Mam małe pytanko, czy można gdzieś dostać pajęczyny? Pomyślałam że pasowałyby do mojego pokoju ale nie mogłam żadnych znaleźć. A może ktoś ma inny pomysł co dodać do mojego zarośniętego pianinka?
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 51 52 53 54 55 56
#1301 17-09-2015 o 20h31
#1302 17-09-2015 o 20h35
Pajęczyny są w krainie Halloween, więc musisz albo włamać się do butiku (o ile z Ikelandem też się da, jak cuś, to pisz na priv do mnie) albo poczekać.
A tak w ogóle to wygląda super! Tylko ten motyl... Hm. D:
Ostatnio zmieniony przez Majerankowa (17-09-2015 o 20h35)
#1303 17-09-2015 o 20h37
JAK TO WŁAMAĆ SIĘ DO BUTIKU, SEKRETY?!
Ja bym dała więcej mgły i przyciemniła światło, żeby było mroczniej i bardziej tajemniczo.
#1304 17-09-2015 o 20h39
No Niv, dziewczyny pisały na praktycznych poradach, zaspałaś? xD
Kurczę, jak teraz tak patrzę i czytam poradę Niv to dochodzę do wniosku, że nie jestem dobra w deco. xD Faktycznie by się przydało to, co napisała. >.<
#1305 17-09-2015 o 20h45
Majerankowa oczekuj mojej wiadomości w najbliższym czasie
nivata Jak przyciemnić światło? : o
Edit
Dodałam trochę mgły i pajęczyn, lepiej?
Link do zewnętrznego obrazka
Ostatnio zmieniony przez Stocking (17-09-2015 o 21h35)
#1306 17-09-2015 o 21h56
O wiele lepiej (moim zdaniem )
#1307 17-09-2015 o 22h09
No proszę, wszystko pięknie z butikiem zadziałało. <33
Pokój wygląda cudnie! <3
#1308 18-09-2015 o 00h03
Dużo lepiej Ja bym jeszcze dodała jakąś listewkę między ścianą a podłogą,żeby ładnie zdefiniować różnicę, ale mgła i pajęczynki zrobiły dobrą robotę.
#1309 18-09-2015 o 13h44
Listewkę albo pobaw się tymi małymi roślinkami (roślina sadzawka,zasadzona marchewka/rzepa itd) aby wcisnąć "mech" w ścianę jeśli to ma być takie z lekka zapuszczone pomieszczenie
Te girlandy mi tak trochę nie pasują albo wręcz na odczep się mogą być.Walizkę możesz dać po prawej stronię, aby zapełnić przestrzeń bo koło fortepianu za dużo się dzieję. Z mgłą pobawiłabym się bardziej i to inną np "para wanna".Jeśli posiadasz inne z wycieczek to tym bardziej z nimi bym pokombinowała, aby się fajnie oplatała między elementami i podłogą. Na chwilę obecna jest trochę wymiarowo, ale przy wpatrzeniu się tak trochę warstwy można łatwo wydzielić.Jak wspomniała Nivata cienie i zakamarki dodaj a już będziesz miała prawdziwą głębię w pomieszczeniu np za fortepianem.Umieściłaś lampę centralnie więc wszystko poza jej "okrągłym" zasięgiem może śmiało posiadać przyciemnienia. Aby to uzyskać pobaw się czarnymi światłami/mgłami.
Niebieski zeszyt wyłamuję się ze scenerii jak dla mnie i jest tam tak sobie może zastąp go czym innym? Co do dodatków mogę w wolnym czasie przeglądnąć sklep i sprawdzić propozycję ale niczego nie obiecuję bo z czasem u mnie teraz jest jak na ruletce. W jednej chwili mam 2h wolnego w innej nie ma mnie do nocy
Nivata
Nie mam co dodać do twojego lasu bo wyszedł ci znakomicie. Ostatecznie jak chcesz możesz na upartego dodać sokoła w oddali na niebie w najmniejszej skali jeśli będzie pasował ale i tak to zbędne przy twojej Miss jako dodatkowym elemencie.
No i dziękuję ci za zwrócenie uwagi na konkurs deco bo pewnie jak czas pozwoli to zawitam w nim z jesienią ^^.
#1310 18-09-2015 o 13h48
Ano butik zadziałał, a i kolorkami też już umiem się bawić. Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc c:
A co do listewki to nie mogłam znaleźć żadnej pasującej, niestety ta która jest w sklepie jest idealnie pozioma a moja ściana jest pod kątem :c
@Samira nie pomyślałam o wykorzystaniu czarnych świateł jako cieni, z pewnością spróbuję jeszcze się pobawić tym pomieszczeniem ^^
Ostatnio zmieniony przez Stocking (18-09-2015 o 13h53)
#1311 18-09-2015 o 13h55
Listewka nie musi być czysto z ikelandu, możesz ją sama stworzyć dając np inna ścianę/balustradę/blat/półkę od szafki etc.Ja jednak polecam wypełzającą trawę z pod podłogi albo właśnie tego typu akcenty delikatne nie na całej linii. Chętnie też bym cię namówiła na posunięcie wszystkich elementów w głąb aby dodać miejsca no ale to już prawie projektowanie od nowa więc pomijam ^^
Oj mgły i światła to skarbnica efektów jeśli chodzi o deco, a więc jak najbardziej kombinuj bo efekty mogą być przepiękne nie raz
Ostatnio zmieniony przez Samira (18-09-2015 o 13h58)
#1313 18-09-2015 o 14h37
Jednak co rady Samiry to rady Samiry. XD Dziekuje ci za mile slowa i zapraszam do konkursu, chetnie zobacze twoje cudne wersje por roku, nasza ty deco masterko!
