Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1

#1 28-08-2013 o 19h04

Miss'Żółtodziób
...

Heju, znów.
Tym razem nowy, bo nauczyłam się korzystać z gimpa i mogę wam wyciąć i wkleić obrazek do jakiegokolwiek tła. Napisów niestety nie dodaję, nie mam fajnych czcionek. Wycinam wszystko z gier sieci beemoov. A także inne, nie zbyt trudne do wycięcia kształty.

Link do zewnętrznego obrazka
Źródło: KLIK | KLIK

Ale najlepiej wycina mi się Cromimki;
Źródło: KLIK | KLIK

Jeszcze będzie wiele przykładów. Można je też wziąć, tylko trzeba napisać, czy chcecie i który chcecie obrazek. Jeśli nie ma na nim napisu, to poproście kogoś innego, bo ja nie mam fajnych czcionek. Jak nauczę się dodawać czcionki, to napisy też będę robiła. A teraz formularzyk na sygnaturkę;

Tło -
Obrazek -
Napis - [tylko w przypadku, gdy godzicie się na normalną czcionkę]
Kolor Napisu -
Uwagi -

I to na razie byłoby na tyle. Najlepiej wychodzą mi Cromimis, ale możecie podać jakiś inny obrazek. Może nie są idealne, ale chcę się podzielić. Może jednak ktoś zechce coś zamówić w moim warsztacie. Jednak się nie martwcie. Z czasem nauczę się lepiej korzystać z gimpa, wszystko będzie o wiele lepsze. Dziękuję za uwagę.
   Mój warsztat jest w sobotę i niedzielę nieczynny, nie zamawiajcie. Dlaczego? Ponieważ jak tata jest w domu, to nie mogę grać dłużej niż pół albo godzinę.

Zapraszam do zamawiania

Ostatnio zmieniony przez KwiateQ (30-08-2013 o 17h09)

#2 01-09-2013 o 08h53

Miss'ujdzie
MissJuliaDorosz
...
Miejsce: Rzeszów

Na razie wrażenia zbyt dużego nie robi no ale... Im więcej będziesz ćwiczyć tym lepsze będą obrazki. Czcionki możesz ściągnąć z internetu są do tego przeznaczone strony wystarczy wpisać w google czcionki do gimpa do pobrania bądź do ściągnięcia.

https://fbcdn-dragon-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s128x128/851584_144885072352426_710267237

#3 01-09-2013 o 09h39

Miss'Żółtodziób
...

Czcionki już mam. Jeszcze będę pobierać ładniejsze

#4 03-09-2013 o 22h11

Miss'na całego
Softy
World of Warcraft Player
Miejsce: Kraków

Hej Kwiatek, wiedzę że robisz najprostszą grafikę, co Ty na to byś spróbowała ściągnąć Photoshop C5 ? Jest na necie demo bądź .. pirat ;P... Skoro zaczynasz zabawę z grafiką to zacznij od programu z większą ilością opcji, a w przyszłości będziesz robić piękne sygnaturki czy tapetki, czy co zechcesz i żaden program Cię nie przerazi;]

Jest bardzo dużo Tutoriali do photoshopa, więc daje Ci zadanie Zrób dla mnie Sygnaturkę(w gimpie też to zrobisz to nie ma znaczenia w sumie...):
użyj tego tła : Kliknij tutaj
Wytnij tą dziewczynę: Kliknij tutaj
Chciałabym żebyś dodała do tego jakiś ładny tekst - Czcionka: Dowolna kaligrafia.
Popróbuj z filtrami. I wyślij mi to co zrobiłaś ;] Chętnie zobaczę

#5 14-09-2013 o 19h30

Miss'na całego
Cerber
...

A to ja też się wypowiem.
Dobrze, że zaczyna korzystać z gimpa. Najprostszy program z którego są w stanie wyjść cudeńka, jeśli się tylko chce pomęczyć, a nie kilka minut i już. Nad pracą trzeba posiedzieć.
Zaczynasz dziewczyno dobrze, bo z wyciętymi postaciami się łatwo pracuje. Wejdź sobie na deviantarta i ściągnij kilka tekstur albo zaszalej i nawet pędzelków. Baw się opcjami warstw, puść wodze wyobraźni. Trzymam za ciebie kciuki i powodzenia ^^

#6 14-09-2013 o 20h27

Miss'na całego
Madelleinee
Not killing people is hard
Miejsce: Underground

Cerber napisał

A to ja też się wypowiem.
Dobrze, że zaczyna korzystać z gimpa. Najprostszy program z którego są w stanie wyjść cudeńka, jeśli się tylko chce pomęczyć, a nie kilka minut i już. Nad pracą trzeba posiedzieć.
Zaczynasz dziewczyno dobrze, bo z wyciętymi postaciami się łatwo pracuje. Wejdź sobie na deviantarta i ściągnij kilka tekstur albo zaszalej i nawet pędzelków. Baw się opcjami warstw, puść wodze wyobraźni. Trzymam za ciebie kciuki i powodzenia ^^

Heh, sama zaczynałam od gimpa, choć nie używałam do tego renderów ;p

Ważne, byś pamiętała, aby sygnaturki nie były rozpikselizowane, czy też za bardzo ściśnięte. Jeśli masz np. obrazek 550x600 i chcesz z tego zrobić sygnaturkę 150x500, musisz tak przyciąć obraz, by wszystko Ci pasowało. Jeśli skalujesz obraz, zawsze prób to proporcjonalnie, o wiele ładniej wygląda /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Tło + render + napis nie zawsze wygląda dobrze. Trzeba to ładnie skomponować. Podam tu może dwa przykłady moich prac graficznych, akurat tu są szablony na blogspota, a raczej ich fragmenty. Są tam umieszczone i rendery i zwykłe arty.

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

Oczywiście inaczej też to wygląda w całości sklejone wraz z kodami itp /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Co chciałam przez to pokazać? Abyś starała się tak komponować wszystko, by sprawiało wrażenie całości. Jest w tym trochę pracy, nawet sporo, ale dla chcącego nic trudnego. Początki nie zawsze są proste, zazwyczaj potrafią bardzo skutecznie zniechęcić, jednak musisz dalej pracować. Dobrze, że założyłaś tu warsztat, dzięki temu masz okazję do poćwiczenia, choć ja sygnaturki nie zamówię, bo nawet nie wiem, kiedy bym Ci za nią podziękowała ._. Ostatnio mam dość mało czasu do życia np. na forach.
No, w skrócie: praktyka czyni mistrza. Dla porównania dam moją jedną z pierwszych prac i jakąś nowszą, po roku, gdzie tak właściwie... pracowałam w programach graficznych może z 3 miesiące razem. Po prostu się wkurzyłam i już żadnych grafik nie robiłam, nie polecam tego błędu xD

No, więc... ucz się. Jak będę miała czas, to z chęcią będę zaglądać do tego wątku i sprawdzać Twoje postępy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Madelleinee (14-09-2013 o 20h27)

•    d e v i a n t a r t    •     y o u t u b e    •    t u m b l r    •   

Dyskusja zamknięta

Strony : 1