Pomysłodawca : Vanitty i Oliwkaa
Poprzednia nazwa : Play with me
Zgoda na reaktywację : Jest od Oliwkaa
Zgoda na modyfikację : Jest od Oliwkaa
Link do zewnętrznego obrazka
Koniec pracy, koniec wieczorowej szkoły, koniec imprezy... co teraz?
Teraz, wracasz do domu. Kolejny, żmudny, wieczór. To wszystko jest już tak monotonne, że wręcz wykonujesz te czynności na co dzień, nawet o nich nie myśląc.
A co jeśli zatęsknisz za tą niezmiennością?
"Jam był wolny, dziś w klatce, i dlatego płaczę."
Z czym Ci się kojarzy mafia? Z strzelaniną, zapachem papierosów i narkotykami? W sumie dobrze Ci się kojarzy, ale czy tylko tyle? A nie słyszałaś może o "zaginionych w dziwnych okolicznościach"? Coś się obiło o uszy? Wracając do skojarzeń, nadal nic? W sumie, to logiczne, że o tym nie słyszałaś - inaczej nie miałoby to sensu. Zatajanie śladów.
Nawet nie masz pojęcia, ile osób zostało porwanych przez mafię. Że niby zabijają świadków? To tylko te głupie mafie. Mądre natomiast porywają kogoś, kiedy świadków nie ma.Następnie tylko wysyłają list do przyjaciół, rodziny... idealnie podrobionym pismem ofiary i już nie ma podejrzeń - bez zbędnego wysiłku. Jednego człowieka mniej z miasta, to co z tego? Ale nie zastanawia Cię po co ich porywają?
Masz trochę racji - niektórzy po prostu zadarli z mafią. Jednakże co z osobami, które są bogu ducha winne?
Hm? pytasz się, czemu w ogóle, ni z tego ni z owego, podszedłem do Ciebie i zacząłem ten temat, choć się nawet nie znamy? Chciałem Cię nieświadomie ściągnąć do tej uliczki, w której właśnie jesteśmy.
Bo widzisz ja... należę do porządnej mafii i muszę zdać... egzamin...
Wcielamy się w postać ofiary, która została porwana, lub w przestępcę, który musi zdać egzamin, aby stać się pełnoprawnym członkiem mafii. Oczywiście od kiedy to egzamin kończy się na samym porwaniu? Tak więc ofiara, czy jej się to podoba, czy nie, w obawie o swe życie musi słuchać się swojego porywacza. Ale nie martwcie się - im również nie będzie do uśmiechu...
Ofiary
1.1 ~ Oliwkaa, jako kobieta, o nazwisku Carter Samantha ~ (+)
1.2 ~ Sszyszka, jako kobieta, o nazwisku Smith Sharon ~
1.3 ~ Rachel8, jako kobieta, o nazwisku Ross Victoria ~ (+)
1.4 ~ Ikuna, jako mężczyzna, o nazwisku Furey Kent ~ (+)
1.5 ~ Maruki, jako Kobieta, o nazwisku Sullivan Hadley ~ (+)
1.6 ~ Eleonour, jako kobieta, o nazwisku Blue Perrie ~ (+)
1.7 ~ Lorren, jako ..., o nazwisku ... ~ (Wylatujesz)
1.8 ~ Serafina16, jako kobieta, o nazwisku Bodino Alice ~
1.9 ~ Asuu, jako ..., o nazwisku ... ~ (Na razie napisałam to, co pewne, oke? )
1.10 ~ Ragnarei, jako mężczyzna, o nazwisku ... ~
Osoby, które zdają egzamin
2.1 ~ Lynn, jako kobieta, o nazwisku Orellana Aamira ~ (+)
2.2 ~ Asuu, jako mężczyzna, o nazwisku Varin Vincent ~ (+)
2.3 ~ Ragnarei, jako kobieta, o nazwisku Haunnen Razhel ~ (+)
2.4 ~ Paululusia, jako kobieta, o nazwisku Blood Raine ~ (+)
2.5 ~ Lynn, jako mężczyzna i chłopiec, o nazwisku Carlyle Velskud and Vegard ~
2.6 ~ Ragnarei, jako mężczyzna, o nazwisku Silve Kazuyoshi ~
2.7 ~ MInwet, jako mężczyzna, o nazwisku Pool Terry ~
2.8 ~ Minwet, jako mężczyzna, o nazwisku L. Henderson Mitchell ~
2.9 ~ Minwet, jako mężczyzna, o nazwisku ... ~
Nabór zakończony.
Nabór, do drugiej połowy :
Ofiary
1/2.1 ~ ... ~
Osoby, które zdają egzamin
2/2.1 ~ ... ~
Szef Gangu
3.1 ~ Minwet, jako mężczyzna, o nazwisku G. Pardo ~
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Przeczytaj uważnie każdy punkt! (Trudny regulamin? Przeczytaj jeszcze raz!)
1. Ogólny regulamin forum, regulamin działu RPG i ten tutejszy.
2. Jam jest szefem nie tylko mafii, ale też i rozgrywki.
3. Błagam... bez buziek... tylko w "komentarzach poza fabułą"
4. KP musi zostać zatwierdzone przez moją osobę.
5. Jestem miła i pomocna, pytajcie, i proście, a odpowiem/pomogę - nie bójcie się, pomimo tego co tam w nawiasach pisze.
6. Przekleństwa, oraz "mocne" słowa, chowamy pod takim cudeńkiem : "<cenzura>"
7. Wygląd Anime and Manga (Arty dozwolone)
8. Akcja rozgrywa się na Salwadorze, w tkzw. Ameryce środkowej. Kobiety mają tam pełnoletność od 17lat, a mężczyźni od 18lat.
