Witajcie!
Z ogromną przyjemnością ogłaszam, że Wybory Miss Cosplay zostały wznowione! Ponieważ od teraz konkursem będę zajmowała się ja (jednoosobowe jury + nagrody) założony został nowy temat, z nowymi zasadami i nową, czystą kartą. Poprzedni temat znajduje się tutaj i w każdej chwili możecie sprawdzić, jak wybory się zaczęły oraz kto został w nich dotychczas nagrodzony!
Poprzednia wersja konkursu zakładała przebieranie się wyłącznie za postacie z mang oraz anime, ale ja postanowiłam to zmienić i włączyć do wyborów także filmy, gry komputerowe, a nawet książki czy komiksy! "Oferta" będzie bogatsza i mam nadzieję, że dzięki temu konkurs trafi do większej grupy użytkowniczek.
W Y B O R O W E . F A Q
1. Kto może wziąć udział w konkursie?
Każdy, kto tylko ma na to ochotę! Nie jest wymagana minimalna liczba postów, dni w grze czy poziom - jeśli tylko chcesz się z nami bawić nic nie stoi na przeszkodzie!
2. Ile strojów można zgłaszać?
Do każdej edycji jedna osoba może zgłosić jeden kostium. Cosplay nie może być "używany", czyli zgłaszany wcześniej do innych konkursów, ale nie musi być robiony specjalnie pod wybory - jeśli miesiąc temu ułożyłaś cosplay, który teraz nadaje się do konkursu możesz go śmiało zgłosić!
3. Ile nagród jest przewidzianych?
Standardowo przewidziane są trzy miejsca na podium oraz ewentualne wyróżnienia w przypadku kostiumów naprawdę wartych uhonorowania.
4. Jakie nagrody dostaniemy?
Pierwsze miejsce - kolorowy rysunek miss w cosplayu.
Drugie miejsce - lineart miss w cosplayu.
Trzecie miejsce - chibi miss w cosplayu.
Ewentualne wyróżnienia - linearty chibi miss w cosplayu.
Dodatkowo każda nagrodzona miss otrzyma grafikę dyplomu i puchar, medal bądź wstążkę!
5. Co ile będą pojawiały się kolejne edycje?
Najszybciej jak się da! Póki co przewiduję dwa konkursy na miesiąc, ale bardzo chciałabym, aby w najbliższej przyszłości udało się podnieść do jednej edycji na tydzień.
Co będzie oceniane i w jakiej skali?
Tu bez zmian:
- zgodność z tematem (1/10)
- kreatywność (1/10)
- ogólne wrażenie (1/10)
- dopasowanie makijażu i włosów (1/10)
- dodatki (1/10)
O wyniku zadecyduje średnia ocen.
Tymczasem zaczynamy pierwszą edycję nowych wyborów Miss Costume Playing! Na pierwszy ogień idą...
Wigilia za pasem, święta trwają - czas puszczania świątecznych, nowych bądź starych i dobrze nam znanych filmów trwa! Przenieście się w świat wybranego dzieła i przebierzcie za dowolną postać z wybranego filmu nawiązującego tematyką do Świąt Bożego Narodzenia. Czy będzie to ponury i smętny Grinch czy rezolutny Kevin, a może egoistyczny Scrooge? Mnogość świątecznych filmów jest ogromna, tak więc wybierzcie ulubioną postać i jak najlepiej oddajcie jej charakter!
Pamiętajcie, że pełnometrażowe filmy animowane także się liczą!
Na wszystkie zgłoszenia czekam do 5 stycznia do północy, a wyniki wraz z nagrodami pojawią się najpóźniej 10 stycznia.
Uwaga: aby strój został przyjęty konieczne jest dodanie referencji cosplayowanej postaci w spoilerze!
Powodzenia!