Karo19 to drzewo jest mega oderwane od calego krajobrazu i wyglada jakby stalo na trawie, a nie wyrastalo z niej. Sproboj wtopic je w otoczenie roznymi krzewami i trawa, moze bedzie wygladac barziej naturalnie?
#1314 18-09-2015 o 14h48
To drzewko chyba troche za bardzo odstaje, ja bym przyciemniła przynajmniej trzon żeby bardziej zlewał się z otoczeniem
A teraz mój pokój po kolejnych poprawkach. Pierwszy raz bawię się deco więc nie znam wszystkich trików i sztuczek. A i projektantka ze mnie marna, więc liczę na waszą pomoc xD
Jeśli chodzi o prawą stronę to chcę żeby pozostała pustawa, bo jak wszystko będzie zawalone to wzrok nie będzie miał gdzie spocząć i patrzenie może być męczące... czy coś xD To taki nawyk, jestem wkońcu malarką a nie projektantem wnętrz
Narazie wygląda to tak, chociaż nie jestem do końca przekonana do tych skrzynek...
Nie chcę też zbyt dużo kasy wydawać bo zbieram na poziom ^^
#1315 18-09-2015 o 18h56
Stocking Twój pokój jest świetny:)
W sumie takie było moje zamierzenie żeby drzewo było oderwane od rzeczywistości takie trochę magiczne, po poprawkach lepiej?
Ostatnio zmieniony przez Karo19 (18-09-2015 o 18h56)
Karola
#1317 18-09-2015 o 20h25
Podwieczorek upominam za spam i odsyłam do Regulaminu Forum.
#1318 18-09-2015 o 20h31
O kurcze mam nadzieję że to nie reakcja na moje deco Podwieczorek
Ostatnio zmieniony przez Karo19 (18-09-2015 o 20h32)
Karola
#1319 18-09-2015 o 20h37
Karo19 haha, oby nie. Ale ogólnie to drzewo nadal wygląda, jakby stało na trawie - ba, jakby stało na koniuszkach trawy. :< Poza tym wiewiórka jest przed mgłą i w ogóle jakoś tak... Nie wiem, może się nie znam (na pewno się nie znam), ale tej mgły jest dla mnie za dużo... I chyba czegoś nie dociągnęłaś, bo jest taka brzydka kreska, tam gdzie te różowe krzaki przechodzą w trawę. Nie wiem po kij ta wróżka... ;_;
#1320 18-09-2015 o 20h59
Poddaje się Na początku miałam jakiś pomysł a teraz jest taki misz masz
Ostatnio zmieniony przez Karo19 (18-09-2015 o 20h59)
Karola
#1321 18-09-2015 o 22h21
Karo19 dałabym wiewiórkę za mgłę i jest naprawdę ładnie. te drzewa z ilustracji wcześniej też mogłyby pozostać pod mgłą, ale wciąż widoczne, jakby było w lesie i jakby otaczały to magiczne drzewko
IMO wyróżniające się drzewo to niezły pomysł (nawet z tym wcześniejszym, jaśniejszym kolorem), kojarzy mi się z drzewem życia, czymś takim mistycznym i baśniowym
+w keni są takie kępki trawy - może by zadziałały jako "wtopienie" drzewka w ziemię
Ostatnio zmieniony przez MnlXyz (18-09-2015 o 22h45)
#1323 19-09-2015 o 18h41
Karo19 a ja myślę, że niepotrzebnie rezygnowałaś, bo druga wersja była ciekawa, po drobnych poprawkach zleconych przez dziewczyny, na pewno byłoby pięknie
#1324 19-09-2015 o 19h45
Zgadzam się z Jessica23, może jeszcze popróbuj
a ja tymczasem też zapytam o poradę. chciałam zrobić pokój na zasadzie rytualnego ołtarza, ale czegoś mi w nim brakuje. lewa strona jakaś pusta + nie jestem pewna czy ten płaczący anioł i sęp pasują. co myślicie?
#1325 19-09-2015 o 23h39
Karo19 - pozostaje mi tylko powtórzyć, co powiedziały dziewczyny wyżej, nie rezygnuj jeszcze, bo tamto pomieszczenie naprawdę miało w sobie duży potencjał i szkoda by było go nie wykorzystać ^-^
MnlXyz - Pomieszczenie w sam raz na zbliżające się Halloween. Sęp jak najbardziej pasuje do całości. Płaczącego anioła bym jednakowoż wywaliła. Składając ofiarę bóstwom/duchom/demonom etc. nie należy płakać (niektóre źródła mówią wręcz, że nie należy okazywać żadnych emocji, poza szczerą wiarą i uwielbieniem wobec istoty, której składamy ofiarę). Po bokach możesz ewentualnie dodać jakieś "łyse" drzewa, żeby nie było zbyt pusto.