9. Nabór wieczny, ale nie swobodny kochani... zapiszę ofiarę tylko wtedy, gdy będzie ich z Tobą góra jeden więcej, niż zbirów. Możesz się zgłosić, aby zaklepać miejsce, że jak pojawi się zbir, to Ciebie też dopiszę.
10. Można szukać sobie na własną rękę zbira, aby móc się dzięki niemu zgłosić na ofiarę, ale nie obiecuję, że wylądujecie w jednej parze.
11. Zarówno u porywaczy, jak i u ofiar, mogą być mężczyźni, jak i kobiety.
12. BBCode kochany, jeśli nie znany, to wytłumaczę.
13. Minimum sześć, rozbudowanych zdań na posta.
14. Nie radziłabym robić z faceta ofiary, ani z kobiety porywacza, bo zadania są niezmienne, a jak zrobią się pary damsko damskie, albo męsko męskie - to to ja tu będę mieć największy ubaw.
15. Od zaklepania postaci macie dwa tygodnie na zrobienie karty postaci.
16. Można robić kartę postaci kawałek po kawałku.
17. Poprawka do punktu piątego - na pytania/prośby o prawidłowe rozwiązanie zadane przez szefa, nie odpowiadam.
18. Dbamy o ojczysty język, no ale bez przesadyzmu... ani w jedną, ani w drugą.
19. Nie oczekuję, że od razu będziecie super hiper bola - od tego jest RPG, aby się uczyć i myślę, że to RPG bardzo się do tego nadaje. Jednakże oczekuję od was chęci i współpracy, bo bez tego nic nie zdziałamy. Zaś z tym, to już dużo, wystarczy poprosić - jestem na zawołanie.
20. Post raz na półtora tygodnia.
21. Miło by było, gdybyście jednak przy szybkich akcjach między postaciami (rozmowa, badanie reakcji ofiary/zbira, etc.), skrócili czas między postami, aby inni nie musieli na was czekać, ale nie jest to wymóg.
22. Zadania od szefa, będą dopiero wtedy, gdy wszyscy ukończą poprzednie (no chyba że coś szef doda do poprzedniego zadania, to może być to w środku), aby mogli wszyscy dostać je w tym samym czasie.
23. W KP co najmniej trzy zdjęcia! W wzorze na kartę postaci podałam tylko dwa miejsca, w których MUSI znaleźć się zdjęcie, resztę miejsc macie sobie wybrać, a co najmniej trzy obrazki muszą być, no chyba że ktoś mi się dobrze wytłumaczy.
24. Jeśli lubisz rezygnować szybko, to nawet się nie zapisuj - albo marnujesz, albo dajesz złudną nadzieję innym.
25. Nie będę poganiać - zapomniałaś? Trudno.
26. Czas na post nie liczy się od ostatniego posta, tylko od ostatniego posta szefa, lub Tej postaci!
27. Jeśli będę zmuszona stworzyć swoje postacie, to mają one dłuższy czas na posta - potem się dowiecie, dlaczego.
28. Można zmieniać kolejność punktów we wzorze KP, oraz coś jeszcze dodać, ale nie wolno usnąć nic, oprócz Kanshatry, czy przezwiska.
29. Ilość postaci do wzięcia jest nie ograniczona, ale mierzcie siły na zamiary...
30. Akceptując regulamin, dajesz mi zgodę na poniższy punkt.
31. Życie ofiary zależy od życia zbira i na odwrót. Jeśli zbir, nie napisze czegoś w terminie, wtedy ginie i zbir, i ofiara,tak więc pilnuj go sobie na PW, ofiareczko. Jeśli ofiara, nie napisze czegoś w terminie, wtedy ginie i ofiara, i zbir, tak więc pilnuj sobie ją na PW, porywaczu.
32. Szef jest wyjęty spod prawa.
33. Jeśli przeczytałaś/łeś regulamin... i akceptujesz jego warunki, napisz pod zgłoszeniem/KP, nazwisko oraz imię, w takiej kolejności, autora wiersza, którego tytuł, został wykorzystany jako nowa nazwa RPG.
34. Regulamin może w każdej chwili się zmienić, ale wtedy wyślę do wszystkich wiadomość, oraz będę ponownie oczekiwać akceptacji.
~ Myśląc o tym RPG, przypomniał mi się ten wiersz i tylko dla tego nadałam nową nazwę. ~
~ Szef gangu nie jest postacią NPC, tak więc swoją kartę będzie miał. ~
~ Później przedstawię sprawy techniczne, dotyczące miejsca, gdzie egzamin będzie się odbywał. ~
~ Na rozpoczęcie, porywacze dostaną ode mnie parę informacji. ~
~ Akcja rozgrywa się w wakacje - dokładna data jeszcze się pojawi? >.< ~
~ Nie wybierajcie sobie, kto kogo porwał - to mój przywilej ;*. ~
~ Wybaczcie za jakość, ale napisałam to wszystko od nowa ledwo z pamięci, ponieważ przez ten głupi event, post zamiast mi się wysłać, to się skasowała jego treść... ~
Ostatnio zmieniony przez Minwet (23-05-2014 o 14h16)