Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1

#1 02-12-2013 o 13h52

Miss'Sensei
lillchen
Pani Fioletu i Pochodnych
Miejsce: KremLove

W wakacje znalazłam swój sposób nie na nudę, a na stres. Nic mnie tak nie uspokaja jak kolejne koralikowo-łańcuszkowe projekty. Głównie robię rzeczy klasyczne, takie, które sama chciałabym nosić, chociaż zdarza mi się popuścić wodze fantazji (popuszczone wodze fantazji ujrzycie wkrótce, jak skończę największe dzieło /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png). Ponieważ akurat wypuszczam na allegro partię towaru i z tej okazji porobiłam towarowi zdjęcia, chętnie się pochwalę.

1. Arabska wiosna
//photo.missfashion.pl/pl/1/16/moy/12512.jpg
Komplet złożony z bransoletki i kolczyków. Połączenie nocy Kairu (niestety, na zdjęciach kiepsko widać, jak to ślicznie mruga i się błyszczy) z prawdziwą kością. W kolczykach w roli przekładek wystąpiły upolowane dawno temu szklane paciorki.

2. Deszcz nad Saharą
//photo.missfashion.pl/pl/1/16/moy/12513.jpg
Bransoletka, z której jestem niesamowicie dumna, bowiem nawlekanie drobnych paciorków piasku pustyni na drucik jubilerski okazało się mordęgą. Jeden z mniej tradycyjnych pomysłów - połyskujący piasek pustyni połączyłam z matowym bursztynem prosto z Bałtyku.

3. Różany ogród ("Wiosna" z cyklu "Cztery pory roku")
//photo.missfashion.pl/pl/1/16/moy/12514.jpg
Naszyjnik robiony całkowicie bez użycia łańcuszka. Składa się ze szklanych koralików nawleczonych na pozłacane szpilki i jest odwzorowaniem mojego prywatnego wspomnienia wiosny: magicznego ogrodu przy starym seminarium gdzieś w Bawarii. Ogrodu nie umiem znaleźć po latach, więc zrobiłam własny.

4. Vive la France!
//photo.missfashion.pl/pl/1/16/moy/12515.jpg
Z Paryża przywiozłam pozłacaną wieżyczkę Eiffela. Wieżyczka stała i zbierała kurz aż postanowiłam przemienić paryski kicz w zabawny naszyjnik. Całość jest zgodnie ze swoim zamysłem przesadzona (mocno pozłacane koraliki, gruby łańcuch), ale znam wiele osób, które lubią nosić takie żartobliwe wytwory (sama jestem jedną z nich - ubóstwiam grube łańcuchy i krzyczące tandetą zawieszki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png)

5. Wild Africa
//photo.missfashion.pl/pl/1/16/moy/12516.jpg
Zestaw inspirowany pewnym snem i żyrafimi łatami z tegoż snu. Połączenie klasycznych "perełek" z syntetycznym agatem. Początkowo w skład zestawu oprócz bransoletki i kolczyków wchodził naszyjnik z żyrafią zawieszką z modeliny, ale postawiłam jednak na powagę i zamiast naszyjnika prezentuję kolię na drucie jubilerskim. Jej gigantyczną zaletą jest fakt, że dopasowuje się do szyi /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Tymczasem "Zima" z cyklu "Cztery pory roku" uparcie nie chce się dodać...

#2 02-12-2013 o 16h14

Miss'OK
Shillo
Your eyes are empty like your bed...
Miejsce: Poznań

Twoje dziela wygladaja fantastycznie. Co prawda sa zupelnie nie w moim stylu i nie sadze, zebym pokusila sie o takie cudenka, gdyz po prostu nie mialabym ich z czym nosci, ale bardzo cenie ludzi, ktorzy maja checi i cierpliwosc do tworzenia takich rzeczy. Na pewno jeszcze nie raz zajrze i moze cos akurat wpadnie mi w oko /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#3 03-12-2013 o 18h59

Miss'Sensei
lillchen

Shillo, dziękuję za miłe słowa /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Zależy, w jakim stylu się nosisz, może coś z moich pomysłów przypadnie Ci do gustu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/16/moy/12632.jpg
A to "produkt flagowy": bransoletka z serii SochiLove, obecnie w posiadaniu polskiej biathlonistki, Weroniki Nowakowskiej-Ziemniak /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

SochiLove to kolekcja mulinowych bransoletek zaprojektowana specjalnie na okazję Zimowych Igrzysk Olimpijskich 2014 w rosyjskim Soczi. Na każdej jest flaga wybranego państwa oraz napis "Sochi 2014 <3" (na życzenie zamiast międzynarodowej wersji nazwy jest wersja w języku danego kraju /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png). Bransoletki to amulety dla sportowców i element wyróżniający dla kibiców. Liczę, że do lutego wyposażę w nie jeszcze co najmniej kilku zawodników z różnych krajów i reprezentujących różne dyscypliny.

#4 03-12-2013 o 19h04

Miss'całkiem całkiem
fifi2
...
Miejsce: Fr

Piekne cudenka.Gratuluje cierpliwosci  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

"Moda to zasada, ze stroj uzupełnia kobietę. Nigdy odwrotnie" Hubert de Givenchy

#5 03-12-2013 o 20h50

Miss'nieobczajona
gabisia161
...

