"Czym jest pastel goth? Ciężko powiedzieć. To okruch mody gotyckiej z słodkim podejściem. Mrok połączony ze słodkością. Mnie osobiście urzekł ten styl, jak coś takiego znajdę to kupuję c:
☆WŁOSY☆
Kolor ich jest dość ważny. Można je zafarbować lub nosić peruki (jak np. znana PastelBat). Raczej teraz, w czasie szkoły nie wolno mi pofarbować włosów, ponieważ jest u mnie takie coś, że nawet jak się to zrobi, to i tak znów trzeba je pofarbować na swój. W wakacje może zrobię sobie fioletowe końcówki, nawet moja mutti powiedziała, że czemu nie.
☆UBRANIA☆
W tym przypadku wszystko jest możliwe. Zależy jak się je złączy. Wszystko ciemna, wszystko jasne, lub połączone. W sklepach takich jak H&M, C&A, CROPP itd. znajdzie się ubrania w takim typie. A wiec, tu można się ubrać całemu na czarno, ważną role będą miały dodatki. Popularne są motywy krzyżów, czaszek, ying yang itp. Można się pobawić w DIY, pofarbować coś, podoczepiać ćwieki.
☆BUTY☆
Popularne są w tym przypadku creepersy, lecz nie tylko one się nadają. Mogą to być glany, martensy, lity, trampki nawet też, widziałam u paru lasek na tumblrze i nieźle się zgrywały, również jakieś lolicie.
☆AKCESORIA☆
Według mnie to chyba najważniejsza część, lecz co tu pisać? Krzyże, czaszki, kości, gałki oczne, wszystko pasuje. Dalsze zdjęcia wyrażą to piękno c:"
Źródło: Blog Reklamowanie jakichkolwiek nieautoryzowanych stron jest zabronione. Po link odsyłam na PW do autora/Kouki
Link do zewnętrznego obrazka
Link do zewnętrznego obrazka
Podoba wam się ten styl, a może to nie wasza bajka ? Mi osobiście ten styl się bardzo podoba i jest jednym z moich ulubionych.
Ostatnio zmieniony przez Ohime (26-05-2013 o 15h01)