Było sobie na pewnej grze pewne forum, a na tym forum pewne moje RPG. Teraz dodałam je i tu.
Fabuła:
Jesteśmy magicznymi zwierzętami. Należymy do jednego stada jednak pewnego dnia nasz przywódca zostaje uprowadzony. Jego zastępca wyznacza spośród nas dwudziestkę śmiałków. Po dwójce z każdego żywiołu, samiec i samica. Naszym pierwszym zadaniem jest odnalezienie zwierzęcia z Platynowym Żywiołem, zrzeszającym wszystkie inne. Na wyprawie możemy się zakochiwać, zaprzyjaźniać, kłócić. Ostateczne starcie czeka nas w zamku Laminu, siedzibie bóstwa, które doprowadzi nas do ostatniej istoty posiadającej Platynowy Żywioł. Czy podołamy temu wyzwaniu?
Regulamin
1. Każdy może mieć tylko jedną postać.
2. Stosujemy moce odpowiednie dla żywiołów.
3. W grze bierze udział max. 20 osób, gra zaczyna się jeśli będzie min. 5. Po drodze można dołączać. Jednak kiedy dotrzemy do Laminu jest to niemożliwe.
4. Możemy sterować tylko swoją postacią, wyjątki to akcje zbiorowe.
5. W grze występują NPC. Tylko ja mogę nimi sterować, chyba, że ktoś otrzyma moje pozwolenie.
6. Nasze zwierzęta mogą się kłócić, ale my nie.
7. Piszemy regularnie.
8. Jeśli chcesz się wypisać napisz posta w którym np. Twoje zwierzę mówi: - Nie nadaję się. Odchodzę.
9. Przed rozpoczęciem gry możemy dowolnie modyfikować postacie, wyjątkiem jest żywioł i płeć.
10. Zdjęcia możemy brać z Grafiki Google, DeviantArt itp.
11. Koń może wziąć na grzbiet inne zwierzę pod warunkiem, że jest od niego mniejsze. To samo tyczy się również lwów i innych zwierzów tego typu.
12. W grze stosuję upomnienia. Np. jeśli ktoś złamie regulamin dostaje w RPG upomnienie, a po trzech upomnieniach ten ktoś wylatuje.
13. Stosujmy się do nazw części ciała naszych zwierząt. Np. zamiast "ręka" można napisać "łapa".
14. Imiona ani zdjęcia nie mogą się powtarzać. To byłoby nienaturalne.
15. Każdego z Was odwiedzi w końcu bóstwo Waszego żywiołu pod postacią Waszego gatunku. Jedyne co wiemy o przychylności bogów to ten cytat: ,,Bóstwo pomoże wojownikowi o czystym sercu, jednak ponad siłę musi on cenić inną nadzieję."
Bogowie normalnie są pod postacią wilków.
16. Po drodze będą wyzwania, które musimy pokonać, aby przejść dalej. Kiedy otrzymamy wyzwanie będę pisać posta.
17. Ilość zdań taka jak w Mini Regulaminie, wyjątki to dialogi i brak weny.
Rangi
Przywódca wyprawy - ja. Dowodzę wyprawą, mogę dawać upomnienia oraz zmieniać przebieg gry. Mam prawo oddać komuś funkcję.
Generał - trójka osób pomagająca mi zachować porządek. Najpierw wybieram te które mi przypadną do gustu, a jeśli zostaną wolne miejsca możesz się zgłosić na PW. Mogą dawać upomnienia.
Uczestnik wyprawy - zwyczajny gracz. Nie może używać funkcji specjalnych dla powyższych rang.
NPC - postać niezależna. Więcej w punkcie piątym regulaminu.