Mi najbardziej spodobał się "Różany ogród".
Ciekawe i żywe kolory /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#6 04-12-2013 o 17h25

Miss'OK
Shillo
Your eyes are empty like your bed...
Miejsce: Poznań

Ja raczej wlasnie w takim stylu, do ktorego bizuteria nie pasuje. 90% moich "kreacji" to rurki, limonkowe martensy, bokserki i bluzy. Duzo neonow, kolorow /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Ale jesli masz cos, co Twoim zdaniem by pasowalo to z wilelka checia zobacze i zakupie, jesli mi do gustu przypadnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

O, widze ze produkcja na wielka skale, jestem pod wrazeniem ;o

#7 04-12-2013 o 18h13

Miss'Sensei
lillchen

Fifi, Gabisia, dziękuję pięknie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png))

Shillo, akurat dla siebie robię neonowy naszyjnik z piórami - żółto-różowy. Kolory, od których większość ludzi odrzuca /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png A do takiego stylu, o jakim mówisz, polecam właśnie bransoletki - mogę zrobić z dowolnym napisem, już widzę coś takiego: czarna bransoletka z limonkowym napisem albo, jeżeli nie masz pomysłu na napis, w limonkową kratkę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Te bransoletki są fajne, bo nie musisz ich zdejmować, do wszystkiego pasują, są megawygodne (sama noszę na łapie obecnie 3, ale swego czasu było ich sześć - i nie zdejmowałam ich nawet na konferencjach /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png)

#8 04-12-2013 o 18h52

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

Rób zdjęcia biżuterii z włączonym trybem makro. Różany ogród wygląda chyba najlepiej, perełki z agatem, nawet sztucznym, to już jakaś zbrodnia.
Pracuj nad loopami, bo to co tam widać tak średnio się prezentuje.

Ostatnio zmieniony przez Masakra (04-12-2013 o 19h00)

#9 04-12-2013 o 19h16

Miss'Sensei
lillchen

Dzięki, Masakro /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Ze zdjęciami jest problem, bo mój aparat umarł i działam pożyczonymi.
Masz na myśli loopy przy Afryce czy przy różanym?Czy może tam przy drucie? Te przy drucie są już pozamieniane na zapięcia /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#10 04-12-2013 o 19h20

Miss'Żółtodziób
...

Do gustu przypadł mi tylko 'Różany ogród', reszcie w moim odczuciu brakuje smaku. Niby masz pomysł, niby oryginalny, no ale efekt końcowy nie zachwyca. Z tego co widzę zdjęć nie robisz aparatem tylko raczej telefonem (?), a faktycznie aby uchwycić dobrze wyroby przydałby się tryb makro no i jakość lepsza. Wtedy wykonane dzieła zupełnie inaczej się prezentują.

#11 04-12-2013 o 19h30

Miss'OK
Metropolice
''Są takie dni, że same lecą łzy i myślisz że to wszystko to bezsens...''
Miejsce: Śląsk, Małopolska

''Vive la France!'' i ''Różany ogród'' podobają mi się strasznie. Mulina też fajna. Gratuluję talentu w dobieraniu kolorów i nawlekaniu. Jeszcze tu wrócę i chcę ujrzeć więcej cudów.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ0d0HO3RuARU9WHeMn92t_yhnberNej2-BsqHd5kx4zetzw-KIlg

#12 04-12-2013 o 19h33

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

Chodzi mi o loopy ogólnie. Przy różanym widać ich najwięcej i są po prostu różne. Niektóre niedomknięte, spłaszczone czy trochę krzywe, wygląda to nieestetycznie. Poćwicz ich zaginanie, może obcążki inne zobacz. Ogólnie to przez takie zdjęcia wiele nie widać i jeśli chcesz sprzedawać biżuterię to koniecznie postaraj się o lepsze. Mówisz, że tam jest noc kairu, ale klient z takiego zdjęcia tego nie zobaczy.

#13 04-12-2013 o 19h54

Miss'Sensei
lillchen

Cohelio, to aparat, tylko pożyczony (czyt. jak się to obsługuje, ratunku?!), a poza tym oświetlenie w moim pokoju... oh well, czuję się tu jak w trumnie. Dzięki za uwagi /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Metropolice, dziękuję /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Masakra, Różany był jednym z pierwszych i też idzie do poprawek. Dziękuję, że na to wskazujesz, takie uwagi są cenne, bo ja sama nie wszystko zobaczę, a ktoś z zewnątrz palcem pokaże /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Zdjęcia - jak wyżej, oświetlenie, pożyczone aparaty. Większość biżuterii leci na sprzedaż przez znajomych, bo widać, zdjęcia koniec końców robią za pokazówkę, a jak będzie aparat, wystaram się o profesjonalkę.

#14 08-12-2013 o 14h45

Miss'Fuzja
Jessica23
...
Miejsce: Wrocław

Miło poznać Twoje kolejne zainteresowanie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Te paryskie koraliki podobają mi się najbardziej. Ja jednak staram się nie interesować już biżuterią bo mam jej za dużo /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

http://i60.tinypic.com/2m7uio7.gif

#15 23-12-2013 o 13h17

Miss'Żółtodziób
...

Piękne, piękne cuda tutaj na tych żyłkach tworzysz. Serdeczne przeprosiny jeśli nie są wyrabiane na żyłkach. Chętnie bym coś takiego sama zrobiła albo kupiła, ale trudno o takie cudeńka, bo albo nie na sprzedaż albo za drogie gdyż ręcznie robione więc muszę się zadowolić moimi plastikami na rączce po lewej stronie, których nigdy nawet na basen nie zdejmuję.

#16 23-12-2013 o 15h15

Miss'ujdzie
Oliwia
...
Miejsce: †

Nie cierpię biżuterii, jednak "Vive la France!" bardzo mi się podoba. Pozostałe nie są złe, ale mogłyby być lepsze, myślę, że z Twoimi umiejętnościami naprawdę dużo możesz zrobić ;>

Dyskusja zamknięta

Strony : 1