Chociaż sezon się już skończył, to chciałabym wiedzieć co używacie na suchą skórę i usta. Ja osobiście polecam pomadki Neutrogeny. A krem? Sprawdzam na metodzie prób i błędów. Do dziś nie trafiłam na taki, który mnie nie uczuli.
Wolicie zwykłe pomadki czy zapachowe? Jakie są Wasze ulubione ?
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 2
#1 27-05-2013 o 17h55
#2 27-05-2013 o 18h12
Mi szczerze mówiąc obojętnie, jaką pomadką smaruje usta o ile da się ją zjeść...
Jeśli chodzi o produkty z Neutrogeny, to chyba ogólnie, mają też najlepsze balsamy. Pamiętam, że po dwudniowym smarowaniu się smarowidłem z tej właśnie firmy efekt był taki, jak parotygodniowa kuracja zwykłym balsamem z Dove.
Co do kremów: raczej nie przykładam do tego większej wagi, byleby nawilżał.
#3 27-05-2013 o 18h17
Też polecam neutrogenę, zarówno pomadki jak i balsamy, kremy do rąk itd. Do ust ogólnie muszę używać czegoś bezsmakowego, bo inaczej oblizuje wargi.
Uwielbiam pomadki z neutrogeny i caremexu, a na noc używam maści z witaminą A. Najzwyklejsza maść dostępna w każdej aptece, a jest najlepszym kosmetykiem na wszelkiego rodzaju suchą skórę. Używam też na łokcie, które strasznie obcieram od opierania się na nich. Nie polecam pomadek z Nivei
#4 27-05-2013 o 18h26
Simolka napisał
na noc używam maści z witaminą A.
Też stosuję, jak wyskoczy mi jakieś zimno/otarcie/cokolwiek. Ogólnie, to nieźle działa i ładnie pachnie. Problem jest tylko z tym, że łatwo ją o coś wytrzeć.
#5 27-05-2013 o 20h18
Jeśli chodzi o usta używam carmexu, żaden inny produkt tak dobrze się u mnie nie sprawdził jak ten. Co prawda ma on swoich zwolenników i przeciwników - to zależy co kto lubi. Ja tam polecam...
#6 27-05-2013 o 20h44
Pomadki używam wyłącznie jednej - Oeparol. Jako jedyna nie powoduje, że usta zaraz po posmarowaniu stają się na powrót suche. Ładnie natłuszcza, nawilża, pielęgnuje i ma filtr SPF. Co do kremów to używam tylko takich z filtrami przynajmniej 50. Mam dość jasną skórę, szybko "łapiącą" słońce i boleśnie opalającą się na czerwono. Dlatego chronię moją skórę jak mogę. Nie przeszkadza mi to nawet, bo od zawsze moim ideałem była blada skóra
#7 27-05-2013 o 20h50
Neutrogena. Nivea jest do niczego dla mnie
#8 28-05-2013 o 15h38
ja nie lubie carmexu DD: usta mnie po tym jakoś szczypią i w ogole, a używam klasycznej z nivea
#9 28-05-2013 o 20h16
Pomadki ochronnej na usta używam z Nivea: mleko i miód - jak dla mnie jest świetna. Oprócz tego polecam balsamy do ciała z Nivea. Do twarzy używam kremu Nivea Soft Na twarz krem nakładam na noc i daję go mało bo nie lubię mieć kremu na twarzy. No ale cóż. Jak trzeba to trzeba.
Ostatnio zmieniony przez Yvonne (28-05-2013 o 20h17)
#10 30-05-2013 o 14h24
Uwielbiam kosmetyki do pielęgnacji ust! Ostatnio zaopatrzyłam się w czekoladowy balsam do ust z Laury Conti w metalowym opakowaniu. Mogłabym go wąchać godzinami *.* Do tego fajnie nawilża.
Mogę polecić balsam do ust z Nivei w puszce, wariant karmelowy. Pomadki z tamtej firmy mi nie pomogły ani trochę, natomiast ten balsam - cud, miód i maliny xD Pachnie jak ciasteczka <3
#11 30-05-2013 o 20h45
Osobiście wolę pomadki zapachowe, a co do Neutrogeny... Bardzo schlebia mi ta marka. Balsamy moim zdaniem najlepiej działają, i nie można ich równać do marek takich jak np Dove.
#12 30-05-2013 o 22h55
Używam z Avonu z mleczkiem pszczelim i Nivea Hydro/Grapefruit.
Niestety, mam tendencję do zajadów,więc dodatkowo łykam witaminkę B
Geralt, nie będąc pewien, czy czarodziejka magicznie czyta w myślach, czy wyłącznie trafnie zgaduje, milczał, uśmiechając się krzywo. Magia wymaga czasu.
