WYNIKI V WYBORÓW MF ,,SKANDYNAWIA"
Link do zewnętrznego obrazka
1 miejsce - Hildee
Średnia głosów wynosi 9,95
Nie mogłabym być szczęśliwsza, że właśnie ona wygrała. Jej kostium trolla był perfekcyjny w każdym calu: przepiękny makijaż pokrywający się z referencją, złośliwy uśmieszek, ciemna, przybrudzona skóra. Ubranie dopasowane rewelacyjnie do postaci trollowej żony. Pomysł oryginalny i wart pierwszej nagrody, trochę niepokojący, ale jednak budzący sympatię. Brawo!
MariaANTONINA
2 miejsce - Lillien
Średnia głosów wynosi 8,9
Inaczej zawsze wyobrażałam sobie boginie przeznaczenia (bardziej jako zasuszone staruszki przędące ze złowieszczymi minami nici ludzkiego żywota), ale interpretacja Lillien również mi się podoba. Jest tajemniczo, trochę niepokojąco, ale jednak majestatycznie - w końcu co bogini to bogini!
MariaANTONINA
3 miejsce - Nivata
Średnia głosów wynosi 8,75
Urocza, delikatna bogini wiosny o ślicznej, wręcz nieludzko lalkowatej twarzy niewystępującej u śmiertelniczek. Kreacja nie tak oryginalna jak dwie poprzednie, acz niezwykle estetyczna, czysta i dopracowana. Urocza w swoim minimalizmie. + za wybranie właśnie Idunn, do której mam sentyment po lekturze "Kłamcy".
MariaANTONINA
Na szczególne wyróżnienie zasłużyły
Lillchen
Przyznam, że nie byłam fanką tej kreacji, ale to może ze względu na sentyment do tej małej, chudej, dzikiej Pippi, która prowadziła mnie przez niejedną dziecięca przygodę swoją pogodą ducha. Wersja seksownej, dorosłej Pippi trochę mnie przerosła, acz przyznać trzeba, że Lillchen oddała ją dość dobrze.
MariaANTONINA
ORAZ
MaryKateAn
Osobiście uważam, ze były lepsze kreacje. Nie jestem fanką kobiet wikingów (choć nazwa "wikingowiczka" mnie rozłożyła na łopatki : D), dużo bardziej doceniłabym prosty strój wieśniaczki. Uważam też, że lepiej prezentowałyby się w tej kreacji krótkie włosy koloru słomkowego blondu, ale to moje własne widzimisię. : )
MariaANTONINA
CHIBI
WKRÓTCE!
Gratulujemy i zapraszamy do dalszej zabawy!
Rkwcz / Aiamate / Aria
Serdeczne podziękowania dla Masakry za nagrody w formie chibi! Oraz MariaANTONINA - naszej poprzedniej zwyciężczyni za bycie jurorem w tym temacie! Dziękujemy pięknie!
CZAS ZACZĄĆ KOLEJNE WYBORY!
W tym tygodniu daj się zaczarować przez dwa kolory: ZIELONY i CZERWONY. Puść wodze fantazji albo rozejrzyj się wkoło- inspiracji jest wiele: natura, baśnie, awangardowa sztuka a nawet kosmos!
Nie chodzi o monochromatyzm... tak byłoby zbyt nudno!
Połącz w ciekawej stylizacji TYLKO TE DWA kolory i zaskocz wszystkich!
Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy!
Zgłoszenia przyjmujemy do poniedziałku (23 września) godz. 10:00. Wyniki pojawią się we wtorek. Bądźcie kreatywni!
Jury będzie wyłaniać zwyciężczynie, zgodnie z podanymi kryteriami:
zgodność z tematem (1/10)
kreatywność (1/10)
ogólne wrażenie (1/10)
dopasowanie makijażu i włosów (1/10)
dodatki (1/10)
średnia, która będzie oceną główną.
Nagrody sponsorują: rkwcz oraz Masakra!
Wyłonimy w ten sposób trzyoosobowe podium oraz w przypadku szczególnych stylizacji, wyróżnienie. Podium otrzyma od nas trofeum, chibi w konkursowym stroju oraz dyplom. Dodatkowo pierwsze miejsce zostanie gościnnym jurorem w kolejnej kategorii! Wyróżnienia otrzymają dyplomy.
Można zgłaszać się do każdego tematu, ale tylko raz na temat. Zgłoszenia składamy w postaci wklejenia zdjęcia z miss w odpowiednim stroju. Można dodać krótką historię postaci, jeśli taką wymyślimy, a może ona ułatwić odbiór stylizacji.
Powodzenia i miłej zabawy!
Ostatnio zmieniony przez Aiamate (17-09-2013 o 12h14)