*wypełza ze swojej biogazowej pieczary *
Początek nieco szalony. Jula1243 nie wzięła się za daleką przyszłość (chyba), a za to jak będzie wyglądać jej miss w swojej przyszłości. Nie powiem, nieco jak chemiczny odlot to wygląda, ale rozumiem zamysł ;]
Lajna mi się szalenie spodobała od początku, bo wygląda jak kosmiczna meduza I się dziewczyna otarła o wyróżnienie, bo trudno nie docenić tak ciekawej koncepcji obcego. Poza tym bardzo spodobał mi się pomysł skrzydeł, które nie są skrzydłami ze sklepu. Kreatywnie
Hildee zgarnęła zasłużone złoto nie bez powodu. Począwszy od opisu, który jest genialnym wytłumaczeniem wszystkiego, stylizacja jest bezbłędna. Żaden element nie jest przypadkowy i wszystko ze sobą współgra niemalże jak zestaw. Moim zdaniem czysty geniusz interpretacji tematu.
Przyszłość może mieć różne oblicza. Lucrecia pokazała nam stronę rozrywki i trudno się nie domyślić czym się zajmuje jej miss ;] Chociaż ja bym się takiej bała, biorąc pod uwagę uzbrojenie i szpicrutę. No ale, w końcu ludzie mają różne preferencje ;]
Nie powiem, ucieszyła mnie stylizacja Jessicy23, bo jest po prostu inna W końcu przyszłość to faktycznie w którymś momencie może być powrót do dziczy, jak ostatecznie się pozbędziemy zasobów naturalnych. Jaskiniowiec przyszłości wcale nie był nadinterpretacją tematu, był szalenie kreatywny
Faworytka publiczności Evelyn też znalazła się na podium i chyba widać dlaczego. Jej cyborg mnie urzekł takimi detalami jak włosy wyglądające jak futurystyczny hełm czy niemalże świecące, niebieskie oczy. Wyglądają jak ledowe diody. Świetna, dopracowana stylizacja.
Aww cyberpunk <3 Haku też jest pesymistką i stworzyła cyberpunkowego buntownika przyszłości. Najbardziej podoba mi się wykorzystanie okularów, które wyglądają niemalże jak ekran wyświetlający przed oczami miss ważne informacje
Sami pesymiści XD Kirixa poszła e genetykę i jej kobieta-nietoperz budzi niepokój. Nie dziwi mnie pomysł pogrążenia świata w chaosie, przed takimi bym tylko uciekała.
Kolejne, robotyczne cudeńko w wykonaniu Maki szło w pakiecie ze świetną historią do stylizacji To ma potencjał, napisz opowiadanie/książkę! I też opisana historia świetnie ilustruje bezduszną, robotyczną służącą, jaka wdrapała się na podium ;]
Jak ktoś wspomniał, stylizacja Juli209 wygląda jak córka Jetsonów i nie jestem w stanie się odpędzić od tego wyobrażenia. Może to przez tą fryzurę, która jest świetnie dopasowana do stylizacji. Taka wizja mody przyszłości bardzo mi się podoba
Scarlet! Cosplaye nie są brane pod uwagę w konkursie! D: Twój Sentinel jest naprawdę świetny, ja się w nim zakochałam od razu, ale to cosplay ;_; Nawet ta czapa idealnie pasuje, no ech…
Wyjdę teraz na osobę bez życia, ale ja mam zboczenie laboratoryjne i mnie stylizacja Zupki zachwyciła. Moim pierwszym skojarzeniem był film Equilibrium, gdzie wszystko też było takie sterylne i nieskażone, ludzie byli ubrani tak samo i byli wiecznie pod kontrolą władzy. Więc Zupka, ja Cię uwielbiam za tą stylizację i wiedz, że masz moją dozgonną miłość za nią <3
Nelumi wymordowała ludzką rasę swoim nowym, zabójczym gatunkiem. Też otrzymała wyróżnienie za stylizację i świetne wytłumaczenie każdego elementu użytego w stroju. Tak na marginesie to uważam, że powinniście rozwinąć swoje pomysły i coś na ich podstawie napisać ;] Kreatywność uczestniczek jest niesamowita!
A weźcie się wszyscy odczepcie od naukowców XD My Wam jeszcze tyłki będziemy ratować jak nastąpi apokalipsa zombie. Solelei pokazała przerażający efekt eksperymentów, też popisując się kreatywnością w tworzeniu historii. Takie smutne to stworzonko się wydaje, niemające wpływu na swoje życie. I pewnie za to otrzymało ono wyróżnienie bo jest ciekawą, niepokojącą koncepcją.
KimDallas mnie urzekła. Jej dyktator nie jest typowy, ubrany w mundur, a wydaje się niemalże kobiecy. Ale wyraz twarzy, jak i surowa fryzura oraz opaska na oku dają wrażenie, że lepiej z tą panią nie zadzierać ;]
No właśnie, a gdzie ci bogacze? ;] Dyokira wspięła się po szczeblach społecznych i stworzyła kogoś, kto się na nieszczęściu tych cywili i obcych dorobił. No i jest na bogato, bo złote i srebrne elementy są wszędzie. Chociaż chyba ta arystokratka też swoje przeszła, biorąc pod uwagę stan twarzy ;]
Nana26 stworzyła naprawdę spójną i miłą dla oka stylizację. Moim pierwszym skojarzeniem był Atlas Chmur i powiem szczerze, że podoba mi się takie podejście do tematu Nie jest przesadzone, dodatki pięknie wyglądają. I też prawie otrzymała za to wyróżnienie <3
Były eksperymenty genetyczne, teraz mamy miks człowieka z obcym, do tego waleczny i poruszający problemy socjalne, z jakimi nawet sami w sobie ludzie się borykają. Już za samą historię należą się oklaski (i również wyganiam do pisania)!
Roxy momentalnie skojarzyła mi się z postacią z Gwiezdnych Wojen, a jako że jestem fanką, to doceniłam Jest taka pustynna, patrząc na nią człowiek czuje to ciepłe i suche powietrze oraz piach włażący wszędzie. Elementy składowe tej stylizacji wszystkie do siebie pasują i trudno się dziwić, że została ona przez jury wyróżniona ;]
*wpełza ponownie do swojej pieczary*
Ostatnio zmieniony przez Foxglove (06-06-2014 o 20h04)