#13 31-05-2013 o 00h29
Pomadki z Nivea szybko się ścierają z ust. Ja używam z Eveline i trzyma się bardzo długo na ustach, jak posmaruję na noc to rano jeszcze ją czuję Tylko w smaku nie dobra, więc nie polecam 'podjadaczom' xd
#14 31-05-2013 o 11h03
Używałam Neutrogeny. Całkiem niezła, ale później miałam wrażenie, że nieco się popsuła.Teraz używam Oceanic AA Sensitive do skóry wrażliwej i jestem bardzo zadowolona. Carmex też dobry
A co do kremów/ balsamów najlepsza zwykła maść z witaminą A i jeszcze całkiem dobre jest masło do ciała bawełniane Bielendy.
#15 01-06-2013 o 19h01
Aktualnie posiadam : Bebe lip duo i niebieski balsam w sztyfcie o smaku miodu. Aczkolwiek , także lepiej u mnie sprawdzają się bez smakowe ( np. bebe)
#16 01-06-2013 o 19h42
Nivea lip butter raspberry rose (zapach jak budyń malinowy, mamba malinowa)
lip butter vanilla & macadamia (zapach troche jak cukier waniliowy)
Ogólnie z nivea mi odpowiadają.. Nie kupuje raczej innych, miałam z carmex ewentualnie z avonu..
#17 01-06-2013 o 21h08
Neutrogena w każdej postaci, uwielbiam :< A poza tym ubóstwiam pomadki smakowe, ale zaskakująco szybko mi się kończą XD
bum!
#18 15-06-2013 o 14h51
Uwielbiam krem z avonu z mleczkiem pszczelim, ale niestety jest za bardzo perfumowany i nie mogę go używać na codzień używam siarkowej mocy- matujący, a na noc ziaja, krem nagietkowy. Jeżeli chodzi o balsami do ust... jestem strasznie leniwa i mi się nie chce ich używać, mam pełno balsamów, wazelin do ust, ale wszystko leży... jak już mam wysuszone usta, to smaruję je maścią z ziaji rumiankowy coś tam
Roksana
#19 15-06-2013 o 15h21
Teraz stosuję pomadkę Nivea Hydro Care-jest świetna i doskonale nawilża! z tej samej firmy mam też Fruity Shine pink guava, ale ją używam sporadycznie, ponieważ na ustach wygląda trochę jak czerwona szminka, więc nie jest bezbarwna...mam jeszcze z Isany, ale ją baaardzo rzadko używam... z tego można wywnioskować, że jestem maniaczką pomadek
Co do kremu to polecam Cetaphil bo doskonale nawilża i nie uczula, jest glównie do cery wrażliwej i suchej, ale nadajs się dla każdego:)
Pozdr.
Ostatnio zmieniony przez Klementyna (15-06-2013 o 15h22)
.
#20 27-06-2013 o 15h28
Hej jak posmarować miss kremem na opalanie ,żeby się nie spiekła na skwarka
#21 28-06-2013 o 02h47
Iwka - Dostajesz ostrzeżenie. Pytania zadaje się tutaj.
#22 04-07-2013 o 10h01
Hmm... Pomadki ja używam pomadek z nivea. Ważne żeby była kolorowa, ładnie pachniała, czasami może żeby dało się ją polizać (owocowy smak) i najważniejsze żeby dobrze nawilżała. Wypróbowałam wiele pomadek na moich ustach i na każdej oprócz nivea się zawiodłam.
Co do kremu do twarzy to tak używam. Nie wiem jaka to marka. Krem został przywieziony z Niemiec i szczerze nie wiem jakiej on jest marki. Nazwa brzmi " bebe ZARTPFLEGE" coś mama mówi, że to jest firmy Jonsons&Jonsons. Ale tak drobnym druczkiem i kulfonami jest to na wieczku napisane, że się nie doczytam.
#23 18-07-2013 o 13h36
pomadek ochronnych używam w sumie tylko zimą. Latem zawsze mam jakiś błyszczyk ale jeśli już, to wolę kupować pomadki nivea. Byłam bardzo zadowolona z tej o truskawkowym smaku
#24 28-08-2013 o 20h30
Ja używam z neutrogeny, kupiłam raz i teraz, gdy się skończy zawsze kupuję. Uwielbiam te pomadki <3
Ostatnio zmieniony przez Metropolice (28-11-2013 o 15h01)
#25 28-08-2013 o 20h56
Ja obecnie używam Nivea Lip Butter o wersji zapachowej wanilia i orzech makadamia. Genialny, cudowny. Świetnie nawilża. Dobry smak. Z tego co widzę jest również wydajny. Dla mnie, na chwilę obecną, jest to produkt idealny. <3
Strony : 1 2