Link do zewnętrznego obrazka
Fabuła
Jesteśmy szóstką przyjaciół w wieku 14-16 lat. Pewnego dnia w wakacje, postanawiamy pojechać na kemping. W nocy zauważamy, że z lasu emituje światło. Postanawiamy sprawdzić, co to jest. Gdy dochodzimy na miejsce, zauważamy w ziemi ogromną dziurę. Jedno z nas (ja) przez przypadek traci równowagę i wpada, c ciągnąc za sobą innych. Po wpadnięciu do dziury przedostajemy się do innego wymiaru. Tam, dowiadujemy się, że to zły czarnoksiężnik Edvard otworzył portal w lesie, tym samym zakłócając czasoprzestrzeń we wszystkich innych wymiarach. Naszym zadaniem jest przywrócenie harmonii we wszystkich wymiarach i pokonanie Edvarda. Do nowego wymiaru przedostajemy się poprzez magiczny portal, ale najpierw trzeba go odblokować, a to wymaga rozwiązania zagadki, która otrzymujemy w każdym wymiarze. Już przy pierwszej zagadce dowiadujemy się, jaki kto reprezentuje element (patrz lista elementów poniżej). Przez cały czas mamy przy sobie: kilka namiotów (w zależności od tego, ilu będzie przedstawicieli danej płci ;>), sześć latarek, dwie lampki olejne i sześc plecaków, po jednym dla każdego z nas.
Regulamin
1. Każdy gracz może sterować tylko JEDNĄ postacią!
2. Postaciami drugoplanowymi może sterować tylko autor wątku!
3. Nasze postacie mogą się kłócić, ale my NIE!
4. Nieobecność zgłoś mi na PW!
5. Wygląd M&A!
UWAGA! Gra działa od piątku do niedzieli
Elementy
Jest sześć elementów:
- Logika Sooyoung
- Spryt Miyu-chan
- Hojność majkel325
- Szczerość @Parmesan
- Odwaga Wolfie
- Dobroć Yasashi
Kto już gra
@Parmesan jako Emily Carter
Wolfie jako Triss Amethyst
Yasashi jako Alice Evans
Miyu-chan jako Rebeka Williams
majkel325 jako Elizabeth Sheel
Sooyoung jako Minki Choi
Wymiary
Świat ludzi
Misja: Odnaleźć portal i przenieść się do innego wymiaru.
Stan: Zaczęte
Świat kwadratów i trójkątów
Misja: Odgadnąć zagadkę, odkryć element, pomóc trójkątowi i znaleźć portal do kolejnego wymiaru
Stan: Nie zaczęte.
Jasna i bezkresna nicość
Misja: ?
Stan: Nie zaczęte.
Więcej wymiarów potem.
Moja Karta Postaci
Link do zewnętrznego obrazka
Imię
Emily
Nazwisko
Carter
Ksywka
Emi
Data Narodzin
5 sierpnia
Orientacja
Hetero
Kolor Włosów
Brązowy
Kolor Oczu
Błękit
Wzrost
176
Waga
59
Proszę wzorować się na mojej KP!
KP byle jakie będą odrzucane!
Ostatnio zmieniony przez Parmesan (19-10-2013 o 20h04)