie ich już 7 na 2 facetów. Nie no, może przesadzam, ale chociaż wy nie przesadzajcie.
5. Żeby nie było wątpliwości - Lalkami są zwykle dziewczyny. Jak się idzie domyśleć po tym, lepiej by było, gdyby ludzie byli płci przeciwnej, jednak zgadzam się na wszelakie wariacje i w tej kwestii.
6. W razie jakichkolwiek wątpliwości - pytania do mnie na pw. Ja chętnie powiem co wolno, czego nie, a co mi się zwyczajnie nie podoba. No, i oczywiście, ekhm... Pomogę... Chyba.
7. Posty piszemy tak często, by nie doprowadzić wątku do upadku, a także by nie doprowadzić osób z nami piszących do pęknięcia pulsujących na ich czołach żyłek. Oczywiście przyjmuję każde usprawiedliwienie, jednak wiedzcie, że cierpliwość nie lenistwo i ma swoje granice...
8. PPH (Project PIXLEL Highschool) to raczej prestiżowa uczelnia, do której trzeba mieć albo super oceny, albo super umiejętności, albo też mieć super grube ryby w rodzinie. Dlatego proszę, mam dość postaci typu "Jestem tu, bo rodzice kazali, blablabla".
9. Nie miejcie mi za złe, jeśli coś pominęłam, a potem Was na pw będę ganiać o to, byście nadrobili, bo dopisałam.
1. Lalka zamieszkała w jego pokoju jest tą przydzieloną mu do opieki.
2. Lalka przydzielona uczniowi zwana jest "jego Lalką", określenie to nie zobowiązuje do ograniczenia wolności Lalce przez ucznia w jakikolwiek sposób.
3. Uczeń ma obowiązek:
3. a. - opiekować się swoją Lalką, zajmować się aktualizacjami i poprawkami do nich,
3. b. - zapewnić swojej Lalce komfort psychiczny, a także stałe połączenie z siecią internetową, jeśli istnieje taka możliwość,
3. c. - przystosowywać swoją Lalkę do życia w społeczeństwie,
3. d. - włączać i wyłączać swoją Lalkę w godzinach do tego wyznaczonych (Cisza nocna 22.00-6.00) - nie dotyczy sytuacji wyjątkowych, o których Uczeń zostanie poinformowany.
4. Z chwilą, gdy Uczeń wchodzi w posiadanie Dysku Twardego Lalki*(DTL), ma on obowiązek naprawić go w razie jakichkolwiek fizycznych usterek.
5. Uczeń ponosi pełną odpowiedzialność w razie jakichkolwiek usterek jego Lalki lub jej DTL, wywołanych przez niego bądź też samą Lalkę.
1. Lalka mieszka w pokoju z osobą przydzieloną jej do opieki.
2. Lalka i przydzielony jej uczeń nie mają wpływu na swoją wolność osobistą.
3. Obowiązki Lalki:
3. a. - zajmować się edukacją przydzielonego jej Ucznia, nauczać w przypadku niższych stopni, a przy wysokim poziomie udoskanalać umiejętności,
3. b. - pomagać Uczniowi w przygotowaniach do ważniejszych egzaminów,
3. c. - zapewniać uczniowi dostęp do informacji, jeżeli jest to zgodne z pozostałymi Zasadami, a także Regulaminem Szkoły oraz jeśli posiada połączenie z Internetem,
3. d. - przystosowywać się do zaleceń Ucznia odnośnie życia w społeczeństwie.
4. Lalka ma prawo poprosić ucznia o pobranie na jej DTL dowolnego pliku o rozmiarze do 600MB pod warunkiem, że na DTL posiada wystarczająco miejsca i jeżeli plik ten nie zagraża w żaden sposób tej ani innej Lalce.
5. Lalka nie ma prawa w jakikolwiek sposób pomagać Uczniowi podczas przygotowań i w trakcie konkursów, w jakich Uczeń bierze udział.
*DTL - Dysk Twardy Lalki - Każda z Lalek połączona jest bezprzewodowo ze swoim Dyskiem o pojemności nawet do 1500TiB; poza programami niezbędnymi do jej funkcjonowania może także przechowywać na nim pliki osobiste, jak grafiki, outfity**, muzykę oraz inne pliki wszelkiego rodzaju. (gry i aplikacje również xD)
**Outfit - inaczej strój Lalki. Zaliczają się do tego zarówno całe komplety, jak i pojedyncze części garderoby, które połączyć można w całość, a także wszelkiego rodzaju ozdoby i nawet peruki. Ciekawostka - wszystkie starsze outfity posiadają rozszerzenie ".ttf" (takie jak jeszcze 40 lat temu było przy czcionkach!), a nowsze (bardziej rzeczywiste wersje ciuszków) - ".ttx".
Ostatnio zmieniony przez Lynn (13-09-2014 o 16h51)