Gracze:
Żywioł Dnia
- samica
- samiec
Żywioł Nocy
- samica
- samiec = Ereb
Żywioł Kosmosu
- samica
- samiec = Wolffie
Żywioł Czasu
- samica
- samiec
Żywioł Powietrza
- samica = Welia
- samiec
Żywioł Elektryczności
- samica
- samiec
Żywioł Ognia
- samica = Kina Przywódca wyprawy
- samiec
Żywioł Wody
- samica = Sasha
- samiec = Kelsey
Żywioł Natury
- samica = Igis
- samiec = Nathius
Żywioł Lodu
- samica = Ilta
- samiec
Platynowy Żywioł
KP:
>zdjęcie<
Imię:
Gatunek: wybrane zwierzę
Płeć: samiec/samica chyba że znasz nazwę płci dla gatunku, np. klacz lub wadera
Ranga: Uczestnik wyprawy
Żywioł: któryś z wyżej wymienionych, jeśli jest zajęty wybierz inny
Charakter i cechy fizyczne: np. tajemnicza, silna, szybka, inteligentna, przebiegła
Kontakty:
- Związek: brak, szuka, nie szuka lub zakochany w
- Przyjaciele: zaprzyjaźnione zwierzęta
- Wrogowie: zwierzęta których nie lubisz
Cechy charakterystyczne: wszystko co się tyczy wyglądu i jest wyjątkowe, np. blizny, znamiona itp.
Historia: opowiedz coś o swoim zwierzaku!
Rodzina: np. jeśli masz znajomego i wymyśliliście, że wasze zwierzęta będą rodzeństwem czy czymś w tym stylu zamieść je tutaj z dopiskiem kto to
Moce: max. trzy rozbudowane lub siedem prostych
Zdjęcia: dodatkowe zdjęcia Twojej postaci
Inne: np. hobby itp.
Moje KP:
Link do zewnętrznego obrazka
Imię: Kina
Gatunek: Tygrys
Ranga: Przywódca wyprawy
Żywioł: Ogień
Charakter i cechy fizyczne: Przebiegła tygrysica, która zawsze stawia na swoim. Jest niedościgniona, wygrywa każdą walkę, oraz pokona wszystkie przeszkody. Zgłosiła się jako przywódca wyprawy nie po to by uratować "Alfę" stada tylko aby udowodnić swoją wartość. Sama wybiera swoich ludzi, i mimo żywiołu w jej sercu panuje chłód. Czy ktoś da radę je rozgrzać?
Kontakty:
- Związek: Nie szuka
- Przyjaciele:
- Wrogowie: Mdli ją, gdy widzi tych od Ater*
Cechy charakterystyczne: Jest czarno-pomarańczowa. Przeważnie kolory układają się przeciwnie niż naturalnie ponieważ to paski są pomarańczowe, a ciało czarne. Istnieją też wyjątki.
Historia: Od małego żyła w tym stadzie. Miała wielki potencjał, więc postanowiła wytrenować swoje umiejętności do perfekcji. Kiedy nadarzyła się okazja postanowiła się wykazać.
Rodzina:
Moce: Wszystko związane z ogniem, oraz Mentalny Atak. Przeciwnik dostaje głupawki(xD), a podczas gdy się śmieje można zakończyć walkę.
Zdjęcia: 1 2 3 4 5
Inne: Nigdy nie porzuciła swojej pasji, którą jest szkicowanie lepszego świata. Każdego wieczora bierze ołówek i rysuje swoje przemyślenia, jak byłoby pięknie gdyby wszyscy współpracowali. W sumie to dlatego się szkoliła przez całe życie, żeby nastał pokój.
Mam nadzieję, że będziecie się dobrze bawić!
*Ater [czyt. Ejter] - Bogini wody, jej podopieczni stale rywalizują ze zwierzętami Ognia(Ire'a). W rzeczywistości bóstwa są parą. Ma to oznaczać, że przeciwieństwa się przyciągają i jeden z podopiecznych Ater, oraz jeden Ire'a będą musieli połączyć siły.
Ostatnio zmieniony przez Abigeil (22-10-2013 o 14h55)