Link do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazka
Tik... tak... Tik... Tak... Tik...
- Znowu zacięło to przeklęte urządzenie! No za moich czasów to się tak nie zacinał!
Mężczyzna wstał i udał się w stronę starego jak świat już drewnianego zegara. Młody człowiek siedział na jednym ze staromodnych krzeseł i przyglądał się uważnie ,jak dziadek sprawnie palcami gmyra wewnątrz wyznaczającego czas przedmiotu.
W końcu zegar znowu zaczął tykać, a starszy człowiek westchnął, otrzepał dłonie i wrócił na swoje miejsce, naprzeciw wnuka. Popatrzył na niego. Miał uszy elfa i oczy wróżki. Szczerze powiedziawszy takie połączenie przyniosło naprawdę niesamowity efekt. Uśmiechnął się pod nosem widząc zniecierpliwienie młodzieńca.
- Myślę że nasza królowa wie co robi.
Pięćdziesięcioletni brązowowłosy gwardzista spojrzała na bibliotekarza zaskoczony. Wiadome było że to dziwne iż od 15 lat nie było żadnej potyczki między ludem światła, a ciemności. Popatrzył ponownie na przystojną twarz dziadka. Nie wiedział ile już ten mężczyzna miał lat, ale jak większość istot na tym świecie posiadał długowieczności. On sam też posiadał ten dar. Jego przodek założył złocisty kosmyk za spiczaste ucho i się uśmiechnął.
- No cóż nie dowiesz się tego gdyż jesteś za nisko. Ja przecież jak wiem jestem w radzie i wiem o wiele więcej. Nie powiem jednak tobie jaki jest powód. Co słyszałem są zamieszki w Thenn. Jak sobie z tym radzicie.
Brunet uśmiechnął się pod nosem.
- Raczej poradziliśmy. To nic takiego, ale boimy się że może być tego więcej.
Elf pokręcił głową i cmoknął zniesmaczony. Tak jak mówił. Dłuższy postój zbytnio się nie przysłuży. Jednak traktat był już prawie na ukończeniu. Królowa zaś poganiała wszystkich jak mogła, aby spotkać się z mężem. Ach.. Ta miłość. Nagle z rękawicy jego wnuka wystrzeliło światło i pojawił się hologram. Z niego odezwał się mrożący krew w żyłach głos.
- Jesteś proszony aby stawić się na zmianie warty...
Pół wróż skrzywił się mimowolnie i westchnął. Wstał i pomachał dziadkowi. Ten jakby tego nie zauważył. Zastanawiał się nad tym co przyniesie pokój między tymi dwoma odmiennymi światami. Na pewno nie będzie zachwiana równowaga, ale co z tego wyniknie...
Link do zewnętrznego obrazka
Wicelamy się w ludzi z królestwa światła i ciemności. Jest kompletna dowolność tylko że musi być zajęty królo ciemności bo inaczej nie zaczniemy. Ogółem jednak wszystko dzieje się na dworze królowej bądź króla. Czasem są potyczki w tak zwanej strefie zero. Dzieje się tak gdy któryś z żołnierzy z obu stron zbyt bardzo się zagalopuje. Możecie być na granicy, w mieście wszędzie! Jednak każdą z postaci dręczy to dlaczego tyle lat nie ma większych potyczek. Staracie się odkryć prawdę. Możecie być członkami ruchu który chce się dowiedzieć co się dzieje w wyższych sferach. Wszystko zależy od was.
A no i mały spoiler jest na górze otóż królowa światła i król ciemności w tajemnicy przed podwładnymi wzięli ślub. (tak z miłości) No i było to 15 lat temu i wtym czasie jest tworzona karta dzięki której te dwa światy będą mogły nawiązać pokój.
Ma się to odbyć w 15 rocznicę ślubu. Władcy spotkają sie w strefie niczyjej i podpiszą kontrakt który tworzony jest w państwie światła jako że żyją tam praworządne istoty i nie oszukają drugiej strony.
1. Stosujemy się regulaminu forum
2. Nabór jest wieczny
3. My się kłócimy, a nasze postacie nie... Chwila coś jest nie tak xD
4. Nie przeklinamy jednak słowa odnośnie mieszania z błotem dozwolone
5. Uh no się bawimy nieprawdaż *tak badzo entuzjazm xD*
6. Jeśli macie pytania do mnie
7. Za dłuższe pisanie bez usprawiedliwienia wywalam
8. Macie cztery dni na zrobienie Kp chyba że do mnie napiszecie że potrzebujecie więcej
Królowa światła - Ja
Dwór królowej:
Mrusia jako Delia Whistling - Zaufana osoba królowej
ella13 jako Aaron Loste - Gwardzista
Poddani:
Majkel325 jako Ginger Rose - Czarownica mieszkająca na ziemi niczyjej
Lilka jako Nyx, Szpieg
Król ciemności - Odella
Dwór króla:
Ja jako Melissa
Tamis jako
Ikuna jako - Brat króla
Poddani:
Nieve jako Ośmiorniczka ^^
Ostatnio zmieniony przez Ewangelin (27-07-2014 o 14h47)